Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te azta mulktor emlegetett egyhetes lakoparkbol mutas valamit please😊 csak a szakmai kivancsisag😄
akkar privbe is😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
focus... focus...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
Azt hittem krumpli+szög....
jameg kondibiciklin ülünk ami áramot fejleszt.
a külvárostól másfél órára lakok de sztem megéri egy ilyen keresett mûvészgrafikustehetségkolosszumgalaxisért.
Garou
Igen Schorby, neked könyöklöm ki a helyet. Illetve Ibornak akartam, de õ Imp cégéhez megy, maradtál te. Gépet hozz, a céges kocsi reggel 5:30-tól minden tíz percben indul a külvárosból, net nincs, de a kútnál mindig van friss víz. Kezdés amint bekötik az áramot.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

schorby
és ezért kirugod azt akivel jóban vagy? 😄
Garou
Jó, mindegy, Midas látom te se értetted meg, hogy nem rugdosnak ki nálunk senkit. Mivel ez egy fiatal cég, nyilván nem vagyunk egy szinten a pesti profikkal, de mivel beérett a csapat nincsen senki kirúgva, igyekszünk összetartani, és kaparni, hogy legyenek megrendelések. Könyörgöm csak azt próbáltam elmondani, hogy baromi sok a jelentkezõ mindenhova, a tudás már más kérdés, de akkor is sokan jelentkeznek.

És azért gyanítom, hogyan kell viselkednie valakinek, ha fõnökösdit játszik, meg azt is, hogy sokaknak sikerült, sokaknak meg nem. A biztonság kedvéért a végére még: szeretem a munkahelyem, jóban vagyok mindenkivel, mindenki jól dolgozik, NEM rúgnak ki senkit, és igen, túlkínálat van, hullámzó színvonallal, sok a jelentkezõ, akinek nincs munkája. Comprende? Hihetetlen, már kétszer leírom, de még mindig csak azért is...

Magnificat
úgy értettem, hogy amikor effektíve tudni is fogja, mit csinál... 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
ahh köszönöm 😊 hallottam már vissza én is egy-két nagyobb cégnél dolgozó emberektõl, hogy nézték a videót, gyors átismerkedésként max-ból 😊

Eleg valoszinutlen amit irtal engem is probaltak mar tobszor haza hivni mivel nincs tul sok profi webfejleszto. A legnagyobb problema inkabb hogy az oneletrajzok legtobszor nem jok en is megirattam inkabb a sajatom es persze a tapasztalat hiany ami meg problema lehet.
De van itt egyket ember aki barmikor valahatna melot azzal amit tud.
Es teny hogy egy vezeto beosztasu nem igy beszel foleg nem rugdos ki embereket csak ugy mivel ok mar tudjak mi a dorges altalaban.

the world is mine

ibor90
"..textútázni majd ráészr késõbb is, amikor biztos kézzel modellezel..."
én meg pont azt szeretem a 3D ben hogy remegõ kézzel idegroham közeli állapotban is lehet alkotni 😛 😄

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

pont ellekezõleg, csak népszerûsítettelek.....mert nekem nem volt meg a 2. darab, meg egy haverom a cégnél rákérdezett, hogy van e vmi kezdõknek való tutor, óóóó mondom van erre egy nagyon jól kidolgozott igényes magyar termék 😉

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
hát sajna nem haladok vele, mert ahhoz olyan idõ kellene, amikor üres a szoba, senki sem zavar, és nincs buli a szinten sem, örjöngõ részeg egyetemistákkal 😊 mindenesetre a felvétel 70%-ban kész van, de nem teljesen új, az MTS 1-en alapul, illetve annak egy részletezett, jobban magyarázós verziója. ha sikerül felvennem a maradék részt, nézhetem át megint (eddig kb 4 óránál jár :S), aztán vehetem újra a nekem nem tetszõ, esetleg kicsit unalmas részeket (amik mindenképp leszek azért benne sajna, mert az alapok nem annyira izgalmasak szerintem, de igyekszem mindent szemléletesen bemutatni...)

rooney: a 3.-al még ne foglalkozz szerintem, kezdetnek mindenképp az alapokat és a modellezést ajánlom, gyakorolni gyakorolni gyakorolni...textútázni majd ráészr késõbb is, amikor biztos kézzel modellezel...

Magni ,hogy áll az új tutor?Mikorra várható a megjelenés?Milyen szintig mész el benne?

rooney8
Már csak a 3. van hátra, de sosincs kedvem nekikezdeni (3 óra vagy mennyi az egész 😊 ). Közbe még csinálom a maya-s könyvbõl is a házat és még külön magamtól is csinálok modelleket (látszik) mint pl a dino 😄 És még akarok video tutorokat is nézni (mivel angolul nem tudok, ezért a szöveges az nem jó 😊 )

grafit: köszi, holnap el is kezdem 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
ha lehetek szerény, kezdheted az én videóimmal is, ha még nem tetted volna 😊 részletek: faq: magnificat tutor series

Nézegesd a tutorokat és csináld (amit küldtem privátba nézd meg ):-)

rooney8
Dájó, ezt nem is tudtam... köszi 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
imp: faq... na mi van, utánozni akarsz? 😄 😛 😄 csak viccelek, egészségedre 😄

rooneye: csinálhatod polyból is, nurbsból is... ha erre nyomsz egy smoothot, vagy egy 3-as gombot 2008-as maya-ban, akkor ezt is lekerekíti... csak amire figyelni kell, hogy az élek átlagaként fogja kerekíteni (értsd: ha egy élt szeretnél +erõsebbre", tehát hogy ne kerekedjen annyira le, akkor mellé le kell tenni egy másik élsort (edge loop, hogy ezt is tanuld 😄))

rooney8
Hát próbáltam figyelni, hogy tényleg egy dinó fejére hasonlítson, de csak ennyit tudtam kihozni magamból... (nem nagyon fekszenek nekem ezek a "kerek" tárgyak 😊 ) Egyépbként polygon-ból csináltam, nem nurbs-ból kellett volna?

ibor: hahaha... vicces volt

Mag hol vannak a videóid? hiányzik a 2.

ibor90
nem rossz...de hol a kereke? <#hehe>

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
kezdetnek? korrekt 😊 bár persze még anatómiára nem figyeltél, meg maga a modell sem bonyolult, de ez nem róható fel 😊

rooney8
Hali!
Milyen?<#lookaround>

Peetmaya
Gyerekek, ti olyan könnyen megsértõdtök😊
Mondjuk ez az internet átka is, az olvasott szó kevésbé érzékelhetõ, így a hangsúlyt neked kell hozzáképzelned.
Azt mondjuk nem értem mit értesz az alatt Szala, hogy ebben az országban mindent lehet.

Én Garouval értek egyet, tényleg keserves, hogy ennyire nincs piaca ennek az iparágnak Magyarországon, bár igazából nem is látom hogy lehetne, hisz annyira kicsik vagyunk, egyszerûen nem lenne "felvásárló piac". Lehet ez az egész csak a nagy érdeklõdésre való tekintettel van túllihegve. Mint az ügyvédi vagy a közgazdás pálya. Ott is vagy 10-12x-es túljelentkezések vannak az egyetemeken és vagy 4-5x több végzett egyetemistát bocsátanak ki évente az iskolák, mint amennyit a piac képes felvenni.
Grafika terén nekünk sajna nincs más lehetõségünk, mint megamaradni a kicsinél (látványterv grafika, játékokba való bedolgozás és webdesign) vagy külföld felé orientálódni.

Szala rólad viszont elég régen hallottunk már, kíváncsi volnék neked hogy megy most a szekér, ha publikus, örülnék pár szónak.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
szala,

Szerintem meg nem fura a stílusom, ahhoz képest, hogy fõnök vagyok állítólag. Igen, képzeld, tényleg marha gáz, hogy ha bárki repülne sokan jönnének a helyére. És nyugodtan beszélhetek így, mert NEM azt mondtam, hogy bárkit is kirúgnék, vagy szarok a melósaim, hanem azt, hogy a mai piaci helyzetben, HA bárki menne, akkor SAJNOS... Most neked ebbõl hol jött le az, hogy kiskirályt játszom, áruld már el? Pont amiatt sírok, hogy tolongás van, és ezért sokan maradnak munka nélkül.

"És ez valahol azért elkeserítõ szerintem."

Ez volt az utolsó mondatom. Most akkor miért is kötöttél bele, már bocs?

Garou,
Kicsit fura a stilusod, fõleg , hogy fõnök vagy állítólag. Az hogy bárkit kirúgnál és mennyien jönnének a helyére, ez azért elég gáz nem? Egy igazán jó fönök nem beszél így, vagy nem jók a melósai. Az hogy a 3dbrigád minek képezi ki azokat a szerencsétleneket, akik beveszik a marketing dumát, és miután kirúgták õket nem tudnak mit kezdeni a nem tudásukkal és tapasztalatlanságukkal, az sajnos más téma, de ebben az országban ugye mindent lehet.
ibor90
persze...teljes mértékben igazat adok! és nem értek én se mindenhez, csak már néztem róluk egy pár tutort de ha azt nem használom azaz nem gyakorlom be akkor nagyrészt elfelejtem õket..tehát az alapjait tudom mindennek és ha kell akkor csak feleleveníteni kell a technikákat...nCloth-ot, dinamikát, fur-t, ilyesmit csak nagyon ritkán használok szórakozásból tehát ezeknek a nagy részét elfelejtettem már...tudom kb-ra de nem olyan mélyen mint aki azzal a résszel foglalkozik egész nap
tehát igen, ahogy mondtad, gyakorlás teszi a mestert...

jah és én 90 nem 99 xD

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Hát épp ezaz...h MO-on kifejezetten sok a nem profi grafikus,programozó,flashes....stb.....überprofi baromi kevés, szinte kézzel számolható. A mi cégünkbe 1 hónapig kerestünk flases embert....23 jelentkezõ volt és csak egy felelt meg.....szerintem ez az elszomorító...de egyben ez az elõny is.

Ibor99: Lehet, hogy mindent vágsz technikailag, de gyakorlat, profizmushoz még 10 év kell. 2,5 év maya után én azt mondom, még csak az alma héját kapirgálom. Amire azt mondom, hogy "nah ebben nehezen tudnátok megfogni" az a statikus modell készítés. Minden másban csak nyalogatok.

Speciel amiben én baromi nagy hátrányban vagyok az, hogy nem tudok angolul. Most neki is állok angolt tanulni, hisz így 5X nagyobb hatásfokkal tudok majd dolgozni. Rengeteg tanulmány angolul van ami sokban segítene.

ibor90
nemnem biztos hogy nem...tavaly még tényleg beképzelt voltam de mostmár tökéletes vagyok 😉
és örülhetsz hogy egyáltalán együtt fórumozhacc velem 😄DD

Peetmaya
Oktatás sose egy rossz dolog, legalább lesz munkád Imp, grat hozzá!
Amúgy külföldre kell 3d-s munkaerõ, úgyhogy az még egy jó lehetõség volna, ehhez viszont nagyon magas színvonalon kellene ûzni az oktatást.

Ibor, Ibor... Barátom, te nagyon el vagy szállva magadtól😊

Garou, gratz, a képek egész jók, bár szerintem a shaderelés nem az erõsséged, viszont látszik, hogy kreatív vagy, és odafigyelsz azért a részletekre.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Üdv vassek!

Az ízelítõt, mint itt szinte mindenkiét nyugodtan megnézheted a world3d.hu-n, ugyanezen nicknév alatt. Én eddig jutottam 3 év alatt. Lehetnék jobb is, ez van. Ez az szint arra jó, hogy kisebb webdesign-os melókat (ikonok, egyszerûbb képek stb) el tudjak készíteni abban a 2-3 napban, amit erre adnak. Az ottani képeim fele honlapra került beépítésre (pl a fényképezõ), ez persze nem az összes, de egy kosárlabdát, meg egy telefon-ikont pl nem rakok ki, mert minek.

Úgy kerültem vezetõ beosztásba, hogy betelóztam egy hirdetésre (honlapkészítés), felvettek designernek (photoshop), csináltam pár honlapot, meg 3D-ztem néha, ahol kellett, és tavaly nyáron bõvült a cég, Pesten is lett iroda, és lett egy külön fejlesztési részleg. Megnézték ki az, akire hallgatnak a többiek, meg lezúzza az arcukat, ha lógnak meló helyett, és én lettem kinevezve vezetõnek. Ennyi kb. Van egy grafikus, aki vágja a blendert, ha elhavazódik, kisegítem még, de igyekszem kivonulni a 3d melókból a cégnél.

Ha konkrétabb infok kellenek, szólj, és megírom privátban, de nevesített céges projektekkel nem rázom a seggem public fórumokon.

Kedves Garou!

Ha jol ertem, akkor 2-3 eve kezdtel el foglalkozni a Mayaval. En arra lennek kivancsi, hogy ennyi ido alatt, milyen szintre sikerult eljutnod, hogyan kerultel vezeto beosztasba, es milyen ceghez? Esetleg egy kis izelitot ha mutatnal nekunk a munkaidbol, azt kulon megkoszonnem.
Garou
Hát hajrá mindenki, én leszek az utolsó, aki irigykedni fog rátok.<#eljen>

Két-három éve otthon hadjárat folyt az ellen, hogy álljak le a Maya tanulással, ne kezdjem el, mert marhaság. Pár ismerõs négyszemközt meg is kért, hogy baráti társaságban ne terjesszem mivel akarok foglalkozni, mert körberöhögnek. Most meg vezetõ beosztásban dolgozom, a múlt heti teljesítményemért (lakópark kívülrõl sövénnyel, játékokkal, bicajokkal, székekkel miegymás 5 munkanap alatt) annyi plusz jutalmat kaptam, amiért mások közel egy hónapig dolgoznak, szóval a hitetlenek bekaphassák, legyenek céljaid, és valósítsd meg õket. Ha tudod, hol a helyed jelenleg, és hova akarsz eljutni, és ezért mindent megteszel, akkor nagy baj nem lehet.

Még ehhez kapcsolódóan: fejlesztjük a céget, kerestünk grafikust. Hirdetés csak a neten, hétfõtõl péntekig 70(!) önéletrajz érkezett. Ebbõl mondjuk 10 tényleg olyan, hogy bármikor bármit megcsinál. Kérdésem: Tuti, hogy ebben az országban mondjuk még erre rá is kéne képezni embereket? Nem vagyunk tele már így is? Nem kell a duma, hogy a jó munkaerõ mindig elhelyezkedik, mert nem! A 3D Brigade meg egy másik cég akart asszem 100 fõ 3D-st képezni évente. Hova a búsba? Én már nem féltem a bõrõm, megvan a pozícióm, de látom milyen tülekedés megy a helyekért, minden sarkon áll egy programozó, és minden bokorban egy grafikus, ezeknek egy része a 3D-t is vágja.

Tanítsatok, nem azért, de hova még ennyi embert? Tapasztalat, hogy BÁRKIT kirúghatnék a csapatból, mert öten ugranának a helyére. És ez valahol azért elkeserítõ szerintem.

schorby
jóvanna
utánna néztem
ibor90
ak néz AP-t az tudja
de neked külön ittvan http://www.cgarena.com/archives/news/beautiful_challenge.php

schorby
Erre annyit mondanék.. hogy péntek óta nem voltam itthon. most jöttem, szal most csak pótlok és a lényeg majd jön... hogy pl ha elmész most a millenáris parkba és meg nézed a kiállítást, akkor közte megtalálod egyik fotómat. Lumix fotópályázat... 10000 képbõl a top 28ban...
Akkor kb 2-3 nap alatt kiúvéztam az egész robotom (emlékeztek ami bannerajánlatomban is volt)
adtam rá shadereket (nem én rajzoltam a textúrákat hanem mayásokat használtam.
540 képkockát másfél hétig rendereltem... összeállt a videó és nagyon nem teccik, szal nem értem... majd felrakom csak még fel kell tölteni extrára.
Amúgy sok sikert ahhoz amit akartok!
Ja és mi ez a konteszt most? (a bjutis)
ibor90
😄
a furhoz is értek
a hair-hoz meg értenék ha kellene xD
most a beauty contesthez majd kelleni fog
jaj egyébként ez is durva hogy kb 1 hete mutattam schorbynek ezt a csajt (+18), hogy megihletett és majd csinálok egy hozzá hasonlót ilyen ûr ruhában amit linkeltem egy pár napja ide is és erre itt ez a contest ami pont errõl szól...na most mondjátok meg 😄

ibor90
jaj, de nehogy félreérts, szerintem ez atom jó amit csinálsz és drukkolok hogy összejöjjön, és esetleg ha érettségin túl leszek akár beszélhetünk is majd errõl a dologról, mert ez engem is nagyon érdekelne ilyesmiben részt venni, és szerintem én is vagyok olyan szinten hogy taníthatnám a mayát, persze sokmindent nem tudok fõleg azokat a részeket mikor beír egy scriptet és egybõl nem 2 féle IK handle van neki opcióként hanem vagy 8 meg ilyesmi, de egész nyáron és most is folyamatosan nézem a tutorokat és szívom magamba az információt
azthiszem modellezés terén (pontosabban poly modellezés terén) nem tudnak már újjat mutatni, UV-zés ben ugye nincs annyira nagy ördöngõsség, mostmár tudok riggelni és animálni (beleértve trax editor stb) mint említettem, textúrázni is tudok csak ahhoz türelmem nincs, aztán a dinamikához is értek úgy valameddig amikor még csak néhányszor kell scripelni, mert amikor már egész oldals scriptel lehetne vmit csak megcsinálni akkor inkább becsukom a szemem és hagyom a csába...nCloth- ot is ismerem elég jól, jut eszembe renderelni/shaderelni is tudok...hát asszem kb ennyi..ja még a mayamuscle-vel nem barátkozunk össze.....nah lényeg a lényeg hogy a tudás megvan csak idõm és türelmem nincs hogy hónapokig ugyanazt csináljam..
tök jó fényezni magam 😄 , neeeem.....csak viccelek!
majd meglátjátok a robotom 😉

Én egy szóval nem mondtam h Vári Róbert szintjén vagyok. 😊 én is felnézek rá mint mindenki más.....egyszerûen csak újító szellemben élek és olyan vonalakat próbálok indítani Magyarországon amikre van igény, de nem létezik. De ti voltatok rá a tanuk, hogy milyen jó lenne ha tanítanák a sulikban. Nekem pont ez a célom, hogy egy 1-2 év és tantárgy legyen a sulikban és ne csak a sajátban hanem a többiben is.

És most pont eljutottam az életemben arra a szintre, hogy a tök nulláról kezdõknek már tudok tanítani, és a kapcsolataim is megvannak, hogy ezt kiterjesszem.

De hiába mindig lesznek irigykedõk és társulók. De kíváncsi leszek, hogy akkor is úgy gondoltok majd rám, mint pökhendi emberkére, ha majd a bme-n vagy a pázmány itk-n CG-t tanulhatsz........

hirdettek multkor allast hogy keresnek 3d-s😊 szirintem meg mindig dobhatsz oneletrajzot nekik..jah max,vray ismeret szukseges😊
egyebkent boven az alatt vannak szinvonalban szerintem amire azt lehet ma mondani magyarorszagon hogy piacvezeto minoseg (marmint archviz szinten)😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Garou
Ibor, ezek szerint nem volt egyértelmû a szavaimban rejlõ cinizmus...

Részemrõl mindenki frenkizhet, meg büszkélkedhet, tegye, ha úgy gondolja, de véleményem szerint annyi számít, hogy vannak-e jó képeid, és azokat mennyi idõ alatt csinálod meg. Én ballisztikus ívben sz@rom le, hogy x almenüpont hetedik állíthatóságát is vágja valaki, artistnak hivatja magát vagy szerényen hagyja, hogy majd mások annak hívják ha kiérdemli, nem érdekel, a kész kép jó-e vagy sem, ennyi.

Robotikára én is neveztem amúgy, aztán megláttam azt a fekete robotot, meg pár másikat, és rájöttem, hogy munka mellett esténként ez esélytelen. Van pár vadállat, aki ilyenkor 2 hónapig non-stop nyomatja, és még profik is.

ibor90
ohohoohhohh....-szép autók-

ibor90
na az azért erõs túlzás hogy Vári Róbert szintjén van (itt a fórumon bárki is)
imp ügyes, de alig van 3-4 kész munkája (amik mind szépek de azért mégsem olyan mint amiket CGS-re pakolnak fel megállás nélkül)

nekem is van fejlemény amúgy csak nem mutathatom meg..tehát volt az a robotos modelling contest és arra amit csináltam robotot az szerintem elég f@sza lett
ráadásul még nincs kész mert a határidõ miatt nem volt idõm pepecselni vele..pl a dereka és a lábai az utolsó 2 napban készültek el..úgyhogy még jönnek rá részletek
aztán UV-zás, megy ZB-be ott megkapja a sérüléseket, utána textúrázás, rigg, és animálni is tervezem
mostmár tudok elviekben animálni is mivel megnéztem egy csomó tutort hozzá ez a robot meg tökéletes lesz gyakorolni
csak ugye ez sok idõ és az a baj hogy megszoktam unni (ottvna pl a léghajó, azt se fejeztem be pedig az az eddigi legjobb modellem), de most nem lesz ilyen

Garou
Hiába, Imp már Vári Róbert szintjén van.<#eljen><#eljen><#eljen>

A lényeg, hogy a rengeteg profin kivitelezett képhez bölcs szerénység, és alázat társul, nekünk meg megadatik az ajándék, hogy elmondhassuk, együtt fórumoztunk vele!<#vigyor3>

Én meg mondjuk hozzájuk szeretnék bekerülni egyszer,pont Impék Agriaparkos, vagy milyen projektjérõl jutott eszembe:

line45

Van pár utca- meg épületbemutatós videójuk. Kár,hogy õk nem oktatnak.

ibor90
???

Gyerekek nekem csak idõ kérdése 1 év és mindenki ismerni fogja a nevem....lesz videó és oktatás is jelenleg rendelkezem azokkal a kapcsolatokkal ahol mindezt meg tudom valósítani.

rooney8
Én is oda akarok járni 😊 😊

Magnificat
ezért próbálunk oktatóvideót gyártani 😊

ibor90
ilyen jól áll a suli anyagilag? az király.....ahova én járok az benne van Magyarország 10 legjobb gimnáziumába, de ilyesmire nincs pénz (másra se nagyon)....
szval ez tök jó, grat hozzá!
egyébként most hogy ezt mondtad eszembejutott hogy ez nem is olyan rossz ötlet a késõbbiekben....
megvenni egy mayát (van most vmi ilyen tanulási célra suliknak féle) meg egy pár gépet és lehetne mayát oktatni..nem tudom mennyire van erre igény, tehát hogy járnak-e sokan Mo.n ilyen oktatásra, de ha nem lenne túl drága akkor sztem simán lennének érdeklõdõk és még nekem is megérné

Magnificat
ajjajj 😄