20838
Segítséget kérek
-
először töredzettségmentesítettem, aztán gparted live cd-vel levágtam 20 gigát a c-ből. A linux telepítője meg visszaépítette a C:-be, és csinált felhasznált 5 giga alapból meglévő szabad helyet -.-
azt mondod, hogy akkor csak a minimálist ajánlotta fel, a maradék-ot meg magától építette bele? -
Mikor telepíted, ugyan úgy kérnie kellene a partícióméretet, amit neki szándékozol adni, s azt leformázza second extendedre, amit aztán windowsból nem látsz. Sokan mondják, hogy nem ajánlatos egy vinyóra tenni windowssal, nekem tökéletesen működnek együtt, s a linux a neki megadott 25 gigát szabadnak látja, s ebből foglal most kb 7,5-et. -
nem, töröltem az ubuntut, mert az ubuntu magának csinál partíciót az üres helyből.
nem hibaüzenet, hanem a partíció tulajdonságainál írja.
a típúsát nemtudom, ubuntu csinálta, gondolom jó neki az amit ő csinált :D -
"jah a 20 gigásat felszabadítottam, felraktam az ubuntut"
Ha jól értem, a 20 gigásról átpakoltál mindent és arra raktad az Ubuntut?
Milyen típusú (FAT32,NTFS,Ext3,Ext4) partíció az?
"ja, és azt mondja, hogy a foglalt helyből nagy rész olvashatatlan."
Pontosan mi a hibaüzenet?
"Nem lehet ezen valahogy javítani?"
fsck, vagy az Ubuntuban (a telepítőlemezben elérhető, a telepített változatban külön fel kell tenni csomagból) van a gparted (Rendszer/Adminisztráció/Partíciószerkesztő) - az is tud ellenőrizni (meghajtón jobb klikk/Ellenőrzés) -
jah a 20 gigásat felszabadítottam, felraktam az ubuntut, de szabad helyként csak 600 megát mond. Ez mitől lehet?
ja, és azt mondja, hogy a foglalt helyből nagy rész olvashatatlan. Nem lehet ezen valahogy javítani?
C:-re meg visszapakolt egy csomó helyet úgy látom. -
"Ha átalakítasz egy partíciót (olyat amin nincs oprendszer) kiterjesztett partícióban elhelyezkedő logikai partícióra akkor lesz szabad helyed egy új partíciónak."
Kis pontosítás, a félreértések elkerülése végett:
Azért kell egy elsődleges partíciót (kiterjesztett partícióban elhelyezkedő) logikaivá átalakítani, mert csak 4 darab elsődleges vagy kiterjesztett (a kiterjesztett partíció egy speciális változata az elsődleges partíciónak) partíció lehet.
Ha ezt a elsődlegesből logikaivá átalakított partíciót átméretezed, akkor a kiterjesztett partícióban felszabaduló helyre berakhatod a Linuxot (illetve a swap-partíciót) egy logikai partícióra (a Linux nem igényli hogy elsődleges partícióra rakd).
Természetesen a partíciók átalakítgatásával csak óvatosan - a technika ördöge sosem alszik! -
Mert 4 darab elsődleges partíciód van, többet nem hozhatsz létre.
Ha átalakítasz egy partíciót (olyat amin nincs oprendszer) kiterjesztett partícióban elhelyezkedő logikai partícióra akkor lesz szabad helyed egy új partíciónak. -
Miért nem látok én itt olyan opciót, hogy Telepítés jelenlegi operációs rendszer mellé? A neten lévő guide-ok szerint kéne lennie ilyennek, de én nem látok. Ha az alsót választom, akkor fog futni a win mellette?
-
Sikerült, csak a ramot kellett kicsit megbuzergálni és most minden jó...Hála istennek nem kellett a winchesterrel bajlódnom, de köszi a segítséget! -
Ubi live cd-t nem tudom mi ez, de rákeresek...Köszi, majd valamit ügyködök vagy a winchesterrel vagy ezzel az ubi live cd-vel... -
"Olyan tanács, hogy tegyem fel újra az Xp-t most nem segít, sőt jó lenne lementeni adatokat előtte..."
Vagy átteszed a winchester-t egy másik gépre vagy próbálkozol egy ubi livecd-vel.....
Ha esetleg a másikre teszed a winchester-t akkor a lementés után formázd le..... -
Mi lehet a gond akkor, ha leáll az xp valamilyen hibára hivatkozva, hogy megsérült x fájl, s indítsa újra a gépet, ez megtörténik, bejön az a képernyú, ahol lehet választani a csökkentett módot, rámegyek, betöltés előtt fekete képernyő és semmi. Ha nem nyomom be az F8-at, akkor ismét xp betöltése előtt újraindul és semmire sem reagál. XP CD-re sem reagál, mert mikor bejön a WIN telepítés akkor kíírja, hogy x fájl hiányzik, kökv. alkalommal egy másik hiányzik, indítsam újra és ugyanez megy végtelenségig, szóval még telepíteni sem lehet vagy javítani...Mi lehet ilyenkor?
Olyan tanács, hogy tegyem fel újra az Xp-t most nem segít, sőt jó lenne lementeni adatokat előtte...Tipp? -
köszi :) -
"32 bites windows mellé tudok telepíteni 64 bites ubuntut?"
Ha 64 bites proci van a gépedben, persze. Két külön rendszer.
"egyébként tudtok ajánlani valami jó particionáló programot?"
GParted. Ha jól tudom az Ubuntu telepítőjén is rajta van, de van külön LiveCD-s változata is. -
32 bites windows mellé tudok telepíteni 64 bites ubuntut?
egyébként tudtok ajánlani valami jó particionáló programot?
A C-ből akarok levágni vagy 20 gigát az ubuntunak, lehetőleg adatvesztés nélkül :) -
Rendszergazdai jog hiánya?! -
shadow72 #16061 Hali. van egy olyan problémám, hogy win 7 alatt az utorrent azt írja ki le és feltöltésnél, hogy HOZZÁFÉRS MEGTAGADVA. Mi lehet a baj?
Köszi -
polarka #16060 Köszi ezt is.
Tegnap megpróbáltam a MikTexet letölteni, de a szerver abbahagyta a küldést. Ma megint adtam neki egy próbát és észrevettem, h lehet szervert is választani
. És most már ment, fel is pakoltam. És működik a YAP.
Problem solved.
-
Íme.
Nekem anno a MikTeX nevű disztribúciót tanították (mint TeX fordítót) abban volt a YAP nevű nézegető alkalmazás, Meg a miktex-pdftex konvertáló eszköz. -
polarka #16058 Kösz.
Még lenne egy fájl, úgyh még nem oldódott meg teljesen a dolog.
Elvileg a LaTeXEditor-ban van beépített dvi viewer. Megpróbálkoztam a wikin említett progik nagy részével, de többnyire letölteni sem tudtam, nem hogy még használni. -
Ja és még egy: a .dvi állomány már a lefordított, bináris állomány. A LaTeXEditor meg .tex állományokkal dolgozik (ez meg szöveges forrás-állomány). -
Ubuntu Linux alatt a TeX feltelepítése után sikeresen megnyitottam az Evince dokumentum-megjelenítővel, dvipdf-fel átalakítottam - innen letölthető. -
polarka #16055 -
polarka #16054 hi
van ez a .dvi fájl, amit meg szeretnék nézni, ezért feltettem a latexeditort, ami pedig ilyen halandzsát csinál belőle:
pls aki tud segítsen -
makrózásnak hívják, így keress rá. -
RYO21 #16052 Sziasztok!
Volna eyg kérdésem. Tudtok-e olyan programot, amely megjegyzi, hogy melyik billenyűt nyomtam le, és melyik pillanatban. És utána ő maga letudná autómatikusan nyomni ezeket a gombokat. -
josi #16051 Nyugodtan leformázhatod vagy totcom, win intézőben FAT32-ben, semmi baja nem lesz. -
Nem lehet úgy tudom. Mármint, akkor mehet a kukába a kártya. Vagy nem? -
josi #16049 Akkor próbáld meg leformázni. -
Nem, azt próbáltam már és nem megy. Amúgy az soha nem is volt 'lock'-ra állítva. Azelőtt nem volt ilyen csak amióta áttettem a másik gépbe. -
josi #16047 Az oldalán van egy pöcök, azzal lehet beállítani írásvédettséget. -
Hali,
Segítsetek lécci. Az a problémám, hogy a fényképező gépemből a memóriakártyát áttettem egy másik gépbe és azóta nem tudok róla semmit letörölni. És létrehozott egy HPIMG mappát is (mivel 1 HP-ba tettem át) és természetesen azt sem tudom törölni. Törlésnél azt írja szüntessem meg az írásvédettséget ezt meg is tettem(?), mert az attribútumoknál kilőttem az írásvédettséget. De semmi, sem a képeket, sem azt a mappát nem engedi törölni.
-
Meg kell nyitni vele a képet majd:
Képek szerkesztése> majd a jobb oldalon lévő munkaablakban(oszlopban) lévő "Levágás" opciót kell alkalmazni kijelölni a méretet majd ok gomb. -
A Gimp nevű ingyenes (magyarul tudó, többplatformos) képszerkesztőben:
1. Útvonal eszközzel (Eszközök/Útvonalak) megrajzolod a poligont, majd az eszköz beállítási párbeszédablakában: Útvonalat kijelöléssé
2. Szerkesztés/Másolás menüpont
3. Szerkesztés/Beillesztés másként/Új kép menüpont
4. Az új ablakban: Fájl/Mentés menüpont -
zitababa #16043 poligonos részletkivágás abban a progiban hol van? -
Javaslat, ötlet? --> Link -
Sziasztok !
Arra lennék kíváncsi ,hogy lehet-e olyat csinálni ,hogy a mostani C: partíciómhoz hozzá adnék a D: partícióból szabad helyet (egy merev lemezen van mindkettő) ?
A C: jelenleg a Windows van, azt le is szeretném törölni ,de a D: -n lévő fájlokat szeretném meghagyni.
Egyáltalán nem értek hozzá ,szóval elnézést ha esetleg valami egyértelmű butaságot kérdeztem.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. -
Ms Office picture manager például:)
-
zitababa #16039
KÉRDÉSEM egyszerű nincs olyan progi ahol simán poligonos kijelöléssel csak a kijelölt képrészletet menti el simán jpg. vagy bmp. formában??????????Úgy mintahogy a Windowsos "paint" teszi?
Köszönöm segítségetek!
zita -
Azt be lehet vhol állítani, hogy ha több ablak van megnyitva, akkor amelyikre rákattintok, akkor ne kerüljön előtérbe?