Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és értékelhetetlennek semmiképp sem az, mint ahogy egy pálcikaember sem az 3d-ben...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
haat gyerekek neki kenne allni kompoziciot tanulni rendesen (mert ezzek ertekelhetetlenek😞 )..pl aranymetszes meg tarsai..probaljatok ki egy-ket fotos forumot hogy ott mit szolnak..egy kicsit letorik a lelkesedes de talan fejlodtok😊😊
magyarbol is van jopar oldal..meg rengeteg fotos oldal latogatasa..
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
link
onnan jött a késztetés hogy Schorby, szert tett egy Nikon D60X-re (10,6 Megapixel) és mutatott képeket...és nekem meg van egy olyan 5 éves 40000 Ft-os HP-m és hogy majd megmutatom hogy nem a gép a lényeg hanem hogy ki használja 😊
na szóval itt egy pár kép
Link
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Na de most eszek, lecsekkolom ismerõs notiját és véleményt alkotok róla, majd vissza a projektemhez...
😞 lejárt a VIP státuszom, és egyenlõre még nincs lóvém megújítani :S De moderátor vagyok, így tudom alakítani a saját szövegeimet 😄
Ibor, én a jobb oldalra egy ilyen daru szerû cuccot raknék, ami emeli az sg táblát. Amúgy meg lehetne olyat, hogy a kockákra az aktuálisan legjobbnak kiiáltott maya fórumozók alkotásaikat tennénk ki.
Az sg felirat szerintem jó, kicsit kevésbé extrudálnám ki, így túl erõs az árnyéka. Lehet inkább piros színnel csinálnám, nem türkizzel, hisz a maya színe a piros fekete 😉 Kitalálhatnál az sg táblának valami egyedi formát, hogy ne ilyen téglalap legyen. Amúgy az alapötlet jó, ti többiek pedig ne csak fikázzatok, adjatok ötletet, ha vmi nem tetszik!!!!😄😄
Berlinboy a technikai cuccok modellezéséhez túlnyomórészt nurbs kell. Utólag én konvertálnám õket polyba, ha a modell kész van, át zb-be, és ott textúra rá. Elméletileg így megtartja a nurbs uv paraméterezésének megfelelõ uv koordinátákat, így ha a nurbs felületre teszed vissza a poly felületen csinált textúrát, akkor minden korrektül igazodni fog. ELVILEG!! amúgy meg tudsz olyat, hogy projection, akkor meg inkább ps-t használj. Szerintem iparban amúgy a nurbs felületeknek nagyon sok esetben csak procedurális textúrát adnak.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
mit valtoztassak rajta?
a linken megadott progikkal ki lehet menteni magát az alap mesh-t, de az animációhoz csontoznod kell majd, mert azt nem tudom, hogy ki lehet-e egyáltalán szedni, nekem nem sikerült (másik file-ban vannak az animációs fázisok)...
szóval annyit tudok, hogy ezekkel ki lehet (nekem sikerült) szedni a hl2-bõl a karakterek modelljét + textúrákat+hangokat, de ennyi... én is egy kiszedett Alyx modellen mutattam be a grafika tanáromnak, hogy az obj beolvasóm mûxik komplex modellekkel is...
De ugy is lehet ha te jobban szereted hogy kijelolod a faceket, es akkora egyszerre anyi reszt mapolsz amenyit te szeretnel.
But im new here <#idiota>#idiota>
the world is mine
pirosboci: valaha tudtam valamit, szerkeszteni is lehetett maya-ban, csak utána visszarakni mûködõképesen nem tudtam...
egyébként szokás szerint google a megoldás a kérdésedre:
de felteszem, meg sem próbáltad, csak kérdezel ész nélkül
Az aramkorok processzorok jok legalabb is en nagy hasznat veszem.
Tiszta pro leszel a vegere XD
the world is mine
holnap angol, fizika és analízis 2
the world is mine
mappolni meg a feliratok miatt azért csak kellene, legalább azokat a helyeket, amiken van felirat... de mondom, egy planar projection az elõlapra szerintem elég is lenne + shaderek...
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
"Probáld meg nurbs-el.azzal pofon egyszerû lesz"
ezt kérdeztem hgy nubrs-t hogy mappolod?
A modell meg már annyira bonyolult,hogy nem tom,hogy lehetne kijavítani.Esetleg újrakezdeni,de az megint macerás:Kockát létrehoz,adni neki 15*15*15 depth/height/width edge loopot,aztán a gombokat megint edge loop toolal felvagdosni 9 vertexûre,hogy a gombok helyéet be tudjam extrudálni,aztán ott van a bevelezés,ami egy örökkévalóság + azzal bactam el a bal oldalon ahol a gomb vsn és benne megy a mélyedés...Katasztrófa az a rész....
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
az emberkék meg a talaj és a tábla ugyan az, ja még a tartó léc is.
így elég uncsi számomra valahogy.
de színes kockákat se csinálj, mert akkor a duna plázát fogod reklámozni kb 😄

berlinboy6329: hát az egyetlen módszer erre hogy kimodellezed...azaz úgy splitteled hogy ott legyen face ahol a lyukat szeretnéd, majd a face-t beextrudálod
Gondolok itt például távirányítógombok körüli lyukról,amibrn a gomb van benne...Nem akarom anélkül megcsinálni,mert úgy hülyén néz ki...
neon felirat az sgnowraez helyett?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
azt hogy érted hogy koszoljam be õket? minden steril, a kockák meg legyenek koszosak?
ja és köszi
leginkább arra próbáljatok most megoldást hogy a jobboldalra még mit rakjak hogy ne legyen olyan üres? fõleg a támaszkodó koma melletti részre koncentráljatok 😊
a bal felso sarokba ulo ficko meg mi lenne ha papir repulokkel tobalna a tobbieket meg mozgalmasabba teve a kepet..szvsz..jah es a kockakat bekoszolhatnad egy kicsit
udv a masik vilagbol😊😊
ui: egyebkent jo lesz..hajra hajra😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Mennyire baj az,ha egy edgemnek nincs vége?
Mondok egy pldát,hogy érthetõbb legyen:
Van 1 kockám..négy lapját nézzük...
Felezzük meg....Kaptunk egy edgedzsel megfelezett lapot,aminek mind a 4 lapja meg van felezve...De mi van ha az egyik lapról letörlöm az edget?Így csak 3 oldalon lesz edge és kettõ nincs összekötve,vakon végzõdik...Mennyire baj ez?Lesznek gondok ha késõbb smootholni/convertálni akarom?
egyébként szívesen várok ötleteket, tanácsokat, hogy mi lehetne még rajta