20838
Segítséget kérek
  • emixa
    [URL=http://windowshelp.microsoft.com/Windows/hu-HU/Help/0a522b50-983b-4b6f-8e07-b33471e027c01038.mspx]"a windiws vista nem távolítható el"[/URL]. bizalomgerjesztő.
  • emixa
    szuper, köszönöm szépen (bár tartok tőle, hogy ehhez vissza kéne raknom a vista-t).
    sikerült rájönnöm, hogyan kell kiírnom a bp-lemezt, úgyhogy minden gondom megoldódott.
    kíváncsi vagyok, hogy ha felrakom a blackpanthert, boot-oláskor már három oprendszer közül választhatok? és ha utána eltakarítom az xp-t, csak a blackp. marad? vagy a vista is?
    nem egyszerű az élet.
  • Noodlee
    Nem kell hozzá nagy angoltudás. Így lehet megszabadulni a vistától:
    http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/0a522b50-983b-4b6f-8e07-b33471e027c01033.mspx
  • emixa
    dikmá, az xp és a vista-lemez is boot-ol. mégiscsak (meglepő) én kanoltam el a bp-lemezt. hogyan kell hát boot-lemezt csinálni?
    ígérem, ha kapok segítséget, befejezem a sírás-rívásomat. szánjatok meg.
  • emixa
    csak nyugodtan, ráérősen.
    most éppen blackpanther boot-lemezt akarnék összehozni, de nem bootol a nyomorult. vagy én bénáztam el (ez a valószínűbb, lehet, hogy nem adatlemezként kéne kiírni, de a néróban nem leltem "rendszerlemezt"), vagy ez a mostani xp-vista-melyiket-válasszam-bootolás miatt nem akar indulni. (beraktam az xp-lemezt, hogy csináljak egy javítást, de az xp-lemez a vista-t akarta rendberakni. teljes a káosz.)
  • Noodlee
    Aham. Most néztem utána a dolgoknak. A vista nem használja a boot.ini-t. helyette valami bonyolult, megcsavart dolgot használ. Ha lesz kis időm, akkor ennek is utána nézek, csak elvagyok havazva melóval :(
  • emixa
    hát, valóban kénytelen leszek valamit odahatni, mert indításkor a vista-t veszi alapértelmezettnek, kb. 25 másodperc után (ha nem nyomok semmit) elkezdené betölteni, de csak bután néz, és nekem kell kisegítenem a bajból.
    a probléma a következő: mindössze egy darab boot.ini.comodofirewall nevű fájl lelhető az egész c:\-n
    (aminek ennyi a tartalma:
    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect),
    úgyhogy tartok tőle, hogy ez nem az, amire ti gondoltok. hol keressem a másik boot.ini-t?
    (nem tart már sokáig a nyomor, erősen szemezek a blackpanther-rel, és akkor hali, vindóz. bár könnyen lehet, hogy az is komoly kihívást okoz nekem.)
  • Noodlee
    a boot.ini file-ból nem nehéz kigyalázni a vistára vonatkozó sorokat.
    Úgy egyszerűbb a dolog, mint egy újra telepítés. Ha megnyitod a file-t, akkor te is egyből észreveszed, hogy mit kell kitörölni.
  • emixa
    egyébként meg köszönet a válaszokért.
  • emixa
    minden bizonnyal megbotránkoztatom a pc-gurukat, de brutális módon törölnöm kellett az egész partíciót, hogy megszabaduljak tőle.
    boot után továbbra is kelleti magát, de ismerve korlátozott képességeimet, a boot.ini zaklatása súlyos következményekkel járna. (a hamarosan aktuálissá váló xp-újratelepítés lesz a gyógyír erre a problémára ).
  • Evin
    És ha utána is lehet választani, hogy melyik rendszert indítsa, akkor a c:\-n kitörölsz pár sort a boot.ini fájlból.
  • LoDMaSt
    Sztem simán letörlöd, majd, ha ajánlgatná, kiválsztod, hogy az xp ről bootoljon alapértelmezettként.
  • emixa
    üdvözlet mindenkinek!
    operációs rendszert szeretnék eltávolítani, de nem tudom, hogyan kezdjek neki. xp-t használok, és az egyik szabad partícióra kíváncsiságból felpattintottam egy vista-t, egyórás gyönyörködés után pedig úgy gondoltam, itt az ideje az érzékeny búcsúnak (nem akarok megbántani egyetlen vista-hívőt sem, szép és jó a vista, csak nem az én világom).
    arra gondoltam, hogy a vista-partíciót nemes egyszerűséggel újraformázom, de nem tudom, hogy a boot-oláskor nem fogja-e kínálgatni nekem a nemlétező vista-t.
    mit javasoltok, hogyan takaríthatom el nyom nélkül a vista-t?
  • MasterJay
    Sziasztok!

A BlueRay-es lemezt hogyan tudom átkonvertálni sima dvd5-be??
  • Noodlee
    T-Online
  • Balumann
    UPC interneted van? Mert annál megváltozott az SMTP cím, illetve lehet még be is kell állítani valamit. A szolgáltató honlapján szerintem megtalálsz mindent (ha UPC).
  • Evin
    Át lehet irányítani a leveleket.

A csicsák nem lennének olyan nagy bajok, ha jól működnének.
  • Noodlee
    freemailes címemet 10 éve használom, azt tudja mindenki.
    Nem tervezem az áttérést :/
  • Montanosz
    néha ha nálam ilyen volt akkor újra beírtam a usert/pass-t és kész
    amúgy használj gmailt,gyorsabb, többet tud, és már nem is használom az outlookot....
    a freemail mostanában szar, meg telirakták minden csicsával
  • Noodlee
    Erre valaki? #14373
  • Japep
    Köszi, ez már kész... :D

,,Csinálsz egy külön táblázatba szűrést (Openoffice: Adat/Szűrő/Általános szűrő; MS OFFice Adatok/Irányított szűrő).''

Nekem MS Office-om van, beállítom a szűrési tartományt, de erre csak kimásolja a táblázatot...hogy adhatom meg, hogy a "szabad" szerinti sorokat másolja le?

Bocsi, hogy ilyen hülye vagyok... :S
    Előre is köszönöm és az eddigieket is! :D
  • Dj Faustus #14376
    Adott a táblázat
    Kijelölöd az egészet, és mint #14362-es hozzászólásomban mondtam: rendezed (Open Office-ban: Adat/Rendezés, MS Office-ban Adatok/Sorbarendezés).
    Utána ilyen lesz
  • Japep
    Köszi az eddigieket, most volt egy kis időm, nekiültem, de elakadtam.

Erről lenne szó.
    Erre kaptam Dj Faustus-tól ezt a segítséget: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=979813350&no=14362]#14362[/URL]

Ezt is nagyon szépen köszönöm... :)

Most ott akadtam el, hogy ,,Rendezze az állományt foglaltság, azon belül teherbírás szerint.''
    A foglaltság szerint megy, de teherbírás szerint nem... :(
  • Evin
    Az ogg azért kell, mert néha nézek MKV fájlt is, és abban szoktak ogg hangot használni.
    Az Xvid meg azért kell nekem külön, mert ami aK-lite-ban van, az nem az, amit használni szeretek.(Koepi Xvid)
  • Noodlee
    Hiho!

Nem tudom hol kéne elsírni a bánatomat, de arra gondoltam, hogy talán ez a megfelelő fórum.

Van egy freemailes postafiókom, amit outlookból is tudok használni.
    Beállítottam a postafiókot, egy darabig működött is, de egy ideje nem működik a küldés, csak a fogadás, pedig nem állítottam el semmit.
    Van valakinek valami tippje, hogy mi lehet a gond?

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Dj Faustus #14372
    "az OGG-t nem tudom"
    Az OGG maga egy konténerkódek (OGM kiterjesztés), illetve van az OGG Vorbis audiókódek (OGG kiterjesztés) - ami hasonló az MP3-hoz.

[i]" Az AC3 pedig hangot kódol?"
    Talált. Az 5.1-es hangrendszerű DVD-k is ezt a kódeket használják.
  • Orionk
    Miket kódol a többi, amit irtál?
    A klite, ha jól tudom, akkor általánosságban mindent, az xvid, az divx et, az OGG-t nem tudom, nem is hallottam eddig. Az AC3 pedig hangot kódol?

• Evin
    Azt nem mondtam, hogy ezeket fel kell raknod, csak nekem ezek vannak fent. Amiket külön telepítettem, azért tettem, mert nekem ezek váltak be, nem ami a K-lite-ban van.
  • Orionk
    SZal akkor ezeket a kódekeket fel kell telepítenem? mindet?

Azt hittem, hogy a klite ban minden benne van

• Evin
    Hát nekem viszi az MPC.
    Csak K-Lite, Xvid, OGG, AC3 van fent.
    A kamerához adniuk kellett volna kódeket, ha saját formátumot használna.
  • Orionk
    SZiasztok!
    Segítségre lenne szükségem. Ha ebben segíteni tudtok, akkor minden elismerésem a tiétek.
    Van egy digitális fényképezőgépem, a típusa: "panasonic dmc-Ls80"
    Ez a fényképezőgép is tud videot felvenni. A videokat mpeg kiterjesztéssel menti el. Aproblémám az, hogy az ég-világon semmi sem játssza le úgy a videoit, hogy kép is legyen, csak a VLC media player.

Ez hogy lehet? Edig volt több digitális fényképezőgépem, meg sok másik is volt a kezem ügyében, de azok mind olyan videót csináltak, hogy egy általános "Klite" codec elég volt a lejátszásához. Mit kellene csinálni, hogy mondjuk a Media Player Classic is lejátssza a videóit?

Készítettem egy videot, aminél nem ad képet, csak VLC media player-el. Ide töltöttem fel, leszedhetitek:
    http://rapidshare.com/files/151522961/1.mpg.html

Előre is köszönök minden segítséget. Azt is, hogy szerintetek hol tudok ennek utánnajárni.

ÜDv., és THX
  • kl24h
    Nero 7 Ultra Edition
  • trident
    Sziasztok!

Keresek egy egyszerű és jó programot mp3 ---> audio cd konvertáláshoz.:)
    Ashampoo burning studióban is benne van, de valahogy a minősége nem túl fényes, viszont cd/dvd írásra pedig szeretem használni..

Köszönöm!
  • ates84
    Sziasztok!

Nem tudja esetleg valaki, hogy Outlook Express 6-osban, hogy tudok úgy csatolt file-os emailt küldeni több címzettnek, hogy az egyes címzettek nem látják egymást a címzettlistában?

Köszi és bocs, ha off-topic voltam.

• Japep
    Köszi szépen!
    Nagyon hálás vagyok a fáradozásaidért! :D
  • Dj Faustus #14362
    Most hogy jobban átolvasom a feladatot nincs benne semmi adatbáziskezelés.
    Létre kell hoznod egy 6 oszlopot tartalmazó táblázatot.
    A 6 oszlop:
    * azonosítószám
    * teherbírás
    * telephely
    * foglaltság
    * foglaltság kezdete
    * foglaltság vége

Feltöltöd fiktív értékekkel, majd rendezed (Open Office-ban: Adat/Rendezés, MS Office-ban Adatok/Sorbarendezés).
    Csinálsz egy külön táblázatba szűrést (Openoffice: Adat/Szűrő/Általános szűrő; MS OFFice Adatok/Irányított szűrő).

Illetve egy külön táblázatot melyben összeszámolod a különböző telephelyeken levő járműveket - azaz két oszlopod lesz:
    * telephely
    * járművek száma - Itt a COUNTIF függvény segítségével megszámolod a kiindulási táblában levő járművek telephelyenkénti számát
    Ebből meg csinálsz grafikont.
    Segítség
  • Japep
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=979813350&no=14326]#14326[/URL]
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=979813350&no=14329]#14329[/URL]
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=979813350&no=14330]#14330[/URL]

???
    :D
  • zagar
    Hy! Tud valaki valami jó mozgó vista háttérképet pc-re?
  • biomage
    Hali

Milyen programal tudnám átirni a szarul méretezet ASS subot?
  • adios
    Bocsánat,helyesbítenék.Csak a Windows live messenger,a Skype és a flashget nem működik.Egy újraindítás óta írja ki ezt a hibát, és mintha blokkolná azt is ha leakarom újra tölteni ezeket a programokat.Ez mi lehet?