474
Mit utálsz,mit szeretsz?Agresszív vagy nyugodt vezetés?
-
#434 Autópályán a legrosszab: "a kamion előz kamiont 3,5 km/h sebességeltéréssel 22 km-en keresztül"...
Éjjel jártam párszor az M1-en határtól végig. 160-al jöttem végig, a forgalom elég gyér.. -
#433 Hát lol..
-
airsuni #432 az MSN em és mailemet is felnyomták, de megváltoztattam a jelszót, a baj egy cetli lehetett ami az asztalomon volt mikor itt voltak 1 páran -
airsuni #431 hi all! nagy baj van, most szólt nekem egy haverom hogy autós forumokba mér irkélom én az sg n hogy nekem milyen autóm van volt lesz, ezt 1sem én írtam, én eddig a 18wheels of steel:pedal to the metal fórumoban voltam csak, de sokminden igaz belőle amik itt vannak, imádom a japcsikat, úútálom a friccket és a franciákat, valóban suzuki ignisünk van, és előtte swift volt, de nincs betervezve mondeóra cserélés, bár naon szertem azt a mértet és a swift sedant is, azokért amikért le van írva, de mind sztornó, hát de akkor bekapcscolódok a témába mert suzukink van -
airsuni #430 ja és még kimaradt a #425 ből, hogy előttem át nem megy se kismama se öregasszony, ki nem engedek senkit ha nincs elsőbsége, autó ki-be-fel járón egész nap is álhat tőlem, besávolok mindenki elé, és be nem engedek senkit
yeah ;) -
#429 Magyar autópályán 160 felett szvsz életveszélyes a sok debil miatt.. -
airsuni #428 mikor lehet akkor igen ;) (olasz autópálya, de azért az m3 on is lehet döngetni) -
#427 50/90/130 1,2,3és a 4-5?esetleg 6? -
#426 legtöbbször én is és jópár haver is így csinálja, persze nem 50/90/130-ig, hanem picit fölé -
airsuni #425 sztem a tötyögés a legveszélyesebb, mert az idegesíti a gyakoroltabbakat, próbálnak előzni és puff
a legjobb hogy gyorsulsz mint a barom a megengedettig és megálsz azaz beállsz a megengedett sebre akármennyi is az -
#424 Én eccer kirepültem egy kocsi tetején borulás közben. (a tető leszakadt)
Egy varraton kívül nem lett semmi bajom. -
#423 2000.júniús.15.-én iszonyat nagy balesetem volt nekem és a barátnőmnek(ő vezetett).Szal egyszer élesztettek újra a csajomnak deréktól lefelé mindene ripityára tört az egész nyarat ágyban töltöttük de ehez képest szeptember közepén el tuttuk kezdeni a sulit.
Szóval sztem tökös vagyok de azért már tényleg csak akkor nyomom ha muszáj. -
user1991 #422 Ha valaki tötyörög, szeretem a száguldást! Szerintem Nelegyen anyira Agresziv de azért ne legyen valaki ovatos! -
RedRiot #421 Erre is lenne megoldás: kanadában ha jól emlékszem először csak valami kezdőjogsit adnak első jogsisoknak, amivel meghatározott ideig csak úgy vezethet, hogy vele utazik egy rutinos vezető (X éve érvényes jogsival). Így kevesebb gyerek mászik fára a 16. szülinapjára kapott Civiccel. :)
Nem nagyon agresszívkodtam volna én sem, ha apám végig ott ült volna mellettem. :) -
#420 engem a pofátlan emberek tudnak felbosszantani,mikor valami dugo van stb,és levágja az egész sort aztán a sor elejére beszur,kisebb soroknál ok és kell is pesten föleg kicsit pofátlannak lenni,mert amugy véged,de mikor pl m5ön dugo volt,aztán a sok paraszt leálloba nyomja végig,mi meg nem haladunk,mert elöl bepofátlankodik,na akkor jön a baj,mi is kitettük a verdát félig leálloba,amiböl veszekedés,majdnem verekedés,és kisebb kocc lett;)
(emberünk azota sem javult,mert szoktunk vele találkozni azota is,és már nem csak oldala,hanem szinte a létezö összes eleme le van törve a verdának:D -
#419 de saját magad megcáfolod,mert te is agressziv voltál,és ezen mindenki átesik(ritka kivételeken kivül)a fiatalság ezzel jár:) -
RedRiot #418 Az agresszív vezetésnek 17-18 éves koromban voltam híve, aztán egy szép napon elgondolkodtam, hogy párszor csak a jószerencsén múlt hogy nem szenvedtem balesetet, és nem haltam meg az utasaimmal együtt.
Azóta az az elvem, hogy az autó arra való hogy biztonságban, kényelmesen elvigyen A-ból B-be. Különösen kanadai tartózkodásom után lehangoló, hogy mennyire nincs közlekedési morál széphazánkban. Nem rossz a morál, egyszerűen nincs!
Az emberek nálunk hajlamosak a felgyülemlett indulataikat a volán mögött "levezetni". Türelmetlenség, tolakodás, ordibálás, mutogatás. A kanadai városokban egyenletesen hömpölyög a forgalom, a vezetők általában türelmesek, a kocsik nagyjából kiszámíthatóan viselkednek.
Nálunk nem ennyire egyszerű a dolog: vannak bizonytalan tötymörgők és vannak akiket ők mérhetetlenül idegesítenek, ezért mégjobban beletaposnak a gázba. A városi utak is tele vannak 30 tonnás teherautókkal mivel nincsenek elkerülő utak, és kerékpárutak híján a bringások is ott cikáznak közöttünk. A gyalogosok
sem szeretnek 20 métert gyalogolni egy zebra miatt, átmennek ott ahol éppen dolguk van. Ilyen körülmények között szerintem nem a tolakodás az idegbeteg nyomulás a legjobb viselkedés hanem a maximális tolerancia és türelem isten barmaival szemben. :)
Szerintem ezen a helyzeten a rendőrség tudna javítani a leghatékonyabban, de amíg egyértelműen a pénzreúszás jellemzi a tevékenységüket sok javulás nem várható. Így nincs tekintélyük, és erkölcsi alapjuk sem hogy betartassák a szabályokat. Ha Kanadában elkezd villogni mögötted az kék-piros csíkos Crown Victoria, akkor valószínűleg tényleg rossz fát tettél a tűzre. Itthon a kék baseballsapkás kretének általában csak a fizujukat akarják megtoldani pár ötössel-tízessel :( Odakint senki nem áll le azon agyalni hogy jogosan állította meg a rendőr, mert nincs oka rá! Ezt kéne itthon is elérni, ezen csak a rendőrök változtathatnak, de sajnos reménytelennek tűnik a helyzet.
Szigorúan büntetni kéne azokat, akik nem engedik el a zebránál várakozó gyalogost, de a gyalogost is büntetni kell aki átrohan a 3x3 sávos úton, a szívbajt hozva az autósokra. Fokozottan kell büntetni azt a gyorshajtót, aki forgalmas helyen izomkodik, de ha csak önmagát veszélyezteti egy kietlen útszakaszon lehet engedékenyebbnek lenni. Ki kell inteni a forgalomból a 30-al tötymörgő tavriás papót, de figyelmeztetni kell az 5 méteren belül hatszor sávot váltó Transitot is.
Ugyanakkor ne basztassák a mozgáskorlátozott gyerekét kórházba vívő anyukát, mert csak fénymásolt rokkantigazolványt mer kitenni a kispolák ablakába, mert kinyílik a kés a zsebemben...
Mind1, addig is tolerancia, előzékenység, türelem. (és az előzékenység alatt nem azt értem hogy előzzünk meg mindenkit :) -
#417 Nagygáz nagyszerencse!!! -
#416 -
#415 Gyomorforgató. -
#414 Tudom. -
#413 bmw-t nem lehet megölni:D
a soros 6 hengerest bemelegítve az jól bírja -
#412 padlógáz kuplungki -
#411 Persze. Én meg villamos vagyok. -
#410 no comment, ez nem a te totyikod
ébresztő, ez nem a monitoron ábrázolt világ -
#409 hülyeség szám.gép hót más mint a nagybetűs ÉLET :) -
#408 A vezetési stílusom:
Hmm... húztam már el 350-el zsaru mellett...
vettem már be 250-el 90fokos kanyart...
gyorsultam már 3 másodperc alatt 100-ra...
mentem már 250-el falnak és oszlopnak...
mentem már 300-al szemből teherautónak, ami 60-al jött...
ugrasztottam már át folyókat...
mindezt túléltem, mert a számítógép mindezt lehetővé tette nekem...
reménykedjetek, hogy NEM lesz jogsim... -
#407 :( -
#406 hidd el én is voltam így ezzel. aztán jól megtanultam. tíz évig nem is ültem volán mögé. -
#405 Mondjuk más kérdés h jó hosszú a váltó, 2esben 95ig elmegy.. -
#404 kettesbe simán vissza lehet rakni még 130nál is
én szoktam (1.6 os fiat).. Finom kuplungkezeléssel és fékkel
irtózatos lassítást tud produkálni, és fordulatszám se megy 3000 fölé ha
ügyes vagy.. -
#403 30as táblát
én azt még egyszer nem tartottam be... -
#402 az autot azért tartom, hogy ne kelljen buszra várni -20 fokban és +40-ben és hogy ne kelljen azzal a sok paraszttal együtt utazni és ne kelljen gyalogolni. szóval nyugodtan, kimérten vezetek, betartva az utolsó bokorral benőtt 30-as táblát is mert nem akarok a szervízben ácsorogni vagy az ambulancián/rendőrségen/hullaházban kikötni akkor se ha a kedves autostársam mögöttem anyázik mert már elfelejtette, hogy semmi sem olyan sürgős és még mindig jobb helyzetben van mint aki a tömegközlekedésre szorul. :) -
#401 ha meg 100 fölött van, akkor hamarabb ugrik szét a váltó sztem... -
#400 itt nem 60nnál volt,a csávó szép sebességről tette vissza, a fordulatszámból ítélve, astrát ha 60nnál visszaváltod kettesbe semmi baja nem lesz, tudom kettő is van itthon :) -
#399 ilyet szoktak csinálni max 60km/h sebességgel és min 1.6-os motorral. amúgy nem kéne h ettől elromoljon. -
#398 #391 -
#397 Minek egyből egybe ,azt padlógáz,de minimum száznál. -
#396 ezt mi is tudjo csak a csávó nem tudta :)
amúgy egyszerűn félre váltott csakhogy 4esből 2esbe hogy azt nem vágom, mer baromira nem úgy van elrendezve.
lhete, hogy 5ből ment 4 helyett 2 be, bár az még durvább :DD -
#395 jol tanultad... főleg ha az ember 4ből kettőbe kapcsol, még szép, hogy lassítani kell