Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
én amikor technikusira jártam, minden nap 4:20-kor keltem, mert a buszom ment a vasútállomásra 5:05-kor, a vonatom viszont csak 6-kor indult, ami beért 7:30-ra, én meg 7:40-re suliba... Haza dettó ugyanez, este 6-6:30 körül értem minden nap...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
Ki is használtam az idõt egy kis speed conteseléssel a palack témában:

wire
egyébként holnap felelek töribõl és fizikából(emelt) szal asszem megyek és megtanulom legalább a törit.
Amúgy amit nem mondtatok gimibe, ami a legszarabb:
Hogy reggel 5:30 kelés 6:10es busszal suliba, bent vok 6:50-re a suli 7:35kor kezdõdik. Ha nyolc órám van akkor fél 5re érek haza. Az a szar buszozás elvisz mindent.
En pont ezert keztem mostanaba inkabb programozni abban tobb a sikerelmenyem.
Havonta ha ossze jon vmi modelezesel ami eleg igenyesnek mondhato 😊)

the world is mine

ibor90
ok mondjuk ha azt nézzük egyetemen nem kell minden napra készülni, de mondjuk ha dolgoznod kell délután vagy délelõtt és akkor délután jársz suliba (nem tom hogy lehet-e ezt mindenhol) akkor nem sok idõd marad, de ha meg már annak vége és sikerül munkát találnod akkor meg dolgozol hazamész 1 óra alatt végzel azzal ami dolgod volt (evés, pakolás, stb) aztán azt csinálsz amit akarsz. nem?
de a nyugdíj a legjobb (kivéve ha olyan munkád van amit imádsz vagy ha 60000 Ft a nyugdíjad és a csekkek elvisznek belõle 70000-et azaz marad kereken -10000Ft-od. csak az ta baj hogy akkor már öreg vagy meg csúnya meg ráncos meg feledékeny meg fáradékony meg fáj midened, nincs kedved semmihez meg ugye nem mûxik a szerszám 😞 hasonlók (gondolom ilyen öregnek lenni, persze attól lehetsz kedves meg minden de az anélkül is lehetsz hogy öreg lennél) szval kezdek félni hogy má minnyá itt megöregszek meg minden hacsak nem történik valami. váá jajj...I feel I'm getting older. 😄
de kitudja mi vagyunk az a generáció aki csecsemõ kora óta minden féle rákkeltõ szarokat eszünk meg mittom én minden rossz..😄 szóval majd meglátjuk lehet hogy mindenki meghal 40 évesen de lehet hogy a sok tartósító szer miatt 300 évig élünk 😄 na nem fejtem ki jobban mer m1ek aludni..

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
Nos ma a modell nem alakult (10-tõl este 6-ig voltam suliban, ebbõl 4 óra hálózatok elõadás 😄), de van más szerzeményem:
😄

Akinek nem tûnne fel rajta semmi:
Nézzétek meg jobban 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
"Tanács addig használd ki minde szabad percedet amig gimis vagy, mert utána már nemsok idõd lesz 😄"

Egyetértek 😄

OFF:hajjaj :😄😄😄...nahjó nem akarok vitázni nem is ide tartozik. 😄
Ezt a modellt én kb 1 éve kezdtem el csinálni 😄

Tanács addig használd ki minde szabad percedet amig gimis vagy, mert utána már nemsok idõd lesz 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

schorby
JÓ. de mi még 3.os gimisek vunk szal nem sok idõ marad a RENGETEG VÉGETNEMÉRÕ tanulás mellett.
OFF: én összesített idõt írtam kb napi 2-3 óra volt 😄

Modellezd le a barátnõdet, persze õ majd készséggel modellt áll.
Dupla haszon.
ibor90
azta mindenit!!! ezek aztán ráérnek...bárcsak nekem lennne annyi idõm.
Nem baj majd ha eljön a nyugdíj egésznap csak modellezni fogok 😄
na jó meg azért a barátnõimmel is foglalkozok majd 😄

hát igen...ehhez nincs referenciakép...fogtam a guglit és annyi filmképet szedtem le, h minden szögbõl kb legyen min 1 db. Kb olyan 7-9 képbõl dolgoztam. És szemmértékre.

A modell kb 12-14 óra módellezés volt, +/- pl a félgömbszerûfejrészt kb 2X kellett újramodelleznem mert nem volt arányos. Ami viszont iszonyú sok idõt vett el, amikor ezt csináltam, semmit nem értettem a shaderekhez vagy a rendereléshez így az kb 1-2 hét volt, mire olyat alkottam belõle amit elfogadhatónak találtam, de még azt sem publikáltam nagyon mert nem úgy képzeltem el. Ez közelebb áll ahhoz de még nem végleges. Szeretném jelenetbe rakni csak akkor megváltoznak a fényviszonyok és akkor már nem úgy mutat ahogy most így azzal is el fogok pepecselni egy darabig.

Méghozzá Droideka.Mondjuk érdekelne hogy honnan van az alapanyag, amirõl ilyen részletesen lehet modellezni.
SW, ha nem tévedek, nagyon jó!😊
A fél izémet oda adnám, ha így tudnám nyomni!:d
Ez valami elképesztõ, idõben mennyi lehet egy ilyen munka?
Nah egy régi alkotásom új renderrel:

Itt van nagy méretben

Peetmaya
Dávidka itt egy tutor, a második felét ajánlom neked, azt próbáld ki. Le fogja lassítani a renderedet, de szerintem megéri, mert pont azt a hatást fogod elérni vele, ami kell!
Volume light and fog

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

repvez
Ez melyik tutorial? Én is megnézném ahogy látom elég gyorsan szép eredményt lehet megtanulni belöle.
Magnificat

Magnificat
ez butaság... mindenben benne van a lehetõség, hogy kifejezd vele a gondolataidat... láttam már olyan képet, amin egy gyönyörû mustang mellett a pusztán futott egy igazi mustang (ló). az gyönyörû, pedig kocsi van benne, meg ló, mindkettõ létezik... Kíváncsi vagyok, egy Transformers-et hogy csináltál volna meg összevágott fényképekbõl, ha úgy egyszerûbb 😄 A valós dolgok 3D-be való átültetése pont azért hajtóerõ, azért nehéz...stb, mert ha már benn van, akkor azt csinálsz vele, amit akarsz (lásd autós reklámok... ha az elmúlt 5 évben láttál autós reklámokat, akkor 85-90%-ban CG-s autó volt benne, gyakran még a kocsit sem gyártották le addig, mire a reklám már kész van). Szóval a szabadságod határtalan, másrészt egy sci-fi ûrhajó, nézzen majdhogynem akárhogy ki, az ember elfogadja, így gondolták a készítõk... mondogatja... Valós, létezõ tárgyak készítésénél viszont fontos, hogy nagyon magas realizmusnak is kell(het) megfelelned. Egy fotorealisztikus CG karakter megalkotása irgalmatlanul nagy mûvészi munka és teljesítmény, akár nem létezõ lényt modellezel, akár egy nagyon ismert színészt, akinek már minden ráncát ismerjük...

ibor90
akkor csinálj már nekem egy képet mondjuk egy 69-es chevroletrõl vagy mustangról! ok kereshetsz képet de azt már nem te csináltad. igazad van lelehet fényképezni szépen de akkor lássuk!
Amúgy meg a véleményedrõl annyit hogy hülye vagy...(ez olyan baráti volt)...gondolj már bele hogy pl a festõk miket festettek, embereket, tájakat, csendéleteket, a 3D az ugyanolyan mûvészet mint a festés csak nem ecset festék meg vászon kell hozzá. A festészetben is van többféle stílus. Amúgy én is szeretek olyat csinálni ami nem létezik, mert akkor használhatom a fantáziám és senki nem mondja hogy hát jól néz ki csak nem olyan mint az eredeti, mert ugye ebbõl nincs eredeti, én találom ki.
De azért mikor meglátsz egy ilyan full kidolgozott, teljesen élethû kocsit akkor te is azt mondod hogy "váá ezt meg hogy" meg hogy "ez beteg". 😄

schorby
Nem azért.
Nem célom kocsikat csinálni.
Az a véleményem, hogy olyat csinálni ami létezik a valóságban, azt fölösleges megcsinálni, max tanulás végett. Amúgy azokról egyszerûbb egy fénykép.
ibor90
ejnye bejnye
ezt most a többieknek mondom:
képzeljétek el hogy a kocsijuk könyvébe van kép róla minden nézetbõl csak lusta beszkennelni õket.

én most itt tartok:
kép1
kép2kép3

kicsit világosak lettek sajnos, azt nem nagyon figyeltem.
Most majd szeretném megcsinálni az autó belsejét, meg még esetleg egy motort is csinálok majd bele.

schorby
ezaz csak egy top wiev legalább nem ártana de egy front és back sem
ibor90
ilyen van nektek nem? ha igen akkor ez a blueprint
link

jah meg amit mondtam már hogy nem hülyeség hogy azokat a kis makket kocsijaid vagy a kis matchboxjaid (gondolom vannak azok is) nézed, persze olyan ami egy igazi kocsi kicsinyítettja és akkor ott van és tudod nézni és azok azért elég pontosak, legalábbis akármelyik blueprintnél jobb.

Davidka
sima volume light... és se a maya software, se semmi nem rendereli le...
rágugliztam a problémára, a cgsociety-n találtam 1 postot, ahol vkinek tök ugyanez a gondja, de senki nem válaszolt neki...
amúgy a viewportban ha lenyomom a "7"-est, akkor mutatja, h van fény, emg hogy hol lesz, csak a rendernél nem jó... :S

Peetmaya
a mental ray félét próbáltad?

Davidka
volume light-tal próbálkoztam, de nem renderelte le <#nemtudom> tök sötét lett... és köszi a tippeket, majd megpróbálkozom velük 😊
amúgy cigaretta tárca van, a szín nélküli képen ott van... a kalap mellett... csak nem látszik jól... pedig sokat veszõdtem vele... 😊 majd csinálok róla közelebbi rendert is 😊 és a hamutartó stb. is tervbe van véve 😊

schorby
itt egy hátsó nézet

gondoltam már rá hogy megcsinálom a fordunkat csak nincs hozzá blueprint
legalábbis legutóbb még nem volt.
De ha tudtok véletlenül egy ford focus lépcsõs hátuljú versiós blueprintet ne gondolkozzatok hogy megosszátok e velem a helyét.
ibor90
nah király lett, lehet én is megcsinálom ezt a tutorialt.
Most próbáld meg hogy magadtól csinálsz egy kocsit. Tom azt mondtad hogy csak akkor lehet jól ha ismered a kocsit meg látod ilyesmi de sztem ez hülyeség, blueprinttel meg néhány jó képpel meg lehet azt ha ismered a technikát.
Amúgy meg akkor csináld meg a Ford-otokat és akkor azt tudod nézni.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
NA itt járok
még egy végsõ render híllya és apró orrekciók pl a padlóba lóg a gumi.
Peetmaya
rakjál hamutartót, cigicsikkeket, egy pakli dohányt, vagy cigaretta tárcát, a kalapot inkább a fogasra akasszad fel. lehetne még söralátét...

Peetmaya
wow, tök jó
én aoccal szoktam szórakozni, szerintem az is jó, HDRI sok renderidõt megeszik
tény, hogy szép, reflectionhöz használhatod, azzal gyors...
Használj volume fogot és sárgásabb pointlightokat a pult fölött, mintha apró spotok lennének beépítve vagy hasonló.
Voumefogra csináltam egy tutorialt, de nem tudom a link címét, asszem Mag helyezte el valahol a neten. Nem emlékszel Mag?

ibor90
Én megpróbálnám egy image based lighting-al azaz egy HDRI képpel. Én mostanában azzal oldom meg a világítást és nekem bejön.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Davidka
no, bocsi... itt bénázok 😞
nem akarja a képeket berakni az SG...

és akkor jöjjön az, amin levettem a fényt... raktam be 2 point lightot felülre és egy directional lighot, h megviulágítsa az egészet... de nem az igazi... sõt... rossz... 😄 próbáltam volume lightot elõször, de valami miatt a mental ray nem akarta lerenderelni a fényt :S nem fogta fel, h ott van és fekete lett az egész kép... ez mitõl?
szóval bármi segítséget szívesen fogadok, hogy hogyan világítsak be egy ilyen belsõ teret 😊

Ha most sem sikerül, akkor itt egy link:
world3d_wip

Davidka
valami miatt nem szúrta be aszöveg 2. felét... :S

és akkor jöjjön az, amin levettem a fényt... raktam be 2 point lightot felülre és egy directional lighot, h megviulágítsa az egészet... de nem az igazi... sõt... rossz... 😄 próbáltam volume lightot elõször, de valami miatt a mental ray nem akarta lerenderelni a fényt :S nem fogta fel, h ott van és fekete lett az egész kép... ez mitõl?
szóval bármi segítséget szívesen fogadok, hogy hogyan világítsak be egy ilyen belsõ teret 😊

Davidka
hali... mostanában egy régi bár jelenetet csinálgatok, de a bevilágításnál totál elakadtam.... kéne 1 kis segítség. A hatás, amit el akarok érni, az ilyen lepukkant, sötét, füstöt kis csehó... vagy legalábbis homályos, nem túl sok fénnyel...
no, itt egy kicsit régebbi render, amin egy physical sky fény van

Magnificat
ez a név 😛

Peetmaya
ez MSN avatarnak készült, szóval nem teszek hozzá hátteret...
Mi kellemetlen?

Magnificat
azért csak kellemetlen 😛
azért jó munka 😊

Nekem nagyon tetszik az ötlet, gratula.Csak valami háttér kéne.
Peetmaya
az ötletet nem konkrétan haverom személye ihlette, hanem az e-mail címe. a nickneve duracellvirsli...

Met
jó haver lehet ha kókadt virsli, vér és genny paca jut róla eszedbe<#idiota>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

miért van az h maya softwer render a car paint shadert tökéletesen lerendereli, míg MR-nél az aprócska 'metálfényezés' meg eltûnik?

Peetmaya
Egyik haverom ihletett meg, pár óra alatt dobtam össze, nem egy nagy durranás tudom, de mókás😊

jó ez a kocsi, tetszik.
Lenne egy kérdésem:
Csinálok egy tutorialt ahol egy medve skeletonjából csak bizonyos csontokat kell kiválasztani bindhoz, csakhogy ha az elsõ csontot kiválasztom a program kiválasztja vele eggyütt a többit is. Hogyan tudnám megoldani?
Egy másik tutorialban meg egy félbevágott lelepított cilinderbõl kell extrudálnom 3 oldalt de nem azt csinálja hogy kijön három szép új oldal hanem ilyen kriksz-kraksz dolgok jönnek létre. Ezt sem igazán értem.
schorby
itt járok
szépen alakul
az ablakok még idéglenesek
meg a résekkel is elbíbelek egy kicsit majd.
Ja és az orrán a felõlünk levõ részen nem birom megszûntetni a törést, már mindenhogy próbáltam.
Jaj! A gyenge pontom 😄 Éjszaka majd felpakolok egyet.
youth
Korrekt! De igazán úgy lehet lemérni mennyire fegyelmezetten modelleztél, hogy mutatsz egy wiret 😊

Youth