A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na szóval csak azt akarom mondani, ha azt tapasztalnám, hogy tényleg szebbek a játékok PS2n , jobb az irányíthatóság, jobb az AI, jobb a multiplayer mód, és fantastztikusan ötletdús, jó játékok lennének rá, bizisten vennék egyet...de csak PC mellé, mert azért PC kell. A munkámhoz is. De nem ezt tapasztaltam a PS2-rõl, minthogy annakidején a PSX-rõl sem...nem tehetek róla...De lehet, hogy a TV volt szar, alacsony felbontású PAL rendszerû szemétdomb, és kifogtam a legszarabb PC átiratokat, igazi PS2 játékkal meg nem találkoztam:-)))) Kipróbáljuk egy másik TV-n mindenesetre, és félrehajítom a Tekken MCMXXV-t és igazi PS2 játékkal játszom:-)))
pedig én már elég szépen kiépítettem...kicsit többet ér, mint egy ps2:-)))Igaz, még lenne mit rákölteni bõven, de ott van a nyomtató, a scanner, a Pioneer erõsítõ, a hangfalak, a monitor, a Nokia adatkábel, stb:-)))
csak a PC-t? A PS2-tõl ezért sem válnál meg?:-))))
Na ezt nevezik fanatizmusnak...:-)))))))))))
Na ez egészen nem volt egyértelmû, de remélem azért nagyjából rémlik, mit akartam kinyögni...
cyborg, ad 1: A QuakeIIIból már nem tudsz mit kipréselni.PC-n az adatok különben is kurvára függnek a felbontástól.
A PS2-psx összehasonlításnak szintén nem sok értelme, ha csak azt nem mondod, hogy psx-en annakidején 1frame/s-el mentek a dolgok, most ugyanazok ps2-n mondjuk 50-nel...Azt meg TV-n úgyse látod...
http://www.petofinepe.hu/kozos/napmosolya/napmosolyakepek.php3?mosoly_id=119&kep_szam=1&lap_id=10
Na erre SZÍVESEN lecserélném a PC-met bármikor:-))))))))))))))))
cyborg, már megint a hülyeséget hajtod:-)))
illetve dögös:-)
De megnéztem:-) Dögösek:-))
deadman, lehet...de nem ti beszéltetek róla, hogy PC-re lusták normálisan megcsinálni a gamékat, mondván, a gép úgyis hozzáigazodik egy-két hónapon belül?:-))))
Látod, meg sem nézed a linket. Ennyit errõl.

WoW még mindig :P

Nem a renderelt manga marhaságokra (már elnézést) vagyunk kíváncsiak.
Az a baj az összehasonlítással, hogy egy adott platformra készült, mondjuk jól megcsinált , optimalizált játékot a kiadó nyomására, nagy hajrával átnyomnak egy másik platformra, és ott elég savanyú képet mutat majd (akár játszhatóságról, irányíthatóságról beszélünk). Ez oda-vissza igaz sajnos.

Mégiscsak így lehet a két gépet összehasonlítani, bárki bármit mond.
Egy UT összehasonlításra lennék qra kíváncsi...
Természetesen PC-n is mindent kihasználva, amit lehet (pl. S3TC)
Ha igen, vess ide egy pillantást : http://www.petofinepe.hu/kozos/napmosolya/napmosolyakepek.php3?mosoly_id=119&kep_szam=1&lap_id=10

Szerintem elég meggyõzõ paraméterekkel rendelkezik (8 oldal).

Azért nevetséges, itt nyúzzuk egymást egy véget nem érõ hülye vitában, úgyis mindenki a maga véleményét tartja igaznak...bár a legtöbb konzolostól épkézláb érveket nem lehet hallani...tisztelet a kivételnek.
A qIII és Giants képek jó összehasonlítás, a két gépet így, ugyanazzal a gaméval, ugyanazon a pályán, stb. lehet összehasonlítani. Természetesen a PC-n 640×480 a felbontás..
Sõt, a legtisztább vagy mindkettõt TV-re kötni, (ez nem a legszerencsésebb) , vagy mindkettõt monitorra...
Lehiggadtál végre egy kicsit, vagy még mindig lázban égsz ? 😊

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a PS2-ben lévõ CPU (Emotion Engine) és bõvített GS (32M😎-kártyákból összeállított GSCube elég meggyõzõ paraméterekkel rendelkezik, melyek nagyon komoly grafikus munkára teszik alkalmassá.

Megvannak az elõnyei, hátrányai. Mindkettõt kitárgyaltuk.
A #4537-es beszólásoddal kb.egyetértek, de ez korántsem azt jelenti, amit cyborg képzel, hogy PS2=SGI.
Na megint jól eltértünk a tárgytól.
Sõt, ha minden igaz, a 8048 -as 8080 core-t tatalmazott...legalábbis úgy rémlik, hogy az utasításkészlet ugyanaz...
Ez igy van. Akkor te is látod a különbséget.

Miért? A mikrokontroller is tartalmaz egy CPU core-t...csak van mellette még némi ROM, esetenként RAM, I/O egység,meg miegymás...
Nagyon is. Az a hosszú beírásod ( a megismételt ) még tetszett is, de az utána következõ öntömjénezés, futtatás, stb már nem.

Úgy döntöttem, ezentúl nem mondok tényeket, mert a kutya se olvassa el, és fõleg meg se értené, ezért inkább a hülyeségekre hülyeségekkel válaszolok.
Azért nem illendõ egy CPU-t egy beágyazott vezérlõvel összekeverni, de hát ez van. Végülis mindkettõben vannak tranzisztorok, stb.

Deadman, tudod, mi az az irónia?
mégegyszer elmondom, hogy értem ezt: Mivel a mosógépem digitális, mikrokontrolleres vezérlésû, a vezérlést egy spéci processzor végzi, amiben viszont egy Intel 8048 uc (microcontroller, mikrovezérlõ) core van...és mivel az Itanium is Intel, így nyilvánvaló az azonosság...
A te mosógépedben Intel 386 körüli processzor van ezek szerint.

Att: én is Téged. Ilyen gyerekes beírásokat. Olvasd vissza, miket írkáltatok be. Szerintem kissé gyerekes volt.

Ennyi erõvel, mondom, a mosógépem megegyezik egy Itaniumos serverrel
Szerintem a PS2 egy célhardver, ugyanúgy, mint az SGI gépei, de más célt szolgálnak, illetve közös alapokon nyugszik a CPU-juk. Ennyi.

Nevetségesek vagytok...
deadman, téged értelmesebbnek tartottalak...
Én már felnõjtem 😊

Meg aki elhiszi, hogy SONY=SGI?
Deadman, ki a gyerek? Véletlenül nem az, aki elhiszi, hogy egy 6 milliós gépet megvehet 100 ezer Ftért? Csak azért, mert azt írták rá, hogy játékkonzol, holott a belseje egy grafikus munkaállomást takar? Nõjtek már fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cyborg : gyerekekkel minek vitatkozol ? Egy pár év, és nem csak érzések , érzelmek alapján ítélnek, hanem a fejüket is megtanulják használni.

Egyébként 100 körül már lehet PS2-t kapni, PC-n csak az op.rendszer 40 bruttó körül van.

Képet nem linkelek , de érdeklõdõknek linkek : http://www.computerandvideogames.com/story.cfm?sid=2467
http://www.computerandvideogames.com/story.cfm?sid=2486

Egyébként jó játékokkal szeretek a nem túl gagyi PC-men is játszani, de szívesen beülök a projektorom elé kicsit konzolon játszani.

inkább újra iderakom:
Kedves PC-s sorstársaim, felebarátaim, tisztelt bajtársak, elvtársak,testvéreim!
Sajnos szomorú híreket kell közölnöm.
A legutóbbi hírek szerint az SGI és a többi nagy cég SONY által történt bekebelezése (mint amirõl korábbi híradásokban beszámoltak, a SONY több más nagy cég (Compaq, IBM, stb.) mellett felvásárolta a Silicon Graphicst, az SGI védjegy maradt, de már annyit jelent: Sony Gamestations Inc.) csak kezdete volt annak a nagyszabású dolognak, amibe az említett óriáskonszern belefogott. Akio Morita bejelentette, hogy összegyûjtötték az általa felvásárolt cégek és saját maga legjobb mérnökeit, felépítettek egy hipermodern, szinte XXV. sz.-i laboratóriumkomplexumot, és olyan következõ generációs játékkonzolokat fognak ott gyártani, ami minden várakozást felülmúl. A korát legalább 200 évvel elõzi meg. Néhány jellemzõ adat: Méretek: Maga a GOD névre keresztelt központi egység hitelkártya méretû, teljesen kompakt,könnyen hordozható.Már így önmagában is alkalmas a hozzá csatlakoztatott VR (Virtual Reality) szemüveg és FF (Force Feedback) fejhallgató használatával játékra, illetve bármi másra, bankkártyától kezdve TV távirányítóig, de a java most jön: A SONY kfejlesztett hozzá egy holografikus mûködési elvû megjelenítõt, amely képes VALÓDI 3D-S MEGJELENÍTÉSRE, tehát ezt úgy kell elképzelni, mint egy kisebb termet, tele hangszórókkal, amibe ha belépsz, és bekapcsolod a berendezést, egyszerre mintha MAGÁBA A JÁTÉKBA CSEPPENTÉL VOLNA!!!! EZ TÉNYLEG TÖKÉLETES JÁTÉKÉLMÉNY! Ehhez hozzáteszem, hogy kifejlesztettek az eszközhöz egy VR öltözéket is, ami mindenfajta ingert tökéletesen továbbít a testnek, és szintén holografikus eljárással bármi alakját képes utánozni!!! Tehát tényleg olyan érzésünk lehet, hogy mi vagyunk mondjuk Lara Croft, vagy pedig épp egy Ducati nyergében száguldozunk!!! Ehhez jön még a páratlan mesterséges intelligencia, bármit mondhatsz a játék során, (akár az anyanyelveden is), a gép ehhez igazodik, úgy alakítja a történetet!!!!!!!!!!!! Talán ezekután rájöttetek, itt már nincs semmiféle billentyû, gamepad, stb., teljesen szabadon lehet mozogni az adott térben! A térélményt a mozgó padló is biztosítja. Ja, a VR öltözék természetesen vezeték nélküli kommunikációra alkalmas. A készülék áráról annyit, hogy Magyarországon kb. 80.000 Ft.-ért meg lehet venni az egész berendezést komplett. Ebben az árban benne van a 3D-s megjelenítõ kiépítése is!!!!!!! Ami természetesen TV-nek is használható. Univerzálisan méretre szabható, az adott helynek megfelelõen.
A bejelentés hatására a SONY árfolyama a tõzsdén az egekig ugrott, a PC ipar teljesen kétségbe esett, az ACORP idõben áttért a napraforgók forgalmazására, az ASUSt jelképes áron, 5dollárért kínálják, de így se veszi meg senki, az INTEL mûanyag katonák fröccsöntésével kezdett foglalkozni, de kinek kell manapság... Bill Gates megõrült, elmegyógyintézetbe kellett zárni, mert késsel fenyegette a járókelõket, és valami XBOXról hadovázott össze-vissza...A Microsoft az egyik pillanatról a másikra széthullott.
Ez a helyzet akát eljes mûszaki és gazdasági válságba sodorta...volna a világot, ha az új SONY gép nem lenne képes bármit játszva helyettesíteni, emulálni.
Tehát én gyorsan fogom az ásómat, és a lehetõ legmélyebbre elásom a PC-met, mintha sosem lett volna... Ekkora szégyent nem akarok, hogy esetleg meglássák, milyen szart használtam eddig. A GODot már meg is rendeltem.
Cselekedjetek ti is hasonlóképpen, amíg nem késõ!
Deadman, cyborg, olvastátok #4480-as hozzászólásomban idézett cikket? Nem semmi egy gép lesz, mi? Olvassátok el! Én ennek hatására tértem meg.
Humano, milyen vakok voltunk eddig...
Visszatérve a poligonokra, meg a környezetre : a Smuggler's Run video szerintem elég meggyõzõebben a tekintetben ( amit belinkeltem )

Humano, már vissza is írtak minden ok. Minden egyes PS2-höz választhatunk 50 teljes szoftvert...bármit, ami kell...Az 16 gépnél már elég szép gyûjtemény. Tényleg nagyon korrektek. Billy meg elmehet a....
Venni ? Õszintén : hány szoftvert vásároltatok meg eddig ?

Igazad van..Ezekután ki a fene akarná megvenni? Inkább fogok baltát, lángvágót, ívhegesztõt, húszkilós kalapácsot és elintézem... Legalább némi élvezet is lesz benne...
Kezdek gyûjteni rájuk... A tuskó bádogdobozomat eladom, annak az árából mindjárt kijön kettõ...
Na mondom, cyborg tudja! Csak a megfelelõ embert kell kérdeznii...Tehát 16 db bõven elég lesz? Ok.
Ja, Humano, alapítsunk Cyborg & PS2 FAN clubot:-)
Még nem tudom...Megbeszélem Cyborggal, õ tutira tud tanácsot adni az ügyben.