1876
Mikor kezdtél el borotválkozni?
  • Endru37
    Körkéses ugrik olyan volt.
    A rezgőkéses -akkor mostantól csak szakszavakkal :D- gyakorlatilag tökéletes választás, azért ez a márka dolog kicsit aggaszt, nem feltétlen mondanám snobnak magam, de iylen dologkban inkább a márkás dolgok minőségében hiszek.
  • monkeymajom
    én olvasgattam ezekről a dolgokról. El is mondom amiket megtudtam. Szóval a nagy tömeg szerint nem a márka a fontos hanem a működési elv. 2 fajta van: körkéses és rezgőkéses. A körkéses az simán tarra nyírja az arcod és a rezgőkéses az azért multifunkcionálisabb. Tudsz vele simán borotválkozni illetve méretre vágni a borostát plusz igazítani. Nekem az utóbbi szimpatikusabb. Ha körkéses csak vágni tud szimplán akkor arra ott a sima borotva amivel még igazítani is tudok.
    Amit viszont nem tudok,hogy mennyire szedi le a bőrt az arcról....az azért érdekelne mert nekem ezzel kapcsolatban mindig is voltak sajnos problémáim.
  • Endru37
    Alapvetően ritkán szoktam borotválkozni, nem érdekel ha borostás vagyok, de ha mégis olyan megjelenés kell akkor meglesz a régi pengés.
    De úgyérzem elektrokillával egycipőben járok, mert én is a karácsonyi ajándékra gyúrok :D
    Szűkítsük a kört? Melyik márka? Kettőt ismerek a philips(az volt) meg a braun mert azt láttam amikor a másik volt, a tv-ben :D valaki tud még valamit? vagy nem érdemes eltérni a nagy nevektől?
  • electrokilla
    Szóval azt mondod, hogy a rezgőkéses jobb, csak tartani kell mellette egy sima borotvát is, ha tökéletes eredményt akarsz elérni? Milyet érdemes választani? Lehet ezt kérem a Jézuskától, ha már úgyis folyton rágják a fülemet. Egy borotva legalább hasznosabb mint a kötött pulcsi és társai, legalábbis nekem...
    Meg a legfontosabb: milyen árkategóriában gondolkozzak? Azért 100e HUF-os ajándékot nem lenne képem kérni
  • hunter88
    ha borostásra akarod hagyni, akkor mindenképpen olyan elektromos borotvát vegyél, amire különböző méretű fejeket lehet szerelni...amivel ugye a borosta "méretét" tudod meghatározni...erre ugye a körpengés és a hagyományos borotva nem alkalmas :)
    Én amúgy felváltva használok hagyományost (5pengés, rezgős, nem tudom, hogy ez mennyire számít már hagyományosnak) és körfejes elektromosat... De elektromossal sosem értem még el olyan sima arcbőrt, mint a lehúzóssal...
  • monkeymajom
    no igen...a pengés borotválkozásnál figyelni kell arra,hogy milyen habot illetve gélt használsz na meg azt,hogy milyen arcszeszt vagy borotválkozás utáni balzsamot. Én személy szerint a gélt szeretem. Borotválkozás után pedig egy ideig balzsamot használtam de most aftershave-et. A balzsam jó mert nyugtatja a bőrt..de egy idő után csak fokozta a bőröm zsírosodását emiatt áttértem az alkoholosabb aftershave-re eddig nincs vele problémám mert nem is pattog ki tőle a bőröm. Ami zavar a pengés borotválkozásban,hogy ha 3 napig nem borotválkozol után az agyadat is kitépi az a penge...
  • Endru37
    Banyeg....milyen elektromos borotvát kell használni ahoz, hogy ne pattogzon ki a bőröm? Én még hagyománnyossal nyomom, de egy pár hónapig volt valami ilyen 3 forgofejes porszívó forma csodám, de a végén már úgy működött mint egy epilátor és majd beszartam.....persze meg is volt a látványos böjtje a dolognak. Viszont a normál pengés borotvát már 1 unom 2 nagyon unom 3 úgyérzem eljött az ideje a borostás korszakomnak, viszont nem szeretném bozotvágóval ritkítani a lombokat. Valami tipp ,hogy minek kéne neki futnom?
  • electrokilla
    Én is hagyományos pengével tolom (hagyományos, persze, már amennyire hagyományosnak tekinthető a három-pengés ám még nem "vibrátoros" borotva), és iszonyat mit kell átélnem, ha kihagyok 3-4 napot, és kicsit hosszabb a szőr a pofázmányomon... egyszerűen tépi a penge! Borotvazselé, hab, krém nem segít.
    Egyszer próbáltam elektromos borotvával, és azt hiszem, rá is tudnék kattanni... bár fogggalmam sincs, mire kellene figyelni választáskor.
  • smith09 #1587
    Én ma vettem mach3 pengét a tesco 2 E párszáz forintért. Én kb. 10 éve ezt használom és teljesen elégedett vagyok vele. Volt mikor a J.piacon vettem bele betétet de az gagyi volt.
  • ribot
    Elenyésző a hagyományos borotvához képest! A mai elektromos borotvák már elég jól ki vannak találva! :)
  • fishsticks
    Annyi, hogy nem szed le egy hámréteget sem úgy mint a hagyományos borotva, ezáltal nem is pattogzik ki a bőröd, előny az érzékeny bőrűeknek! Egyébként teljesen sima lesz az arcod, persze azért ha vissza fele végig húzod az arcodon a kezed, érezni fogod, de hát valamit valamiért! :D
  • trabiubi
    Én még nem próbáltam csak a klasszikus pengés borotvákat, szóval nem tudna valaki felvilágosítani, hogy mennyire marad borostás az ember egy elektromossal való borotválkozás után?
  • Ecocska
    Borostás 4 ever :D Amúgy meg nem minden nő a babapopsira bukik...nem azt mondom h jó a totál szörös de azé aranyos az h ha van egy kicsi xd
  • Megtörhetetlen
    Nah ott nincs semmi, egyébként nekem tök mind1, hogy milyen csak ne legyen 10 centis :D
  • supperlevi
    néha jó a borosta is, csak hogy meglegyen a kontraszt :) a babapopi arc és a börtöntöltelék borostás arc között
  • siposedi
    Én így várom a Braun új modelljét! :D Remélem Jézuska olvasod a fórumot! :D
  • Megtörhetetlen
    Deha neki a babapopó arcbőr kell hát hadd fizessen már nah! :P:P Hamár Karácsony akkor inkább hentsd el a rokonoknak, hogy arra lenne szükséged ésha megkapod ok ha nem akkor majd jövőre :P
  • ribot
    Ez elég meggyőző? Bár eszemben sincs meggyőzni róla, mert mindenki használja azt ami neki jobb, de azért érdemes elgondolkodni rajt!
  • ribot
    Gondolj bele, hogy mennyi pénzt adsz ki egy márkás többpengés borotváért, plusz utána mennyit a fejekért, amit veszel hozzá! Aztán gondolj bele, hogy ezt egy évben hány alkalommal vásárolsz és máris ott tartasz, hogy veszel egy elektromos borotvát! :)
    Legalábbis én így jutottam el a vásárlásig! Elég sok drága gilette pengét használtam el és meguntam!
  • siposedi
    Először is "Szépen dolgoznak" :D Azt értem ez alatt, hogy nem maradsz borostás! Másodszor, meg ne azért vegyél gépet mert jön a karácsony, hanem mert nincs, és szeretnél! :D A karácsony csak egy jó alkalom, hogy olcsón jó géphez juss! :)
  • supperlevi
    Csak azért nem próbálok ki egy új gépet, mert itt vannak az ünnepek, ez kicsit drága, mulatság lenne, valami meggyőzőbb érv kellene :) Mit értesz az alatt, hogy jól dolgoznak?! Ajánlom figyelmedbe: ezt
  • siposedi
    Azért hidd el nekem vannak olyan gépek, főleg azért manapság amik nagyon igényesen és szépen "dolgoznak"! Főleg most, hogy itt vannak az ünnepek is! Érdemes kipróbálni egy új fajtát!
  • supperlevi
    Nekem is inkább ezek funkciók, amik imponálnak, amiért esetleg kipróbálnék egy ilyen gépet. Ha sima arcot szeretnék, szerintem nem indulna egyik gép sem esélyesként.
  • siposedi
    Az én bőröm nem érzékeny, viszont nem bírom egyszerűen a gyantát...FÁÁÁJ! :D Viszont tényleg azért jók ezek a szerkezetek, mert méretre lehet vágni a szakállat, hajat igazítani, testszőrzetet vágni. Ráadásul kényelmes, ha jót veszel akkor az akkumulátoros és akár kocsiba is használhatod, nem kell vizezni habozni sem, stb...
  • supperlevi
    Van külön tetszőrnyíró. A legjobban olyan gépet éri meg venni, amiben van hajvágó és adnak hozzá testszőrnyíró fejet vagy olyan elektromos borotvát, amiben van testszőrnyíró is. Van gyanta is, de ha érzékeny a bőröd, akkor bele fogsz halni. Szerintem jobban jársz a géppel.
  • Megtörhetetlen
    Arra inkább az elektromos való, van olyan ami mindenes borotva egyben azaz sok ilyen van, nem olyan olcsóak, de a célnak tökéletesek. Ez nem fogja tökéletesen levinni de ott maradhat is egy kevés ha meg totálisan meg akarsz szabadulni tőle akkor gyanta, későbbre nő vissza és gyengébb is lesz, igaz fájdalmas de ott még azért elviselhető, elég kevés az idegvégződés azon a tájékon...
  • cargame
    A mellem kezd szorosodni, es az a hulye kerdesem, hogy mivel szortelenitsem?
  • analfa
    Szerintem az eldobhatók csak arra jók hogy eldobd. Eleinte én is azzal próbálkoztam 2 pengés eldobható vackokkal, de ha sokáig folytattam volna akkor mindenhol csupa vágás lenne az arcom úgyhogy én nagyon gyorsan áttértem a 3 pengére és most az 5-re mert az nem készíti ki a bőröm. Az elektromosat nem merem kipróbálni mert ha rossz akkor sajnálnám rá azt a pénzt. Sajnos nem olcsó egy ilyen szerkezet, hogy a profi gépekről meg ne is beszéljünk.
  • supperlevi
    Azért van sok pengésem, mert már kipróbáltam a legolcsóbb eldobhatótól kezdve a legdrágább eldobhatóig, ugyanígy a cserélhetős pengéjű borotváknál. Mivel bika erős az arcszőröm, a gyengébb minőségű pengék (ezek főleg eldobhatósban vannak) csak húzzák, tépik a szőrt, de nem vágják át. Ez olyan, mintha csipesszel rángatnád minden egyes szőrszálat. Gépnél hallottam valami olyasmiről, hogy könnyen és nagyon precízen lehet vele arcszőrt formálni, ezt borotvával nekem elég nehézkes kómásabb reggeleken, nagyon oda kell figyelni, főleg hogy több pengés ezért könnyen belecsúszik a formába (nekem körszakállam van) és akkor hiába az egész, borotvának ez az egy hátránya van.
  • Megtörhetetlen
    Hogy nevessünk is kicsit
    Sry az előző-ért
  • Megtörhetetlen
    pedig simán jó az eldobhatós is..;) Attól mert sokpendés meg még nem biztos hogy jó, én például egyszer abba futottam bele, hogy igaz márkás borotva pengét(fejet) vettem, de a józsefvárosi piacon, és hát nem kell mondanom, hogy az eldobhatós jobb volt mint az...

OFF: Hogy nevessünk is kicsit:
    http://www.youtube.com/watch?v=Qa0ad0MwgUY
  • supperlevi
    Úgy 14 éves koromban kezdtem, amikor már kellemetlenül kibajszosodtam. Nekem is borotvám van, bár volt egy egyszerű háromfejes gépem is, amivel csak nyúzni tudtam az arcom -pedig márkás volt- a bőrömet szedte csak le, a borosta ott maradt.. marad a sokpengés borotva, eldobhatók nem játszanak.
  • qetuol
    nekem wilkinsonom van, az a 4 pengés valami quattro titanium. 2 havonta cserélem a pengét. (igaz, hetente 1x, max 2x borotválkozom)
  • Narusco
    (mennyibe kerül most 4 penge hozzá?)
  • razorfan
    Aki használt Gillette mach3-at,annak mennyi ideig tartott egy fej?
    Nekem ,mivel erős arcszőrzetem van kb. 6-8 alkalom (másfél hét)és kezd húzni.
    Egy csomóan mondják (külföldi fórumokon is),hogy milyen sokáig éles marad.
    Hát szerintem nem,és így eléggé drága.
    Szerintem megöregedett a borotvád és a saját szagát érzed
  • nagyzoltan75
    a szőr nem erősödik, csak korosodsz! ennyi, biológia!
    am most kaptam egy új borotvát szülinapomra a páromtól( Gillette Fusion Stealth) nagyon jól müxik, hiába utálok borotválkozni. próbáljátok ki
  • Met
    nem olajozom minden alkalom után, vagy kellene?
  • Yossarian
    sztem az a műszerolaj szaga, nem?
  • Met
    Akinek villany borotvája van nincs "furcsa" szaga a borotvájának?
    Furcsa alatt ilyen kicsit áporodott szagot értek, talán nagyapámnak volt ilyen szaga.

Mosható a borotva, mindig kiöblítem miután használom, szétszedett állapotban szárad meg, szóval nem bepállik. Már szappanos kis kefével mosom ki de még így is van egy kis szaga.