A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
CSOCSO:
Hány éves a haverod 12??? Mert a Rayman Kb annak a korosztálynak készült,ez a stílus szerintem az Amiga korában meghalt,ami a hangulatot illeti...Láttam egy-két screenshot-ot a GBA-ról,és az még nagyon messze van a Psx-től,de aki megrögzött nintendo fan az biztos szebbnek látja...Ja a Star Wars télleg szép....
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
(rájöttél már, hány megás az m64-ed?
meg hogy miért szaggat minden?)Úgyhogy az illegális módszereket tekintve még nagyobb az árkülönbség a pc-konzol között (min. hatszoros).
És még nem is beszéltem a dvd-s PS2-es játékokról, azokat elég rendesen meg kell nyírbáni, nincs iso lehetőség, vagy ha lesz, a nyersanyag drága...
szoval te meg ugy tudod, hogy nincs a konzolokon warez?!?!? Hmmmmmm.... mar kb5eve van... es nem csak a CDs gepekhez, hanem pl az N64hez is (Flash kartya)...

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
ez nem így van, alapvetően más stílust képviselnek a konzolok és a pc-k. akinek az utóbbi tetszik, az nem fog konzolt venni, csak játékra sem.
szoval megint a GC star wars gamezáról van szó bár nem jöttem ezzel annyiszor mint a version a gt3 mal meg mgs2 re!
So begins the mission, and one of the most visually spectacular levels to ever grace a console. The scene uses just every effect in the book: high-resolution, detailed textures, layering, bump maps, dirt maps, reflection maps, high polygon models, real-time lighting effects, shadows, self-shadowing, flame flares, particle explosions and sparks, and volumetric fog. And perhaps most amazingly of all, everything runs silky smooth.
a képek:
Eléggé szépek!!!
a rayman szebb GBA-n mint PSX en!!
Megnézném az ide irogatókból ki lenne az aki egy 1 napos munka elvégzése után még plusz 1 hónapot rászánna az adott dologra, csak hogy aztán kb. 50%-al jobb legyen.
Ja csak a robbanómotoron folyt egy kis fejlesztés mire összeraktak egy mai Ferrarit, a tv-k meg annyit fejlődtek, hogy színesben látod a képet meg úgyahogy kiegyenesítették, hurrá!!!
Az nektek konzolosoknak sem ártana, ugyanis a magyar családok 99%-ának komoly gondot okozna a gyerek számára megvenni heti egy játékot 16-18 ezrekért. A pc-s warez-nek köszönhetően meg jól el van a gyerek a zsebpénzéből. Úgyhogy a nagy magyar valóságba nem fér bele a konzolok világa, ez van 😞
A tv dolgot meg azért kell mindig felhoznom, mert folyton elfelejtitek, hogy a konzol és a pc grafikában nem egy kategória, könnyű gyors játékot írni 512x400-ban, egy interlace-es megjelenítőre.
Tehát ha ti elfelejtitek a grafika dolgot, én elfelejtem a tv dolgot.
De tudod mit,én meg azt nézem hülyének aki az 55 cm-es Tv-je helyett a 15"-os(vagy akár 17") monitoron nézi a műsort,mert azon szebb a képe,és ezért képes az egész gépet bekapcsolni....
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Most nézem a Napi POLL-t és az a kérdés: milyen konzolt veszel karácsonyra..
11ezren szoltak hozzá ebböl 40% nem tud karácsonyra beszerezni a konzolbol ( érthető gondolom hogy mé)
de 30% GC-t akar 16%ps2-t és 7% xbox! ehh ehh
TV-nél már inkább
(na azok azért fejlődtek csöppet mostanában, ami az átlag tv-kről nem mondható el: ugyanaz a felbontás, ugyanaz a frissítés...stb.)
Na ezt sem én írtam... Ti konzolosok meg ezen jácctok és még el vagytok ájulva a grafikáktól.
Ez olyan mintha ma vagiznál a lovasszekereddel, hogy micsoda laprugós felfüggesztése van.

Mert a 256 szín nagyon kevésnek hangzik, annyira azért nem csúnyák a játékok.
PyRex
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Egyébként bárki bármit mond,a DMC mindennél szebb,a gótikus stílusú, lekerekített grafikájával....De csak élőbe!!!
gef3 ultra : 10 gbyte/sec
ps2 : 48 gbyte/sec"
Csakhogy ez a GS belső memóriájára vonatkozik ami viszont édeskevés: 4 mega. Ezzel 1024-ben jó szar képet tudnál csak előállítani.
"pipeline száma:
gef3 ultra : 4 db
ps2: 16 db(texturázva 8 )"
Ide vonatkoznak amit a 3D hw-esen támogatott featurekről írtam, nem mind1 milyen múveleteket tud a pipeline adatain végrehajtani. Egy bump maphoz ps2-n átküldheted vagy 16-szor az adatfolyamodat.
"pixel számitás:
gef3 ultra: 1 gigapixel
ps2: 2.4 gigapixel"
lásd előbb...
"texel számitás:
gef3 ultra 4 gigatexel
ps2 1.2 gigatexel"
Ez nem olyan rossz.
Összességében: a ps2 640x480-ig király, de igazán nem egy erőmű, amolyan 'tévéhez dugva jó lesz' kategória, de egy pécés hi-end játékkártyával inkább ne is hasonlítgassuk.
...és mi marad belőle 640x480/interlaceben:
Hát ezért szar tévén (ps2-n) játszani, elvesznek a szép részletek!!!
Picit gondolkozz már el, minek is a chipekbe annyi tranzisztor...
...én mentem mert fáradok.
Kb. olyan mint ha átsegíted az úton az öreg nénit úgy hogy szurkolsz neki, el ne essen.
legfeljebb szoftveresen tudnak hasonlót írni
pixel shader, hát az meg nem tudom, mindenesetre nem láttam még tükröződő bump mappingos felületet ps2-n (GT3-ban sem), amit a gef3 csípőből tud

és a Gef3-ban külön egység van a pixel/vertex shaderekre, transformra, stb, amik erre vannak kitalálva, míg a ps2-ben az EE-t kell programozni, hogy végrehajtsa ezeket.
szóval van azért különbség
de a sugárkövetést (gyk raytracing) nem pixelenként végzi, hanem az egész scene-en. annyi a lényege, hogy a kamerából kiindulva követi a fénysugarak útját. semmi köze a pixelenkénti vagy egyéb rendereléshez.
és egy db rendering egység ugyanolyan raytracinget számol, mint 5000 db.
a real-time renderelésnél általában csak a tetúrázáshoz használnak több egységet, mivel a kép szétszabdalása és kiosztása többfelé bonyolult és fölösleges eljárás. a poligonokat úgyis egy db T&L egységnek kell kiszámolnia, az nem megy pixelenként.