20838
Segítséget kérek
  • zolo
    Köszi Faustus a múltkori segítséget, nem tudtam azt a problémát megoldani akkor és most megint gáz van.
    Úgy adódott hogy Xp helyett Win7-et kellett tennem. Itt vagyok a friss rendszeren, amire telepített partíciót elnevezte C-nek. Namost, az Xp meg D-re tette magát legutoljára. És msot ott tartok, hogy a 120 gigás partíciót, ami az Xp-n C volt, nem rendszerpartíció, nem ismeri fel, nem cimkézi fel.
    ROsszul nem telepítettem, mert W7 telepítőjében ott a partíció minden adattal.
    Telepítő így nézki:
    Partíció 0 30 gb Elsődleges
    Partíció 1 120 gb Rendszer

A Rendszer elnevezésüt kéne láthatóvá tenni valamilyen módon. Hogy lehetne?
  • Norway
    HI!HÚÚ vazze ne haragudj nem jól olvastam el telepitettet olvastam.Bocsi!
    De utánnanézek neked!
  • New Boy
    Köszi Norway! Ezt a lehetőséget én is ismerem,de ezzel CSAK A TELEPÍTETT frissítéseket lehet megnézni.
    Nekem viszont telepítés előtt van.(Gyanús volt az automatikus letöltődés.)
  • Norway
    HI!vannak ilyen progik a piacon de sajnos ami ingyenes PL Virtualdub,Tmpgenc nem igazán tudnak javitani rajta,szinte észre se venni a kűlömbséget,ami meg tudna valamivel jobbat az fizetős és drága akár 7!számjegyű is lehet az összeg!!!!!!
  • Norway
    HI!probáld meg azt:Bal oldalt film befejezése-mentés számitógépre.Elvileg a zene megmarad......
  • Norway
    HI! Talán:)START--- vezérlőpult---programok telepitése és tőrlése----ha megjelenik a mappa akkor felűl lesz egy kis kocka hogy "frissitések megjelenitése" ez legyen bepipálva!Igy láthatod dátum szerint mikor frissitet a winfos.ÜDV.
  • New Boy
    Sziasztok!
    Valaki meg tudná mondani,h hol lehet megnézni XP esetén a telepítetlen frissítéseket?
    (Értesítés nélkül,automatikusan letöltődtek.Pedig nem így van beállítva.)
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Az Advanced Directory Printer könyvtár struktúra nyomtató program helyett keresek hasonló célú programot. Korábban már találkoztam ilyennel, de a programnevet elfelejtettem.
  • amdopteron
    hallo vkinek a segítségét szeretném kérni nagyon fontos lenne!R
    van nekem egy video digitalizáló agy mi amire kamerákat lehet rákötni 8at kínaitól vettem müködött xp alatt na már most az a gondom hogy feltelepíteni még tán fel is tudnám de a program amivel vezérelni kell a kamerákat nekem arra lenen szükségem!meg ha van driver leírom hogy mian a kártyán hátha vkinek van ilyen ha lemeze lenne vkinek ehez és átírná nekme megvenném
    tehát ez áll a kártyán:TUNDRA TS i 350a 66cqy ennyi van rajta ha vki tudna segíteni megköszöném dobozon ezl áll digital video recording system h.264 mpeg-4
  • gergely1991
    A gép lassulását a kevéske szabad hely miatt történik.Pl.:Hiába mondod hogy kevés programot telepítesz a gépre de win ilyenkor szemeteli a meghajtókat...(alapul ott van pl.:a lemezkarbantartó)
  • Evin
    Túl hosszú az elérési út. Próbáld közvetlen a c:\HMM5 mappába telepíteni.
  • DJ RX7
    üdv!
    xp-m (sp3) már több mint fél éve normálisan működik. nem kellett újra telepíteni. szeretném, hogy a továbbiakban is ilyen stabil és gyors maradjon.
    milyen programokat ajánlotok karbantartásra és takarításra amivel még hosszú lehet az "élete"? most csak defragot szoktam használni.

előre is köszi!
  • gergely1991
    nincs hang? de lennie kéne...
    Nézd meg a a a klip>hang>hangerő vagy a eszközök>hangszintek menüpontban....vagy ellenőrizd a lejátszódat.....
  • Megtalállak
    Ok, sikerült wma-ban van, de nincs hang.
  • KILLER2
    Megoldva
  • KILLER2
    DC++ban kéne kis segítség. ApexDC++t használok. Fent voltam egy hubon, gép megfagyott, restart, most meg nem tudok felmenni, mert azt mondja, hogy már fent vagyok a hubon. No ilyenkor mit lehet tenni?
  • gergely1991
    na ez meg mi akar lenni?
  • w77d
    sziasztok, nem tudom hogy tudnátok e segíteni, de azért hátha... Vettem egy eredeti játékot. Telepíteném és a következőt kapom:

szerintetek mitől lehet???
  • gergely1991
    ha csak a hang marad akkor aszem felajánlja hogy pl.:wma-ként mentsd avi helyett.....
  • Megtalállak
    Csá!
    Azt szeretném kérdezni, hogy Windows Movie Maker-rel egy avi formátumú fájlról levágtam a képet (csak a hang maradt), mit csináljak, hogy zeneként tudjam elmenteni?
  • Dj Faustus #16377
    Meghajtóbetűjel-hozzárendelések módosítása Windows XP rendszerben
    A meghajtó-betűjelek módosítása
  • gergely1991
    Azt hiszem itt már volt erről téma...Olvass utána...
  • zolo
    Hali
    Frissen raktam Xp-t. 2 partíció volt, 1-ik formázva lett, a másik megmaradt. A formázott volt a C: , a másik D:.
    Telepítés után C-lett a D-ből és D a C-ből. A D-n van a windows. Namost ez elég sok galibát fog okozni, főleg a zenei lejátszási lista lesz gáz.

VAn valami mód átnevezni a partíciókat, D-ből C-t, C-ből D-t csinálni?
  • Evin
    Ha nem fut szinte semmi, akkor nem. De általában ami ott használatban van, törölni sem lehet.
  • w77d
    sziasztok! az ideiglenes fájlok mappát (appdata/local/temp) engedjem a lemezkezelőnek kipucolni?? tartalmazhat olyan fájlokat amik fontosak egyes programoknak vagy játékoknak???
  • marsu
    Nos alaposan kitakarítottam, mert nagyon poros volt, és azt hiszem minden oké. kösz.
  • adios
    Hali!
    Milyen alaplapot ajánlotok egy Intel Core2Due E7500 és egy Gainward 0476 Bliss 9800 GT 512 MB kártyák mellé 20-25 ezres árkategóriában?
    A választ előre is köszi.
  • marsu
    Köszönöm, akkor nekiugrok.
  • Dj Faustus #16369
    Két fő lehetőség van:
    1. hardveres probléma (elégtelen áramellátás, táphiba, memóriahiba, elégtelen hűtés, egyéb meghülyült hardver)
    2. szoftveres probléma (vírusfertőzés, inkompatibilis meghajtóprogram, valamilyen nemrég feltelepített segédprogram megbolondulása)

Az 1. lehetőséget egy Live CD-s/USB-s Linux-szal (Ubuntu, Knoppix, DSL Linux, Puppy,...) ki lehet szűrni. Ha az nem indulgat újra 5-10 percenként, akkor valószínűleg inkább szoftveres probléma.

Memóriahibát a memtest86+ nevű segédprogrammal tudsz kiszűrni - ezt a programot ki kell írni CD-re, vagy készíteni kell (a megadott segédprogrammal) bootolható USB kulcsot, arról elindítani a rendszert, és hogy ha hibát talál, akkor azt jelezni fogja (vörös színnel).

Vírusirtást/kémprogramirtást érdemes kikapcsolt rendszer-visszaállítás mellett (Sajátgép ikonon jobb klikk/Tulajdonságok/A rendszer visszaállítása fül/A rendszer visszaállítás kikapcsolása az összes meghajtón legyen beikszelve), csökkentett módban (Windows elindulása előtt nyomd le az f8 billentyűt, és a menüből válaszd ki a Csökkentett módot) elvégezni; ha van esetleg másik vírusmentes számítógép a közeledben, akkor a rendszert tartalmazó merevlemezt átrakni abba, és a vírusmentes gép operációs rendszeréből elvégezni a vírusirtást.
  • marsu
    Help meeee!!!

számítógépem 5-10 percenként újraindul, videokártya hűtése rendben, csatlakozók rendben.
    Vajon mi lehet a gond??
    aki tudja segítsen.

thx
  • Dj Faustus #16367
    Ehhez egy kicsit el kell mélyülni a Windowsos/Dosos Batch programozásban, vagy valamilyen szkriptnyelvben (VBScript, PHP, Perl,...)

A DOS/Windows-os batch programozás esetén a for ciklusnak van egy /f kapcsolója, amivel egy állomány sorainak tartalmát átadhatod egy változónak, ezt a változót meg megadhatod a copy-nak, xcopynak, pkzipnek, arj-nek, rar-nak, stb. Bár én inkább a szkriptnyelveket preferálnám, a DOS/Windows parancssora nem egy kellemes eset (a bash-hoz mérve).
  • gergely1991
    copy/? vagy xcopy/? Itt nézz körül:)
    Én nem találtam olyat ami neked kellene,de azért nézd meg te is........
  • Dns5000
    ok megoldottam md5deep
    Most az a probléma hogy van egy listám a fileokról amik nem ugyanazok mint a másik gépen. Na ezt egyszerűen hogy lehetne 1 könyvárba tenni vagy becsomagolni egyből windows alatt. Copy nak van valami paramétere amivel egy filebol olvasná a másolandó fileokat?
  • Dns5000
    Tud valaki windowshoz valami hash generáló progit ami hasheli az alkövtárakat?
    Total Commanderben van egy crc generatror tud md5ot, sha1et, meg .sfv -t csak könyvtárakat nem kezel :S
  • gergely1991
    a linuxot? pl.:formázásal.....
  • Mhosah Myth
    Sziasztok! Szóval a lényeg, hogy adott egy dell inspiron 1011 és a kérdésem h alapból linux van benne, le lehet-e szedni egyszerűen vagy trükközni kell vele? Mert nekem volt pl. egy acer lapim amin vista volt és nem boot-olt rá az xp lemezre csak amit megbuheráltam...
  • kemszi2
    jah nem bocsi.rosszul írtam.szóval ez 1 windows frissítés/telepítés volt,amit nem tudott befejezni mert 1 fájlt nem tudott másolni.na most azóta ugye betöltésnél mindig feljön az opció hogy telepítés/windows xp sp3 na innen hogy lehet "törölni" a telepítést
  • rusee
    Good Evening:)!

Sajna egy nagyon egyszerű problémáról van szó de még sem tudom orvosolni.
    Adva van egy avi film amihez van 2 más-más nyelvű feliratom. A lejátszóprogram akkor ismeri fel ha a filmnév és a felirat név ugyanaz. De 2 feliratnál nem tudom hogy mit kéne csinálni mert nem engedni berakni a másik feliratot mert felül akarja írni azt ami már a mappában van. Mit javasoltok

Tuti tök egyszerű de nagyon megköszönöm ha valaki tud segíteni
  • gergely1991
    Ha bármely progiról van szó pl.:"Programok telepítése törlése" lehetőség alkalmazása,ha minden megvan a progi eltávolításához.(azt hiszem a befejezetleneknél is elvégezhető)
    meg talán van erre program is...
  • kemszi2
    helo!hogy lehet kiütni a winfos xp sp3-ból egy be nem fejezett telepítést?