A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danke! 😊
Azt kéne megértenie mindenkinek, hogy mindkét gépnek (pc, konzol) megvan a saját elõnye, feelingje. Mindkettõ kell a piacra, mert igy van mit átkonvertálni a másikra. 😊 PC-n a régi lan-party-k élménye iszonyat jó. Amikor már 5. napja nem alszol semmit mert már 1 napja az utolsó half-life partit nyomod az megadja az érzést. De az sem utolsó amikor haverommal elmentünk nyaralójukba és oda vittük a konzolt és éjjel nappal azt ütöttük, mellé egy kis sört ittunk és chip-set zabálunk. Hmm, lehet hogy akkor szoktam rá a sörre. 😊)))
Én is gondolkozom vmi kis ujításon, de ahhoz már uj proci is kéne, szegény 450-es cel-em nem nagyon bírná meghajtani a GF2-õt. Ram meg nem kell , mert az annyi van hogy már sok is. 😊)
Rincewind
Több olyen normális és kultúrált ember kéne erre a fórumra, mint te!!!
Rincewind
HÁT EZ AZ!!!
Ezt nem látja a sok beszûkült konzolos!
Nem kell mindíg megvenni a legújabb kártyákat, elég 3 sõt 4 évente cserélni!
Nekem most egy TNT2-m van. És tök jól elvagyok vele. Minden megy rajta.
December környékén lecserélem egy GeF3-ra vagy legrosszabb esetben GeF2 Ultrára, és 3 évig nincs gondom a fejlesztésre. Esetleg veszek ramot még, ha kevés, de azt ma már szinte ingyen hozzámvágják 😊
A határ egyre inkább elmosódik és konzol is pc-sedik. De ez nem is baj, igy legalább a két oldal könnyebben megérti egymást.
Na ja, csak szerintem egy kicsit lelassulhatna ez az egész. Mert igy sokan csak azért vesznek ujabb kártyát mert ugy érzik hogy az új az csak jobb lehet, pedig még 2-3 évig jól ellenének, a már meglévõ kártyájukkal is és akkor nem kéne "feleslegesen" költeni.
Jól teljeseít még most is az én kis TNT-m, bár már megérett egy cserére szegényke. 😊) Undying még megy.
Rincewind
Persze, ez nyilván való!
De tény, hogy a PC mindíg egy lépéssel (hárommal 😊 a konzolok elõtt jár! És ezért van nekem PC-m, nem pedig konzolom! Na meg engem nem kötnének le a konzolos jatik, bár mondjuk már ott is lesz Black & White, stb
Rincewind
Ja... 😊)
Bocs!
Már készül a Final Fantasy XI ami csak online game-re van kihegyezve és a game egyszerre jelenik majd meg PC-re és PS2-re. Aztán ott van már a Phantasy Star Online ver. 2 amibe van már egy-két ujítás.
Ez nem sok, de kezdetnek jó és ha a többi fejlesztõ látja, hogy milyen jól el lehet ezeket adni, akkor szerintem több is jön majd.
Rincewind
Figyi! Erre mindíg várni kellett pár évet! Ez sosdem volt másképp. Még legalább két év mire kijönnek azok a játékok, amik maximálisan kihasználnák mondjuk a GeForce 3-at. Ebben egyébként nincs semmi különös, hiszen amíg nincs, addig nem is lehet rá fejleszteni! Amikor meg már meg van, akkor 2-3 év fejlesztési idõ! Ez mindig így volt és nem is fog változni! Nem is tud változni!
A Phantasy Star Online-ra gondoltam,nem az EverQuestre.
De szerencsére egyre több ilyen játék jelenik meg azért. A lényeg, hogy túl gyorsan fejlõdik a 3d-s HW és nem tudják a fejlesztõk kellõen kihasználni, mert addigra már uj HW van és annak a lehetõségeit nézik.
Rincewind
Kis szárnycsapás???
A sonynak 10 millió elõfizetõje van!!! Épp nem rég mérték fel!
Plusz ott van még a Microsoft, meg az Ultima online. És erre még mind rájönnek az ingyenes játékok.
Kis szárnycsapás??? 😊
Azért nem kell az Nvidia-t félteni, biztos akad azért elég haszon az Xbox-on, mert akkor nem is mentek volna bele az egészbe. Ez egy kis plussz a gyorsítok piaca mellett bejövõ haszonból. Még a legelején jó sok lovét kaptak az MS-tõl és ha jól tudom akkor minden Xbox után is kapnak vmennyit, bár ezt lehet hogy nem jól tudom.
PC-n nagyon gyorsan fejlõdik a HW, és még jó, hogy senki nem akar lemaradni róla. Én csupán azt hiányolom, hogy nincs még elég sok játék ami kihasználná ezeket a plussz lehetõségeket amit az egyes HW nyújt (fõleg 3d kártya).
Rincewind
Mégse csnál senki!!!
Legalábbis én még tervrõl sem hallottam ilyen téren...
Hát, te?
Rincewind
Egyébként most komolyan, ha nem lenne PC-re játék, akkor nem lenne Intel, nem lenne N-vidia, nem lenne Ati, sorolhatnám még!
De lehet ezt a game-t kis szárnycsapásnak is tekinteni. Ezzel mérték fel, hogy konzolra lehet-e és érdemes-e online game-t csinálni. Ugy tûnik érdemes.
Rincewind
Ugyanúgy, ahogyan a konzolosok lenézik a Pc-s játékokat! És ez a jellemzõbb...
Rincewind
És még egy utolsó dolog!
Ott az Nvidia. Nem olyan veszettül nagy üzlet ám neki ez az X-box. Legalábbis a Pc-s +d gyorsítók piaca mellett parányi! Na most egy ilyen óriáscég pont a Pc-s hardcore gamerekbõl tartja el magát. Ha már senki nem játszana PC-n, akkor lehúzhatnák a rolót!!! Meg szerinted minek a gigahertyes proci??? Mert nem mindenki szerkeszt 3D-t. A word meg megy 166-on is!!! Szóval az ilyen nagy cégeknek létfontosságú, hogy legyen Pc-s vásárlóközönség és amíg ez így van addig nincsen baj Pc-s téren. És higgyétek el egy egy ilyen nagy cégnek rohadtul nagy beleszólása van ám a dolgokba...
A pc-t nem is kell félteni, az mindig lesz. A baj, hogy sok pc-s lenézi a konzolt és nem ismer el semmit ami esetleg jobb konzolon mint a saját pc-jén.
A stílusában hasonlít az EverQuest-hez, tehát nem ilyan nagyon jövõben játszódó game, hanem kitalálta fantasy világban van.
Konzolra létezik online játék, de nem olyan nagy számmokkal dobálózik mint a pc-s game-k. Ez a négy játékos aki egy partiba van azok nem egy gépnél ülnek és ott játszanak, hanem tök más országban vannak. De gondolom ezt nem értetted félre.
A jövõben természetesen biztos, hogy lesz olyan, hogy egyik játékos pc-vel játszik másik konzollal.
Rincewind
És, ha ez a tendencia megmarad akkor nem kell a PC-t félteni!!!
Mert mindíg lesz olyan ember, aki igényli az igényes (de rosszul hangzik így 😊 stuffokat és inkább PC-t vesz játékra, minthogy konzolos tucatjátékokkal játszon!
Rincewind
Akárhogy is nézzük, a konzolos játékpiac csak a pénzrõl szól!!! Ott nincs igazi újdonság. Nézd meg a Black & White-ot. Miután Pc-n siker lett (tarolt), csak azután merik kiadni konzolra!!!
Ezért nincs konzolon igazi újdonság! Mert ott nem azt nézik, hogy milyen játékot írnak, csak azt, hogy mennyi pénzt hoz a konyhára!
A nagyobb sofware gyártók csinálnak egy tuti játékot, és a Pc után kiadják konzolra is, hogy legyen pénz a következõ tuti PC-s játék fejlesztésére is!!!
Rincewind
Akkor ez a Phantasy Star Online-t nem lehet az Everquesthez hasonlíta! Ez egyébként sokkal inkább Quake és itt nem a stílusát értem (nem arról beszélünk), hanem a hálózati lehetõségeit. Egyébként még egy jobb quake meccs is minimum 32-es...
Lényeg ami lényeg:
KONZOLRA NEM LÉTEZIK ONLINE JÁTÉK!!!!!
PC-RE VISZONT EGYRE JÖNNEK KI AZ UJABBNÁL ÚJABB ILYEN GAMÉK!!!!!
És egyébként lehetséges, hogy 3-4 éven belül lesznek konzolra is ilyenek (az X-box-ot nézve pl. biztosan), de itt most a máról beszélünk. És mikor ez lesz konzolon, akkor PC-n lesz valami jobb, mert arról szól a PC, hogy mindíg valami újat valami jót kitalálni!
Diablo2-vel játszottunk itt hálóba, 5-6-an és egészen jó volt. Dio1-el nem játszottam mert akkor még igen távol állt tõlem a net vagy egyáltalán a hálozatos dolgok.
EverQuest-et nem játszottam még de bizots király lehet.
Itt nincs sok embernek DreamCast-je, de mivel elég olcsón adták most az utobbi 2-3 hónapban azért gondolom sokan vettek (nem magyarországra gondolok). Phantasy Star Onlint is elég sokan játszák, az egyetlen baj, hogy egy partiba max. 4-en lehetnek, legalábbis ezt hallottam. Tehát nem több ezren játszanak együtt hanem 4-en egy partiba, de sok ilyen parti van.
Rincewind
Egyébként megkérdezem és õszintén válaszolj!!!
Játszottál te már az Everquestel, vagy Diablo-val a neten?
Mert én Everquest-eztem egy ideig és szemrebbenés nélkül állíthatom, hogy ahhoz hasonló élményben játék még nem részesített soha!!!
És ez az amibõl minden konzolos kimarad!!! Lehet itt a Dream cast-ot emlegetni, de kinek van itt olyanja a sok PS2 közt?
Velem lehet normálisan beszélni, én nem szoktam alpári módon válaszolni. Amugy nem veszem sértésnek, csak megjegyeztem. 😊
Rincewind
Bocs
De ez nem sértés egyébként!!!
Nyugi 😊)
A Phantasy Star Online nem Quake szerû, inkább hasonlít egy kicsit az EverQuestre, de nem olyan nagy vilában játszódik és nem is vehetnek annyian részt benne, de biztos élvezetes lehet. Tudomásom szerint Quake szerû online game még nincs konzolra.
Már elég régen irtam errõl a dreamcast-es online gamerõl és akkor ott minden rendben is volt, te jöttél fel ujra ezzel , de leirtam mégegyszer azt amit már akkor is elmondtam.
Mondtam én rád bármikor bármi rosszat, én megprobálok értelmesen vitázni.
"Egyéként eddig miért kellett szüneteltetni az online témát kicsirgó???????????????????"
A kicsirigó nélkül is értem a kérdést.
Rincewind
Egyébként itt nem egy Quake szerû dologról volt szó, amit lehet éppen neten is játszani!
Itt az igazán nagy dobásokról volt szó, mint az Evertquest, a StarWars galaxies vagy maga a Battle.net!
Ilyen is van konzolon??????
Nem kell, hogy hagyjuk ezt a témát, csak normálisan állj hozzá a dolgokhoz. En is jókat szoktam mosolyogni az itteni dolgokon, de ezért is jövök vissza. 😊)
Rincewind
Egyéként eddig miért kellett szüneteltetni az online témát kicsirgó???????????????????
Mert egy rohadt hozzászólás (nulla, nyista, semmi), nem érkezett konzolos részrõl!!!
Szóval elõbb gondolkozz és nézz utána, de ezt is leírtam...
A baj hogy nem ez volt a kérdés, hanem hogy van-e online játék konzolra, legalábbis én ezt vettem ki a mondataidból és mint azt irtam van. Az már más tészta, hogy közel nem annyi játék van rá mint pc-re.
Rincewind
Tök az érzõdi a mondataidon, hogy beszólok valamit csak hagyjuk már ezt a témát 😊)
És képzeld el én tényléeg tök jókat röhögök rajtatok!
Rincewind
És kinek van itt Dream Cast-ja???
Ezt meg én ismerem, most egy-két napig szünetelteted az online témát utána meg ujra felhozod. Nevetnem kell.
Hát nem tudom mi ezen a röhejes, szerintem inkább te vagy az, hogy mindig csak ezt az egy dolgot tudod csak felhozni. Amugy ezt a témát már rég lezártuk, hiszen mint azt már régebben mondtam, Dreamcast-en már van online játék, de gondolom ez elkerülte a figyelmedet. Képzeld nem csak japánban érhetõ el, hanem itt magyarországon is, hiszen innen is jópáran felmennek a Phantasy Star Online-ra. Szóval ennyit errõl.
Rincewind
Na ez az errõl beszlek!
És kevesebb volt mint egy óra, mire sikerült találni egy témát, amivel el lehet tussolni az online dolgot 😊)
Meghalok a röhögéstõl!!!
CSOCSO
nah én megyek mert olyan álmos leszek hogy az nemigaz 6 kor kelek....szal baráto közt is csak 7 orát alszom....na mindegy legyetek jok csumm!!!!!
CSOCSO
már olyan is hallottam hogy a nagy HC gamerosok az egerüket overclockolták😊)))))))9
örült hülye állatok!!!!!
CSOCSO
nah kitaláltam mi a szarnak a 150 fps???
CSOCSO
Full semmi külömbség nincsen az 50 és a 120 fps között!!!
az ember 24 et már folyamatosan lát!!!
az 50-60 fps már teljesen jó!!!nem kell 120 fps teljesen feleslege egy gamez menjen 50-60 fps el de ne essen le 40 alá!!!
Rincewind
Lehet valamit kitalálni, mert lassan letelik az egy óra!
Rincewind
Igen ezt ismerem!
Most a "halgatunk egy óráig, aztán felhozunk egy másik témát" dolog jön!
Már kívülrõl fújom 😊
Rincewind
Na most már tényleg röhejes! Behalok...

3 (!!!) alkalomból 3-szor sikerült a konzolosoknak elfelejteni az online témát, és mindenféle másra terelni a szót, pedig ma már erról szól a PC!
3 felvetés és semmi válasz konzolos részrõl!!! Mintha nem is írtunk volna semmit!
Azért mintha ezen a téren kissé égne a lábatok alatt a talaj nem, kicsirigók??? 😊)

Na megyek a Battle.net-re Diablo-zni, csá...
CSOCSO
na irjatok
CSOCSO
Nah senkit nem érdekel hogy ki játszik a q1 el vagy a turokkal1 el a grafika meg a szinvonal is jobb volt a turok 1 en..dehát a turok 1 nem is támogatta a multit szal sok esélye van felvenni a versenyt ( már mint a szavatosság szinterén)
Amugy a turok 1 nagy dolog volt az akkori alig ismert hw-n baromi jót csináltak visszafogott hely miatt ( kártya) lehet hogy csak az elképzelésük 3/4 edét tudták létrehozni! kiváncsi vagyok a turok 4 re a GC-n...
amugy a turok 1 annyira durva volt hogy a benszülötteket a gamezban robotokra kellett cserélni mert ilyenek pl hogy ha nyakon lötted a csáveszt az ember a nyakához kapott amibõl fröcsögött a vér és persze aranyos hangon argonizált..hm az össz látvyán nem volt rosz! a Turok 2 meg szerintem még mindig a legvéresebb gamez!!!
Lehet hogy az ut ben meg a q3 ban cafatokra lövöd a csáveszt..hm és????
Turok egy két példa a sok halál közül:
1)Lelöheted végtagjait amibõl fröcsög a vér és a csont csonkja kilög a tetsbõl..hm nyámmi?)
2)Hasonlövöd a csáveszt mire annak hatalmas lyuk lesz a hasába a gerince látszik közben van a frecsegés..
4)kedvencem:lelövöd a raptor fejét az eldobja magát majd mint a csirke feláll támolyog majd eldöl..hm ja közben a nyakcsigolyák kilógnak a nyakából és persze vérfröcsögés!!!
5) hm lelövöd a raptor lábait mire az a földre esik és a megmaradt csonkjaival kapálózik közben vérfröcsögés...
6) meglövöd a raptort mire az gurgolázó hangon hánnya a vért😊 aranyos....
meg amikor a fél test leszakat a bordák kilátszanak és minden természetesen vérfröcsögéssel jár!!!

Jót röhögtem mikor a Sof ra azt modnták a legbrutálisabb gamez😊))
jót röhögtem!!!
Nem rosz nem mondom de közel nincs annyi vér mint a t2 ben jo lehet hogy a sof nagyon igazi és ezért betiltották néhány helyen! de a t2 fröcsögösebb és durvább!!
Ezt nem hiszem el! Én nem arról beszélek, hogy melyik gamezzal játszanak ma többen, elég egyértelmû, hogy a quake1-el. Én most csak a grafika szempontjából mondom.
CSOCSO
"max a kisgyerekek."
Játszottál te már a mario 64 el? vagy te a 2d -s szar ra gondolosz???
elmondanám neked hogy a mário 64 et igencsak a tiniknek gyártották!!!
megnézném azt a 8 éves kölköt amelyik végigviszi!!!!
mindegy amugy akkor az a gamez igencsak a TOP on volt!!!!
aztán jött a TUROK!!!ami akkor a legjobb fps volt! verte az összes fps-t akár pc-s volt akár konzolos! és ez igaz ha nemhiszitek keressétekl meg az akkora 576 kybájtot vagy akármelyik magazint!!!

MIELÖTT evil beugatna hogy a turok szar meg fasz vagyok:
AKKORIBAN A TUROK....
igy kezdtem...