A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
jolvan felejtsük már el ezt a klán dolgot meg a többit bazz lehet hogy halálra van ítáélve a GC!!!
ez fontosabb😊))
CSOCSO
Halál hülyeségnek tartom hogy a Nintendo a kiskölköknek csináljon ekkora projektet amire persze egyre több gamez jön mint pl egy csomo olyan gamez jön ami az n64 re sosem irodott volna át...tehát ilyenek mint ssx meh nhl 2001 meg stb...sok sok gamez van ami baromira nem kölköknek való!!!!szal nemtom..ha meg ilyen faszok akkor mé nem csináltak valami pikachu alaku szart és minek kell ekkora felhajtást csináli????a pokémonra kurvára elég az n64 is!
konzolos:
Tudod mit jelent a metafora és a hasonlat? Ha nem keresd meg az általános sulidban a magyartanárodat!

Az, hogy valamire amivel hosszabb ideje foglalkozom megfelelõ rálátással rendelkezem, nem jelenti azt, hogy csak az töltené ki az éltem. De ezt már egy párszor elmondtam.

Látszik, hogy lövésed sincs a multiplayer játékok világához. Mint ahogy ahhoz sincs, hogy hogyan és miért keletkeznek csapatok, klánok, közösségek. A klán megjelõlést pedig nem a kuklux klántól kell eredeztetni. Ha nem lenne gyanus a középkor idején a skót felföld családi alapokra épülõ szervezõdéseit is klánoknak nevezték. Esetleg a konzolon való játék helyet tanulj egy kis történelmet!

Az pedig két különbözõ dolog, hogy egy játéknak hány rajongója és hány támogatója van. Hivatalos nyilt szervert itthon nem sokat fogsz találni. De akad néhány klánszerver, ezen kívül pedig éppen elég jó eléréssel rendelkezõ külföldi szerver van. Az UT magyarországi népszerûségérõl pedig kérdezd meg a többi játékost, lehet hogy mást fognak mondani mint amit Te hiszel.
Az, hogy az mportal erõsen quaker orientál oldalként szarik az UT-re pedig nem újdonság.

CSOCSO
hehh te is észrevetted??
én is..már elkeseredtem de amit irtam azt irtam szal kb a pokémond meg a többi része is olyan komoly lehet mint hogy:
Noha a GameCube nem olyan "bika" hardware mint a ps2...hehhe...
CSOCSO
Hm...a terminálon olvasható:
A Nintendo õsszel megjelenõ konzolgépét 100 dollárral olcsóbban fogja kínálni, mint a vetélytársak, a gép ára ugyanis 199 dollár (~58 ezer Ft) lesz.

A Nintendo GameCube-ot a gyártó bejelentése szerint november 5-én hozzák kereskedelmi forgalomba, azaz három nappal az Xbox megjelenése elõtt. Ráadásul a Microsoft konzolgépe 299 dollárba fog kerülni, ahogyan a Sony üdvöskéje, a Playstation 2 is ennyibe kerül, bár lehetséges, hogy azt õsszel már olcsóbban fogják adni.

A "Kocka" ára egyébként azért maradhat a konkerens konzoloké alatt, mivel ez a hardver kevésbé bonyolult, nincs benne például sem merevlemez, sem Ethernet kártya. Egy játék a konzolhoz 50 dollárba fog kerülni a cég képviselõi szerint, ami nagyjából hasonló a PS2 játékok áraihoz.

Noha a GameCube nem olyan "bika" hardver, mint például a PS2 vagy az Xbox, a gyártó szerint ez nem okoz gondot, mivel kevésbé csillogó-villogó, de jó játékokkal is sikert lehet aratni, egyébként is a Nintendo célcsoportját elsõsorban a gyerekek képezik, õket pedig nem nagyon érdekli a 3D gyorsító technikai specifikációja, csak az, hogy a gépre legyen Pokémon játék. Mivel a gyerekek nem rendelkeznek saját jövedelemmel, ezért a szülõket nyaggatják majd a videójáték megvételével, azok pedig vélhetõen a legolcsóbb konzolt választják majd, ami ugye a GameCube

az 576 ban olvasható!:
A Nintendo mindenki alá vág
Megtörtént a bejelentés, melyen leleplezésre került a pontos dátum, és az ár, GameCube ügyileg. November 5-étõ lesz forgalomban 199 dolláros áron. Európa marad jövõre 😞

hm ha tényleg ilyen szar lesz akkor marad az xbox vagy nemtom de kurvára elkeserített ez a hír....!!!nem az hogy mikor mondjuk az baromság hogy nem olyan bika mint a ps2.szal az mondjuk nevetséges kijelentés szal kb ennyi igazság lehet a cikk többi részében!!!!!
CSOCSO:
Eddig sem tartottalak egy IQ bajnokank, de ha az egészbõl csak ennyit bírtál leszûrni akkor csak sajnáni tudlak! Mi lenne, ha a mondatoknak nem csak az elsõ szavait olvasnád össze? Esetleg várj két percet, mielõtt válaszolsz, közben pedig gondold át amit olvastál. Akkor esetleg nem írsz akkora baromságokat mint amit a mai nap produkáltál.

Az Unreal Championship az Unreal 2 X-box verziója.

CSOCSO
Khm..jajj kimaradunk valami deus ex bõl vagy baldurs gate 3 ból???Hehh hova szarjak????????
E3:
rengeteg játékot is bemutattak a sok kíváncsiskodó újságírónak. Többek közt így járt az Infogrames új, Unreal világra épülõ játéka, az Unreal Championship is.
Azonban már szinte biztos, hogy a program csak Xbox-on fog megjelenni...hm...
CSOCSO
"Ezek szerint a klánom az egyetlen magyar UT-s klán"
A TE KLÁNOD!!!!!!😊))))OKAY!
Yoda mester!
CSOCSO
HEHEH te segg én nemtok semit!!irni..hehh mert bill és gyórsan irok max azé de te olvasni nem tudsz nerm hogy én nemtok!!!!!!
""magyarországon kemény 1 max 2 clán van" - ezt honnét vetted. Ezek szerint a klánom az egyetlen magyar UT-s klán. Brühü-brühü"
HEHEH te segg olvasd már el mit írtam! még a proféta is értette!!!!!
2) a turokban mindig van szerver ami teljesen jo!!!!!
abból a 10 bõl is!
azt mondtam ha egy haverod csinál egy szervert max ugy találod meg hogy megadja az ip-jét!!!vagy fogod a gamespyt és név keresése stb...
ELmondom neked kicsirigó hogy az össze ujság mikor kijött a turok n64 re hogy
"Most a nintendosok bátran mondhatják hogy hol jön ehhez a QUAKE??????"
Szinte szószerint mondtam szeb volt jobb volt!!!!
az elsõ részrõl beszéltünk ja és persze élvezetesebb is!
NE félj majd a te kedvedért inkább felhívlak elmondom jo?
nemtök mindegy mit hogy hívnak okoskodó faszi!!!
Ha nagy a pingakkor lag van kurva egszerû!!!!
pl lövök egyet mire a lövedék 2 perc mulva megy el!!ilyen opl a turokban 9999 es pingnl nincs!!ez most komolyan mondom! olyan van hogy 15 ször lelövöd de nem csinál semit!vígan játszik meg hogy 30 métereket ugrik stb!
GABO AZ FPS KIRÁLY!😊)))))))))))
A Turok tényleg nem nagy szám..nekem bejön a multija nem a garfikája miatt! hanem attól hogy plazmával meg gránátvetõvel akárhol eltalálod a faszit meghal..hm hol van ilyen az ut ben? igen a rakétavetõ meg az ítélethozó...hm...inkább örülnék egy plasmának mint egy itélethozónak..jah emugy meghvan a CS!!!!és baromira nem jástzom vele mert közel 1 gigát kell letõltenem ahhoz hogy játszak vele! ugyan ez van az ut nél is!
az ut vel sem játszom nagyon sõt a turokkal sem játszom nagyon! gyerekek ti mennyit ültök a gép elött ahogy kiveszem a sok pc-s szavaiból szarni is alig álltok fel a gép mellõl!!!
CSOCSO:
Öregem Te már komolyan klinikai eset vagy. A Te kedvedért lassan leírok néhány dolgot.
Alapvetõen az a baj, hogy ahogy írsz ugyan úgy olvasol. Ha egyszer megpróbálnád megérteni is amit olvasol esetleg nem kellene ezt a választ megírnom.
Nem értem miért nem hasonlíthatnám a Turokot vagy a Turok 2-t az UT-hez. Ugyan úgy FPS, ugyan úgy multiplayerrõl van szó. A hasonlítgatást pedig Te kezdted. Olvass vissza!
A Turok (1-2) grafikája a modellek kivételével elnagyolt, aránytalan. A texturákból csak homály látszik. Alapvetõen a PC-s verzió készítõi nem vették a fáradtságot ahhoz sem, hogy az új platformhoz igazítsák a programot. Ezt értettem az alatt, hogy ez csak egy mezei konzolos átirat.
Nem tudom, honnan veszed, hogy a Turok 1 verte volna a Quaket. N64-en lehet, de hogy PC-n nem az tuti! Q1-et QW-t máig játszanak a világ minden részén, és még máig rendeznek versenyeket. De ha már Q1-hez kell hasonlítanom, akkor sem állja meg a helyét. A Q1 konfigurálhatósága, irányíthatósága, játszhatósága messze maga mögé utasítja a Turokot. Grafikai szempontból pedig elég ha megnézzük a GLQuaket, a látvány magáért beszél még mai szemmel is megállja a helyét.
A Turok 2 pedig legfeljebb a Turoknak lehetett az ellenfele. Elolvastam a semmitmondó story-ját, kipróbáltam a demot aztán dobtam. Vele szemben ott volt a Q2-t a maga Starship Troopers-t és Aliens-t idézõ hangulatával singl-ben. Multiban pedig az emberek elkezdhettek a CTF fogalmával ismerkedni.
Aztán jött a Q2 verõ Unreal. Lélegzet elállító grafika, szédületes hangulat. Multiban átlagos volt, de a botjai már akkor messze jobbak voltak mint amit addig bármelyik másik játékban láthatott az ember. Az epic pedig keményen már akkor rámozdult a multiplayer fejlesztésre lassan körvonalazódni kezdetek az UT alapjai.
Aztán megjelent a singl player FPS-ek koronázatlan királya a Half Life. És mivel a kiadó és a fejlesztõk nem hagyták el gyermeküket máig képviselteti magát a multiplayerek között. Ismered a Counter Strike nevet? Jelenleg a legnépszerûbb multiplayer FPS.
Aztán jött az UT. Sokan temették már a megjelenése elõtt (fõleg a qaukerek), ennek ellenére jött látott és máig az egyik legjobb. Sok szempontból a késõbb megjelent Q3:A-nál is jobb. Ha valaki vitatkozni akar nézze meg itt a fórumon az UT vs. Q3:A topicokat.
Q3:A fogalom volt már a megjelenésekor. DM-ben a legjobb.
Azóta megjelent a Tribes2 ami egy kicsit más mint az elõzõk. Lényegében vele újra lehet fogalmazni az RTS fogalmait is. 50 (25/25) játékos, jármûvekkel és lövegtornyokkal megspékelve már nehezen tekinthetõ mezei FPS-nek.
Összegezve a dolgokat: A Turokod (1-2) csak egy apró jelentéktelen lábjegyzet az FPS-ek között. Egy gyenge próbálkozás arra, hogy egy N64-en sikeres névvel a PC piacra is betörjenek. A futottak még kategóriában elfér. És miért nem lett sikeres multiplayerben? Nem volt elég felhajtás körülötte. Mert pocsék az irányítása, mert lehet elég rugalmasan konfigurálni. Mert nem volt nyitott a felülete. Abban is biztos lehetsz, hogy nem sok PC-s sírdogált a bolt kirakata elõtt a Turokra várva.
A többi sikeres FPS leginkább a nyitott rendszerének köszönhetõen lépet elõ az átlagból. Ennek köszönhetõen számtalan mod és pálya jelent meg hozzájuk amatõrök és profik keze alól. Ráadásul a játékok fejlesztõi is támogatták ezeket a kezdeményezéseket.

Visszatérve az UT-re. "...az egész irányítást odaadja..." - Nem értem mirõl beszélsz. Ami az ugráskor levegõben történõ mozgás irányítását irányítását illeti, ékes angol nyelven ezt Air Controll-nak hívják és UT-ban szabadon konfigurálható a mértéke, több másik beállítással együtt. De ezt már egyszer leírtam neked. Ezen kívül tudsz remekül oldalazni, vetõdni, szaltózni. A rocket jump, impact jump lehetõségérõl nem is beszélve. A gyõzelmi integetések pedig csak a megkoronázása a dolognak. A célzás pontosságáról akkor beszélj amikor már lazán csinálod a Headshot-okat (aimbot nélkül) és a Shockcombo-kat. Vagy ha valakit 3-4 méteres távolságról telibe tudsz kapni egy trutyi csomaggal oldalazva-hátrálva, úgy hogy Õ pont teljesen más irányba mozog.

Úgy látom a netes játékok néhány kifejezésével sem vagy teljesen tisztában. A pinget és a lagot gondlom hallottad valahol de azt már gondolom nem tudod mit is jelentenek.
Ping = A szerver válaszideje ms-ben.
PL, packet loss = Inetes adatcsomag vesztés.
Lag = A nagyobb PL-tõl fellépõ akadozás.
Minél magasabb a pinged annál nagyobb lesz a játékban lévõ mozgó tárgyak valós és becsült pozíciója között a különbség. Alapvetõen a játék tempójától, a programban megvalósított mozgás elõre becslõ rendszer pontosságától függ az, hogy milyen ping-ig játszható a program. Az UT hivatalosan 300-as pingig játszható, de még 350 körül is elviselhetõ. A pingbõl adódó különbségeket pedig megfelelõ tudással lehet ellensúlyozni. Magyarán 400-as pinggel akkor boldogulhatsz ha kezdõkkel vagy körülvéve, vagy baromi mázlid van. Ha kb. azonos a pingje mindenkinek akkor viszonylag kiegyenlített és elsõsorban a tényleges tudáson alapuló játékra lehet számítani.
Valamilyen mértékû PL mindig van, de progi bizonyos szintig becsléssel kompenzálni tudja. Lag akkor lép fel amikor a PL miatt kimaradt szinkronizálások közötti idõ meghaladja a progi által még becsléssel lefedhetõ idõintervallumot. PL mértéke függ a szerver számára biztosított sávszélességtõl a használt csomagmérettõl és a szerveren lévõ játékosok számától. Lag leginkább két esetben, rossz kliens oldali vonal és/vagy túlterhelt szerver sávszélesség esetén lép fel. Tehát nem azért mert "bejön 1-2 olyan lagos ember". A hivatalos szervereken pontosan annyi játékos van engedélyezve, amennyit elbírnak. Ha egy szerver lagzik akkor az ezer másikból még mindig lehet keresni jót. A lag mértékét pedig bizonyos szintig lehet kompenzálni, a progi beállításainak módosításával. A nagy számú szervenek többek között ez az elõnye.
A másik elõnye, hogy ha társaság kell vannak népes szerverek. Ha csak páran akarunk játszani akkor mindig találhatunk üres szervert. Ha f2f-t szeretnénk nyomni mindig akad néhány üres két játékosra beállított szerver. Team DM-re is akad bõven lehetõség. Ezen kívül minden játékstílushoz van szabad szerver. Ha pedig gyakorolni akar a klán akkor ott a saját szerverünk is.
Lehet, hogy neked 50 szerver is elég lenne, de éppen ez a jó, hogy mindig az igényeidnek megfelelõ helyet találhatsz a nagyobb számú szerverbõl.
Azt meg végkép nem értem, hogy "IP nélkül nem lehet tájékozódni". Ez alatt mit értesz? Elmagyarázhatnád!
Zárt szervereket persze, hogy csak IP-cím és a jelszó ismeretében találhatsz meg. Ezek nem véletlenül zártak a nagyközönség elõtt. Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy klán kezdõ, idegenként csak úgy beenged a szerverére.

"magyarországon kemény 1 max 2 clán van" - ezt honnét vetted. Ezek szerint a klánom az egyetlen magyar UT-s klán. Brühü-brühü... Több mint 20 aktív magyar klán van csak UT-n belül. A Quake-es és a CS-ses közösségeket nem ismerem annyira, de ott ennek legalább 2-3 szorosát lehet számítani. Hogy Te nem ismersz magyar klánokat, vagy csak két fórumot olvasgatsz és ezért nem tudsz Q2-es topic létezésérõl csupán egyedi szoc. probléma. Menj el az mportal fórumára és mond el nekik, hogy szerinted Õk nem is léteznek! Biztos fogsz kapni néhány érdekes választ.
Arról, hogy mennyire nem léteznek magyar UT klánok csak annyit, hogy a napokban alakult egy új klán és legalább egy másik szervezõdésérõl is tudok. Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy magyar játékossal is csak a haverjaiddal meg velem találkoztál.

120-ért lehet, hogy nem fogok gépet venni, de hogy fel tudom fejleszteni annyira a meglévõt, hogy az U2 lazán fusson rajta az is biztos. Egy könnyet sem fogok vesztegetni a GC-re vagy a többi konzolra megjelenõ játékok miatt. Az ok pedig igen egyszerû. Nekem senki nem magyarázza meg, hogy azért a két-három névért ami az eltelt két év alatt PS2-re kijött érdemes lenne megvenni. Ha meg nagyon kell, találok hasonlót vagy jobbat PC-re is. Eddig egyetlen olyan progit nem tudtatok felmutatni ami kiváltotta volna bennem a birtoklási vágyat. Ergo az Én szemszögembõl nézve a dolgot ez pénzkidobás.
A 120-as upgradenek köszönhetõen pedig nem csak a játékok fogják jólérezni magukat a gépemen. A régi alkatrészekbõl pedig lassan összeáll egy másik gép is. Nem tudom, hogy hallott-e valaki olyanról hogy network rendering...

_RtE_Gabo

Laalee
dear csocso: nehogy mar egy emu programmal futtatott mariot vegyel összehasonlitasi alapnak. ahhoz hogy azt pcn futtatni tudd egy kicsivel többmindent kell emulalni, ami elviszi a gepidö baromi nagy szazalekat. Ja amugy emgsugom hogy egy k6-2 375 ös + v2 komboval tökeletesen megy a mario64 ed... es a jelenlegi pc helyzet mar nem ilyen siralmas...

amugy azt nemertemi mert baj az ha van 5000 szerver a sokbol is megtalalod azt ahol eppen vannak...
a szerver oldali jateknal epp az a lenyeg hogy nem laggolsz akor ha a masik gep laggol...

q2t röl senki sem beszelt ha jol olvastam az meg szarabb volt mit a többi FPS.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

CSOCSO
Te full hülye vagy minek hasonlítgatodf a turokot egy ut hez a turokot tudod mihez kell hasonlítani a quake 1 hez ha jól emléxem mikor nintendo 64 en kiadták a turok 1 et és magasan verte a pc-s quake 1 et!!!!
a turok 2 rõl beszélek amugy te segg az 1 el nehez játszol neten ott semmi baj a grafikával sõt 1024 ben high detailban épphogy futott egy tnt2 essel!!!
az irányitás sokkal jobb mint az ut ben vagy a quakeban!!
mert az egész irányítást odaadja nem ugy mint az ut ben ugrasz és oda esel amerre ugrootál mig azért egy turokban tudod magad irányítani a levegõben tudom gagyin hangzik csak lehet hogy sokkal jobban kell célozna a turokban hja a másik hogy 3 szor jobban lehet mozogni!!!
és ne kezd nekem magyarázni hogy nem !!!én nem vagyok elfogult nekem tetszik mind a két gamez aniy baja van az ut nek hogy 5000 szerver van és kész elég lenne 50 szerver!!!
a turokban a 10 szerverrel mindig van hely mindig találok olyat ahol játszanak már 6 an min!!!
és nem lagzik mint az ut 400 as pingel mosolyogva lövöm ki a faszikat!!!!
magyarországon kemény 1 max 2 clán van!!hogy mé nincs topic hol van quake 2 topic? mutass eggyet!!!!!!
"Ha kisebbre lett véve az egér érzékenység, akkor pedig egy kilométeres egérpad is kevés lett volna egy 180 fokos forduláshoz"
és én vagyok a béne!!!hehh kicsirigó azé me béna vagy nem tehetek róla! nekem tök jól müxik a turok!!!!azt meg hogy lagos a szerver azzal nem lehet mit csinálni mert hiábva megyek be egy olyan helyre aho mindenki happy ha bejön 1-2 olyan laggos ember hogy az nemigaz!!!te hülye!
"Lerí róla, hogy konzolról lett átírva"
most itt fikázod az n64 et ugye?? hehh pedig én röhögtem rajtatok mikor néztétek a jo kis n64 et a turokkal a boltban és arról álmodoztatok nembaj majd pár év és itt van ez is a mi pc-nken😊
msot jösz azzal hogy most van nbektek ut meg q3 el kell hogy szomorítsalak képzeld nekem is itten van és játzom vele szal semmit nem veszítek de te néha igen! igy lesz a gc nél is lesz pc-m és gc-m!!!!
Röhöghet a sok fasz egymáson nekem van mind a kettõm én minden jóval ástzom!!!
jah döntsd el mit veszel 120 ért konzolt vagy gépet😊)))
120 ból milyen gépet veszel az én 350 es gépem van olyan szinten mint a ps2 grafikailag bár nem biztos azért kiváncsi lennék hogy futna egy gamez a gépemen ami a ps2-n csúcs..pl egy n64 es mario 64 hez kevés egy p2 es v2 a v3 már talán meg az felett..szal lehet hogy egy ps2 eshez is kevés egy 350 es gép!!!!

"csodálkozom, hogy az UT emberközelibb irányítása nem jön be "
ezt neked ki mondta annyit mondtam a t2 ben jobb az iráányítás meg zavar hogy 5000 szerver van vagy 1 millió!!tök mindegy ip nélkül nem lehet tájékozodni!!!!!!de te biztosan tudsz te, te isten!!!!!!te!......kicsirigó!
CSOCSO:
Ember Te beteg vagy, ha azt kívánod legyen kevesebb UT szerver. Mitõl lenne neked attól jobb bármi? Ebbõl a néhányezer szerverbõl legalább van lehetõséged választani. Senki nem kényszerít arra, hogy lagos szerveren játssz. Ha pedig ISDN mellett lagos az elérésed, talán el kellene mélyedni az UT és a géped beállításaiban. Érdekes módon minden modemes játékos talál magának olyan szervert ahol nincs jelentõsebb lag SEM NEKI, SEM MÁSNAK!
Tudod mi a legszebb az UT-s szerverek számában? Ezek a nyílt szerverek. Legalább ugyan ennyi privát szerver is létezik, ami nem is jelenik meg a szerver listában. A szerverek 75%-ka mezei játékosok által hobbyból üzemeltetett szerver. Ide lehet sorolni az összes klán szervert is. Jah szarügy, hogy ezekre téged nem hívnak meg...
Megmondanád, hogy konzlon ugyan mikor fog bárki szervert indítani, üzemeltetni?
Tényleg baromi gusztustalan ez a játék. Mióta játszom egy csomó embert megismertem általa, és néhány új barátra is szert tettem. Ahhoz képes, hogy nem mostanában jött ki a game, azóta megjelent néhány újabb FPS is, máig jönnek új játékosok az UT-s közösségbe. Ennek szerinted mi lehet az oka?
"Turok feeling" meg "HC gamezebb"? Érdekes... Elmondanád, akkor miért nem azzal játszanak az emberek? Ha jól szétnézel akkor ott a Q1, QW, Q3:A, CS, UT, Tribes, Tribes2 de valamiért a Turok sehol nem szerepel. Miért nincs egyetlen élõ Turokos topic sem? Lehet, hogy mégsem annyira "HC gamezebb"? Jól mutatja az is, hogy csak 15 szervert találtál össze-vissza.
Nemrégiben ismét kipróbáltam a Turokot (GURU Bonus játék volt.). Kb. 10-15 percig volt a gépemen. Grafika siralmas, a modellek még elmennek, de az irányíthatóság iszonyat volt. Lerí róla, hogy konzolról lett átírva. Mosott alacsonyfelbontású texturák. Az irányítás, mintha egy enyhén fejnehéz, vízfejû gyereket kellett volna egyenesben tartani. Az egér mozdulataira másodperces késleltetéssel reagált a progi, akkor meg túlreagálta az egészet. Ha kisebbre lett véve az egér érzékenység, akkor pedig egy kilométeres egérpad is kevés lett volna egy 180 fokos forduláshoz. FPS-t csak billentyûzetrõl pedig a Duke3D óta nem játszom. Ehhez társul még az, hogy pixelpontos ugrásokat kellene produkálni. Miután egy negyed óra múlva a hányinger kerülgetett tõle, zúztam. Ha ettõl vagy így elájulva akkor nem csodálkozom, hogy az UT emberközelibb irányítása nem jön be neked. Csak sajnálni tudlak...
50000 szerver? Legközelebb írj egy millát!

Alien!:
Valóban kurva kevesen játszanak az USA-ban PC-n, de ezt csak Te képzeled így. Elmagyaráznád akkor miért ott található a legtöbb CS, quake, UT és bármilyen egyéb klán, miért ott szervezõdik a legtöbb liga meccs, miért ott rendezik a CPL és a hozzá hasonló szervezetek legnagyobb versenyeit? ( CPL=Cyberathlete Professional League http://www.cyberathlete.com/ )
A Heatnet és a hozzá hasonló szervezõdések sem véletlenül onnan indultak. De nembaj...

Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy a PS2 Tribes 2 messze nem lesz olyan jó mint a PC-s verzió. (Lásd a siralmas Q3:A, UT átiratokat!) Kíváncsi leszek arra, hogy fogják megoldani azt az apró problémát, hogy 50 játékos vehet részt egy játékban. Lehet, hogy ebbõl is max. 4-en osztott képernyõn típusú multiplayer mód lesz?
Nem lennék meglepõdve, ha itt is csak a játék címe lenne az ami egyezik a PC verzióval.

Cloud:
A HDTV kérdése a PC-k és a konzolok képminõségének összehasonlításakor merültek fel. A Dolby már csak egy apró adalék volt. Soniq érvelt azzal, hogy eme apró kiegészítõkkel már eléri a PC-k minõségét a PS2 a megjelenítés terén. Csak azt nem vette figyelembe, hogy kis hazánkban kevesen akadnak olyanok akiknek két házimozi rendszer össze van rakva, nem hogy egy. (Egy apucinak a focimeccset nézni, egy másik a kölöknek játszani.) De azt sem igen hiszem, hogy nagyon jellemzõ lenne a háztartásonkénti két darab 100 Hz-s TV. Tehát akkor marad a gyereknek az ócska, régi, aligszínes, kis képernyõs Videoton TV játszani (addig míg ki nem sír magának egy jobbat). Nem hiszem, hogy a család csak azért lemondana az esti sorozatról mert a gyerek éppen játszani akarna a nagyképernyõsön.
Tehát a kijelentés miszerint HDTV és Dolby kell a játékok élvezetéhez nem tõlem és nem is a PC-sektõl származik, hanem pontosan a konzlos tábor lelkes, újgazdag képviselõitõl.
Mellesleg PC-re lassan nem kapsz olyan hangkártyát amin nincs surround támogatás. De rossz is ez...
Sorolj már fel néhány összetettebb gondolkodást is igénylõ játékot ami nem PC-rõl lett átírva konzolra! Esetleg egy-két valódi RPG-t is ha már benne vagy! (Az FF nem RPG!)

konzolos:
Szerezzétek csak be kéz alatt feketén a chipezett kozolotokat meg a másolt játékokat. De akkor rendesen meg lesztek lõve ha a SONY komolyan gondolja a netes fejlesztéseit amik a hírekben szerepelnek. Elsõre indítanak egy ZÁRT hálózatot amihez Ti nem fogtok tudni csatlakozni. Második lépcsõben pedig indul a nyílt hálózatuk MÁSOLÁSVÉDELEMMEL és EGYEDI AZONOSÍTÓVAL ellátott progikkal. Nem lennék meglepve ha ezért még havidíjat is szednének (lásd EQ). És ez ráadásul egyenlõre Japánban. Utána gondlom talán USA következik, végül talán Európa. Addig pedig csak sírdogálhattok amíg nem indítanak az európai körzetnek is szervereket, addig ha valahova sikerül is csatlakoznotok akkor is lehet szívni a lag és a ping miatt.
Tehát ha netes multiplayert akartok akkor lehet perkálni a hivatalos progikért és a havi elérési díjért. És biztos akarni fogjátok a netes multiplayert, elég megnézni a PC-s játékoknál megfigyelhetõ tendenciákat. Persze mire ez beindul felénk is (kb. 1 év), addigra a papától kapott zsebpénzedbõl talán megvehetsz egy eredeti játékot...

CSOCSO
Hehh tudjátok mi atz a members of mayday? vagy ti nem vagytok ilyen zene buzik mint én na nem nembaj 10 dj egy helyen kb olyan szintû buli mint egy love parade a dj pulst teli volt ezzel ja és a web oldalukoon is igy nétzett ki az elsõ oldal:

hehh nma olvasiom miket írtatok idáig..ja ez a westbam hülye a könyökével scrachel😊
Alien!
De megjelenik a Tribes 2 is...én úgy látom,hogy valószínû minden stílust fogunk mostmár látni konzolon is, mert nem akkora a szakadék a 2 platform között mint korábban...És ami üzlet azt mind bele fogják kódolni a konzolokba...Ez a fene nagy helyzet(jó példa erre a B&W Psx-re)...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Dikkma
konzolos : megkaptam a leveled. Mivel én nem tudok átnevezni, de egyetértek veled, forwardoltam a levelet St-nek, a fõszerkesztõnek. Ha õ is úgy gondolja, ahogy te, akkor átnevezi.
Tehát Mindenki! A topic címe !lehet! hogy meg fog változni, a topic indítójának kérésére. Az új cím - ha lesz : " PC vs. Konzol " lesz. Ha lesz.
CSOCSO
Én már láttam a japán verziót és gyönyörû!!!!
Jah tv ben látam nem a gépemen egy videót!
Alien!
Ez tetszik,hogy itt mindenki okoskodik képek linkelegetésével,holott még senki nem is látta a GT3-at élõben...Én a videókbol itélve azt mondom,hogy nagyon ott van,és valószínû,hogy csak ez az egy játék elad még vagy 2 millió Ps2-t...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

CSOCSO
Hm....Nem mondtam hogy bármelyik csúnya csak idegesített hogy kiszedted a két legszebb képet a gothembõl és a legcsúnyábakat a gt3 ból amiket belinkeltem a gothembõl ha nem tudnád hogy abból való azonnal rávágnád hogy gt3 ból van! a gt3 as audio meg igen szép!!szar és csúnya képek álltal itélkeztél!!!!!
JA A SOK OKOSNAK! HA NEKED FELTÜNK 100 NÁL HOGY A FÁK TEXTURÁI CSÚNYÁK AKOR GRATULÁLOK!!!!
Alien!
2 haveromnak most hoztak 80-ért kintrõl.Ja és vadi újonnan...Tudni kell vásárolni...Ennyiért még DVD lejátszót se kapni(asztalit,még mielõtt it mindenki vicsorogni kezdene..)...

Alien!
Most történetesen a Psx eladásait vettem...Driver 2:1 Hónap alatt dupla platinum(2M eladott darab)...

Alien!
Látom folytatódik Pc-s részrõl az Xbox sz*pkodás(és ezáltal a MS-é is)...Nem baj fiúk,Hajrá!!!

Érdekes ez az Amerika dolog. Ott pont azért játszanak konzolon az emberek,mert full kényelmesek,szarják le a rengeteg problémát ami a Pc-zéssel jár. De Egyet modjatok meg: Mért fogy kevesebb Pc-s játék(eladott gép arányában nézve) egy olyan országban ahol köztudottan van pénz erre??? Ja,pont az amerikai filmeken lehet látni,hogy ahol játszanak a gyerekek,ott bizony konzolon teszik(ráadásul többnyire Psx-en,Thanx Sony)...

CSOCSO
De seggek vagytok bazeg😊)))))))))))))))))))))))
Naggyon hülyék😊))
Ne mondjátok hogy egy pc boltban pc-t vesznek végülis nem is pc gamezt de ez most lényegtelen😊
CSOCSO
én is tudok mind a kettõbõl csúnya képet kiszedni!
Jah régebben azé röhögtem azon hogy akinek psx e volt az a ps2 ben hisz mert ezt én mondtam neked a Chaten😊 na mindegy!
CSOCSO
UGYE MOST VICCELSZ VAZZEG TUDOD MIT EZT MOST JÁTSZUK FORDÍTVA!!!!!!
XBox Gothem:

Gyönyörû mondhatom!!!Gusztustalan tudok szarab képet is!Betegyem?

hehh a kocsi mint a tükös amugy nem több mint egy gt3 autó...a háttér sem több egy ps2 es tudásánál!

Ez meg a Csúnya Ps2 es gamezbõl van:

CSOCSO
Hm Pyrex ez kb 3 szopr szebb mint akármelyik pc-s gamez azt a gépet vedd meg ami ehhez kell lehet hogy inkább veszel belõle egy tv-t meg egy gc meg xboxot😊
Soniq ról anniyt hogy egy szóval sem mondta hogy semmi köze nem volt soha a pchez! azt mondta nem fglalkozik de azt nem hogy sosem szal lehet hogy valamikor foglalkozot!!!
jahogy egy pc bolt!!ne legyeteke ennyire faszok vazzeg!!!Nemtom mikor voltam utoljára pc boltban egy gamezért😊 én oda alkatrészért járok meg ilyesmi!!
Amugy hol olvastad ezt hogy az xbox körül volt a legnagyobb királyság bocs hogy megint belinkelem a hülye szar barom Poll-t!

Which system do you think had the most impressive E3 showing?
GameBoy Advance .......6.91% ..........226
GameCube ............41.96% ...........1372
PC.................. 3.7% ..............121
PlayStation2........ 37.8% ............ 1236
Xbox ...............9.63% .............. 315
hm pc😊 seholna az xbox most jobb lett mint a GBA..dehát az csak egy handheld...
de hol a GC? meg a sok konzol a Pc hez😊És itt csak a gamezrõl van szó!
Szal lehet hogy egy pc-n zenéket csinálsz meg progzzol meg minden de a a gamezok szinterén valahogy senkit nem izgatott odakinn!!na jó ez megint hülyeség bizti mindenkit érdekelt csak lehet hogy mindenkit jobban érdekelt az uj GC....més ne feledjük hogy az E3 on minden pc ben gef 3 volt😊))))
szal gef 3 at sem érdekelt nagyon sok embert😊
ez a képt tényleg cool!!meg az unrea2 is!
csak azt a gépet figyeld meg😊 jah igen a reklámyszöveg ez elfut mindenhol jah az 9öcsém mmx én is elfut az ut egy voodoo 2 vel csak lehet hogy csúnyább mint a psx....
tuti elfut minimum detailban 1024 ben...hm gef 3 ad van 1024 high detail....akinek nincs pénze rá az marad a low nál...
kinek mi ri meg?nemtom ezt nem most kéne eldönteni!!!
hanem monjuk 10 év mulva amikor elmondhatjuk hát igen a pc nek vagy a konzolnak vége!!
amugy hogy a konzol pc-sedik...hehh szerinted ki vesz gef 3 at azé hogy a 3d progjamjáva szórakozzon???
hát nemsok!!!vagy ha van is igen elenyészõ mindenki a gamezért veszi és a gamez inkább konzolos! ne felejtsük hogy még nem is volt pc re gamez mikor a japánok már nyomták a NES-t!
de ha nem igy volt akor is mindegy!
Amugy a sok ismerõseim közül nemsoknak van izmos pc-je..inkább psx et vesznek mert olcsó😊 ezt pl utálom😊
na mindegy...Jah IGEN ÜZENEM ANNAK A HÜLYÉNEK!!MOST UGY SZOLOK HOZZÁD MINT EGY PC-S!!!!!
ÖSSZETENNÉM A KEZEM HE 2 SZER KEVESEBB SZERVER LENNE AZ UT RE!!!!!!!
Én a Turok kal játszom mert nagyobb a feelinge sokkal HC gamezebb mindegy kb 15 szerver szokott lenni😊 nevetséges mi? nekem elég lenne kb 50 szerver!!!!
Nem 5000!!!!!!az gusztustalaa sõt a haverom is gusztustalannak tartja a több ezer szervert! ja az lehet hogy neked nem lagzik csak másik öt fasz vanaki bejön oda és lagzik de csak azé mert a többiekknek nem lagzik!!!!!
Nekem is 200 körül van a pingem de mégis lagzik!!csak a felsõ 10-20 ból szoktam válogatni és lagzik mint a szar!!!amugy kurva jó gamez mindegyik 50 pálya meg minden!!!!
csakhát az a gusztustalan 50000 szerver😊)))))na mindegy....csumm!!!!na megnézem mit firkáltatok
Dikkma
Ez nem jött össze, "pubi" 😊)
konzlos:
1. Ha kicsit visszanéznél, rájönnél arra, hogy már Soniq beírogatásai elõtt is itt voltam. Soniq "tapasztalatairól" jobb nem beszélni. Ha annyira emlékszel az akkori hozzászólásaira talán nézd meg azt is, hogy mi mit is írtunk neki válaszként. Aztán gondolkozz el!
2. Másrészt a topicot az elejétõl fogva figyelemmel követtem, de nem látom értelmét annak, hogy 5 percenként érdemi tartalom nélkül írjak bármit. Ha szerinted az okoskodás, amit írtam akkor azzal csak magadat minõsíted.
3. Ha pedig el is olvasnád azt amit írtam, és meg is értenéd akkor nem ragadtatnád magadat ilyen válaszokra.

Soniq:
Ha valamit nem árusítasz akkor honnan veszed, hogy nincs rá kereslet? Más cégek egész jól elvannak PC-s játékok árusításával.
Másrészt reklám nélkül kutya nem fogja a boltodat keresni.
DE EZ A FÓRUM NEM INGYENES REKLÁM FELÜLET!!!
Az elõzõ mondatból melyik szó az amit nem értettél meg eddig, mert már nem elõször szólok ezért neked és a többi konzolosnak?
Ha reklámot akarsz itt magadnak, akkor támogasd az SG-t!

Te kedvedért azért leírom mégegyszer, amíg konzolra (PS2-re) van 3 olyan játék aminek valóban takar valamit a neve addig PC-re 10 másikat találok. Azon kívül a PC-n nem csak játékokkal lehet értelmesen eltölteni a szabadidõt.
Amennyiben valaki csak játszani akar, esetleg játékon kívül mással nem is akar foglalkozni és nincs igénye értelmes, tartalmas játékokra, amikhez esetleg gondolkodni is kell, vagy nem is akarja megismerni mit takar a multiplayer fogalma, valamint akad egy felesleges HDTV-je, meg egy felesleges dollby-s hangfalrendszerre akkor ám legyen, ebben az esetben tényleg neki találták ki a konzolokat. Egyébként pedig csak erõteljesen pénzkidobás jellegû dolog, amibõl Te és a hozzád hasonlók húznak csak hasznot.

CSOCSO:
A konzolokra írt játékok alap felbontása a 640x480-at is ritkán éri el, de már ezen a felbontáson is sikerül jelentõs lassúlást produkálniuk. Te pedig sírsz, hogy a 4x nagyobb 1024x768-ban néha akadozik a játék.
Konzolon a választási lehetõséged annyi, hogy elfogadod a lassúlást vagy nem játszol a játékkal. PC-n pedig lazán a gépedhez igazíthatod a játékot némi finomhangolással, vagy éppen a gépedet igazítod az adott progihoz. Attól, hogy Te hozzánemértés és tudatlanság miatt nem vagy képes a játékból és a gépedbõl a annyit kihozni amennyit ki lehetne, nem a platform vagy a játék a hibás.
Ha vennéd a fáradtságot és ahelyet, hogy itt szövegelsz inkább utána néznél annak, hogy lehet javítani az UT beállításain akkor nem lennének ilyen problémáid. Érdekes módon aki egy kicsit is veszi a fáradtságot annak elõbb-utóbb megoldodnak ezek a gondjai.
A hálózatos játékról annyit, hogy sima mezei 56.6-os modemmel is mindig találok olyan szervert, ahol lag nélkül 180-250 körüli pinggel normálisan tudok játszani. A konzolosok összetenék két pici kezüket, ha csak fele annyi nyilt szerver lenne részükre bármelyik multis játékhoz mint amennyihez UT-ban hozzá lehet férni. Itt legalább van lehetõséged választani. Konzolon ezzel szemben max. annyi szerver lesz amennyit a gyártó és a fejlesztõ cég hajlandó biztosítani, ráadásul csak addig fog müködni amíg az elõzõ kettõ "istenség" ezt jónak látja. Könyörgöm PC-n még Q1-hez most is találhatsz szervert!
Mellesleg az UT és a Q3:A kimondottan multiplayer-re lett kialakítva. A konzolos verziókból pont ezt hagyták ki.

UnDyInG:
Magyar UT rulez! 😉
Konzlon ilyen sem lesz egyhamar...

A Planetside ha emlékeim nem csalnak amolyan online fps/rpg keverék lesz ala EverQuest mintájára. Értelem szerûen fantasy helyet sci-fi környeztben.

Murphy:
Olvasd már el az elõzõ 7000 hozzászólást, mielõtt bármit írsz! Az általad felvetett dolgokara már rég megadtunk minden választ.

konzlos, Zoll:
Most egy olyan szöveggel fogok reagálni a képeidre mint amit Ti szoktatok írni a PC-s játékok shotjairól:
Miért veszik ködbe a táj?
A fickó sarka (a középsõ képen balra) csak a levegõben log? Bár a középsõ is csak lebeg...
Gondlom most ez jó volt így nektek? Tetszik a saját stílusotokat visszahallani/olvasni? (Ja, bocs kimaradt egykét bazzeg, meg némi kötsög-özés...)

Undying Pyrex

Ne egesd magad. Az E3-mon a PC-e volt a legkevesebb erdeklodes, meg a game boy advanced is megelozte. A kepek amiket meg belinkelsz... kb. 10 PS2 gamezbol rakhatnek be jobb kepet, ahol nem ilyen ocsmany homlay texturak vannak (nezd meg a foldet pubi peldaul), es nem 8szogletu az emberek feje es a kocsik kereke.

Na, hogy a tobbieknek be is mutassam (neked hiaba, aki PC-n nott fel es koze sincs a fejlettebb technologiakhoz), itt van egy kep egy war gamezbol, ehez kepest zx spektrum minoseg az a nehany kockaarcu katonas kep amit nagy nehezen elokapartal (es tegyuk hozza lehet, hogy 20fps-sel megy). Ja, es itt van valami object is a kepen, nem csak szar 2d-s papirdiszlet fak a tavolban mint a PC-s kepeiden.

Dikkma
Kösz, elég lett volna egy példányban is. Egyébként már régen megjelent itt is a hír, már kiveséztük. Olvass csak bele...
CSOCSO
errõl van szo az igaz hogy verhetetlen a bil és az egér kombináció hatalmas kérdés van egy ms trackbalom ami usb-és...ha a GC -n van usb akkor mûxeni fog az egerem vele? nagyn bírnám mert már nem tdu érdekelni a sok gagyi sima egér!!
CSOCSO
hát nemvagy normális! egyszerûen játszhatatlan a bvillel fõleg amikor el akarsz valakit húzni a hlyérõl...10 alkalombol 9 szer kiejtettem a kezembõl a faszit a billel!!!mig ms joy al semmi hibát nem csináltam!
CSOCSO
Heheh láttáok az xbox joy ról a flash videot vagy mit? amikor 4-5 gombra kell nyomni az elsõnél van egy dc joy aztán a 2 es gomb fogjuk a ps2 est fekete szinét és rátesszük az xbox joy ra 3 as gomb fogjuk a gc c stick-jét rátesszük az xboxra 4 es gomb ott az xbox joy..hát igen ténxleg mintha kopírózták volna az egészet! amugy a psx joy ból csak az analog sttickek érnek valamit a többi kuka!játszottál már fps-t psx el vagy n64 el?
az fps eket legjobban az n64 el lehet játszani4 de ez egyértelmû a gomb elhelyezés miatt4...
CSOCSO
szerintem nem minden gamezt lehet jol egérrel meg bill el játszani pl ott van asok platfrom amik közöt van olyan ami kurva jó!!!vannak az olyanok mint pl a bust a groove a break tancos gamez..meg a metal gear solid!!!billel játszhatatlan még csereszne hogy van egy ms mozgás érzékelõ joyom😊
CSOCSO
hát az a baj vazz a sok csori kölök megveszem igy meg ugy mintha valaki lenne aztán megy másolgatnui a gamezokat 500 ft-ért!!!
de ez full normális amugy😊))))))
CSOCSO
Az FF igen durva lesz grafikailag elver minden ps2 es gamezt!!szal ott lesz a toppon!!!
ja a nintendo 64 nek van a legkézenfekvõbb joy-a..kiváncsi vagyok a gc joy-ára
CSOCSO
jut eszembe hol van a csisztu.mpg?
CSOCSO
hát igen a titkolozásban a nintendo verhetetlen szakl az hogy mivan a psx nél
1) nem tom
2) nem érdekel
nem cahetlünk?
CSOCSO
Én is igy gontoltam amugy a panasonic adja ki..
Coine
valami gáz van !
itt bent azt írja ki 7045-ik beszólás, de kint a játékosok fórumában 7000-et ír ki, mind1....

Coine
7000-ik beszólás!!!!!!!!!!!!!
ANYÁM!

Coine
MOST FIGYELJETEK !!!!!!!!

CSOCSO
pyrex? te ezt honnan gondolod???hogy psx re csak pár darab!! itt van a GC eszméletlen milyen kusba tud tartani a nintendio semmit nem szivárogtatnak ki a dolgaikról csak amiket fonto és most kb 10 gamezt mutattak be az e3 on de lehet hogy 3 szor ennyi készüül rá csak nem tették ki vagy nem játszható stb...kitudja...
amugy álítólag amerikában DVD-s GC-k lesznek kitudja mi lesz europában....na mindegy...vágülis ezt ugy kell felfogni akinek van 150 rugója egy konzolra annak van másik 150 egy igazi asztali DVD re...vagy rosszul tudom?
CSOCSO
most kinek hiszel pár firkásznak vagy 13 ezer embernek? mindegy az a fõ hogy mindenkinek tetszik a gamecube! amugy nem a gc jobb az xboxnál hanem csak kiváncsiabbak voltak a gc re mnt egy xboxra vagy egy sonyra....amugy nem biztos hogy az xbox és a ps2 szar volt!
egyszerûen csak egyre lehetett szavazni és azért mmindenki kiváncsi volt a gc re! szal nemtom tuti jo nõk voltak mindehol jah már van a gc E3 ról 505 mega videóm😊
CSOCSO
ja a poll lényege: kinek volt a legjobb Show ja az idei E3-on
CSOCSO
CSumm na itten van egy kis barom szavazás csupán 13 ezren szavaztak:
Activision....... 0.78%
Capcom ...........5.26%
Electronic Arts.. 2.38%
Infogrames .......0.26%
Interplay ........0.68%
Konami ...........8.62%
Microsoft ........5.58%
Nintendo .........25.86%
Sega .............8.43%
Sony .............8.73%
Square ...........30.53%
Titus ............0.2%
UbiSoft...........0.18%
Other ............2.49%

hm sony meg sehol😊 na mindegy....
Ja a GC baromi jól néz ki fõleg grafika szinterén van javulás de mondj egy gamezt is ahol viz van és a halakat meg a köveket látod a víz alatt ha a víz nyugodt!!!!na mindegy!
CSOCSO
egy ilyen popoért power up jár!!!!!!!!!!!😊
CSOCSO
nézzétek csak bár csak evil online de ott fent bal oldalt itten van egy GC😊