A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Most en vagyok a hibas, mert visszarugtam. mi?"
Idezet Rejto Jeno-tol: Ugy kezdodott hogy visszautott...

Zoll, a nyagtudasu es korrekt konzolos ervelese:
"Hat profeta, az szerencsere igen nyilvanvalo hogy kettonk kozul ki a tudatlan fasz. A hozzad hasonloknak keszultek az ilyen forumok, mert a valos eletben gondolom eleg hamar kiderul hogy mekkora egy segg vagy."

Mazsola, ilyet mindenki tud...

"te meg eletedben semmilyen programot nem lattal konzolon, miert hazudozol itt osszevissza?"
Mazsola vagy fiacskam! Ott a baj, hogy lattam... Sot, jatszootam is vele... Szornyu elmeny volt...

"Ugye milyen szar, ha a masiknak van igaza?"
Igen, Zoll, ugy latom, a te esetedben is a masiknak van igaza...

Folytassam? Vannak meg lebutitott FPS-ek, valamifele szeperjateknak kikialtott akcio-kaland progik, strategiat haggyuk is, aztan amolyan erdekesen-atirt repulogep szimulatorok, de olyan programot meg nem lattam konzolon, ahol valoban kene gondolkozni...

"Hiaba erolteted, akkor sem igaz."
Nem, Profeta, tenyleg rosszul mondtad... Van ugralos is...

"Mirol beszelsz?"
Ha ennyi eszed van, es meg azt se figyeled, hogy mit irsz... Hallod, fiacskam, te se vagy semmi...

"Pontosan a ti szokasotok az, hogy leirjatok milyen jo a PC mert az NVxx adatai milyen jok, meg az NVidia + a fejlesztok hogy istenitik. "
Fiacskam, ti mit csinaltok? Netan kiprobaljatok a beta verziot?

"ezt nem nevezhetjuk vitakulturanak"
Nem, ezt igazsagnak hivjak...

coolpet
a PC akkor is jobb mint a psx
szerintem nem kéne minden jatekot megvenni
lehet hogy a hardver jobb de nincs benn sok lehetõség
alien:nincs esélyed

Battletag: coolpet#2467

"Unom ezt a globális átb*szást ami a pc körül zajlik."
Alien, mond mar meg nekem, hogy lehet, hogy csak teged b*sz at mindenki?

Alien!
Két, homlokegyenest más táborról van szó. Te hajtogatod a pc-sek igazát mi (amellet,hogy pc-nk is van)meg a konzol mellett voksolunk...Én sem véletlen váltottam.Unom ezt a globális átb*szást ami a pc körül zajlik.Nagyon sok haverom is pont ezért váltott,van aki most készül,mert már elege van...Ez van! Ez az én szemszögem.Emellett kitartok.Ennyi!

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Úgy látom naiv gondolat volt az feltételezni, hogy a vita végére pontot tehetünk. De mit is lehetne elvárni a konzolosoktól?
A tények nem gyõzik meg õket, ha valamit érthetõen elmagyarázunk nekik, rá két napra ismét feldobják. Egyetlen dolog amit szajkozni tudnak az a SONY és a fejlesztõinek a reklám szövege.
Az emberei hülyeség ilyen mértékû megnyilvánulása szinte már fáj. Kár, hogy korlátozottságuk miatt nem veszik észre saját magukon, mennyire nem a földön járnak.

Alien!
Nem fix hardver tehát teljesen érthetõ...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Alien!
Eléggé benézted amit írtam: a Sony nem a hardverból szakít nagy pénzt....Egyébként ha meg veszek egy PS2-öt nem kell hozzá vennem semmit(hardvert) és tudok vele jáccani addig amíg játékot írnak rá...És semmivel sem külömb mint másnak a gépén...

CSOCSO
NANA!!!!!!Az mgs re nem azért kellet várni 4-5 évet mert ekkora ismerték ki a psx et hanem kojima mester ekkor mondta azt hogy akor õ most korszakalkotó gamezt csinál és megtette!!!!
ember
Hát ezaz, a GT-re, MGS-re négy-öt évet kellett várni, miután megvetted a psx-edet. Ennyi idõ alatt pc-n persze kell új cuccot venni, de sokkal nagyobb is a fejlõdés, mint a psx-en. A tnt1-emmel két éves korában még vígan játszottam, akkor pedig már ki volt használva elég rendesen, sokkal szebb játékokkal, mint amikor megvettem. Szóval kihasználják azokat is, csak addigra már mindenki az újabb generáció felé tekinget, ami talán nem is akkra baj, így van fejlõdés. (mellesleg nem kell minden generációt megvenni, minden harmadikat is elég. Én tnt-rõl váltottam gf2-re, és nem volt olyan idõszak, hogy ne tudtam volna bármivel játszani (persze nem 1600x1200ban).
Alien!
De ha mondjuk annyira kihasználnák a TNT2-esemet mint a GT vagy a MGS a psx-emet,valószínû még a Doom 3-mal is eljátszogathatnék elég szép felbontásban..Csakhát mért használnák ki?Emögött sokkal nagyobb üzlet van,ahol nem a te érdekeidet nézik...

Alien!
Ne a saját szemszögedbõl nézd! Nem minden a grafika.A PSX-et 97-ben lehagyta a pc,az emberek mégis onnantól még vettek belõle 45M darabot(ha nem többet).És erre az elavult gépre még most is megéri(né) fejleszteni...egyébként '95-ben jelent meg(6 éve).

ember
A kódolási bravúrokkal sem tudták a psx-et szintentartani, pedig azt aztán ismerték 100%-ig.
ember
A psx 5 évig? Mikor jelent meg?

Meg arra is felhívnám a figyelmed, hogy a psx megjelenésekor NAGYSÁGRENDEKKEL gyorsabb 3d grafikát tudott a pc-knél (ez a ps2-re nem állt fenn a megjelenésekor sem, jobb volt, de nem annyival), és a fejlõdés akkoriban kb tized ilyen gyors volt. Az a 3 év elég optimista, ha megnézegeted a gf3-as kéepeket, amik egy éven belül Magyaroszágon is realitássá válnak.
Alien!
Mint ahogy a PSX állta sarat a 5 évig addig a Ps2 is állni fogja(legalább 3 évig)...Bár neked biztos furcsa érzés lenne 3 évig ugyanarra a konfigra egyre jobb játékokat kapni...Vagy ráébredni a kódolási bravúrokra(a hardver ismeretében)...Ez a zárt hardver varázsa(épp olyan érzés amikor megláttam c64-en a Creaturesben egy idegen színt az alap 16-on kívül..)

Jaja.A pc-n tudsz fejleszteni de a konzol allando. Beraksz egy uj vid kartyat es maris szebben nez ki minden!
ember
Alien!

Most lépjünk túl ezen a gf1-2 dolgon akkor. Egy év múlva kb elterjed a gf3. Akkor a leggyengébb játék fog így kinézni, mint a DroneZ (felsõ kép). Na de akkor még mindig a ps2-nek kéne helytállnia a Doom3mal, U2-vel meg a mittoménmilyen gf3-as csodákkal szemben. Ez nem fog menni, mint ahogy a psx sem tudta tartani annak idején a tempót a V1-2vel szemben (q2, Unreal).
Alien!
Milyen szerény a konfig...

CSOCSO
hm.csak a gef 3 as fanoknak:

ember
Jó, a Giants, SSam, Alice(fõleg) mennek gf1-gyel és tudnak olyan grafikát. A mostanában megjelenni készülõ játékok pedig jobbat is fognak (tehát már túllépnek a gf1 kihasználásán), csak nem akartam újra betenni ugyanazokat a képeket, amiket már régen, ezért most ez a Morrowind kép került ide (ami nem pont a legjobb). Egyébként bármibe lefogadom, hogy ez a Morrowind menni fog egy Gf1-en ilyen grafikával. Ha megjelenik, majd megnézzük.
Alien!
Hagy kötekedjek: ha a GF1 teljesen ki lenne használva akkor már kéne lennie ilyen grafikájú játékoknak

ember
elõzõ kérdésben=elõzõ hozzászólásban
ember
Erre egyrészt ott a válasz az elõzõ kérdésben.
Ilyen grafikát pedig tud a gf2, lehet is látni, pl Giants, SSam (akkor is!), Alice. A gf1 már ki van használva, a gf2 meg ki lesz ezekkel az új játékokkal (tehát gf3 még nem kell majd).

A gf3ra szükség van, mivel támogat olyan dolgokat, amikkel valóban nagyságrendekkel szebb játékokat lehet csinálni (lsd Doom3), DE ezek még nem használják ki, ez tény. De ezzel mi a baj?? Ha így is ilyen szépek, és gf2-n menni fognak, majd egy év múlva jönnek a GF3-at kihasználók. Kicsit hamar jelentek meg a kártyák, ennyi. De attól még nyugodtan elhiheted, hogy így néznek ki a készülõ (és hamarosan elkészülõ) játékok.
Alien!
A tech demóknak ne dõlj be...Amigán is voltak brutális demók,a játékok mégsem úgy néztek ki.Egy játékprogramozónak(fõleg pc-n)nem igazán kell véresre kódolnia magát az optimalizálás miatt...
Vagy ha a GF1 ilyen grafikát tud,mért van szükség a GF3-ra.VAGY: A JÁTÉKOK MÉRT NEM NÉZNEK MÉG íGY KI???? MÉG GF2-ESEN SE???
ÉS AKKOR ITT JÖN A KÉRDÉS: KI LETT-E HASZNÁLVA A GF1-ES TELJESEN...VAGY KI LESZ-E A GF2 VALAMIKOR IS??

ember
konzolos: nem te istenítetted hónapokig az x-boxot?

Ne akard hogy keressek néhány ronda képet ps2-játékokról
ember
A Sam teljes verziója nálam nem megy 60 fps alá (persze nem 64 mega rammal!). Kisebb gépen is láttam, tökéletesen fut. Azért a 64 mega ram nem igazán elég, ezt nem is várhatod el szerintem.

Mellesleg ha csak az eddigi játékokat nézed, eddig sem csináltak olyan játékot, ami csak a lehetõ legjobb gépen futott, tehát nem valószínû, hogy az újabb játékok csak GF3mal fussanak. És mivel régebbi kártyákon is ugyanaz az engine fog futni, tehát ugyanolyan megvilágítás, textúrák, stb, valószínûleg nem fog sokkal gyengébben kinézni egy gf1-2-n sem (amik azért remélhetõleg itt is elterjednek addigra). Fõleg, mivel a gf3 csak egy-két effektben különbözik ezektõl (amik nem nagyon vannak felhasználva a képeken), a textúrák minõségében és az alapvetõ funkciókban nem. Eghyszerûen ezek a játékok már a végletekig ki fogják használni a gf1-2 featurejeit, amit eddig nem nagyon tettek meg. Szóval a gf3-mal még ráérünk fél-egy évet, a gf2 pedig nem elérhetetlen.
Alien!
A serious sam-et tavaly próbáltam egy demón(akkor még 64Mb rammal)és a sok swappelés miatt,mégcsak célozni sem tudtam.ráadásul az ellenfelek eléggé megmosolyogtattak...A B&W aranyos de nem estem tõle hanyatt...

ember
Ja, és láttad pl a Zoological gardens c. techdemot? Egy GF1-gyel meglehetõsen hasonló képet produkál, mint az alsó Morrowind kép. Szóval szerintem igen, így fog kinézni a te gépeden is.
ember
De ha megnézed egy mostani gépen mondjuk a Serious Samet vagy a Black and Whiteot, azok sem olyan gyengék.
ember
Jó, a felsõ GF3as, de az alsó annál régebbi.
Alien!
Szépek..Egy mai átlag pc-rõl vannak lelopva...már alig várom,hogy meglegyenek ezek a játékok...(mert tudom,hogy nálam pont ilyen lesz a kép)

ember

Azért nem hátrány a nagy felbontás, az éles kép, ugye? Meg a fények sem gyengék.
ember
ember
ember
Zoll!

"Kozlom veled, hogy az EE proci T&L engineje kicsit erosebb mint a GF procike"

Melyiknél? A gf1-nél lehet, gf3-nál pedig nem. Ennyi.
A feature-ökrõl meg annyit, hogy attól lesz szép egy játék, nem a 10%-kal több poligontól. Gondolom nem sok játékot láttál, ami kihasználja a gf2-3 featuröket. Ajánlom figyelmedbe néhány újabb (vagy készülõ) pc-s játék képeit. (Aquanox, Dronez, U2, stb) A textúrákat meg inkább hagyjad szerintem, a pc-s játékokban sokkal nagyobb felbontásúakat használnak.

A q3ról annyit, hogy ha átlag 150-nel megy az nem hátrány, mivel ha tíz ember jön szembe, akkor sem megy 60 alá. Ez a konzolos verzióról nem mondható el.

Ha neked akadtak a pc-s játékok, akkor sajnállak, ha egy kicsit értenél hozzá, akkor egy gyengébb gépbõl is normális sebességet tudnál kihozni.
Nem fárasztom magamat egy válasszal. Olvasd el az elõzõ 6000+ hozzászólást!

CSOCSO
"inkább ki kéne mindenkinek próbálnia a dolgokat mielõtt véleményt mond, és persze a véleményt is lehet kultúráltan elõadni."
hm..erre mondtam én azt hogy nem vagyok elfogult..én legalánn játszom konzollal is meg pc vel is...
CSOCSO
t egy akkora segg vagy bazzeg hogy az már fáj4 szerinted kivel fogok játszani a konzollal? hát a haverokkal..szerinted én mikor fogom anyázni a haveromat én nem vagyokköcsög nem szívom magamat széjjel nem drogozok semmi!!!nem érted mit akartam azza mondani látszik hogy pc-s vagy!!!!
jah az lehet hogy én ugyanugy pc s vagyok mint te!!!ahogy igy elnézem több közöm van ehhez az egészhez miont neked4 én legaláb tudommit beszélek nem ugy mint egyesek akik ugy anyázzák a konzolt hogy még nem is játszotztak rajta!!!nekem van konzolom is és pc-m is!!!!de már huszadszorra fogom elmesélni mindegy ...mivan veled ember azért jöttél ide hogy engeb pesztrálj?ha takarodj innen!
CSOCSO
😊
Lacc
Na fogadok hogy ez a szöveg egyik retartdáltra se lesz hatással.
CSOCSO
nem érdkel ki irta ez igy szép ahogy van!!!!!!!!!!!!!!
Dikkma
(nem azért, mert rossz ember vagyok... csak vertek már át. így nem fogadom el RÖGTÖN, feltétel nélkül azt, hogy ez tényleg ass. írtak már máskor is vki nevében...)
Dikkma
Dehogy lesz jobb!

És kevered a fórum szót a topiccal.

Nem lehet megmondani senkinek, hogy a másik a jobb... de szívesen olvasom a hozzászólásokat. 😊

Meg néha olyan szép képek vannak...
Rincewind
Fejet hajtok elõtted!!!
De komolyan.

Emberek, mivel mindenki lenyugodott. Megvitattuk a problémákat. Nem lehetne esetleg, hogy hagyjuk ezt a fórumot meghalni??? Ne folytassuk ezt az értetlen vitát!!! Please...
Mindenkinek jobb lesz.
CSOCSO
én az olyanokat anyázom mint te! akik leszarják a konzolt!!!!azért mert osztottképernyõs azért lehet hogy egy pixeles busta a grooveval jobbat lehet ketten nyomulnimint mondjuk a baldursg gateval...ott vagytok egymás mellett tudjátok egymást anyázni és nem osztott képernyõ....de most jön hogy én vagyok a bzuzi aki a pc ellen van..szal mégegyszer!!!nekem pc-m is van! és ugyan ugy nyomulok vele mint te!