9
Genius Faxmodem Probl.
-
#9 "Nem vagyok a faxal képbe.Ha veszek egy faxmodemet akkor a neten tudom elküldeni az éppen aktuális dolgot vagy kell hozzá vonalas telefon?"
A faxmodem 2 (a voice faxmodem 3) dologra jó:
* képes analóg telefonvonalon keresztül 56 kbps sebességgel (valójában kevesebbel, ez csak az elméleti maximum) betárcsázós Internet (vagy BBS-sek) használatára
* képes analóg telefonvonalon keresztül faxot küldeni faxkészülékekre, illetve faxkészülékekről analóg telefonvonalon keresztül faxot fogadni
* a voice faxmodemek számítógép segítségével képesek telefonhívást rögzíteni, telefonhívást kezdeményezni (felhívni valakit, majd ha van hangkártyánk, akkor a számítógépen keresztül tudunk beszélgetni az analóg vonalas telefonon; vagy a számtógép be tud játszani egy hangfelvételt), vagy akár létrehozható vele telefonközpont is
Mindenképpen kell hozzá vonalas telefon, hisz a modem pont a számítógép digitális jelét alakítja át a telefonvonal analóg jelévé.
A fax meg pont azért jött létre, hogy a nyomtatott dokumentumokat, képeket az analóg telefonvonalon keresztül tudja elküldeni és a távoli faxkészüléken kinyomtatni. -
szilvasi4 #8 Úgy látom nem mostanában nézték ezt a témát.Nem vagyok a faxal képbe.Ha veszek egy faxmodemet akkor a neten tudom elküldeni az éppen aktuális dolgot vagy kell hozzá vonalas telefon?Előre is köszi a választ.