24
Azaz, hol buherálnak gépeket?
 • Laalee
  #24
  ja a radiatorra :))) amiota a hazunkban valami elmebeteg a radiatoron földeli 220 at azota eletveszelyes a radiatorunk, ha fogsz valami földelt szart... :))))
 • Laalee
  #21
  na ennel durvabbat is lattam mar...
  a gep elindul de sekep sehang resetre semmi kikapcs...
  kihuzom billt visszadugom, bekapcs elindul...
  kikcsp bekapcs seke sehang bill ki majd vissza ujra indul. na??? ha nem a sajat eszememmel latom nem hiszem el.. mi a szar köze lehet egy billnek egy nem atx es kikapcsolt gephez.????
 • Dikkma
  #20
  Nem! Ha tönkremegy az alaplap, akkor
  akkor fő kő gyújtani!! :-)))


  Namit kapok ezrt... :-(
 • Borg
  #19
  Hát
  1. a tuning boltok cimei téma alatt nemtom mit keres a abit kt7 bios és egyéb problémáinak leirása, de üsse kavics, már terelődött a téma ugyis a topiccím felé.
  2. hogy én is offtopic legyek kicsit:) azér hozzászólok a bios problémához.
  Nemtom hogy ezek a mai VIA sux alaplaok biosai mit birnak ki, mert ha utánam vágnák sem kellene, szal nincs vele ilyen mély tapasztalatom.
  DE, anno egy abit bx6oson jáccottam meg a következöt:
  -Biosa elszállt.
  -ok, ki az ICvel
  -beletettem egy haverom BX6 bios ICjét (kölcsön)
  -elindult a gép (épp csak bebutult, és ott pause)
  -ki az IC, menet közben!
  -Be a rossz IC
  -be a bootlemez a biossal
  -pause ki, indul tovább a gép,
  -BIOSt flashel ujra, és minden baba!
 • Coine
  #17
  http://web.matavnet.hu/oldman/
  Akit érdekel nézze meg!
 • Dikkma
  #15
  Ejha, ez érdekes. Ebbe nem tok seggíteni, sajna. Másik házzal is rossz? Vagy az a ház nem rossz más alaplappal? Bár, ha vadi új... hűha.

  Kisebb procit nem póbáltok? Mert bár 230-as tápja van, a proci leszophatja. Esetleg egy kisebb proci, és kisebb videókártya? És én vinyót sem raknék bele bootoláskor.

  Ja de mindig ránézek az írásodra, és eszembe jut, hogy el sem jut a bootig, nem is kerül áram alá... hát, nem tudom.
 • Piquet
  #14
  II. fejezet :)

  Ugye a történet abbamaradt hétfőn, amikor visszavittem az alaplapot (vidéki kis üzlet), ahol szépen becsomizták, és adtak egy cetlit, hogy átvették. Az eredeti ígéret szerint csütörtökre hoznak 1 újat, kis üzlet ugye, nem állnak hegyekben az abit alaplapok, nekik is hozni kell.

  Csütörtökön megjött a cucc, ahogy az kell, szép original csomagolásban, alaplap tasakja leragasztva jól, tutkóra bontatlan. Alaplap bekerül a házba (vadiúj ATX ház, 230-as táppal), monyókártyák bele, power rá, gép bekapcs. A gép bekapcsol fut a windóz, hawaii.

  Na gyorsan rakjuk össze, többi kártya is bele, gép bekapcsol, semmi, atx be se indul. Kártyák megint ki, gép bekapcsol, megint semmi.

  Tápot kihúzzuk, a gép benyom(valamit "feszültségteleníteni" kell a boltos szerint), majd tápot vissza, gép be újra, és elindul.

  Shutdown ahogy kell, ha gépet be akarom kapcsolni újra megint nem jó. Próba cseresznye alapon rakattam bele új ATX-et, új monyó kártyát, új ramot, sőt új procit is (Duron 750), de a hiba ugyanaz. Csak úgy hajlandó indulni, ha előtte a fentebb leírt módon "elsütik".

  A gépet otthagytam ismételten a boltban, a boltossal vitetem vissza. Újabb kérdésem a T. hozzáértőkhöz: ez az alaplap defaultból szar (közreműködésem nélkül), avagy csak valami rosszul lett összehozva?
 • diegho™
  #13
  Jól jártál, lehet, hogy máshol belédkötöttek volna, de gondolom az eladók nem voltak valami nagy szakértők a témában - ahogy ez mindig is lenni szokott!
 • Piquet
  #12
  Köszönöm mindenkinek a segítséget, ma pontosan ezt tettem. Reggel bevittem a boltba, mondtam az eladóknak, hogy sekép sehang, defaultból rossz, srác kicsit furcsán nézett, majd megpróbálta bekapcsolni, sípolt mint az állat. Azt mondta, hogy kicserélik, habár most várnom kell, hogy új alaplapot hozzanak nagykertől, mivel nem volt.

  Amikor bementem épp volt az asztalon 2db kipurcant BH6-os dobozban, szal nem volt nehéz bemagyarázni, hogy az Abittal néha ez megesik :)
 • diegho™
  #10
  Oldmannek tényleg különös modora van!
  Vidd vissza, mert tuti kicserélik!
 • Coine
  #9
  Te inkább ne szidd az öregembert!!!!!!!!!!!!!
 • Piquet
  #8
  Észrevettem.
  írtam oldmannak tegnap, ezt válaszolta:

  "menj oda ahol vetted"

  Ennyi, semmi tobb :))
 • ember
  #6
  szerintem vissza, főleg ha nem olvassák az sg forumot
 • Piquet
  #5
  Gáz az, hogy semmilyen hibát sem írt ki, ha kiirja, tutko nem adok neki reboot.

  Az alaplapot penteken vettem, tehat 3 napon beluli. Ha hetfon beviszem a boltba, hogy egyszeruen rossz, sekep se hang, vajon visszaveszik?
 • kowajano
  #3
  lehet hogy hibás volt a bios ell kellett volna menteni a régit. Egyébbként én ugy tudom az Abit K7 lapoknál hogy a reflash nem sikerült akkor egy szöveg bejön a képernyöre hogy rakjak be egy rendszerlemezt de semmi más legalábbis nekem a Abit KA7 ezt csinálta
 • Piquet
  #1
  Csövi, elmesélek egy rövid horror story-t:

  Tegnap vásároltam egy Abit KT7+Duron 750 párost, mellé körítésnek egy szupi Asus 7100 Gef2 MX-et. Namármost, én maximalista barom állatként úgy döntöttem, hogy frissítem a kütyü bioszát is. Kinyitottam a készikönyvet, precízen elolvastam hogy kell:

  1./ Felmásztam az abit honlapjára, letöltöttem az új biost, 2 féle KT7 van a RAID, meg a nem RAID, értelemszerűen én a NEM RAID biosát szedtem le.

  2./ Ahogy a használati útmutató mondja kicsomi a biost, rámásolni egy blank bootdiskre, majd bootdisk bebútolni, elindítani a hajrá.bat-ot.

  3./ A hajrá.bat lefut, kiírta, hogy no error , meg hogy succesfully completed. Ekkor én megnyomi a reset gombot, ahogy a utasítás írja...

  ...a reset után a rendszer többé nem állt fel, azóta 3 hosszú sípolással köszönt mindenkit aki megpróbálja bekapcsolni.

  Gondolom valami mégse úgy történt a bios frissítés során, ahogy kellett volna, ezért kérdem a mélyentisztelt hozzáértőket: hol buherálnak gépeket, azaz hol tudják nekem a biost újraírni, egyáltalán mi lehet a baja?

  Thnx