A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A program 2002. júniusában jelenik majd meg PS2-re, XBOX-ra és PC-re."
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Most akkor mégsem bukás??? Mert ugye abban egyetértünk, hogy egy konzolt a rá megjelenő játékok minősítenek?
Amúgy milyen szempontból bukás? Ha üzletileg nem, játékok szempoontjából nem, akkor milyen szempontból???
"Az emberek szerencsere (es a programozok is!) mar most kezdenek atallni, es rajonni, mekkora hibat kovettek el, hogy olyan gagyi konzolt vettek / arra fejlesztettek."
Nocsak. Kik is ezek a programozók / emberek?
Nézd, tegnap végre megszereztem az Ico-t. Tipikusan az a játék, amitől rosszul lennél, mert tényleg a legelmosottabb grafikával rendelkezik, amit eddig láttam ps2-n. De akkora hangulata van, és olyan ötletek vannak benne, amilyet még nem gyakran láttam. És új ötletek bizony ritkán vannak mostanában a játékokban. az pedig unikum, hogy egy játék teljes egészében csak új ötletekből álljon.
"Kb. 1 - masfel ev, es a PS2-nek teljesen annyi."
Én kettőt mondanék, de ebben végülis egyetértünk. És még így is a 3-3,5 év élettartam nem rossz szerintem.
"Hat, talan majd a PS3, bar az nVidia / Ati-hoz kepest az is full elmaradott lesz 3D feature-okban..."
Te már most tudod, hogy milyen teljesítménye lesz a ps3-nak?
Más. Elhiszem, hogy gyűlölöd a ps2-t, bár nem értem, hogy miért (ugyebár nem kötelező azt venni). De azt végképp nem értem, hogy miért kell szánalmasnak nevezni azokat, akik szeretik.
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
A másik, hogy ide Szombathelyre megérkezett a Tekken 4.Hááááát..
A játék grafikája nagyon jó, tűéles, hibát nem is lehet találni, füst, fények, és még annyi más effekt, hogy nem is tudtam a játékra koncentrálni.
De!!!A játékban van 20 szereplő, tag mód nincs, vannak új emberek is de pl ebbe a 20-ba minek kellett beletenni a kumát!
Most már lehet bármerre menni a térbe, nem kell 5ször kitérni mondjuk lefelé, elég ha lefelé húzom a kart és körbe megy az ellenfél körül.Viszont nehéz legugolni csak úgy lehet ha lehátra tartjuk a kart, mivel ha lefelé tartjuk ugye elkezd menni a térbe.Ezt nagyon nehéz megszokni.
Az ellenfelek rettentően erősek, próbálgatni, eltávolodni, szupereket bevinni szinte lehetetlen, annak örül az ember, ha kitalál valami nagyon primitív taktikát, és azzal valahogy elvergődik a főellenségig Heihachi-ig.
Nagyon kicsik a pályák és mivel itt már nem lehet a végtelenségig hátrálni ha beszorúlsz egy telefonfülke, és egy kocsi közé akkor szétdarálnak.
Lehet hogy túl erősre van állítva a gép, de én a tekken1-től kezdődő tapasztalatommal sokszor az első embertől is kikaptam.
Az intro pedig megint olyan minőségű hogy az ember már megint azt kell hogy mondja: "ennél jobbat elképzelni sem tudok"
Holvan egy fifa2001 motion capture technika a tekken4 emberek mozgásaitól!!
Na megyek tekken4 mozgásokat keresni a neten!
"Játékok látványvilága terén más a véleményünk. Szerintem a shading sokkal fontosabb, mint a poligonszám (egy bizonyos szint felett). Mennyit tud a PS2 papíron? 60 milliót? De ez csak üres, Gouraud shade-elt poligon. Amint textúrázni kezdik, a teljesítmény ugyanúgy zuhanni kezd. És nincsen korrekt textúrázás, nemhogy az NV2A perpixel shading effektjei. Olyasmikről beszélek, mint korrekt per-pixel megvilágítás (élethű fényviszonyokhoz) és bump mapping, specular highlightok, maszkolt fresnel tükröződések (fényviszonyokra élethűen reagáló felületek). Az Nvidia chip ebben van ott igen nagy mértékben, és szerintem ez különösen fontos.
Arra is felhívnám a figyelmed, hogy már a dual textúrázáshoz is multipass renderingre kényszerül a PS2. Ez azt jelenti, hogy minden egyes további textúrához újra ki kell számolni az adott poligont, nulláról. Ha minden poligont multitextúrázni akarsz egy jelenetben, akkor ez kapásból minimum felezi a poligonszámot... és két textúra még rettentően kevés, és a sima multitextúrázás még mindig nagyon le van maradva a register combiner-ektől. Az NV2X szérában minden pixel pipeline képes 4 műveletet végezni textúrákkal órajelenként, és ebben a dot product is benne van...
A Gamecube szintén ebben van ott iszonyatosan. A poligonszám itt nem túl magas, de nem esik vissza a teljesítmény, ha komolyabb effekteket akarsz. Ez a cucc is textúrázásra van kihegyezve, és rettenetesen jól belőve. Pl. a Flipperben 2 mega textúracache van (1T-SRAM), amiből egyszerre 32 textúrát tud kiolvasni, és ezek persze S3TC-vel tömörítve vannak. Ez a gép egy iszonyú okosan felépített ketyere... korántsem olyan flexibilis, mint a PS2, de amiben jó, abban elképesztően ott van."
Muhhhahhaaaaaaaaaaa! 😊)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Szetrohogom magam, menyire szanalmas a 3D-je a PS2-nek 😊))))))))))))) No textura, No effekt es azt is lassan 😊))))))))))))))))))))))))))))))) Hol van most a 2560 bites savszelesseg? Jaaaaaa? Hogy az csak a 4MB memoriahoz van? Es akkor mi van, ha a tobbi helyen olyan lassan jonnek az adatok, hogy kesz 😊)))) Ez kb. olyan, mintha lenne egy 20 savos autopalya, de egy 1 km-es szakaszon csak 2 savos lenne. Na ez a PS2! 😊))))))))))))))))))))))))))))))) Nagyon szanalmas gyerekek, es meg mindig nem fogjatok fel, hogy mekkorat tevedtetek, ezen lehet a legjobban rohogni, meg a jo kis kapalodzasokon, hogy:
"Majd kihasznaljak jobban"
meg
"Akkor is a PS2 a jobb"
meg
"Az Xbox szar, senki sem veszi"
Hat nagyon szanalmasok vagytok 😊))))))))))))))))
PyRex
PyRex
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
"a textúrák mozgatására az EE és a grafikus chip között már csak kb. 1GB/sec sávszélesség van. Mivel alig 1 mega hely van nekik ezért szinte folyamatosan kell a mapeket stream-elni a két chip között; és nincs textúra-tömörítés se, ezért aztán még kevesebbet lehet használni. A 3D-s feature-ök terén is le van maradva a cucc, nincs mipmapping, multitextúrázás... szóval gyors, de ez sajnos kevés.
A programozási nehézségek pedig még jobban betesznek a cuccnak, mindenki áll át Gamecube-ra és az X-boxra."
"A harmadik nap a PS2-be elszállt benne a táp 220V-ot egyenirányító diódája (rövidzáras lett), nosza szétkaptam hát, a táp annyira igénytelen mint egy PC-s táp !! Mindenütt igénytelen Kínai cuccok vannak benne."
"Mennyit tud a PS2 papíron? 60 milliót? De ez csak üres, Gouraud shade-elt poligon. Amint textúrázni kezdik, a teljesítmény ugyanúgy zuhanni kezd."
"nincsen korrekt textúrázás, nemhogy az NV2A perpixel shading effektjei."
"Az X-boxról meg én azt mondanám, hogy ez egy olyan PC, ahol fix (és erős) a hardver, és ezért sokkal precízebben lehet belőni a kódot."
Ezt az utolso mondatot majdnem szo szerint mondom kb. fel eve, utana lehet keresni, ge Alien!-nel is vitaztam mar ezen, hogy PC vagy konzol. Termeszetesen PC.
"RAM-ot meg miért ne rakjanak bele még? Sosem volt ilyen olcsó, és sosincs belőle elég. A PS2-ben a kevés memória még okozhat gondokat, hiszen már eddig is ebben volt a legkevesebb"
Na szoval NO COMMENT.
PS2=
1. Nehezen programozhato.
2. Iszonyu keves effekt, amit ha elkezd hasznalni, rohamosan gyengul a teljesitmenye.
3. Kicsi savszelesseg a texturaknak
4. Ezert iszonyu rondan texturazott az osszes game
5. Technikailag 0 mind az X-hez, mind a GC-hez kepest.
6. Kesz bukas az a sz@r, csak olyan (meg!) nagy nevek tartjak fent, mint MGS2, GT3, stb.
Az emberek szerencsere (es a programozok is!) mar most kezdenek atallni, es rajonni, mekkora hibat kovettek el, hogy olyan gagyi konzolt vettek / arra fejlesztettek. Kb. 1 - masfel ev, es a PS2-nek teljesen annyi. Hat, talan majd a PS3, bar az nVidia / Ati-hoz kepest az is full elmaradott lesz 3D feature-okban...

PyRex
PyRex
most jutott el kb oda az xp-vel
ahol az amiga 10 évvel ezelött járt
habár a multitasking az amigaban még mindig jobb
ha te csak mariot es luigit talaltal GCre, hat csokolom a luke fejedet.
En meg csak tutut, meg amerikai piros ninját (ez is ovi) es GIjoe katonakat talaltam xboxra (ez a HAlo)
igy is meg lehet kozeliteni tudod?😊))))
a VM, az 576 fo squares teszteloje, a legjobban o ismeri a FF7et, es a tobbi reszt is, egy megszallott, es tobb titok, kotetlenebb kaland elemek vannak benne (es valtozatosabb) szerinte a 6. de tenyleg szubjektiv ez is.
Gratula, sikerült intelligenset szólnod...Ehh, vicces.
Gondolom nekem szólt 😊 Na igen, elsőre a Chrono sorozatot is... Jár is nekem a bumm a fejbe

Mi köze is van ennek az évekhez (kérdem 25 éves fejjel)??? Ez kb. annyira volt értelmes, mintha azt mondod, hogy felnőtt ember nem játszik szerepjátékot, vagy hasonló.
(Azért megnézem hogy 2 év mulva az X-box,ill a GC-fog e ilyet produkálni....)
GC = Sok szép színes textúra meg Mario meg Luigi.
Nagyon jó.A 10évesek örömüket fogják benne lelni😊
Inkább vennék Xboxot mint GC-t!!!
Xbox = Ütős grafikával megáldott nagy teljesítményű SZÁMÍTÓGÉP...kedvenc operációs rendszerünkel megspékelve mely azt nyújtja amit vártunk.😊)Ja és persze elég gagyi játék kínálattal.
PS2 = A siker konzol mely biztosan szar hiszen minden japánnak ilyen van és amerikában is viszik mint a cukrot.SŐT a csóró Mo.-n is elfogyott már rentgeteg helyen.De persze a PS2 szar😊)Több millió hülye van és csak az pár ember aki GC-t vett az normális😊)A sok hülye jól megszívta a PS2-vel😊)Gondoljatok bele:Mennek rajta a régi PS játékok feljavított grafikával,DVD-t játszik le és most is nagyon ütős programok jönnek rá ki.A sok hülye meg megvette😊))Ráadásul még íratni is lehet rá.Na nem is mondom tovább mert még elsírom magam mekkora lúzer vagyok,hogy PS2-őt fogok venni😊)
asszem ezeket lahyos irta
lehet hogy ért a pc-hez
de a konzolokhoz nem annyira,ami ki is derül a hozzászolásaibol
Ezek sorban:
- kicsi VRAM; a 4 mega 2/3-a elmegy a framebuffer/backbuffer párosra, és a maradékba kell a textúrákat pakolni. Ráadásul S3TC textútatömörítés sincsen...
- kis sávszélesség az EE-hez; 1,2 GB/sec nagyon kevés a triangle adatokhoz és textúrák állandó cserélgetéséhez. A kevés RAM és ez együttesen nagyon harmatos textúrázást tesz csak lehetővé, sok ismétléssel és sok textúra nélküli poligonnal.
- nincs single pass multitextúrázás ás loopback sem, tehát minden egyes újabb textúrához újra kell számolni a poligonokat. Mivel teljesértékű TMU amúgy is csak minden második pipeline-ra jut, ezért dual textúrázáshoz már negyedelheted a poligonszámot... és az még mindig semmi...
- a multitextúrázási lehetőségek a nyomába sem érnek a pixel shadereknek. A VU-k meg sajna szinte csak lebegőpontos értékekre vannak kihegyezve, így semmiféle trükközéssel sem tudnak ezen fejleszteni.
- végül általánosság: a szabadon programozott általános CPU sohasem érhet a nyomába a pár flag állításával programozható adatfolyam-modelleknek, mint amilyenek a vertex és pixel shaderek az NV20-ban. Tetszik vagy nem tetszik, a nagyobb szabadság miatt a hw korántsem lehet olyan hatékony, mint a konkurencia jól belőtt rendszereinél.
"
Na igen az Xbox végülis PC vajon ott milyen lesz?😊)
"A Gamecube szintén ebben van ott iszonyatosan. A poligonszám itt nem túl magas, de nem esik vissza a teljesítmény, ha komolyabb effekteket akarsz. Ez a cucc is textúrázásra van kihegyezve, és rettenetesen jól belőve. Pl. a Flipperben 2 mega textúracache van (1T-SRAM), amiből egyszerre 32 textúrát tud kiolvasni, és ezek persze S3TC-vel tömörítve vannak."
Tanulság:Ha flipperezni akarsz vegyél GC-t,ha pedig játszani akkor PS2-t.
Egyébként...szerintem egy konzol fontos az is,hogy lehessen rá íratni meg minden.GC Suxx.Vegyél azt ha flipper kell.Ha játszani akarsz akkor úgy is PS2-t veszel mint mindenki más.
"A PS2 hardvere erős, de sajna nagyon rossz koncepció szerint készült. Igen sokat olvastam utána a témának (érdeklődésből), és nagyon nagy marhaságokat csináltak benne. Pl. a textúrák mozgatására az EE és a grafikus chip között már csak kb. 1GB/sec sávszélesség van. Mivel alig 1 mega hely van nekik ezért szinte folyamatosan kell a mapeket stream-elni a két chip között; és nincs textúra-tömörítés se, ezért aztán még kevesebbet lehet használni. A 3D-s feature-ök terén is le van maradva a cucc, nincs mipmapping, multitextúrázás... szóval gyors, de ez sajnos kevés.
A programozási nehézségek pedig még jobban betesznek a cuccnak, mindenki áll át Gamecube-ra és az X-boxra".
"Hogy mennyire szar a Sony azt én is meg tudom erősíteni.
A harmadik nap a PS2-be elszállt benne a táp 220V-ot egyenirányító diódája (rövidzáras lett), nosza szétkaptam hát, a táp annyira igénytelen mint egy PC-s táp !! Mindenütt igénytelen Kínai cuccok vannak benne.
DE nem ez a lényeg.
Remélem senki sem gondolja komolyan, hogy a tenyerét élvezettel dörzsölgetö Billyke (és ez komoly aki látta a közvetítést az tudja) a legjobb High End válogatott alkatrészekből fogja összerakni az Xbox-ot.
Sajna ugyanúgy tapsolják a gyárban mint bármilyen vacak konzumer cuccot beleértve a PS2-t is. "
"Játékok látványvilága terén más a véleményünk. Szerintem a shading sokkal fontosabb, mint a poligonszám (egy bizonyos szint felett). Mennyit tud a PS2 papíron? 60 milliót? De ez csak üres, Gouraud shade-elt poligon. Amint textúrázni kezdik, a teljesítmény ugyanúgy zuhanni kezd. És nincsen korrekt textúrázás, nemhogy az NV2A perpixel shading effektjei. Olyasmikről beszélek, mint korrekt per-pixel megvilágítás (élethű fényviszonyokhoz) és bump mapping, specular highlightok, maszkolt fresnel tükröződések (fényviszonyokra élethűen reagáló felületek). Az Nvidia chip ebben van ott igen nagy mértékben, és szerintem ez különösen fontos.
Arra is felhívnám a figyelmed, hogy már a dual textúrázáshoz is multipass renderingre kényszerül a PS2. Ez azt jelenti, hogy minden egyes további textúrához újra ki kell számolni az adott poligont, nulláról. Ha minden poligont multitextúrázni akarsz egy jelenetben, akkor ez kapásból minimum felezi a poligonszámot... és két textúra még rettentően kevés, és a sima multitextúrázás még mindig nagyon le van maradva a register combiner-ektől. Az NV2X szérában minden pixel pipeline képes 4 műveletet végezni textúrákkal órajelenként, és ebben a dot product is benne van...
A Gamecube szintén ebben van ott iszonyatosan. A poligonszám itt nem túl magas, de nem esik vissza a teljesítmény, ha komolyabb effekteket akarsz. Ez a cucc is textúrázásra van kihegyezve, és rettenetesen jól belőve. Pl. a Flipperben 2 mega textúracache van (1T-SRAM), amiből egyszerre 32 textúrát tud kiolvasni, és ezek persze S3TC-vel tömörítve vannak. Ez a gép egy iszonyú okosan felépített ketyere... korántsem olyan flexibilis, mint a PS2, de amiben jó, abban elképesztően ott van.
Aztán ott van még az FSAA, ami bizony elvárás lesz a konzoloknál is. Mondanom sem kell, hogy erre is ráment az Nvidia...
Az X-boxról meg én azt mondanám, hogy ez egy olyan PC, ahol fix (és erős) a hardver, és ezért sokkal precízebben lehet belőni a kódot.
Ja, és mind az X-box, mind a Gamecube nagyságrendekkel könnyebben programozható, mint a PS2. én már láttam PS2-t, és szerintem abszolute nem valami nagy durranás...
RAM-ot meg miért ne rakjanak bele még? Sosem volt ilyen olcsó, és sosincs belőle elég. A PS2-ben a kevés memória még okozhat gondokat, hiszen már eddig is ebben volt a legkevesebb, és most úgy hallom, a GC-t is bővíteni fogják.
Azt meg nem értem, hogy miért bibi, ha egy jól ismert proci, és egy 3D-re kihegyezett chip van a konzolban (lásd GC, lásd DC), és nem egy rakás vektoregység, amit mind a fejlesztőnek kell egyesével felprogramozni, az adatokat szigorúan kézzel mozgatni, a mennyiségeket kézzel belőni (a GC pl. automatikusan rántja be a textúrákat, méghozzá mindig a T&L egységben lévő poligonokhoz valókat)... "
Szóval a hardverben sajna a PS2 a leggyengébb. Teljesítmény van, de nem lehet kihasználni, és a feature-ök terén iszonyat gyenge a hardver.
"
A windows felhasználók 90%-a úgy van vele, hogy MS suxx...
A Microsoft a számítógép iparban az isten.Tehát ergo megtehet mindent a konzol iparban is ugyanúgy mint a számítás technika terén.
az hogy téged pc-n csak a q3/diablo köt le az már elég szubjektív dolog. engem meg az utóbbi időben is lekötött elég sok pc-s játék, ps2-ről ezt nem mondanám el. de mint mondottam vala: ez egyéni dolog.
VISZONT:
én elsősorban a hardverről beszéltem, ami a poligonszámot kivéve kb mindenben üti a ps2-t (bár ha jó sok pénz van akkor lehet gef3-at venni meg sok ghzes procit, az már abban is). és ennek semmi köze a GT3-hoz, ne gyertek már mindig ezzel, az Isten szerelmére! Hányszor írjam le hogy a gt3 király, a gt3 nagyszerű, DE KI A FRANC BESZÉLT AUTÓVERSENYEKRŐL???????
szerintem az uton se tudtad tartani a kocsikat
plusz még a kontroller a bill+egér után
gondolom faltol falig mentél 😊))
a gotham nál meg az uton maradt ugye?
nem is csoda mivel arcade mocsok
nekem 2 hétig tartott mig megtanultam vezetni a kocsikat
és 10 perc alatt nemsokra lehet menni a gt3-al ez igaz
Microsoft Xbox
29.1 %
(786 votes)
Sony PlayStation 2
24.7 %
(666 votes)
Nintendo GameCube
7.3 %
(196 votes)
More than one
2.8 %
(75 votes)
None
36.2 %
(976 votes)
Total votes: 2699
Ez volt az uccsó mára, igérem

Na ez hivjon fol mert van ajanlok neki egy jo elmeorvost😄
Bakker megnezek minden jatekot pc-n de max Q3/Dio2 ami hosszabb ideig lekot talan de konzolon lehet jatszani nem tudom mert de ez jobban bejon ajelenlegi ps2vsxboxvsgc vitahoz nem sok koze van de ez van😊)))
A GT3 a jelenlegi legjobb auto verseny lehet hogy van grafban is jobb(nem hiszem😄D) van jobb szimulacioban ez igaz GP legends de a GT3-ban ossze jo minden latvanyos + sok auto +nagyon sok tunning sok palya es felejthetetlen feeling😊))
Ennyit errol nincsen vita kusssssss akinek nem tetszik az nem jatszott vele eleget😄D

PyRex