Fórum Teszt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mindent MOE-al csináltam, direkt az 1LBT.pdb-bõl, hogy bemutassam a lipáz mûködésének modelljét.
1. A megnyitott pdb fájl a két enzimmel, amint említettem:
2. A jobb oldali enzim kitörlése után, és a T80-as beszínezett szubsztrát az aktív centrumban.
3. Az fehérje megjelenítését átváltottam; az aktív centrum közelebbrõl, H-ek hozzáadása után (ezt nem tartalmazza a pdb, mert a felbontása túl kicsi volt a szerkezetfeloldásnál), valamint a két fontos szerpet játszó oldallánc, a 105-ös szerint (SER_105) és a 224-es hisztidint (HIS_204) megjelöltem
4. A fölösleges H-eket elrejtettem a láthatóság kedvéért, bejelöltem 2 távolságot
5. A katalízis elsõ lépéseinek eredménye, a Ser nukleofilizálása a His által, majd a nukleofil támadás a szubsztrátra
6. Optimalizáltam a Ser körüli részt, fõképp a kötéstávolságok miatt, bejelöltem a következõ lépést.
7. Az alkohol termék létrejötte
Az ezután következõ lépés az OH kidiffundálása és egy H2O molekula elhidrolizálja a szubsztrát enzim komplexet és kialakulnak a termékek, valamint az alapállapotú enzim.
Szerintem ezen a példán is nagyon jól látszik az enzimek szerepe, hogy csökkentsék az aktiválási gátat, az által, hogy "beágyaznak" a közti állapotoknak, így kedvezõbbek lesznek a lépések.
remélem tetszett (:
dixitque deus fiat lux
asd
"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

\"Pale angel go away Come again some other day The devil has my ear today I\'ll never hear a word you say\"
\"Pale angel go away Come again some other day The devil has my ear today I\'ll never hear a word you say\"
King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.
asd"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."