Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és kíváncsi lennék a repcsidre, ha tudsz akkor mutass egy képet! 😊

Nincsen meg valamelyik autó tutor? Abból esetleg tudnál ötleteket lopni a kerékhez! Ha nincsen meg szólj (dobj egy mailt)

jah és ha vkinek van mayához kerékkészítõ tutorial az is NAGYON jól jönne mert sajnos eljutottam egy pontra amikor már nem tudok ezek nélkül továbblépni

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Elkészítettem egy repülõt és a a kerekeit fedõ fémlapokat hozzá szeretném rendelni egy locator-hoz hogy a locatort irányítva kinyiljon a fedõlap és a kerék kinyíiljon. ilyen jellegõ feladatokat hogyan kell beállítani?

PLZ segítsetek elõre is thx

Nézte már valaki a Maya 7 PLE-t? Bejönnek nagyon az újítások, persze a szokásos kis vízjelet sikerült megint belerakni de gyakorlásra tökéletes.

De már milyen régen 😊 Írtam is róla annak idején egy cikket a Maya3d.hu-ra az új feature-ökrõl és egyebekrõl.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Köszönöm szépen!
Sajnos magyarul nem nagyon fogsz a neten ilyet találni - bár mi, a maya3d.hu szerkesztõi azon vagyunk, hogy minél több hasonló információt elérhetõvé tegyünk anyanyelvünkön is, sajnos csak lassan tudunk haladni, és a lefordítandó dolgokat is erõteljesen szelektáljuk. Ajánlom a "Maya, a 3d világa" címû könyvet, illetve Magnificat utolsó két video-oktatóanyagát, ott egész jól le vannak írva/ el vannak mondva az alapok. Ha mégis lenne valamilyen kérdésed, keress meg MSNen: [email protected]

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magnificat
én autodidakta az tuti 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magoo
sztem legtöbbünk önerõbõl okosodott 😄

mindenki tanulta valahol a 3d-t? csak én vagyok autodidakta? 😊
Peetmaya
milyen rajzfilmet? esetleg láthatnánk, ha publikus?
Hasonló témában készítettem szakdolgozatot, de az nem kifejezetten a 3d-rõl szól, hanem inkább a 3d grafika matematikája, programozása.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

A Mayában készítettem egy rajzfilmet és a Mayáról mint programról kéne anyag pl. milyen fények, anyagok, kamerabeállítások stb. Ezekrõl valamilyen leírás magyarul.Egyébként jó az oldalad Drawain.
turtle 2 kijott mayahoz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
😞

Igen, akkora kell, de szerintem nem baj, ha késöbb jösz. Nem hinném, hogy elzavarnának.
De siess azért, hogy ne maradj le semmirõl! 😊

Oryon

hiftu
Drawain arra utalt, hogy Mayán belül milyen témáról kellene info.
Mi a dipimunkád témája. Általában a Maya, vagy 3d modellezés és azon belül
a Mayát választottad, stb... Nagyon sokrétû a program ezért egy "leírás" akár több száz oldalas dokumentációt is jelenthet.
Ha áttekintést akarsz készíteni róla, akkor elég általános dolgokról kell beszélned. (pl: NURBS - mi is az, a Mayában miket lehet vele csinálni, stb..)
Egyszóval több infó kell, hogy tudjunk segíteni.

Maya könyv magyarul ugye csak egy van. Megnézheted Magnificat videóit, talán az
is segíthet. Meg hámozd át magad a Maya3d.hu leírásain. Van ott is sok jó infó.

Skacok ugye nem kell 9.30ra a regisztrációra odaérni? Mert úgy néz ki, hogy én nem tudok reggel megjelenni, mert be kell mennem az egyetemre........ grrr

Azért ez így elég tág... Nem tudom ilyenre gondoltál e, vagy oktatóanyagra vagy egyáltalán mire?!

A Mayáról kéne valamilyen anyag amit fel tudok használni a diplomamunkához. A lényeg hogy magyar legyen.
thx

ha vkinek van vagy tud valahol jó tutort megvilágítással kapcsolatban vagy shadereléssel vevõ vagyok rá 😊

vagy a border edge -t , vagy mindkettöt 😮)
a smot opcioknál kapcsold ki a keep hard edge -t és megoldodik a probléma
Nah egy kis probléma merült föl az f-22 es modellezése közben:
a problémám hogy minden élet megélesítettem de a beömlõnyílásnél lekerekíti a lapokat és én négyszögletesre szeretném hagyni...

http://web.axelero.hu/steone/temp/wire.gif
Peet a wire. Have a fun! 😊
oryon
Sziasztok!

Aki szeretne jönni a Maya3D.hu és egyéb CG közösségi tagokból álló csapattal a New Media Expora Pénteken is (a szombatot már deko leírta), az 8:30-9:00 között legyen deko által lentebb leírt helyen. Én igyekszem ott lenni idõre.

Oryon

hiftu
Peet, megnéztem és nálam 1024x768-ban jól olvasható. Még jobban mint az eredeti.
(Persze ez lehet, hogy csak egyéni beállítások miatt vannak.)
800x600-ban meg ugye még nagyobbak lesznek a karakterek is.
(Azoknak ajánlom, akik nem 1600x1200-ben nyomják otthon, hanem jóval szerényebben.)
A II. rész 165 mb lett, ez nem nagy csökkenés. (195 mb-hoz képest.)

Peetmaya
Hitfu a minõség maradt?

Milyen leírást?

fle go
Gratulalok, igazan szep munka nagyon tetszik a hangulata, a fenyek, es a hullamzo tenger is franko!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ne maya, de modellezés :
http://www.larottadikessel.it/deathstar_eng.htm
Nem tudtok Mayáról leírást a diplomamunkához kéne. A Maya 3D világa c. könyvön kívül
Peet, most nincs nálam wire, de majd akkor nyomok egy printscreent otthon.
Van egy textúra mentes render, azon is elég sok minden látszik.
http://www.design21.hu/d21/forumpictures/87531.jpg
Örülök, hogy tetszik.
A d21-en volt aki nem értette.
hiftu
Átkódoltam Magnificat videóit.
Ha valakinek kell 800x600-as divx 5 verzió, az írja meg, hogy hova rakjam.
(I rész: 232 mb. II rész: még kódolás alatt)

Peetmaya
mellesleg elismerésem, a szokott minõsét tõled!
szeretnék én is összehozni egy ehhez méltót😊

Peetmaya
Steone wire-t tudnál mutatni róla?

youth
Magyon frankó! Gratulálok!!

Youth

hiftu
Szabad legyen megkérdezni, hogy milyen területen segíted a Brainfactor elõretörését a nemzetközi porondon! 😊
Náluk 2d-vel vagy 3d-vel foglalkozol? Legalább tudjuk, hogy mire lehetünk majd
büszkék. <#vigyor3>

Magoo
mármint refnek 😄

Magoo
nah nekem meg úgy néz ki sikerül megoldani a batmobile-t tervarjzok nélkül 😊 szereztem róla kb 120 képet 😄DDDDDDDD
ebbõl van 7-8 amit Mayaban tudok jól refnak használni.... 😊

hiftu
Prima! <#worship>
Ilyenkor jönnek azok a felszólalások, hogy akár tutoriált is ebbõl... stb. <#nevetes1>
Gratula, de ugye nem csak meguntad? <#gonosz2>

Na kész!
Fogadó a Nyúlhoz
Hiftu kamera imageplane-je helyett én egy sima planet szoktam használni, akkora méretûre állítva amekkora a kép, hogy jók legyenek az arányok.
hiftu
Lenne egy kérdésem:
Maya 7-ben létrehoztam egy imagePlane-t, azonban ha zoomolok az aktuális viewban, akkor nagy zoom értéknél elkezdi torzitani az imaget. Nálam szélesebb
lett. Igy azonban nem lehet pontosan igazítani a vertexeket az imagehez, mert
változik az alakja. 😞
Valamit Én szúrtam el, vagy nálatok is igy van?
Megoldás?

deko
Chaos...

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
Had csináljak egy apró reklámot itt a cégemnek...
Pénteken a CG-shop-on a Brainfactor készítésében: Word of Caos bemutatásra kerül, ami egy igen szép környezetbe épített, remek RPG-s játék lesz. Ami magyar nyelven is játszható. Ami nem elhanyagolható😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Magoo
megjegyzem az eddigi side,front,rear képek sem passzolnak egymáshoz 😄
mindegyiken van eltérés...szal megvagyok lõve, de ha nincs más akkor az eredeti forrást kell megcsapolni....ergó ki tervezte a Tumbler-t 😄

Magoo
Youth, van némi referenciám, de olyan ütyürmütyür dolgokat kéne specre állítani hogy huhh... 😊 egy normál autóval nem lenne gond, de itt nem minden részt lehet jól látni és ezért kéne a felsõ spec 😊
ezért is vagyok xarban 😊

Akkor bosi, le vagyok maradva egy kicsit pláne magamhoz képest. 😊

youth
Hát ha nincs akkor improvizálj, azért csak van ennyi referenciád hogy nagyjából tudd mi merre.

Youth

youth
Milyen bemutató? Expo meg max bemutató jövõ péntek-szombat...

Youth

Magoo
youth, ezeket ismerem 😊
az alap lelõhelyeket tudom, de azok üresek. én itt találtam azokat amiket találtam:
tumbler spec
de nagyon kéne top view 😊