1462
HTML szerkesztés
  • Mike
    beugrott, azt hiszem a lightbox a neve, ami nekem kell
  • Mike
    pl.

http://automobiles.honda.com/

rámész az accordra, megejelenik egy plusz izé

na most ennek az izének mi a neve, illetve meg lehet-e oldani javascripttel?

illetve van-e az izének olyan verziója, mint a nyomorult webes reklámnak, mai megjelenik az oldal közepén, és csak akkor tűnik el, ha kiikszeled?

• Mike
    hogy hívják angolul azt az "ablakot" ami magában a hivó ablakban nyit egy kvázi ablakot? hű hogy tudnám ezt liirni normálisan
    rákattintok egy linkre, mire megnyilik egy új ablak mondjuk javascripttel
    csakhogy amit én szeretnék az nem nyit egy új ablakot, hanem mint a kép browser, rátesz egy újabb réteget
  • Netgear
    Ezt próbálgatom, de nem akar jó lenni
  • Netgear
    Sziasztok!
    Share in Sexy ezt a dolgot hogy lehet megoldani HTML oldalhoz??
  • CattiBrie
    Köszönöm szépen! :)
  • Dj Faustus #1456
    "<p class="balra nagy sarga">

Ez elfogadott módszer?"

Elvileg

"Létezik olyan böngésző, amelyik ismeri az ISO-8859-2 kódkészletet, de nem ismeri az UTF-8-at?"
    Links ;)
    Meg ugye a régebbi böngészők...
  • CattiBrie
    Létezik olyan böngésző, amelyik ismeri az ISO-8859-2 kódkészletet, de nem ismeri az UTF-8-at?
  • CattiBrie

<p class="balra nagy sarga">

Ez elfogadott módszer?
    Az, hogy egy tag-nek több class-t adunk értékül szóközzel elválasztva?
  • Dj Faustus #1453
    1. Feltelepítesz a webtárhelyeden egy blogmotrort (pl: Wordpress), és a delikvensnek létrehozol egy accountot.
    2. Külső szolgáltatónál (blog.hu,...) létrehozol egy blogot, és soron belüli kerettel (<iframe>) beilleszted az oldalba a külső oldalról elérhető blogot.
  • Kardél
    Sziasztok.

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogy tudnék blogot készíteni, saját honlapomra ahova egy másik személy belépve, másik gépről irogathatna (tehát nem én használnám a blogot de saját honlapomba építeném be).

A segítséget előre is köszönöm.
  • CattiBrie
    Köszönöm szépen! :)
    Úgy lesz, Főnök, ígérem. :)
  • Dj Faustus #1450
    a {
    outline: none;
    }

De ha számít az akadálymentesség, valami új metódust találj a link fókuszának megjelenítésére (szóval hogy a látogató rájöjjön, hogy ő ezt a linkre rákattintott, rajta tartózkodik, a jelenlegi az aktív, stb...)
  • CattiBrie
    Haho!

Nem találom, hogy melyik topikban volt szó arról, hogy a linkként megadott kép böngésző által odatett szaggatott vonalú keretét (IE-ben nincs, FF-ban van) hogyan lehet leszedni, meg nem tudom, mire keressek rá.

Köszi!
    Catti
  • RelakS
    Wáá köszi! :D

Majd egyszer folytatni is fogom, csak most egy másik lapot kéne szó szerint összegányolni, csak soha nincs kedvem hozzá :/ Pedig vizsgára kell
  • sucha
    Üdv!

Tudna valaki segíteni nekem Lightbox problémával kapcsolatosan?
    Az a gondom, hogy Firefox alatt gond nélkül megy, de IE alatt miután betölti az oldalt, rögtön jön a hibaüzenet, hogy: "Az Internet Explorer nem tudja megnyitni az internethelyet....html.
    A művelet megszakadt."
    Találkozott már valaki ezzel a problémával?

Bocs, ha kicsit off, de máshol nem találtam ilyen témát...
  • Maco13
    nem rossz csak kicsit szögletes nekem
  • CattiBrie
    Vov Relaks! Tetszik!

<!-- Fejléc :D -->
    Hihihi! :D

Próbáld úgy hogy soha, sehol ne szerepeljen a kódban a kövi:
    style="..

Illetve én jobban tagolnám a kódot helyedben. Úgy értem, kezdd beljebb, ami beljebb való. :)

De tetszik! Így tovább! :)
  • RelakS
    Véleményeket kérek
    A zöld középső cucc csak a margók teszteléséhez kellett... szeretünk ie!
  • CattiBrie
    Hátha valakit érdekel:

http://www.standardsmode.hu/

XHTML és CSS oktatás magyarul, ingyenesen
  • RelakS
    menj az extrára, ott nincs frame-es gond
  • zoxo
    Hi! Gondom van a Firefox-marquee-val.
    Az alább belinkelt oldalon, minden göngészővel jól jelenik meg az "akciove ponuky" rész, ahol marquee-val görgetem a szöveget, csak firefox alatt lóg ki az adott boxból, és nem hajlandó elindítani a görgetést addig, amíg először fölé nem viszem a kurzort. Ha valaki tudja a megoldást, nagyon hálás lennék.
    link
  • SHARER
    álati ojan hckerra sikerült az oldal :D h nematalálja a css filokat :DD pedig wan 1 pár hahh
  • SHARER
    Nalátd pont azért :D
  • RelakS
    Akkor én is szekállak:
    No style sheet found
    Invalid page

Namármost minek a frameset? Azt leszámítva, hogy ez az ATW reklámbannerének a kikerülése?
  • SHARER
    ahamm) ezt jólmegkaptam :D de attól jobb mintha microsoft officével készítettem vlna neem? :D
  • Dj Faustus #1436
    "Mi a váleményetek erről az oldalról?"
    1. "Legyünk kapcsolatban" - szöveg a jobb felső sarokban olvashatatlan - túl kontrasztos a háttér.
    2. Javascript letiltása esetén az oldal használhatatlan. Menüben nem szerepelnek az aloldalakra mutató linkek, így a keresőmotorok számára feltérképezhetetlen -> rosszabb keresőhelyezés -> kevesebb potenciális látogató.
    Inkább használd ki - ha már soron belüli keretbe akarod tölteni a tartalmat - az <a> tag target attribútumát és az <iframe> tag name attribútumát.
    3. <font> taget tessék elfelejteni, ott van helyette a CSS.
    Illetve minek vannak ott a <tr> tagek, ha nincsen táblázat? Minek vannak ott a <br> tagek, ha nincsen bekezdés (a <br> nem sorköz létrehozására jó!)?
    4. Fejlécben a képnél nincsen megadva az alt attribútum. Egyrészt kereső nem tudja beindexelni a képet rendesen, másrészt szöveges böngészők/képeket letíltók/felolvasószoftverek használói hátrányba kerülnek ezáltal ("oké ez egy kép, de mi van rajta?").
    5. Hiányzik az oldal legelejéről a dokumentumtípus (<!DOCTYPE...), a karakterkódolás (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">)
    6. Hálózatok listája menüpont: szövegmezőknek semmi értelme (itt nem a felhasználótól várunk adatot). Használj sima táblázatot, megfelelő tartalmú fejléccellákkal (<th>...</th>).
    7. Új hálózat menüpont: itt meg szétesik (FF alatt néztem) a táblázat (nincs is <table> tag!) - így nem lehet tudni, hova mi írandó.
    Az űrlapokhoz úgysem kell táblázat - megoldhatóak táblázat nélkül is.
    8. HC Design: <text> tag nincsen, nem létezik.
  • SHARER
    Mi a váleményetek erről az oldalról?
  • RelakS
    Nemjó :S

Van jópár javascriptes okosság, ami bekavar.
    Bejelentkező ablakot pl már tudok szerezni, de az már megint a forum.sg.hu-ra fog hivatkozni :D
  • RelakS
    Hehe, köszi! Ezeket kipróbálom ^^
    De nem ma :S
  • Dj Faustus #1432
    "de hogy heggesztem meg a fórum belsejében lévő linkeket?"
    Reguláris kifejezéssel kicseréled (preg_replace).

"utf-8 kódolást használok, az sg meg nem"
    Erre van az iconv
  • RelakS
    Asszem marad az iframe két okból:
    1: én is olyasmire gondoltam, hogy az oldal megkapja paraméterben azt, amit a fórumnak kell majd megkapnia, de hogy heggesztem meg a fórum belsejében lévő linkeket? Pl bejelentkezés meg hasonlók.
    2: utf-8 kódolást használok, az sg meg nem, és ebből sok kis fekete rombuszban kérdőjel karakter lesz :/
  • Dj Faustus #1430
    Ezért kell a fórum kódjában kicserélni a linkeket olyasmire hogy például:
    forumtolto.php?lap=http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=...
    ahol a forumtolto.php tölti be a külső oldalt (amit az URL lap paraméteréből szed ki - $_GET["lap"] tömbelem).
  • RelakS
    Viszont így hiába kattintok a linkekre, a saját oldalamon keresi azok célját, mert ez áll a fórum linkekben pl:
    HREF="forum.php3?azonosito=
  • Dj Faustus #1428
    "Szerintetek van valami mód arra, hogy beszúrjuk az SG ingyen fórumát egy honlapra iframe használata nélkül?"
    Van - már ha a tárhely engedi a külső hosztról való, szerveroldali szkript (például PHP) általi oldalbetöltést. PHP esetén a PHP beállítóállományában (php.ini) az allow_url_fopen-t engedélyezni kell.
    Utána readfile, vagy fopen+fread, vagy file_get_contents...
  • RelakS
    Szerintetek van valami mód arra, hogy beszúrjuk az SG ingyen fórumát egy honlapra iframe használata nélkül?
  • RelakS
    [szép kis spam...]

Azon gondolkozom, hogy tulajdonképpen van-e értelme annak, hogy rögzítsem a menüt a képernyőn?
    Így hirtelen egy weboldalt sem tudok felhozni, ami rögzítené, és nem arról szól, hogy ilyet is lehet csinálni :)
  • RelakS
    még egy teszt
    A középső blokk IE 7 alatt is egymás alatt helyezkedik el?
    Csak mert FF-ban, Operában egymás mellett, ahol kell, de az IE6 addig felrúgja az egészet, amíg magassága van a blokknak
  • RelakS
    _Nagyon_ csábító a fix szélesség, még meglátom ^^

attól még a rögzített fejléc marad :)
  • CattiBrie
    Úgy értem az egyes frameknek.
    Jah. Én vagyok a hülye. Természetesen.
    Nem értem, miért úgy kezded, keretek, amikor CSS-ről van szó. :):)
    Mindegy, én vagyok a szöszke. :):)

FF-vel néztem, ezen kívül még IE6-tal szoktam csekkolni a művet. :)

Mondjuk én a fix szélesség híve vagyok.

De a kommentet inkább befejezem, mert már így is belegabalyodtam. :D
    Bocsi!