20838
Segítséget kérek
  • Ic3 m4n
    GIMPben ha kitöröltem véletlen a jobb oldalról a rétegek,csatornák, stb menüsávot, azt hogy lehet visszaállitani?
    mert azt tudom hogy hogy leht h rétegeket csak, csatornkat, etc..
    de az összeset egyszerre.
    kösz elore is
  • Ic3 m4n
    haverom atkuldte oket szal mar nemkell azert thx =)
  • Ic3 m4n
    kösz Faustus.
    valaki nemtudja honann lehet leszedni az alap betűtipusokat, mert én véletlen kitöröltem az enyémet
    vagy esetleg visszaállítani?
  • gyűjtő
    Hello DJ Faustus!
    Miközben #14433 üzeneted megírtad, kipróbáltam a dolgot. Minden OK!
    Ha a honlapszerkesztésben valamennyire is otthon lennék, talán megfejtettem volna. De az már nekem kissé bonyolult feladat.

Mégegyszer köszönöm a segítséged.

Baráti üdvözlettel:
  • Dj Faustus #14433
    Formátum/Rich Text (HTML) menüpont -> HTML formátum
    Beszúrás/Kép menüpont -> Kép beillesztése
  • Dj Faustus #14432
    "ha frissiteni akarom akkor azt irja ki hogy nincs kapcsolat a gyártóval error 312-es hiba.A tűzfal kiengedné internetem van és a program gyártója az Arafasoft is működik"
    Vedd fel a kapcsolatot a program gyártójával. ;)
  • gyűjtő
    "Ha elmondanád milyen levelezőprogramot használsz akkor könnyebben segítenénk."
    Hello Dj Faustus!
    Röviden: Outlook Express
    Az eddigi segítséget köszönöm. Megpróbálom a javaslatod szerint.
  • Dj Faustus #14430
    "Animációs fájlokat szeretnék lementeni weblapról FF böngésző alól."
    Eszközök/Oldal adatai menüpont/Média fül/A listából kikeresed és kijelölöd a megfelelő képet vagy képeket (CTRL billentyű segítségével több kép is kijelölhető)/Mentés másként gomb

"Emailben, szövegmezőben elhelyezve akarom dekorációként továbbküldeni."
    Mindenképpen HTML-formátumú levélben kell továbbküldened
    Beilleszted a letöltött képeket (programja válogatja hogyan kell), kitöltöd a címmezőt (a tárgyat stb), és elküldöd.
    Ha elmondanád milyen levelezőprogramot használsz akkor könnyebben segítenénk.

"van egy sakk progim ezt szeretném meghosszabbitani "
    Ha fizetős a program vedd meg, keress ingyenes alternatívát (van pár - ízelítő), vagy keresd meg fájlmegosztó programmal (eMule, DC++, Torrent).
  • avasika
    HI! A következő lenne a problémám.Van egy bizonyos Registry Shower 2007-es progim.Minden jó rajta,minden működik rendesen csak egy baja van ha frissiteni akarom akkor azt irja ki hogy nincs kapcsolat a gyártóval error 312-es hiba.A tűzfal kiengedné internetem van és a program gyártója az Arafasoft is működik.Csak tőllük nem lehet frissiteni.Valaki tud erre megoldást??Nem demo verzioról van szó.Szóval minden hibát kijavit csak épp nem frissit.Mi lehet akkor a gond?Valakinek valami ötlet?Előre is köszi!
  • erminagy
    van egy sakk progim ezt szeretném meghosszabbitani
  • gyűjtő
    Szervusztok!

Animációs fájlokat szeretnék lementeni weblapról FF böngésző alól.
    Konkrétan gift fájlra gondoltam (villogó fenyőfa).
    Emailben, szövegmezőben elhelyezve akarom dekorációként továbbküldeni.
    Hogyan lehet megoldani a fentieket?
  • Dj Faustus #14426
    Xara 3d-ben:
    File/Export
    File/Export animation
  • Ic3 m4n
    ah kosz Faustus, dir /b c:\konyvtar >lista.txt hasznos volt
    az #14410 re valami tanacs?
  • adios
    hm jó kérdések:)Nagy részéről így első nekifutásra azt sem tudom h mik és hol keressem:D
  • Dj Faustus #14423
    Gépeken, routeren van tűzfal? Engedélyezve van a Netbios (137,138,139, 445-ös portok)? Két gép azonos munkacsoportban van? Két gép tudja egymást pingelni (parancssorba, konzolablakba: ping <másik gép IP-címe>)?
  • adios
    Hello!Segítséget szeretnék kérni hálozatmegosztási témában. A tesóm gépéről szeretnék oda töltött fájlokat átmásolni az én gépemre,de valamiért nem érzékeli az ő gépét,pedig az internet az én gépemből megy hozzá routerrel.Mi lehet a probléma?Régebben már minden gond nélkül működött,ám mióta újra lett rakva az ő gépe,azóta valahogy nem látom.
    Előre is thx a segítséget!
  • Dj Faustus #14421
    "de a dir > list.txt nemlett jo.."
    Miért nem lett jó? Az aktuális könyvtár listáját adja ki, és az aktuális könyvtárban helyezi el a list.txt-be.
    Ha más könyvtáré kell:
    dir c:\konyvtar >lista.txt
    ahol a c:\konyvtar az adott könyvtár elérhetősége.

Nem kellenek fejléc-információk?
    dir /b c:\konyvtar >lista.txt

Több beállítási lehetőség kellene?
    dir /?
  • Kittccyy
    na letöltöttem, telepítettem a Pinnacle Studio-t...DE, belerakom a képeket, zenét...mikor megnyomom az indítást akkor csak a képek mennek..zene nem...:/mit csinálok szarul??
  • Ic3 m4n
    meg egy kerdes lenne
    van egy mappam aminek szeretnem a fajljait egy txt-be kiirni de a dir > list.txt nemlett jo..valami egyeb otlet? kosz elore is
  • Dj Faustus #14418
    Opcionálisan megadható.
    Nem baj ha meg van adva.
  • Evin
    De ha csak a 2gép között akar kapcsolatot, és nem netet osztani, akkor fölösleges az alap átjáró, nem?
    Mert úgy rémlik nekem, mikor nem volt Routerem, akkor nem adtam meg, és mégis volt kapcsolat.
  • balcsi70
    Nagyon sok program van ami nem csak ugyan azt tudja hanem sokkalta többet.
    Én pl.a Pinnacle Studio,meg az Ulead Studio-t használom. (ezek nem ingyenesek).
  • Dj Faustus #14415
    "milyen videoszerkesztőprogi van ami ugyan azt tudja mint a WINDOWS MOVIE MAKER? :/ "
    Itt nézd a non-linear video editing software címszó alattiakat

"Össze szeretném kötni laptopomat otthoni számítógépemmel crossover kábellel.
    Mit kell ahhoz beállítanom hogy a laptoprol adatokat tudjak atkuldeni a szamitogepre??"

Start menü(/Beállítások)/Vezérlőpult(/Hálózati és internetes kapcsolatok)/Hálózati kapcsolatok résznél mindkét gépnél keresd meg a Helyi kapcsolat ikont, jobb klikk rája, Tulajdonságok menüpont, a Kapcsolat a következő elemeket használja listában válaszd ki a TCP/IP protokoll-t, majd kattints a Tulajdonságok gombra, és állítsd be az alábbiakat:

Asztali gép:
    IP cím: 192.168.0.100
    Alhálózati maszk: 255.255.255.0
    Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.101

Laptop:
    IP cím: 192.168.0.101
    Alhálózati maszk: 255.255.255.0
    Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.100

Mind a két gép legyen egy tartományban: Start menü(/Beállítások)/Vezérlőpult(/Teljesítmény és karbantartás)/Rendszer/Számítógépnév fül/Módosítás gomb - a megjelenő ablakban a Tagság résznél keresd meg a Mukacsoportot. Ennek mind a két gépnél egyeznie kell.

Annál a gépnél, ahol meg akarsz osztani anyagokat kattints a mappára jobb gombbal, és válaszd ki a Megosztás és biztonság menüpontot.
    Itt tudod megosztani a mappákat.

A megosztásokat a megosztó gép IP-címének vagy hosztnevének az Intézőbe vagy Sajátgépbe való beírásával tudod elérni - például:
    \\192.168.0.100\

Ha nem működne a Netbiosos (munkacsoportos) megosztás (de a két gép látja egymást, tudják egymást pingelni), esetleg alternatívaként: Cerberus FTP szerver beállítása.

"azt szeretném megkérdezni,hogy melyik billentyügombal tudom visszaállitani,hogy egymás után következzenek a számok,és ne össze vissza."
    S, mint Shuffle?
  • Kittccyy
    sziasztok!
    milyen videoszerkesztőprogi van ami ugyan azt tudja mint a WINDOWS MOVIE MAKER? :/
  • gator
    üdv
    Össze szeretném kötni laptopomat otthoni számítógépemmel crossover kábellel.
    Mit kell ahhoz beállítanom hogy a laptoprol adatokat tudjak atkuldeni a szamitogepre???Megkerek valakit hogy irja le lepesrol lepesre, mert eleg zoldfulu vagyok az ilyenben. KOSZONOM
  • Doomista
    hali...
    winamp programrol lenne szo.
    azt szeretném megkérdezni,hogy melyik billentyügombal tudom visszaállitani,hogy egymás után következzenek a számok,és ne össze vissza.
    köszi.
  • Noodlee
    Ha pl explereben nyitod meg az oldalt, akkor program nélkül is letudod szedni. Nyisd meg a:
    C:\Documents and Settings\felhasználó fiók\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5
    könyvtárat, és amig tölti a videót, addig figyeld, hogy melyik file mérete nő. Ha az oldalon betöltötte a videót, akkor a meglévő file-t másold el valahova, adj neki egy tetszőleges nevet, és egy megfelelő kiterjesztést. Flash file esetében FLV-t.

Pl commenderben egyszerű megkeresni a file-t, ha nincs tele szeméttel a IE5 könyvtár. Célszerű kiüríteni az explorer megnyitása előtt, hogy ne legyen tele sok xarral.
  • Ic3 m4n
    hai.
    az lenne a kerdesem h *.X3D fajlokat (Xara 3d) hogy lehetne ugy atkonvertalni pl gifbe hogy belehessen tenni weboldalba, profilba stb..:)
    kosz elore is
  • Dj Faustus #14409
    * Firefox+Flashgot+letöltésmenedzser progi (például Free Download Manager) - jobb klikk az oldalon, majd Flashgot Media menüpont
    * kicsit körülményesebb, de univerzális mód Firebuggal
    * google: youtube downloader (ha kifejezetten Youtube-ról akarsz letölteni)
  • w77d
    sziasztok!
    ha egy weboldalra egy video flash videóként van fölrakva azt le tudom menteni valahogy??
  • Japep
    Kössz mindent, megoldva az egész! :)
  • emixa
    nekifeszülök a blackpanthernek, eltakarítom a vindózt, és minden szép lesz. köszönöm az eddigi segítséget és a türelmet. (ezek után a linuxosokat fogom fárasztani )
  • poppe
    nem fogadta el a jelszavam... de másik gépről be tudtam lépni, szal jó jelszóval próbálkoztam :)
    thx!
  • Dj Faustus #14404
    "sziasztok, azt szertném kérdezni h h tudnám elrejteni az ip-m?"
    A varázsszó: anonymous proxy.
    Keress rá itt a fórumban volt már róla szó.

"túl sokszor próbáltam belépni egy oldalra, és bannolták az ip-m... "
    Rosszalkodni akartál? Helyesen tették.
  • poppe
    sziasztok, azt szertném kérdezni h h tudnám elrejteni az ip-m?
    túl sokszor próbáltam belépni egy oldalra, és bannolták az ip-m...
  • Noodlee
    ha azt szeretnéd, hogy minden szép, és jó legyen, akkor gyaluld le az összes partíciót, amin op rendszer volt, és csak azt rakd fel, ami kell. :D
  • emixa
    az általad javasolt megoldásnak az a nyűgje, hogy vissza kéne raknom a vista-t, és a #14395 szerint leszedni. igencsak időigényes, és ha utána megint rámmosolyogna boot-oláskor a vista, biztosan új monitort kellene vásárolnom.
    azon merengek, hogy ha sikerül installálnom a bp-t, és utána letakarítok minden microsoft-terméket, rendbejönnek-e a dolgaim? (kisimulnak a ráncaim, és a merevedési problémáim is megszűnnek?)
    de ha csak ez a megoldás (vista oda-vissza), akkor kénytelen leszek így cselekedni. bátorítsatok.
  • emixa
    igen. (a vista már csak emlék, ld. #14388). ( a blackpanther pedig installálás nélkül, csak úgy lemezről nem látja a többi partíciót).
  • Noodlee
    Hülye kérdés, de ugye XP-ről bootoltál be?
  • emixa
    mármint windows.