A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Linuxra nagyon sok driver van. Azt nem merem mondani hogy egy adott hardvereszkozre tobb van mint win alatt, de hogy tobbfele eszkozre van az biztos. Tobbek kozott olyan interfeszek meghajtoi amirol talan meg win nem is hallott. Pl. radioshalokaryta driverek, szalagos meghajtok, es foleg a regi eszkozok meghajtoi es elerhetoek (Gravis kartyak driverei stb).
Visual Studional nem nehez valoban nagyszerubbet elkepzelni, csak eddig nem nagyon csinaltak. Mar csak azert se mert win ala nyilvan Microsost csinalja a legjobb programozoi feluletet. Object viewer eleve beepitett Visual studioba de vannak kulon hozza fejletsztett programok amivel meg reszeletesebb attekinthetoseget biztosit az osztalyok hierarhiajahoz. Nem veletlenul fejleszt szinte kizaroleg mindenki Visual studioval win alatt.
A LOKI aki a linuxos jatekkonverziokat magara vallalta, akik nevehez fuzodik tobbek kozott SOF1, Quake3 stb. jatekok linuxos konverzioja is csodbe ment es annak semmi de semmi koze nem volt a driverek hianyanak. Hisz ha valakinek ott egy driver kell eleg egy korlevel es tuti egy heten beleul valaki ir egyet, persz ehhez a megfelelo korben kell mozogni. Arrol van szo, hogy egy olyan plattformra fejleszteni jatekot amiert penzt is szeretnenk kerni, ami eleve ingyenes es nyilt forraskodu kicsit paradoxnak tunik. Egyenlore nem is nagyon megy. Oszinten egy ilyen komplex jatek fejlesztesebe ami tobb evig is eltarthat, ki a fene fog belekezdeni, tuti csod.
mohus
ja strat...az nem is konzolra való😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Az attol fugg. Ha rossz erteket kap a pointer, akkor rossz helyre mutat. Pl. 1 1el tovabb inc-elt valtozobol (tipikus elbaszott ciklus eredmenye).
Szerencsere az osztott kepernyo mar a C64-nel lealdozott, 1 strategiaban nem lehet tul nagy +lepetes 1 +lepetes, ha az aldozat is latja.
"Semmivel sem nehezebb Linuxra fejleszteni."
Nem fejleszteni, supportalni. Arrol nem beszelve hogy drivereket se fognak a fejlesztok keszitgetni a hw gyartok helyett (legtobbszor csak win-re csinaljak +, igy ott legalabb van). Szal van meg mit fejlodnie a Linuxnak az altalanos hasznalhatosaghoz. Nem eleg "csak" az hogy ami mukodik az jol mukodik.

"mondjuk win alatt a Visual Studio ami egy nagyszeru fejlesztoi kornyezet."
Aze' nem kell nagy fantazia egy nagyszerubbet elkepzelni. Pl. nagyon hianyzik belole a CBuilderben, Delphiben +szokott object viewer (vagy hogy hivjak), az object wizarddal sok objektum eseten eleg nehez attekinteni hogy mit is irtal mar meg a cucchoz, es meg mit nem. (Es meg lennenek fasza 5leteim a MS-nek. 😊)

"Egyszeruen azert nem fejlesztenek ra mert egyelore kozel sincs ra akkora kereslet mint win ala es nagyon nagy bukovari lenne, legalabb is a hosszu fejlesztes idot iegnylo jatekokra."
Inkabb a soxor hianyzo driverek, miatt. Na meg 1 linuxos progit supportalni joval nehezebb a sok eltero beallitas miatt, amik mind befolyasolhatjak a program futasat.
Neme.
Hát ja, de egy memóriarekesz nem ugrik váratlanul egy pointer elé. 😊)

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

A kresz vizsgan se a cserbenhagyasos gazolast tanitjak. 😄
Mindegy. Az a jatek megbukott. Igenyteleneknek jo, azoknak meg mind1.
mohus
ja nem neked írtam hanem csominak😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
sztem két fõtõl már nem elég méretes a PC-s moncsi...nehézkes eléülni és a bill, "vállvetve"...gáz

vazz most nyomta végig az asszony a tvprogramokat...és FIXTV-n erról volt szó😊FIFA 2003 PC-n vagy konzolon😊)) asszem nem kérdés Konzol

Semmivel sem nehezebb Linuxra fejleszteni. Talan csak a fejlesztoi kornyezetek nem annyira kozismertek mint mondjuk win alatt a Visual Studio ami egy nagyszeru fejlesztoi kornyezet. Egyszeruen azert nem fejlesztenek ra mert egyelore kozel sincs ra akkora kereslet mint win ala es nagyon nagy bukovari lenne, legalabb is a hosszu fejlesztes idot iegnylo jatekokra.
mohus
"Eszem faszom megáll..." - Ford Fairlane (Virág elvtárs unokája)

Neme.
Ezé szar. 😊

"nagyjabol"
Ezt tanítják? 😊

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Aze' jatekra nem csak akkor (foleg nem akkor) jut ido, amikor minden haver 1ben van. Munka mellett meg plane (1ik tulorazik, masik 7vegen dolgozik, 3. nem er ra, stb). Szal kell a szolo jatek is. Eze' jo az internet, ha nincs haver, keresel magadnak 1et 0 sec alatt.
mohus
na ezért nem mertem nyilatkozni és voltam diplomatikus: a GC-s Burnout 2-rõl....

mert te vagy a GC-s NFS-t nem láttad vagy a PS2-est...vagy egyiket sem....vagy vak vagy.

Shaman
No utánanéztem. Szal ez Topic 2000 novemberében (ha minden igaz) indult,azóta már lassan-lassan 3 év eltelt,de szvsz még mindig nem áldozott le a PC-s gaméknak,bár lehet ezt csak én látom így.Aki nyitotta nem volt egy nagy jós tehetség:-))

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Krinyo

Az epp nem, de 1 "nagyjabol" jo helyre mutato indirekt (pointeres) iras mar igen.
mohus
oké...ezt így is lehet mondani, írni😊

Hmmm, elfogult lettem volna? 😊) Eszre sem vettem. Sajnos az a jatek mar alapjaban veve el lett b..va. Legyen az barmilyen autosjatek, ha nincs sebessegerzet mehet a levesbe. Es ebben nincs 😞.
mohus
"Jó látványos meg haverokkal összejövövõs gémek kellenek mert azt veszik a népek."

Ebben nem az a lényeges mert "veszik" (ez csak a gémgyártóknak jó) , hanem azért mert csoportosan sokkal jobb játszani mint egyedül...értsd egy légtérben és erre nagy(obb) képernyõ kell, kényelem és problémamentes cumó

Neme.
Korrekt. De ha nem kezeli le, az is max. annyit eredményez, hogy kifagy, de nem qrja szanaszét az egész OS-t.

Krinyo
nem, te geci vagy

"Narancs. Nem nyitok vitat" - A tanu 😄
"a játék látványban és sebességérzetben így is veri bármelyik PC-s autókát"
Villodzasban es pixelhegyekben tuti. 😄
mohus
ja tényleg...PS1-en volt😊

bár a ps2 is viszi a ps1 cdket😊))

a franc se tudja krinyo mivel is játszott, még maga sem....

nem baj majd linkel egy photoshoppal feltuningolt álfokusz kamera effektet PC-n természetesen....jaj de kis gonosz vagyok

Aze' akarmilyen szar a Win, fejleszteni ra meg mindig konnyebb mint mongyuk Linuxra, Unixra. Na azt supportald utana! 😄
Davidus
Konzolon soha nem lesz sikeres csont stratégi meg CRPG mert más a célközönség. Konzolon nem lenne sikeres se egy BG2 se egy AoK. Lásd milyen lett a konzolos BG(csihi puhi). Konzolra Jó látványos meg haverokkal összejövövõs gémek kellenek mert azt veszik a népek.

V9ykn8_TZL0

Krinyo
akkor command and conquer...

Neme.
Persze, hogy szar, mert minden pc-s játék irányítása egér+billentyûzet-re van kidolgozva, a Red Alert pedig pc-s konverzió. Próbálj más elveken mûködõ stratégiát, amik kifejezetten konzolra írodtak, pl. FF Tactics, Dynasty Tactics.

NFS hihi 😊 Ugyanolyan lett mint a tobbin. Ez a masik jatek amiben nem sok kulonbseg van. Habar egy leheletnyivel szebb GC-n mint a tobbi gepende ugyanolyan rakas fos szaggatos szar mint azokon. NFS szeria mar halott, csak a regi idok emleke es neve adja meg el az uj reszeket. Ha hamarosan nem csinalnak valami egetrengetot hamarosan a kukaba vegzik. Attol tartok az E3-as nagy hanggal beraklamozott jatekuk sem az lesz. Egy eselyt meg kapnak 😊.
Persze, ad 1 exceptiont (az API). Az meg a te dolgod hogy ezzel kezdesz-e vmit.
mohus
hehe...a forum kezd begolyózni...

de továbbra is :NEM

Vagy PCt. 😊
mohus
jaj menj már😊

A Burnout 2-t nem említsd egy lapon olyan dologgal, amirõl a PC jut eszembe...

a játék látványban és sebességérzetben így is veri bármelyik PC-s autókát

de de 😊
""strategiazni"
Bármilyen platform."
En korrekt strategiai jatekra gondoltam, nem 1 kvarcjatekra lebutitott, strategianak csufolt akarmire.
Neme.
Sima ügy, teljesen igazad van, csak ne legyen lamer a programozó, és ne lamer OS alá írja. Sajnos az elõbbi és a Win gyakran találkozik... (Ja, a 0-val való osztást a proci le tudja kezelni.)

"annál szebb jobb nem kell egy arcade-hoz"
Ez kb. olyan mint a "640 kB memoria mindenkinek eleg lesz". 😊
mohus
vettél volna egeret

mohus
japán kalandjátékok?

Aze' mer jateknak nevezik, meg nem jelenti hogy nem turkal semmiben. Szep is lenne ha nem lehetne, akkor mitol neveznenk programozasnak? Aze' vannak a programok hogy olyat csinaljunk vele amit akarunk. Ha turkalni, akkor turkalni. Ha 0-val osztani, akkor meg azt.
Krinyo
stratégiáztam ps2esen red alertet..az irányitás borzalmas!!!!

csabawarchief
a pc-s játékoknak nem áldozott le 😊

mohus
de nem

Shaman
Okes igazad van,kissé én is elfogultan írtam. Mondjuk én töredelmesen bevallom,hogy nem ismerem a konzol gamékat,anno még PSX-e volt egy ismerösömnek,nála nézegettem. Én nem is akarok véleményt formálni a konzolról,mivel nem is ismerem. Azért nem akarok amúgy venni,mert engem az autós,verekedös,platform játékok nem vonzanak. Ennyi. Majd ha lesz jó stratégia konzolon lehet elgondolkozok,de addig is -csak a flame kedvéért- über alles PC!!:-)))

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Neme.
"strategiazni"
Bármilyen platform.
"RPG-zni"
Papír, ceruza.. 😊

Krinyo
"A lényeg: lehet fikázni, de csak az fikázhat, aki egy kicsit is játszott az adott játékkal, na ez Krinyoról és me2-rõl egy kicsit sem mondható el."

LOLOLOL
Ellentmondásba kerültél magaddal köcs'.
gt3 konzol gém, ugye tudod?

mohus
na most megfogtál😊
nem láttam a GC-s verziót...a PS2-es nagyon ott van, annál szebb jobb nem kell egy arcade-hoz

szerintem meg így vásárolta meg a SONY a jogokat...ahogy a Burnout elsõ részénél is volt vagy egy jó nagy csúszássss

az NFS konverzió milyen lett?😊)))

Agyonszajkozott jatekokrol volt szo. (mohus #105800)