A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alien!
5 rongyért írják a DVD-ket...Silent Hill 2 csak úgy van egyenlőre...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Alien!
Ez jó,mert a Tv duma mellett a másik favorit,a warez....Szerintem ez sem okoz problémát...De mondjuk nem egy haverom van,aki már szűlő,és őkis két táborra oszlanak,van akinek a gyereke játszik a konzollal,semmi problémával,és van aki Pc-t vett és fejét ingatva szembesül avval,hogy a játékok esetleg egy-másfél év elteltével szarul futnak....Na és mindezt beadni a gyereknek sem egyszerű,főleg úgy,hogy a kedves szülő esetleg nem ért hozzá,márpedig általában nem ért hozzá.....

CSOCSO:

Hány éves a haverod 12??? Mert a Rayman Kb annak a korosztálynak készült,ez a stílus szerintem az Amiga korában meghalt,ami a hangulatot illeti...Láttam egy-két screenshot-ot a GBA-ról,és az még nagyon messze van a Psx-től,de aki megrögzött nintendo fan az biztos szebbnek látja...Ja a Star Wars télleg szép....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

ember
Laza: csak az a gond, hogy egy DVD-s játékot csak rippelve lehet feírni, úgy meg nem az igazi.

(rájöttél már, hány megás az m64-ed? meg hogy miért szaggat minden?)
XHumano
Nyugi, tudom, hogy konzolokon is van warez, csakhogy ezen a szinten is sokkal drágább. Kisebb a kínálat, kevés a forrás, ígyhát magasabbak az árak is (1000-1500/lemez). A pc-s warez meg csak némi letöltési időbe kerül, aztán az isot kiírják 150Ft-os cd-re, vagy még azt sem mert használnak valami cd-emut (ha műxik).

Úgyhogy az illegális módszereket tekintve még nagyobb az árkülönbség a pc-konzol között (min. hatszoros).

És még nem is beszéltem a dvd-s PS2-es játékokról, azokat elég rendesen meg kell nyírbáni, nincs iso lehetőség, vagy ha lesz, a nyersanyag drága...
Laza
"Az nektek konzolosoknak sem ártana, ugyanis a magyar családok 99%-ának komoly gondot okozna a gyerek számára megvenni heti egy játékot 16-18 ezrekért. A pc-s warez-nek köszönhetően meg jól el van a gyerek a zsebpénzéből. Úgyhogy a nagy magyar valóságba nem fér bele a konzolok világa, ez van 😞"

szoval te meg ugy tudod, hogy nincs a konzolokon warez?!?!? Hmmmmmm.... mar kb5eve van... es nem csak a CDs gepekhez, hanem pl az N64hez is (Flash kartya)...

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

ember
"Viszont annál nagyobb faszt még nem láttam, aki csak játszani vesz PC"

ez nem így van, alapvetően más stílust képviselnek a konzolok és a pc-k. akinek az utóbbi tetszik, az nem fog konzolt venni, csak játékra sem.
CSOCSO
ebben is van valami...
CSOCSO
nyah nyah!!! lehet hogy a következő képek sok lesz egy sima modemesnek de azért megéri!!
szoval megint a GC star wars gamezáról van szó bár nem jöttem ezzel annyiszor mint a version a gt3 mal meg mgs2 re!

So begins the mission, and one of the most visually spectacular levels to ever grace a console. The scene uses just every effect in the book: high-resolution, detailed textures, layering, bump maps, dirt maps, reflection maps, high polygon models, real-time lighting effects, shadows, self-shadowing, flame flares, particle explosions and sparks, and volumetric fog. And perhaps most amazingly of all, everything runs silky smooth.
a képek:

Eléggé szépek!!!
CSOCSO
Jo-e??? egy haverom aki psx buzi azért vett GBA-t mert a kis szerkentyű elverte grafikában a psx-ét!!!
a rayman szebb GBA-n mint PSX en!!
CSOCSO
www.gamefaqs.com kurvára nem N site söt ez minden site ( sega sony nintendo és pc!!!!)
XHumano
Másik kedvencem a 'lusta programozók' duma.

Megnézném az ide irogatókból ki lenne az aki egy 1 napos munka elvégzése után még plusz 1 hónapot rászánna az adott dologra, csak hogy aztán kb. 50%-al jobb legyen.
XHumano
Ja és nehogy a Sony wegákkal jöjjetek mert az aztán qrva messze van a magyar valóságtól.
XHumano
"a robanómotor is több mint száz éves. Akkor most a Ferrari szar ?"

Ja csak a robbanómotoron folyt egy kis fejlesztés mire összeraktak egy mai Ferrarit, a tv-k meg annyit fejlődtek, hogy színesben látod a képet meg úgyahogy kiegyenesítették, hurrá!!!
XHumano
"csöppennyél vissza a nagy magyar valóságba"

Az nektek konzolosoknak sem ártana, ugyanis a magyar családok 99%-ának komoly gondot okozna a gyerek számára megvenni heti egy játékot 16-18 ezrekért. A pc-s warez-nek köszönhetően meg jól el van a gyerek a zsebpénzéből. Úgyhogy a nagy magyar valóságba nem fér bele a konzolok világa, ez van 😞

A tv dolgot meg azért kell mindig felhoznom, mert folyton elfelejtitek, hogy a konzol és a pc grafikában nem egy kategória, könnyű gyors játékot írni 512x400-ban, egy interlace-es megjelenítőre.
Tehát ha ti elfelejtitek a grafika dolgot, én elfelejtem a tv dolgot.
Alien!
Most mondják a híradóban,hogy a Microsoft is kapott a lépfenés kűldeményből....ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Alien!
Mikor hagyod már abba ezt a Tv szöveget,csöppennyél vissza a nagy magyar valóságba,vagy ha lázadsz az elavult technika ellen, akkor álljál föl aztán nyargalj át a másik szobába és csapkodd pofán a barátnődet,vagy a szüleidet,hogy ezen a szaron nézik a műsort...Mintha avval vagiznánk....Vicc,hogy igazából az emberek 98%-ánál ilyen tv van,és nálad is valószínüleg, és akkor itt rázod magad...
De tudod mit,én meg azt nézem hülyének aki az 55 cm-es Tv-je helyett a 15"-os(vagy akár 17") monitoron nézi a műsort,mert azon szebb a képe,és ezért képes az egész gépet bekapcsolni....

Efreet
ja, és mert egy 10ezres poll (ami igencsak kicsi minta) ezt mondja, ezért rögtön monnyon le? 😊)))

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Kár, hogy nálunk csak jövőre lehet majd kapni. De érdemes lesz kivárni.
CSOCSO
AZ XBOX EL VAN ÁSVA!!!!
Most nézem a Napi POLL-t és az a kérdés: milyen konzolt veszel karácsonyra..
11ezren szoltak hozzá ebböl 40% nem tud karácsonyra beszerezni a konzolbol ( érthető gondolom hogy mé)
de 30% GC-t akar 16%ps2-t és 7% xbox! ehh ehh
CSOCSO
tömörítő proci?? NA KI NE TALÁLD HOGY TUD TEXTURÁT TÖMÖRÍTENI MERT ESKÜSZÖM MEGKERESLEK ÉS ADDIG VEREM RAJTAD A PS2-T AMIG NEM JÖN RÁ OLYAN SZÉP GAMEZ MINT GC RE AZ STAR WARS!!!
CSOCSO
😊)))))))))))))))))))))))))))))9 erre irtam az elözöt is!
XHumano
Igen, szóval értitek mire akartam kilyukadni.
ember
azért ha ránézel egy Viewsonic CRT-re 1280-ban, asszem nem éppen a "torz, homályos kép" fog eszedbe jutni.
TV-nél már inkább
XHumano
Bocs, szoptam, a monitort is odaírták ühühühüüü.
(na azok azért fejlődtek csöppet mostanában, ami az átlag tv-kről nem mondható el: ugyanaz a felbontás, ugyanaz a frissítés...stb.)
XHumano
"Talán meglepõnek tûnik, de amikor egy katódsugárcsöves (CRT - Cathode Ray Tube) monitorra, illetve televízióra nézünk, valójában egy több, mint száz éves technológiát látunk. Bár nyilvánvaló, hogy a katódsugárcsõ feltalálása óta a technológia óriási fejlõdésen ment keresztül, sajnos a legnagyobb problémákat, a nagy méretet illetve súlyt, valamint részben a torz, homályos képet nem sikerült kiküszöbölni..."

Na ezt sem én írtam... Ti konzolosok meg ezen jácctok és még el vagytok ájulva a grafikáktól.
Ez olyan mintha ma vagiznál a lovasszekereddel, hogy micsoda laprugós felfüggesztése van.
XHumano
A 256 az nem inkább a textúrák max mérete lehetett (256x256-os)?
Mert a 256 szín nagyon kevésnek hangzik, annyira azért nem csúnyák a játékok.
ember
DMC egész jó lenne, szép tényleg (bár azért nem a legszebb), de csak egy akciójáték. Nagyon "király" animációk, mozgások vannak benne, jó effektek, jó a játszhatóság, de itt aztán ki is merül. A tartalom nem igazán kiemelkedő. Ettől függetlenül akciójátéknak szuper (már amennyit én láttam belőle)
Alien!
Devil May Cry....Üljél le elé...érdemes..

PyRex
Jajj ez a MGS2 mar annyira unalmas. Amugy lehet, hogy meg sem jelenik, de az tuti, hogy el van tolva a megjelenesi idopont a New Yorki esemenyek miatt... EGY OLYAT mutassatok a GT3-on kivul, ami mar megjelent, es felveszi a jobb PC-s game-ekkel a versenyt...

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Alien!
Akkor ezexerint a japán fejlesztőcsapatok bebizonyították,hogy egyenlőre teljesen felesleges a 32 bites,de még a 16 bites textúrázás is,mert megcsinálták a Gt3-at,és a Devil May Cry-t,és mindezt olyan grafikával,hogy a 1Ghz-es pentiumom elbújhat mögötte...Na akkor most miről beszélünk???....Nem sírni kell hanem dolgozni,mondd meg a haverodnak....

Egyébként bárki bármit mond,a DMC mindennél szebb,a gótikus stílusú, lekerekített grafikájával....De csak élőbe!!!

Laalee
azert ezt kötve hiszem...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

En csak az o velemenyet tudom mondani, en nem nagyon ismerem a ps2-t, de o fejleszt ra. Hmmm, nem biztos igaz ami a prospektusban irva van, vagy a haverom, tevesztette ossze beszelgetes kozben valamivel...de megbizhato embernek tartom igy nem valoszinu, hogy akarattal hulyeseget beszelt volna...es a szakmai hozzaertese sem pite 😊

Verso : nekem az 1ik ismerosom fejleszt ps2-re, es o is mondta, hogy nagyon hulladek a harvere (az arahoz kepest)...pl. max 256 szinu textura. Es nezd azt is, hogy 640*480 interlacedben...ezen nem tul nehez nagyon gyors grafikat lekezelni...akar nagyon sok poligonnal is

XHumano
na peace
XHumano
"memoria elérés :

gef3 ultra : 10 gbyte/sec
ps2 : 48 gbyte/sec"

Csakhogy ez a GS belső memóriájára vonatkozik ami viszont édeskevés: 4 mega. Ezzel 1024-ben jó szar képet tudnál csak előállítani.

"pipeline száma:

gef3 ultra : 4 db
ps2: 16 db(texturázva 8 )"

Ide vonatkoznak amit a 3D hw-esen támogatott featurekről írtam, nem mind1 milyen múveleteket tud a pipeline adatain végrehajtani. Egy bump maphoz ps2-n átküldheted vagy 16-szor az adatfolyamodat.

"pixel számitás:
gef3 ultra: 1 gigapixel
ps2: 2.4 gigapixel"

lásd előbb...

"texel számitás:

gef3 ultra 4 gigatexel
ps2 1.2 gigatexel"

Ez nem olyan rossz.

Összességében: a ps2 640x480-ig király, de igazán nem egy erőmű, amolyan 'tévéhez dugva jó lesz' kategória, de egy pécés hi-end játékkártyával inkább ne is hasonlítgassuk.
XHumano
És mit gondolsz, ennyi proci egy chipen, milyen bonyolultságú műveletekre képesek, semmilyenre. Primitívek és buták, viszont gyorsak, szenvedhetsz az időzítésekkel.
XHumano
Csakhogy a VS leszámol egy árnyékolást pár ciklus alatt, míg te ezt sw-ből jó ha 50-100 utasításból összehozod (fényforrásonként).
XHumano
Itt van ez a csodálatosan szép grafika:

...és mi marad belőle 640x480/interlaceben:

Hát ezért szar tévén (ps2-n) játszani, elvesznek a szép részletek!!!
XHumano
Látom semmit nem tucc a hw-es gyorsításról!
Picit gondolkozz már el, minek is a chipekbe annyi tranzisztor...
...én mentem mert fáradok.
XHumano
Támogatja, csak nem hw-esen.
Kb. olyan mint ha átsegíted az úton az öreg nénit úgy hogy szurkolsz neki, el ne essen.
ember: azert nem lesz pl.: doom3 ps2-re mert alapbol nem tamogatja a bump mappinget az a hulladek hardware (ha szabad annak neveznem)

ember
mondjuk vertex shader alapból nincs a ps2-ben.
legfeljebb szoftveresen tudnak hasonlót írni
pixel shader, hát az meg nem tudom, mindenesetre nem láttam még tükröződő bump mappingos felületet ps2-n (GT3-ban sem), amit a gef3 csípőből tud
ember
még annyit, hogy a hardveres számolásnál bizonyos alapető eljárásokat a célhw "csípőből" elvégez, nem kell külön programozn, és még gyorsabb is
XHumano
Ne fárassz! Akkor nincs is hardveres 3D gyorsítás, mert minden grafproci szoftveres (programot hajt végre)??? Minket akkor jól átbasztak.
ember
köztes megoldásnak jó. gyorsabb lesz, mint ha külön lenne, de a beágyazottakból nem a leggyorsabb fajta
ember
a hardveres számolás annyit tesz, hogy direkt célprocesszorok végzik ezeket.
és a Gef3-ban külön egység van a pixel/vertex shaderekre, transformra, stb, amik erre vannak kitalálva, míg a ps2-ben az EE-t kell programozni, hogy végrehajtsa ezeket.
szóval van azért különbség
XHumano
Igen, de akkor meg minek beágyazni. Attól, hogy 'közelebb van' még nem lesz jobb.
ember
attól hogy beágyazott, lehet gyengébb minőségű és lassabb a memória, mint a high-end procikban
XHumano
De annyiba is kerül, lehet 3-4 tálcából találnak egy jót. Konzolba ilyent nem kockáztathatnak meg, mert itt milliós darabszámok kellenek.
ember
pixelenként számol, de semmi köze a renderelő egységek számához! minden eljárás pixelenként renderel.
de a sugárkövetést (gyk raytracing) nem pixelenként végzi, hanem az egész scene-en. annyi a lényege, hogy a kamerából kiindulva követi a fénysugarak útját. semmi köze a pixelenkénti vagy egyéb rendereléshez.
és egy db rendering egység ugyanolyan raytracinget számol, mint 5000 db.
a real-time renderelésnél általában csak a tetúrázáshoz használnak több egységet, mivel a kép szétszabdalása és kiosztása többfelé bonyolult és fölösleges eljárás. a poligonokat úgyis egy db T&L egységnek kell kiszámolnia, az nem megy pixelenként.