1462
HTML szerkesztés
-
Astronomer #901 Előre is és útólag is mindent köszönök!!! -
Astronomer #900 Na szuper erre gondoltam. Királyos!
Most már csak annyi hogy ha el lehetne tüntetni azokat a ronda menüket az jó lenne:) -
" Viszont ezt én úgy szeretném megoldani, hogy az ablak méretét nem a megnyitó lapon lehessen állítani, hanem a megnyíló ablak önmagát állítsa be amikor betöltődik."
Szóval amikor betöltődik az oldal (nem az ablak nyílik meg - az teljesen más!), akkor méretezze át az ablakot!
Tessék - ezt a <head> és a </head> közé.
<script type="text/javascript">
function resizeOuterTo(w,h) {
top.outerWidth=w;
top.outerHeight=h;
top.resizeTo(w,h);
}
</script>
A body onload eseményébe:
<body onload="resizeOuterTo(600,400)">
vagy linkként:
<a href="javascript: resizeOuterTo(600,400)">Ez itt egy link</a>
<a href="#" onclick="resizeOuterTo(600,400)">Link</a>
Opera alatt nem fog működni, de ez van... -
Astronomer #898 Kipróbáltam. Ez már közelebb vitt a megoldáshoz köszi. Viszont ezt én úgy szeretném megoldani, hogy az ablak méretét nem a megnyitó lapon lehessen állítani, hanem a megnyíló ablak önmagát állítsa be amikor betöltődik. ez azért fontos mert az ablakra egy javaszkriptes menüből történik a hivatkozás nem pedig úgy ahogy a példádban van. A javascriptes menüben pedig csak direkt a htm -re tudok hivatkozni. No ezért valami olyasmi kellene, hogy onLoad azon a lapon amelyik betöltődik. Mert a te scriptedben ugyebár megjelenik egy szöveges link ami megnyitja a javascriptel az oldalt. Viszont a menüszerkesztőmből nem lehet hivatkozni egy beépített scriptre. -
Itt írtam a javascriptes megoldásról. Ajánlom, hogy ne az onLoad eseményhez rendeld, hanem az <a> elemhez:
<a href="javascript: ablak()">Ez itt egy link</a>
vagy
<a href="#" onclick="ablak()">Link</a>
Ugyanis a popup blokkoló böngészők ezt még jobban elfogadják. (A popup egyébként is zavaró a felhasználók számára.) -
Astronomer #896 Látogass el a következő oldalra: http://djmukiboy.partysite.hu ez az az oldal, main dolgozom. az elején jön egy popupp. No ezt szeretném én menübe is berakni, hogy aki véletlen bezárja az később is meg tudja nyitni. Én is valami javascriptet sejtek a dologban. A lényeg az hogy a megjelenő oldal mérete 600/400 legyen és nem méretezhető. -
Mutatnál egy példaoldalt, hogy pontosan mire is gondolsz?
Mert amit én mutattam, az egy HTML oldal méretét szabályozza le (ami túllóg, azt levágja) - nem egy ablakét (azt Javascripttel kell, ami egyes esetekben nem éppen megoldható.) -
Astronomer #894 Nem kell más is ahhoz hogy működjön? -
Astronomer #893 Köszi, behelyeztem, de valamiért nem megy. A lényeg az hogy egy menüből akarok megnyitni egy ablakot ami max 600/400 pixel és a képernyő közepén jelenik meg. Kvázi egy popupp. Automatikus popuppként meg is tudom oldani de úgy szeretném hogy a menüből megnyílva jelenjen meg ugyanúgy mintha popupp lenne. -
A <head> és </head> elemek közé:
<style type="text/css">
body {
width: 600px;
height: 400px;
overflow: hidden;
}
</style> -
szerintem ezt vagy CSS-el tudod megcsinálni, vagy pedig frame/iframe használatával. vagy odafigyelsz a tartalom mennyiségére :) -
Astronomer #890 Sziasztok!
Tud valaki egy olyan szkriptet amivel le tudom korlátozni az explorerben megjelenő oldal méretét? Példul, hogy csak 600*400 legyen, és semmi esetre se töltse ki az eghész ablakot.
Előre is köszi! -
Szevasz!
Először is: melyik oldalon találtad? Milyen scripteket? PHP Javascript? VBScript?
Javascriptnél például az alábbi lehetőségek vannak, ha másképp nem írja a leírás - szóval el kell olvasni az egészet, ugyanis lehet hogy benne van, mit kell vele kezdeni:
* Ha nincsen <script> és </script> elemek közé rakva a kód, akkor mindenképpen be kell tenni. Például:
<script type="text/javascript">
document.write ('Ezt most Javascript-ből írjuk ki!');
</script>
* Ha be van rakva <script> és </script> elemek közé akkor két helyre lehet tenni (a <script> és </script> elemeket is másolni kell!):
- Vagy a <head> és a </head> közé
- Vagy a <body> és </body> közé
* Sok script csak esemény hatására (linkre/képre/szövegre való kattintás - onClick esemény; oldal betöldősekor - onLoad esemény; satöbbi) lép működésbe.
Szóval pontosan tudnunk kéne mi is az a script, hol található. Így - információk hiányában - nemigazán tudunk pontos segítséget nyújtani. -
hali.. olyan kérdésem lenne hogy ha találtam egfy oldalt ahol jó kis hasznos Scripteket lehet leszedni... akkor azokat hova kell beszúrni? a thml fájl elejére vagy esetleg a <html> <...> közé vagy pontosan hogy..?
nem tudom mikor nézek ide vissza úgyhogy lécci írjatok a [email protected] címre is... köszi -
pici #887 Köszi!!!! A php meg a többi téynleg jobb megoldás csak értene hozzá az ember... Így megmaradok a kőkorszakban és egyszer talán feljlődök is egy kicsit, de addiggra bizti kitalálnak megint valami újat, úgyhogy megint csak a kőkorszakban maradok... :o) -
Akkor is műkszik az <iframe>, csak mindenképpen kell hivatkozni kell rá.
Például:
<table><tr>
<td><table>
<tr><td><a href="link1.htm" target="tartalom">Link1</a></td></tr>
<tr><td><a href="link2.htm" target="tartalom">Link2</a></td></tr>
</table></td>
<td><iframe src="tartalom.htm" name="tartalom"></iframe></td>
</tr></table>
Ha teljesen táblázatos technikát használsz, akkor a target paraméter nem kell beírni.
<table><tr>
<td><table>
<tr><td><a href="link1.htm">Link1</a></td></tr>
<tr><td><a href="link2.htm">Link2</a></td></tr>
</table></td>
<td><p>Ide jön a tartalom!</p></td>
</tr></table>
Természetesen a frame-es/táblázatos oldalkialakítási technikánál vannak modernebb, jobb megoldások is (PHP get switch; <div>-es oldalkialakítás; css használata) - de az egy másik történet. -
pici #885 GOndolom ha a menűt esetleg csak táblázatba csinálnám a rend akkor is ugyanaz, avagy akkor nem műxik? -
pici #884 Köszi!!!!! -
Ja és az elmaradhatatlan referenciák:
<a> - jelen esetben legfontosabb a target attribútum (azzal hivatkozunk az <iframe> name attribútumára).
<iframe> - itt pedig a name attribútum igényel megkülönböztetett figyelmet (arra hivatkozunk az <a> elem target attribútumával). -
Tegyük fel hogy a két <iframe> így néz ki:
<iframe src="menu.htm" name="menu"></iframe>
<iframe src="tartalom.htm" name="tartalom"></iframe>
Tegyük fel továbbá, hogy a menu nevű <iframe>-ből (vagy akár a főoldalról) akarunk hivatkozni a tartalom nevű <iframe>-be. Akkor a linkelésnek (amit a menu.htm-ben, vagy az <iframe>-eket tartalmazó oldalon helyezünk el) így kell kinéznie:
<a href="menupont1.htm" target="tartalom">Klikk</a>
A menupont1.htm helyére a megjelenítendő oldal nevét kell beírni. A target attribútum gondoskodik arról, hogy az oldal a másik <iframe>-ben nyíljon meg. -
pici #881 Sziasztok! Hogyan tudom megcsinálni, hogy az egyik iframebe vagyis beágyazott keretből a másik beágyazott keretbe jelenjen meg a hivatkozás? Előre is köszi!!
-
Ahol az m[1].swf helyére kerűl az generált swf file neve. -
Ezt illeszd be a HTML oldal <body> és </body> elemei közé:
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="550" height="400" id="m[1]" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="m[1].swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed src="m[1].swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="550" height="400" name="m[1]" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object> -
ok köszönöm a segicséget most akkor mit csinájak ha meg akkarom hogy jelenyeen
??
-
Szal kedves geri777.:) Létezik egy olyan funció Flashben amit a File/Publish Settings-ben találsz.
Azon belül a Formats-ban találod azokat a kiterjesztéseket amiket Flashből ki tudsz exportálni, és nem pedig magát a forrásfájt(fla) nevezed át xyz.swf-re. -

M menü - link -
"Persze :)
Mivel az nem is egy swf! :)"
TE, hogy most mondod, megnéztem az m.swf-et, és egy valódi swf-et. Jééé, a valódi swf első 3 byte-ja CWS, ennek meg nem az.
Végigpróbálgattam képnézővel, hangszerkesztővel - se kép, se hang.
Aztán átneveztem fla kiterjesztésűre... Jaa ez egy menű! :) -
Persze :)
Mivel az nem is egy swf! :)
Még flash8 decompiler sem lát semmit, ugyanúgy mint ahogy Eltima sem.
Szal...valszeg itt valaki natúr átnevezett swf-re valamit :)
Nézted a source-ot? :) -
"Nemtom mit próbáltál visszafejteni, de sem a m.swf-et nem tölti be és a source is kicsit vicces :)"
Az m.swf-et. Flash8 nem játssza le; Sothink SWF Decompiler legújabb változata nem tudja visszafejteni. -
Nemtom mit próbáltál visszafejteni, de sem a m.swf-et nem tölti be és a source is kicsit vicces :)
Legalábbis nálam értelmetlen karaktereket ad ki.
geri777:Te már láttad ezt az swf-et amit belinkeltél nekünk? :)
Szóval lokálban látod, ha rákattintasz a *.swf-re?
Szerk: Mégiscsak lejött egy 50kbs swf, de üres... -
kurva jó na köszke az öszes dolgot nektek föleg neked Faustus ! 
-
Nos megpróbáltam visszafejteni - sikertelenűl. Flash dokumentumba beágyazni nem sikerűlt. Ebből arra köveztetek, hogy nem lett rendesen elkészítve a Flash állomány. -
Mégegyszer elmondom: a http://users.atw.hu/orsieskata/kep/m.swf elvileg egy Macromedia Flash-ben készűlt movie lenne. Ennek természetesen megfelelő a kiterjesztése, csak a Flash lejátszó (se a böngészőbe beépített, se a külön alkalmazás) nem képes megjeleníteni bárminemű tartalmat. Valószínűleg azért mert másik oldalról lett átmásolva, és valamilyen külön adatállományt használ - azért nem látunk semmit. De mindjárt visszafejtem és meglátom. -
Mi akkor mijen álományba rakjam fel ?
-
"de az se nem jelenik meg"
Nem csodállom, hisz maga a Flash állomány (swf) se működik rendesen, egy nagy fehér lapot kapunk. Letöltöttem, és a Flash Player-rel is ugyanez a helyzet. -
Tess.Itt egy példa. -
de az se nem jelenik meg
http://users.atw.hu/orsieskata/kep/m.swf ez lene az -
Akkor nincs helyesen megadva "<embed src="......"
Szal nézd meg hogy hogy swf elérési útvonala okés-e.
-
ok de nem jelnik meg semi a web oldalon
-
Insert -> Media -> Flash