20838
Segítséget kérek
  • Evin
    Mondjuk ez igaz, csak nem biztos, hogy jelszóval kell szenvedni, ha elég a pipa is.
    Itt meg txt-nél lehetetlen is.
  • tigerbácsi
    de akkor nem olyan egyszerű az írásvédettséget leszedni. mert kell jelszó is, s nem csak egy katt a négyzetre :-)
  • Mazsy40
    Sziasztok!
    Az SG Hírlevélben olvastam a letöltéseknél a Nero free trial időkorlát nélküli programról, regisztráltam is miatta és nem tudom letölteni, üres oldal jön be letöltés helyett, tudtok nekem segíteni? Köszi
    Mazsy
  • Evin
    Miért lenne gagyi?! Szerintem ha programmal csinálnád, az is csak azt csinálná.
  • Gyocsika
    .cfg fájl
  • tigerbácsi
    attól függ milyen file.

ha pl kép, akkor képszerkesztőn belül.
    ha excel, word stb, akkor azokon belül,
    de van egy gagyi megoldás. filekezelő, file tulajdonságai s írásvédett helyére pipa.
  • Gyocsika
    Sziasztok!

Hogy tudok egy fájlt, csak olvashatóvá tenni ?
  • jbal
    Hello!
    Nem tudjátok, hogy miért lassulnak be az mp4 videók?Hogy lehetne rajta segíteni?Fent van a Media Player meg a Klcodec.
  • gergely1991
    Hűűha ezt nem tudom hogy jött ki nálad...
    Én is feltelepítettem (még régen többször is)egy bluetooth drivert de nálam nem volt ilyesmi duplázódás.
    Szerintem próbálkozz egy (hálókártya) driver reinstallal hátha összejön..
    De azért várd meg hogy a többiek milyen tanáccsal állnak elő...
  • Kontrakcio
    itt van még1 kép:[IMG][/IMG]
  • Kontrakcio
    hali. Win 7-em van.
  • gergely1991
    A Bluetooth driverében alapból benne van egy hálózati driver(mely így a Bluetooth-on keresztül is lehet internet kapcsolatot teremteni pl.:telefonon) de ahogy látom nem xp-d van(vagy mégis xp-d van csak eltérő témával használod?) így nem sokat segíthetek...
  • Kontrakcio
    sziasztok.felraktam 1 bluetooth progit és az értesitési ikonnál a netkapcsolatot áthuzva van megjelenitve... megnéztem a kapcsolatokat és a hálozat1 duplikálva lett, így: [IMG][/IMG]

Hogy tom visszaállítani h az eredeti netelérést mutassa?

előre is ksözi a segitségeteket.
  • Klmarti
    Sziasztok! Legális XP-m nem telepiti fel a szervízpack 3-t belső hiba miatt. Mi lehet ez van valami ötletetek? Elóre is köszi
  • autoszimulator
    úgy működik, hogy ami elé a $ jelet teszed, az nem fog módosulni a húzkodás, másolás következtében. Szóval ha az oszlop betűjele elé teszed, akkor a jobbra, balra húzás során marad fixen az érték, ha a sorok száma elé, akkor a lefele, felfele húzás során maradnak fixen a mezők. Ha mindkettő előtt van, akkor pedig az egész táblázat fix. Legtöbb esetben mindkettőt nyugodtan lehet dollározni, de nálad elvileg elég a számokat, azaz a sorokat, mert csak lefele húzod az értéket.
  • wildebeest
    Tényleg, így már sikerült. Igaz én a B oszlopot nem veszem bele, csak az $A$2:$A$10-et. Kösz mindenkinek a segítséget!
  • gergely1991
    aszem a te esetedben így lesz:
    =darabteli($A$2:$B$10;A14
  • wildebeest
    Akkor a vegyes hivatkozást, hogy alkalmazzam itt? ;)
  • gergely1991
    Kiegészítés:
    $A$1=Abszolút értek: vagyis se oszlop se a sor koordinátája nem változik cella másolásakor..
    A$1 vagy $A1= Vegyes:Csak az egyik része fog változni másoláskor(A$1 Oszlop és a $A1 esetében a sor
    (Remélem jól fogalmaztam meg )
  • wildebeest
    Ezt az abszolút hivatkozásos dolgot nem nagyon értem. Itt a példa a képen. Mit írjak a B14-es cellába? Függvényt értem, csak ezt az abszolút hivatkozást, hogy alkalmazzam itt? $

• wildebeest
    Köszi!
  • autoszimulator
    üdv, próbáld a darabteli függvénnyel.

csinálj még egy kis táblázatot, ebben felsorolod a lehetséges országokat, egymás hogy horvát, német, stb.
    a mellette található cellába tedd bele a darabtelit, melynek a tartománya a nagy táblázatod országokat tartalmazó oszlopa legyen, a kritérium pedig vagy kézzel beírva az országnév, vagy pedig a kis táblázatban az ország neve.

konkrét példában, E4:E6 a nagy táblám, H4:I5 a kis táblám, ahol H4="horvát", H5="német", az I5==DARABTELI(E$4:E$6;H4). a $ jel azért kell, hogy ha húzod lefele a képletet, nem kell mindenhova elírni, és a főtábla cellái maradnak fixen, nem csúsznak lefele.
  • wildebeest
    Bocsi látom van exceles topik is, ott is megkérdeztem, de ha vki tudja a választ itt is megköszönöm. :)
  • wildebeest
    Szevasztok!
    Egy exceles kérdésem lenne!

Van egy listám/táblázatom ami nyaralásokat sorol fel. Különböző országok, különböző városok s azok árai, félpanzió-e, stb...

Az lenne a kérdésem, hogy ha össze akarom számolni egy cellába, hogy pl hány Horvát, vagy Görögországi nyaralás van a táblázatomban, az milyen képlettel tudom megtenni? Szövegként van beírva persze, hogy Görögország, Horvátország, stb.

pl így néz ki

Ország Város
    Görög Kréta
    Horvát Pula
    Horvát Porec
    Horvát Split

Látom, hogy 3 Horvát van, de ezt hogy tudom képlettel kiszámolni?
  • Evin
    Ha mind a két gépen ugyanazokat a beállításokat/adatokat adod meg, elvileg mennie kellene.
  • Newyorker
    Outlookos kérdés!

Két gépem van routerel megosztott net rajtuk, az egyiken outlook 2000 van és azon rendesen tudok küldeni levelet, fogadni, stb....

Ezen a gépen outlook 2007 van, de egyszerűen nem tudom megcsinálni, h működjön a levelezés :( Invitel ADSL-em van

Az a baj, h örökké kidobja azt a panelt, hogy "adja meg felhasználónevét jelszavát". Ide beírom ugye, de semmi, kb 5 mp után megint feldobja :(

Lehetséges, hogy az outlookot csak egy gépen állíthatom be, vagy mi?
  • shark11
    Köszönöm a gyors választ
  • Dj Faustus #16210
    Csatold fel meghajtóként az alábbi programok egyikével:
    FTPDrive
    Netdrive
  • najbika
    Hali!
    Az problémám,hogy ghost után ami egy disc to disc volt nincs hangom,Feltelepítem a hangkártyát,de újra indítás után ismét nincs hang.
    Mit tegyek?
  • shark11
    az lenne a kérdésem, hogy ha van egy jelszóval védett FTP szerver arra tudok e közvetlenül rámenteni
    szóval ha valahol rámegyek, hogy letöltés akkor a mentési helynek az adott FTP címet adom meg (ftp://felhasználó név:jelszó@ftp/) nem pedig azt, hogy mondjuk az asztalra mencse
    ha lehetséges akkor pontosan hogyan/mivel??
  • polarka
    Úgy tűnik így már okés. Köszi. Bár nem értem a **-gal miért nem volt jó neki.
  • Dj Faustus #16206
    Inkább add meg így:
    h = 10e-34
  • polarka
    hi
    GNUplotban volna problémám és kérnék segítséget. Már eléggé idegesít, mivel a feladatom legelején járok csak. Fekete test hősugárzását szeretném ábrázolni a hullámhossz és a hőm. függvényében. és a képlethez bevezetnék több állandót is, köztük a Planck-állandót. Beírom, hogy "h=10**-34" erre azt mondja, h "undefined value", ha felbontom "h=10**-30*10**-4"-re, akkor benyeli, de ha print-tel megnézem, akkor teljesen más értéket vesz fel és a képletben is azzal a másik értékkel számol. Ugye nem azért van, mert ennyi az ábrázolási tartománya a proginak?
    Remélem van itt vki, aki foglalkozott/foglalkozik GNUplottal. Megnéztem egy pár tutorialt, de egyik sem foglalkozik ilyennel.
  • balcsi70
    Sziasztok.Nem találtam mást ahova írni.Letöltöttem a youtube-s letöltőt feltelepítettem bemásoltam neki a linket amit töltsön le és egy pillanatra elindul aztán kiteszi az X-et. Megnéztem a Vírusirtó tűzfalát is de ott is engedélyeztem aztán mégse megy.
    Szerintetek??? Köszi a választ.
  • Evin
    Ha úgyis vendég fiók, és nincs benne semmi érdemleges adat, a Dokuments and Settings (Vista/W7: Users) mappában töröld az egész vendég fiókot. Minden beállítás elszáll, és belépésnél minden alapértelmezett lesz. Ez talán segít.

linksbremse
    Szerintem a készülék maga mindegy, a szoftver a lényeg. Szerintem most az Igo a legjobb.
  • linksbremse
    Sziasztok!!
    Gps-ben szeretnék segítséget kérni.... edig a navigon 2110 max-ot nézegettem de most találtam róla pár dolgot s elkondolkodtatott... kinek milyen tapasztalata van a Gps-ekkel ki melyiket ajánlaná, itthon ill. külföldi használatra az egyenlőre mindegy de azért nem a csillagos ég :) azért jó lenne max 70 000 ben megállni.
    Segitségeteket előre is köszi s várok mindenféle tpasztalatot az összessel kapcsolatban köszike tisztelettel: Horváth Ádám
  • Darande
    Sziasztok!
    Blog-témában szeretnék segítséget kérni. Létrehoztam egyet, de nem tudom, hogyan lehetne beállítani, hogy a keresők is kiadják a cikkeimet, ha rákeresünk a kulcsszavakra.
    A blog címét is beírtam a google-ba, de még így sem jelent meg. Sehol nem találok erről egy kezdő számára is érthető írást.
    Nagyon köszi előre is!!
  • New Boy
    Sziasztok!
    Windows XP SP3-at használok többfelhasználós fiókkal. A problémám az lenne,h "vendég" fiókban IE8 nem tudja megjeleníteni az előzményeket + a menűsor néhány almenűje inaktív (mint pld.:szövegméret,kódolás).
    Rendszergazdai fiókban nem jelentkeznek ezek a hibák.
    Lehet ezt valamilyen beállítás módosítással korrigálni?
  • Evin
    Ebben az esetben nem lennék túl bátor. Valószínűleg nem lesz belőle gond, de ki tudja. Nekem legális 7100-am van.
    Nálam ha új hardvert talál, és a rendszeren nincs driver, alapból felajánlja, hogy neten keres hozzá. Nem tudom, hogy ez beállítás kérdése-e -nem emlékszem, hogy az lenne- vagy a fullos verzióban máshogy működik-e.
  • kas123
    Azt hol lehet?

'Amikor a hibaelhárító végigfut, jelzi h nincs driver, keresné a neten, de utána azt írja, h nincs beállítva ez a rész...és hát ugye nem teljesen boltbol szerzett produkció a cuccos :D, szval engedélyeztetéshez eredeti kell, vagy bátran állítsam be?'