54
alaplap, hangkártya, monitorvezérlő
  • molnar0921
    #54
    Sziasztok (Lehet nem pont ide illik a kérdés de bízok benne, hogy választ kapok rá)

    Van egy winfast TV2000 Kártyám és a távirányítójával szeretném vezérelni a gépemet. Valahogyan megoldható ez??? Ha valaki csinált már ilyet legyen szíves írja le hogyan kell.

    Előre is köszönöm
  • bazsi123
    #53
    sziasztok

    tegnap este még jó volt, ma már viszont nem akart indulni a gépem. asus m2v alaplap (nem új), 500gb sata2 vincseszter. kiírta bootoláskor, hogy nem talált olyan médiát, amelyikről betölthetne windows-t (nem szó szerint ezt írta, de ez a lényeg). volt talonban egy másik vinyó (pata), arra gyorsan feldobtam egy windowst, ez működik. a bios nem látja a sata vinyót. tegnap még látta. kipróbáltam egy másik gépen (gigabyte m61pme-s2 alaplappal), ott sem ment

    ugye nem halt meg a vinyó? felpörög, ha bekapcsolom a gépet, tehát valami él odabent. senki sem rúgott bele a gépbe, semmit sem telepítettem hetek óta, a kikapcsolás tegnap este rendben ment, nem volt áramszünet se, szóval elémetileg semmi extra dolog nem történt. ehhez képest ma nem ment :-(

    HELP! PLZ
  • Barcelona009
    #52
    Windows
  • Hzsolesz
    #51
    Sziasztok.Beszereltem a gépembe egy új alaplapot, procit és memóriát. Eddig nem vettem észre semmi hibát, viszont most a következőt tapasztalom:ha másolok Total Commanderben az egyik vonyórol a másikra, a másolási sebesség a korábbi átlagos 40.000 kbyte/sec helyett durván megugik 90.000-100.000 kbyte/sec-re.Majd egy idő után visszaugrik 50.000 körülire, majd megint felugrik.
    Ennek én örülök,mint majom a farkának, viszont a rendszer annyira leterhelődik, hogy sokszor az egér is szaggat.Gépeléskor is kb. 10 másodpercig nem látom, hogy mit írok, aztán mintha 2-3 másodpercre kapna egy ciklust az az ablak, amiben gépelek. Ekkor gyorsan kiíródik amit addig begépeltem, aztán megint, odarohad pár másodpercre...
    Szóval másolás közben, mintha nem lenne képes megfelelően elosztani a taskoknak az erőforrást.
    Quad 2.83 GHz, Asus P5Q3 alaplap, 1333 GHz Kingstone memória, XP 64 biten.
    Ha valakinek van valami ötlete, szívesen fogadom.Köszi, és szép napot mindenkinek!
    Üdv!
  • tmisi
    #50
    BIOS boot áll le vagy a Windows?
  • spammer02
    #49
    nézzetek körül itt mielött a gépekkel kapcsolatos problémákról kérdeztek http://www.hackthat.net/df/ddos/32281/index.hack
  • Barcelona009
    #48
    Üdv.
    Mi lehet a baj, ha a gép bootolás közben leáll, és csak áramtalanítás után lehet újraindítani?
  • molnar0921
    #47
    Ha mindenáron XP-hez ragaszkodsz akkor esetleg 64 bites XP de viszont azt nem adták ki magyar nyelven :S
  • thebest00
    #46
    és semmi féle trükköt nem lehet bevetni ez ellen?, mert eléggé szükségem lenne a 4 GB-ra , viszont az XP-t jobban szeretem mint a vistát vagy a 7-est...
  • molnar0921
    #45
    Az XP 4 GB-ot kezel, de ebben benne van mindenféle memória ami a gépben van, pl. a videókártya, szóval ha van neked 4GB memória és egy 512MB-s videókártya a gépedben, akkor 3.5GB-ot fog látni
  • molnar0921
    #44
    Köszi a linket!
  • thebest00
    #43
    Sziasztok! van egy olyan problémám, h a laptopomban 4 GB RAM van de vmiért az XP csak 3 GB-t ismer fel, tudna vki segiteni , hogy mi lehet a probléma?
  • pxxl
    #42
    hali!

    van ilyen, bár rika.

    Scythe Kaze Master 3.5"
    Link
  • molnar0921
    #41
    Hello mindenkinek!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehet-e a floppy meghajtó helyére betenni egy digitális kijelzőt ami mutatja h mi hány fokon van a gépben?
    És ha igen, hogy hová kell csatlakoztatni vagy hogy hogyan működik ez.
    Ha valaki küldene lnket ahonnan lehet rendelni esetleg azt megköszönném.
  • H3LLBoY
    #40
    Hali mindenki!
    Lenne egy kérdésem: miért van az, hogy néha a monitor kikapcsol majd vissza csak úgy magától? A monitor típusa LG FLATRON ez T710P. Soha nem csinált még ilyet és elég zavaró! Ha valakinek volt már hasonló problémája és talált rá megoldást az leírhatná nekem. Előre is köszönöm!!!
  • amdopteron
    #39
    halli van egy asus k50c típusu laptopom felraktam a win7et hibátlan mindne letöltöm a gyári asus hangkártya drivert win7hez ami fent vana siteon és elkezd recsegni a hang vkinek vmi ötlete ,hogy mit tegyek vagy egy másik driver vki segítség:)
  • Cnut
    #38
    Sziasztok! Ma elkezdett elég furcsa dolgokat művelni a gépem. Játéknál lelassul/fagy, néha kékhalál, a színek megváltoznak, "összecsúszik a kép", teszek ide képet is, úgy érthetőbb. A kép a hearts of iron-ból van, de mással is kipróbáltam, ott is jelentkezik a dolog, ha nincs terhelés (csak böngészek vagy áll a gép és megy a seed) akkor eddig még nem fagyott. Sem a proci, sem a videókártya, sem a memória nincs tuningolva, a hőmérsékletek a bios szerint rendben vannak. Első körben lefutattam egy avast-ot, nem talált semmit, frissitettem drivert, az sem segített.
    Mi lehet a gond?

  • gurubefree
    #37
    Valamelyik nap azt hiszem az ATI topikban fejtegettek ez a kerdest ... ha osszinte akarok lenni az arakrol fogalmam sincs de ahogy a geped nezem nem egy ehes fajta .
  • saiyanjin
    #36
    Az forint összegben hogyan nézne ki órára illetve napra lebontva ???
  • petty88
    #35
    Sziasztok! Van egy smc2804wbr wireless routerem. diginettel. Az a problémám, hogy nemrég hirtelen azt kezdte el csinálni a router, hogy nem hajlandó betárcsázni, nincs netem. A status mezőben azt írja ki, hogy dial on demand folyamatosan. Néha egy pár óra után feáll a rendszer, néha gyorsan, de az elmult két napban már egyáltalán nem. A router webes felületét elérem, ujraindítás és újrakonfig nem segít a dolgon. van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja? Elméletileg a legújabb firmware van rajta. (Mondjuk az is 2005-ös...)
    Előre is köszi a segítséget.
  • gurubefree
    #34
    Ahogy nezem nem sokat .....
  • saiyanjin
    #33
    Sziasztok anyám baszogat a villanyszámlákkal, de nem hiszem hogy én lennék a tettes...Vajon mennyi pénzt ehet a gépem mondjuk letöltés és napközben ???
  • Digitman
    #32
    Ez akkor szokott előfordulni, ha a BIOS-ban be vannak kapcsolva a proci energiagazdálkodási lehetőségei. Terheléstől függően változik az órajel, fesz, szorzó. Szerintem elöszőr nézd meg a BIOS-t.
  • WorldTorrent
    #31
    Hi, az lenne a problema hogy mar egy ideje erosen belassult a gep , van amikor akadozik meg a zene is, a bongeszo is akadozik Messenger is, szinte minden es erosen gondolkodik a gep ha csinalok valamit. Processzor vagy mi lehet hibas?
  • moon08
    #30
    Üdv!
    Kéne egy kis segítség. Ha be kapcsolom a gépet még a win indulásánál
    el kezd villogni a kép, de ha mégse akkor ha meg próbálok elindítani egy bármilyen filmet akkor újra indul a gép. A rendszer súlyos hiba ..... felirattal indul újra. betűk elmosódva sárgás szinnel jelennek meg. XP újrarakva driverek is és semmi változás.
    Köszönöm!
  • Swarczi
    #29
    Hali! Nekem az lenne a problémám, hogy egy mérőprogram szerint a processzor szorzója hol hat, hol 9.5. Emellett a feszültség is ingadozik,plusz az órajel sem az eredeti 2,5 Ghz hanem a szorzónak megfelelően hol 1200 hol 1900 Mhz. Már kb. egy fél éve meg van a rendszer, és eddig nem volt vele probléma.
    A konfig: Gigabyte EP43DS3L alaplap, Intel DualCore E5200 proci, ASUS HD 4830 videókártya, 500 GB SATA vinyó, 2 GB Kingmax DDR2 RAM, 400 W-os FSP táp.
    Előre is kösz a segítséget.
  • Seeed
    #28
    Van egy HP C3100 sorozaatú photosmart nyomtatóm. Windwos 7hez kellene szoftver. de sehol nem találok. Vista driver nem jó hozzá. Ha egy linket tudna adni valaki azt megköszönném.
  • miki002
    #27
    Vettem egy dvd irot Asus DRW-24B1LT (sata) es az a gond vele hogy ha adato irok(avi-t) akkor érvénytelen blokkcím üzenetet ir es leáll az irás , mi lehet a gond???????volt már olyan is hogy megirta rendesen a lemezt de ritkán, a többi formátummal nincs gond...
  • jirzi
    #26
    Sziasztok Olyan problémám van hogy ha bekapcsolom a gépen van hogy csak 3. újraindításnál (teljes áramtalanítás)jön meg a net .Ha valami miatt csak simán újraindítom (mondjuk egy telepítés)akkor be sem jelentkezik csak ha áramtalanítom.Modemet használok routert nem .Ha valaki tud segítsen légyszi.Előrre is köszi.
  • Tibi7
    #25
    Sziasztok! Haverom problémája az, h legutóbb "szakszerűen" kirántotta a konnektorból a tápkábelt, és most mikor be akarja kapcsolni a gépet, bejön az ilyenkor szokásos képernyő, h: csökkentett mód, normál mód, satsat, de akármelyikre kattint, nem tölti be a windows-t. Mi a baja a gépnek? Lehetséges h telepítés lesz belőle?
  • duracellmumus
    #24
    igen az alaplapi hangkártya még ha 7.1-es akkor is hangkártya, na jó legyen audio device:)

    Használd a "válasz erre" Gombot!
  • nagyi87
    #23
    am ö lenne az
    http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-ep43-s3l_10.html !
  • nagyi87
    #22
    nem hangkártya van hanem alaplapi, 7.1!akkoris?
  • duracellmumus
    #21
    üdv!
    az eszközkezelőben van kérdőjel? vagy olyan eszköz amit nem tudott azonosítani. mert ha nincs akkor be kell kapcsolni a biosban a hangkártyát:)
  • nagyi87
    #20
    jórég szóltak ide hozzá:D
    nah az a problémám lenne h vettem egy alaplapot, használtan de még garis!
    a probléma az h nem tudok elöcsikarni belöle hangot! friss xp van fent!
    valami ötlet driver és kodekeken kívül? köszi!
  • Gerry
    #19
    Egy ismerősöm 140-es FSB-vel hajtja az 1700+os prociját, nekem 1800+ van, de nem húzom, csak kipróbáltam 1x hogy hogy megy 140-en, ment, de most visszavettem, mert nincs szükség a húzásra egyelőre A feszültséget (VCore) vedd föl 1.8-ra, vagy 1.825-re, ha gyakran fagy, és szerezz be egy erős hűtőt, ha nem lenne elég a mostani... A lényeg, hogy a 70C-t ne érje el lehetőleg a proci...