68
 • Bubbencs
  #68
  a
 • Dutch Flander
  #67
  Egy kérdés!

  Van egy 750-es Duronom. Az előző gazdája ezüstös pasztával bas*ta össze. Mikor szétszedtük megnézni, miért is nem megy, csucsogott a pasztától. Alkoholban kiáztattuk (azért voltunk ilyen bátrak, mert szegény procinak már úgyis mindegy, de ki tudja...), hátha valamiképpen sikerül helyre pofozni. Utánna ment is fél óráig, aztán semmi.

  Szerintetek letegyek rólla, vagy van valami ötletetek?
 • ixyon
  #55
  nekem az akkor is PIIII
 • ixyon
  #53
  dikkma: az a proci 1 Ghz-s volt, nem 1.2
  amúgy meg nem mintha a szoftverek AMD-re lennének optimalizálva:( de lesznek, mert már a fejlesztők is észreveszik, hogy arra is oda kell figyelni. az új 1.3mas athlon pesdig agyonvágja PIIII cimborát, mert nagyontuti:)
 • Dikkma
  #52
  "17% amd.. blabla... bár arra nem emlékszem...[..] "

  Én az otthoni PC-k piacát mondtam. A szervereket, és minden egyebet beleszámolva Intel sokkal vezet.

  Kedves HaZe,
  remélem nem szó szerint értetted a fénymásolós dumát, akkor tényleg érezhetsz egy kis gázt, de ha megnézed, ki csinálja a kezdő lépéseket, ki kezdeményez, ki fejleszt az élet minden, és nem csak a procik terültetén, akkor az Intel nevére fogsz bukkanni, és nem az AMD-jére. Bár a flash memóriákat is fejlesztik, na.

  Mit akartam még... hmm... ja!

  Nem PIII és P4 killer... hát, nem is én mondtam!
  A fórumok az AMD-pártiak harsogásától vannak teli, akik elolvastak egy olyan tesztet (vagy megnézték a szép színes ábrákat :-) ) amiben a P4 egy félkész alaplappal, teljesen optimalizálatlan szoftverkörnyezetben kikapott, vagy csak alig győzött a TB 1200 MHz-es változatával szemben. Ha megnézed, én vagyok az, aki nem említi egy napon a TB-öt és a P4-et, én mondom, hogy külön dolog, nem kellene összehasonlítani. És azt is mondtam, hogy mostanában egy kissé bíztatóbb eredmények születnek a tesztlaborokban, erre MINTHA kisebb lenne a susorgás a P4 ellenében. Merthogy az a jövő procija, ( hahh, jövő.... másfél év :-)) ) és a K7 -nek még csak esélye sincs ellene, merthogy nem is az a feladata.
 • Piquet
  #45
  Megérdemelted :))
 • Dikkma
  #43
  Ja, persze én nem azt mondtam, hogy a múltból meg lehet élni. Aki most a jobb, az nyer, nincs olyan, hogy húúú én készítettem az első procikat, hülye köcsög, csak azért sem megyek csődbe.

  Aki pihen, meghal.

  R.I.P. 3dfsuxx
 • Dikkma
  #42
  Gugu: nem érted, amit mondok.

  Azt mondtam, hogy az AMD berakja az Intel proci-tervrajzait a fénymásolóba, aztán hozzákúr 10-20%-ot mindenhez, és kész a procijuk.

  Ez a cikk az AMD jelenéről és jövőjéről szól, írok a múltjáról is.

  Az AMD régebben az Intel processzorok másolásából élt, méghozzá az Intelnek gyártotta ezeket a procikat. Aztán egyszer csak fellázadt, és amikor az Intel kihozta a 486-ost, megjelent az AMD a maga 40 MHz-es 386-osával, ami egész jó volt, hiszen az Intel ebben addig csak 33-ig jutott. Csak annak a sok maflának mondom, aki nekem kerreg, hogy nem is volt más procim mint Intel, annak mondom, a 286-osomat egy ilyen követte :-)))))
  Aztán haladtunk, jött a K5, de az AMD állandóan veszteséges volt, mivel GYÖKÉR procikat gyártott.
  Mit csinált? Felvásárolta a NexGen nevű céget, akik éppen már 70%-ban készen voltak a saját szutykukkal, de gyártósoruk az ugye már nem volt. AMD átalakította a procit, hogy Intel-alaplapba mehessen bele, meg egykét változtatást eszközölt, és kijött a K6. Elég jókor, mert Intel leelőzte őket, egy generációval továbblépett, és bemutatta a Pemtium Pro-t. Húha.
  A PII megjelenésekor meg a K6-2, később a K6-3, hogy a csórikáimnak ne kelljen alaplapot cserélnie.
  Aztán aszondják, az Intel nem adta a jogot, hogy Slot1-es alaplapba illő procit csináljunk, inkább csinálunk egyet, legyen SlotA. Meg fénymásolunk egy procit is.
  Haha, EV6, ezt Gugu is említette. Eztet megvették a Compaq/Digitlatól.... nem éppen AMD fejlesztés...
  Na, az inteleseknek állandóan szemére vetett alaplapcserélgetés kezdetét vette, Socket vagy SuperSocket7-ről jött a SlotA, most a SocketA, ami ugyan most nem változik, de a chipset igen, tehát a ddr-es procikhoz is lehet új lapot venni. Mind az Intel, mind az AMD procikhoz, lehet egymást fikázni.

  SZVSZ a TB-Duron páros nagyon KÚL proci, olcsó és jó, az AMD nagyot kaszálhat vele. Ennek azonban szerintem csak egy oka van, és ezzel nyugodtan vitatkozhat bárki...
  Tehát: az Intel annyira magabiztos lett, hogy azt gondolta, mindenki meg fogja venni az rdramot, amikor kihozták a 820-as chipsetet. Nem így lett, pedig már aláírták a aszerződést a Rambussal, hogy csak ezt fogják használni, és a P4 fejlesztését is ezzel kezdték meg. Ezért hátrányba kerültek. A procikat pedig csak drágán adják.
  Összegezve: az Intel ugrik egy hatalmasat, egy árok fölött, a levegőben van éppen, már elhagyta a Coppermine partot, de még nem ért földet a Tualatin/Willamette oldalon.

  De át fog!
  Én tulajdonképpen nem akarom, hogy az AMD elcsoffadjon, mert azért azt meg hagyni, nem itt tartanánk MHz-ben, és árban, ha nem lenne. Csak azt akarom, hogy az Intel egy magabiztos pozíciót szerezzen, mondjuk 60%, AMD 40%. És ez köbö így is van.

  Ja Gugu, az egyik régebbi topicban történtekre térnék vissza, és ez már nem szól senki másnak, csak neki ( fejből írom, nem lesz pomtos) :

  1999. jún. 06. Dikkma

  Én AMD párti vagyok, blabla....

  Erre jött:

  "Tipikus fasz vagy! Blabla.. [...] szorzólock, vagy ekkor erről te még nem hallottál? Fsb meg a 133-as chipsetekkel lehetséges lesz majd!"

  1. Akkor még tényleg nem hallottam róla. De te sem.... jún.6-án még nem is volt lockolva a szorzó a procikban, tehát nem is nagyon lehetett volna hallani róla... na mindegy...
  2. Hát ha te egy, most megjelenő chipsettel reagálsz egy jún6-ai hozzászólásra, akkor hm.
  3. Tudod kell, hogy augusztus 6-án vagy mikor vettem a gépem. Elmesélem neked az árakat, hiszen, mint tudjuk, te az ár/teljesítmény arányt nézed!
  Duron 700: 58000 ft
  Asus A7V ( más asszem nem is volt, meg nem is vettem volna ) : 60000 ft, persze minden bruttóban van
  Ez 118000ft.
  Asus P3V4X+átalakító: 43000 kereken, ez tuti
  PIII 700: 75000 ft.
  Tehát olcsóbb volt a PIII, mint a Duron. És mint mondtam, még augusztus elején vettem a gépem, a Tom's Hardware pedig júl 11-én jelentette be a szorzólock kioldását, de hát én akkor nem éppen neteztem... a hozzászólás meg jún. 6 keltezésű arról, hogy éppen, abban a percben ki mellett is álltam.

  Na csumi
 • nyunyu
  #36
  Ez a venti valahonnan nagyon ismeros. Hmm, mintha ilyenem lenne otthon... Megcsinalva szepen, hogy 1 rele kapcsolgassa ki-be (mivel 220V-os szegenyke)
  Csak nem hasznalom, mert durvabb, mint a fop38-as hangja :-((((((((
  Husdaralo ehhez kepest nulla...

  Masreszt ugyis eleg a fop32-es a cele2-omre...

  Amugy az nem okozhat problemat, hogy a kepen levo gepben 1.0-as ATX tap van???? Manapsag eleg kihalt fajta, foleg, hogy az Abit lapok nem mennek vele :-)

  Ha valakinek nagyon kell a husdaralo, akkor megegyezhetunk ugy 3.5e-ben :-)
 • nyunyu
  #24
  Melegedes: a szilicium felvezeto anyag (milyen meglepo, veletlenul ezert hasznaljak, mivel jol modosithato a vezetokepessege)
  A felvezetokrol meg tudni kell, hogy ho hatasara NEM no, hanem csokken az ellenallasa, sot egy bizonyos homerseklet felett rendesen vezeti az aramot. -> a tranzisztor nem biztos, hogy zarva marad.

  A fizikai reszleteket inkabb meghagyom masnak :-)
 • Tomcat.no1
  #20
  Az vitathatatlan, hogy az AMD belehúzott piszkosúl és amilyen hibákat ejt - mert, hogy tökéletest gyártani sosem lehet - az még elnézhető hiszen a stabi működést nem veszélyezteti, arrol nem is beszélve, hogy a teljesítménye megelőzi az Intel porckokat.....
 • kowajano
  #19
  honan veszed hogy amd? nincs ráirva
  jobban hasonlit egy slot1 intelre
  Szilvi
  fogadjunk nem volt még Duronod?
  egyébbként meg annyi hogy még a K6/2 is jobb volt irodai alkalmazásban egy celeroncsnál
 • kowajano
  #15
  csak azt felejted el hogy 64 bites programok meg operácios rendszer kell hozzá az öszes régi játék meg mai játék meg se fog moccani rajta ellenben az Sledgehammerrel mely visszafelé kompatibilis lesz a 32 bites rendszerrel is
 • ixyon
  #8
  aki itt intel rulezt kiabál, az nyomjon már 1 visszát, és nézze már meg a teszteredményeket! a P4 1.5 ghz-n lassabb, mint az athlon 1ghz-n!
  ez elég tisztán kivehető
  a P4 csak akkor tud elhúzni, ha használ SSE-t, az athlon meg nem használ 3dnow-t! és akkor is csak a frekvenciával arányos módon!!!
 • Q
  #4
  szerintem azert kicsit pesszimista... vhogy ugy osszhatasaban ugy tunt hogy az AMD-nek nincs sok hatra intel eltapossa ha nincs mazlija... par eve igy volt most mar azert AMD is eleg eros.
  Bar az Intelt sose eri utol, intel rulez forever :-)