39
Melyik jó, melyik nem és ha nem, miért?
  • cookelair
    Nos, 3 éve nem szólt senki, de majd most ÉN! :)

Adott egy PHILIPS TV (20PZ1542 / 58), aminek néhány
    (vicces, de nem mindegyiknél)csatornáján zúgás jelentkezik a hangszóróból, a képen pedig egy másik csatorna körvonalai láthatóak (=szellemkép ?). Ez egyébként a fehér háttérnél jön elő a leggyakrabban.
    Ha pedig egy egyszerű Video-magnót is közbeiktatok a koax kábel és a TV közé, akkor pedig ez a zúgás teljesen eltűnik (TV-n beállítom a magnót, a magnón meg a csatornákat). Ez a megoldás azért nem műxik rendesen, mert a magnó öregsége miatt nem ad valami szép képet a TV-n.
    Kérdésem az lenne, hogy lehet-e valamilyen eszközt állítani ezekben a TV-kben a különböző csatornák beállításához? Mármint a készüléken belül.

Kérdem ezt azért, mert az említett magnó ("ITT NOKIA") hátlapján van egy kis potméter, amit csavarhúzóval tekergetve lehet állítani a csatornákat valami "csatornaütközés" miatt a C31 meg egy másik érték között.

Megköszönném, ha valaki válaszolna (IGEN / NEM) mielőtt elviszem egy szakihoz, az meg két csavarásért elkér 10 rúpiát ötperces munka gyanánt...
  • desigo
    itt nézz szét hátha van
  • DJ Bee18
    azt szeretném kérdezni, hogy 50-60cm-es síkképcsöves TV-ét akarok venni egy szobába, és még ebben a kategóriában nem találtam 100Hz-eset, létezik egyáltalán 100 Hz-es ebben a kategóriában?
  • desigo
    Nah pont egy ugyan ilyet állítottam be ma.
    A barátnőm szomszédasszonyának a gyerekei vettek egy ilyet a tescoban.
    De az szerintem csak 72 cm-es volt.
    Nagyon szép képe volt a menüje is könnyen átlátható.

Volt még egy porszívónk ami tönkrement 1 hónappal a gari lejárta után.
    Mondjuk az annyira nem gáz mert mégsem 100 rongy:)
  • szala
    http://avplanet.hu/WS-32Z306T erre gondoltam
    a garancia meg asszem 3 év a samsung cuccokra, ami elöny asszem, ma ment tönkre másodszor az indesit mosogépünk garin tul, elöször 3 honaposan,amire csak 1 év volt , asszem én ezzel vagyok ugy, mint Te a sony val :o)))
  • desigo
    küldjél légyszíves linket,hogy melyikre gondolsz

egyébként meg azt kell megvenni amire a legtöbb gari van
  • szala
    na király, akkor a sony kilöve :o( akkor lehet várok kicsit, hátha lemegy a samsung ára, bár most néztem avplanet nál akciozzák 136 ért, az már emészthetö
  • desigo
    Én tuti,hogy Sony terméket az életben nem veszek többet!

3 éve vettünk egy 72 cm es 100Hz-es Sony tvt (kv29fx66).
    250.000 Ft volt akkor.Két év garit kaptunk rá.Amint lejárt a garancia el is romlott.Nehezen kapcsolt be,mintha táp gondja lett volna.Egy kis panelt kellett benne cserélni.70.000 + munkadíly.
    Vettünk vele együtt egy 6 fejes hifi stereó videót is kb 70.000 -ért.
    Az pedig már kb két hónapos korában elromlott.kb 4x vittem vissza a szervízbe. Szoftverfrissítéssel mindig megoldották a gondot aztán végül kicserélték a procit benne.

Én hülye a vásárláskor meg direkt csak Sonyt akartam mert az megbízható.cc
  • szala
    néztem, végülis szép képük van, amit néztem ( nem vágom igy a tipusát) kicsit ormotlan volt a kávája, az uj slim fit meg kcsit még drága, legalábbis nekem :(
    Lehet csak én vagyok ilyen, de kicsit félek az olyan márkátol, ami a kávédarálotol kezdve mindent gyárt, hogy mindenben jo minöséget tud produkálni, aztán ki tudja, lehet ugyan azon a soron készült a jvc is meg a sony is :o)
  • desigo
    Samsungokat nem néztél?
  • szala
    Sziasztok
    Tv vásárlás előtt vagyok, a pénztárca mérete kb 150 e ft és 82 cm es crt tv lenne a cél. Ebbe az árba kb 2 féle JVC 2 féle panasonic férne ahogy nézegettem az árakat. Régebben volt SONY is, de ők már leálltak a crt vel :o( Szóval az volna a kérdésem, kinek mi az esetleges tapasztalata, infója ezekről a készülékekről. Tudom, hogy mind alap széria, semmi extra, de az feltünt pl, hogy a panasonic kb 10 ezerrel drágább, de szebb a képe mint a JVC képe, vagy ez csak beállitási különbség lehetett? Sajnos nem tudtam kiprobálni, mert kirakatban volt :(
    Köszi elöre is a segítséget
  • desigo
    Nah milyet vettél?Lassan nekem is aktuális lesz valamilyen tv beszerzése.

A Sony Bravia LCD tvknek valami eszméletlen szép képük van!
    Csak egy kicsit drága nekem.
  • Cat #27
    na, senki egyéb ötlet?
    hol a legolcsóbb egy 82 centis 4:3-mas PIPes tévé? :)
  • NormalisEmber
    bocs, nem láttam hogy válaszoltál, mert írás közben elmentem valahova. Szóval akkor végülis tudod mi a helyzet proji ügyében
  • NormalisEmber
    Bár a projektor nem olcsó dolog, mondjuk 200-250e alatt nem érdemes gondolkodni rajta. Az enyémet(Sanyo Z2) 190e-ért kínálom, ennél olcsóbban házimozira szánt proji a Z1-es, feltéve hogy lehet még kapni.

• Cat #24
    volt már itthon projektorom, tudom milyen - számgépre rádugva tökéletesen használható, de a déli hiradót nem akarnám vaksötétben megnézni
  • NormalisEmber
    A "jó" projektoros tv úgy 500-600e-nél kezdődik, és az olasz sim2-nél(1.5m) kezd "majdnem tökéletessé" válni. Én suliból hazafelé jövet néha betérek a duna plázába, ahol egy ilyen samsung ki van téve az Euronics-nál. Háááát, elég sokkoló élmény:))))

Ha tudsz teljes sötétséget csinálni, én azt mondom projektor. Elég nagy élmény az első film megnézése 2.5m-es képátlóban, nem beszélve arról hogyha jó géped van és kellő türelmed, akár a jóminőségű dvd lejátszót is megspórolhatod,ha htpc-ként használod(hiszen a közvetlen digitális dvi-dvi vagy dvi-hdmi esetleg dsub-dvi(v.hdmi) jobb mint az analóg-digitális összeköttetés.

Bár ez tényleg attól függ hogy mennyi tv-t nézel. Én tv nézésre bőven megelégszem egy 51cm-es crt tv-vel.
  • guardian hero
    3. Sajnos annak a képminősége tényleg jó szar, homályos, életlen, sötét... Menj el egy ilyen üzletbe ha teheted, és nézd meg, elég kiábrándító. Talán egy 82 centis képcsövessel járnál a legjobban.
  • Cat #21
    1-2. Ok, de attól még továbbra is félek az olcsó plazmák képminőségétől :)
    3. aha. 180ezerért lehet egy 100 Hz-es Samsungot kapni, ami csak nem szar -> http://euronics.tulelo.hu/fileadmin/kepek/EU4.pdf

4. Teljesen, nappal is éjszakai vaksötétséget - több mint százéves régi bérház, fábol vannak a redönyök :) De a tévé bekapcsolásához biztosan nem huznám le.
    5. a plazmát mint végső variációt irtam oda, de egyébként nem hiszem hogy mostantól kezdve nagyon zuhanna az áruk. Már 350ért vannak (nyitóakciókban 300ért is), és sztm 250 alá sohasem fognak menni, akkor már inkább a kijelzőméretet növelik (93 helyett 107 cm), illetve a felbontást, vagy egyéb csodálatos fantázianevű technologiákat, esetleg még 2e oldal teletextet :)
  • Cat #20
    tévézés, filmnézés (elég sokat töltök le netről, és most a 19"es lcdmen nézem)
    játékra egyáltalán nem, nincs konzolom
    LCD TV az, amit biztos nem vennék, egyszerüen nem én vagyok a célcsoport. Az olyan háztartásokba jó, ahol kicsi a lakás, számit a tévé vastagsága (nálam nem), és közelről nézik az átlagos méretü kijelzőt, szóval számit a pixelek, a felbontás nagysága. Nálam ez se igaz. Egyelőre még parasztvakításnak tartom, majd 2 év mulva talán.
  • NormalisEmber
    Az jóisten tudja mi van velem, de megint rosszul írtam. Végleges verzió:
    1.ha ezt veszed, akkor jövőre megvárhatod a plazma/lcd-k árzuhanását. Egyrészt jönnek az új kijelzők(Sed,oled), másrészt a hdtv plazmák árcsökkenése magával rántja a hagyományos nem hdtv felbontásúak árait

2.hasonló a helyzet mint az egyesnél, ellenben a nagyobb képátló nyilvánvalóan nagyobb élményt nyújt. Itt még megjegyezném, hogy a 3-as pontban írt árhuzanás lehet hogy jóval késöbb fog bekövetkezni, ezért lehet hogy egy jó 82-es tv-vel járnál a legjobban

3.Isten őrizz hogy ilyet vegyél. Egyrészt a képe irtó pocsék (nem azt mondom hogy egy projis tv-nek nem lehet szép a képe, de ennyiért sajnos reménytelen)

4.dvd-re,játékra (na jó, egy 80órás final fantasy-ra mégsem) tökéletes, tv-re nem. Bár ennyiért nehéz a választás, de nem lehetetlen. Vásznat meg te is tudsz fabrikálni. Kell egy vékony farostlemez, azt befested matt-fehérre és kész.Vagy a fal). Projektornál megjegyezendő, hogy ebben az árszegmensben a deinterlacer(ami átalakítja az analóg adás képét) elég gyenge, ezért említettem hogy nem alkalmas tv adások nézésére. Mennyire tudod a szobát elsötétíteni?

5.az egyes hozzászólás alapján érdemes fontolóra venned
  • NormalisEmber
    fáradt vagyok:a 2-es pontban természetesen az 1-es és nem a 3-asra utaltam.

• NormalisEmber
    1.ha ezt veszed, akkor jövőre megvárhatod a plazma/lcd-k árzuhanását. Egyrészt jönnek az új kijelzők(Sed,oled), másrészt a hdtv plazmák árcsökkenése magával rántja a hagyományos nem hdtv felbontásúak árait

2.hasonló a helyzet mint az egyesnél, ellenben a nagyobb képátló nyilvánvalóan nagyobb élményt nyújt. Itt még megjegyezném, hogy a 3-as pontban írt árhuzanás lehet hogy jóval késöbb fog bekövetkezni, ezért lehet hogy egy jó 82-es tv-vel járnál a legjobban

3.Isten őrizz hogy ilyet vegyél. Egyrészt a képe irtó pocsék (nem azt mondom hogy egy projis tv-nek nem lehet szép a képe, de ennyiért sajnos reménytelen)

5.dvd-re,játékra (na jó, egy 80órás final fantasy-ra mégsem) tökéletes, tv-re nem. Bár ennyiért nehéz a választás, de nem lehetetlen. Vásznat meg te is tudsz fabrikálni. Kell egy vékony farostlemez, azt befested matt-fehérre és kész.Vagy a fal). Projektornál megjegyezendő, hogy ebben az árszegmensben a deinterlacer(ami átalakítja az analóg adás képét) elég gyenge, ezért említettem hogy nem alkalmas tv adások nézésére. Mennyire tudod a szobát elsötétíteni?

4.az egyes hozzászólás alapján érdemes fontolóra venned
  • guardian hero
    Mire használnád? TV, DVD, konzolos játék esetleg? Ha főleg az első, akkor 72 centis bőven jó, a többinek szarabb képe van a tévéadásoknál. DVD-nél 82 centis-t érdemes lehet a widescreen miatt, bár a projektoros tévéknek nagyobb a képe, nem biztos, hogy megéri - rosszabb képminőség, rövidebb élettartam.
    Ha játszani is szeretnél rajta, akkor már HD-ban érdemes gondolkodni - nagyon jó kis 82 centis LCD HDTV-k kaphatók 3-400e-ért.
  • NormalisEmber
    elnéztem az írásodat, mindjárt írok egy javítottat. Bocsi
  • NormalisEmber
    lépésről lépésre:

2.Isten őrizz hogy ilyet vegyél. Egyrészt a képek irtó pocsék (nem azt mondom hogy egy projis tv-nek nem lehet szép a képe, de ennyiért sajnos reménytelen)

3.dvd-re,játékra (na jó, egy 80órás final fantasy-ra mégsem) tökéletes, tv-re nem. Bár ennyiért nehéz a választás, de nem lehetetlen. Vásznat meg te is tudsz fabrikálni. Kell egy vékony farostlemez, azt befested matt-fehérre és kész.Vagy a fal). Projektornál megjegyezendő, hogy ebben az árszegmensben a deinterlacer(ami átalakítja az analóg adás képét) elég gyenge, ezért említettem hogy nem alkalmas tv adások nézésére. Mennyire tudod a szobát elsötétíteni?

4.az egyes hozzászólás alapján érdemes fontolóra venned
  • Cat #13
    na, emberkék, a kérdés adott

Minél nagyobb képernyős tévét szeretnék venni, opciók:

1. sima 72 centis tévét veszek olcsóért, nem szorom a pénzt, ezt 70ezerből meg lehet uszni.
    2. 82 centiset veszek, ez 100 körül kapható
    3. 116 centis projektorost lehet venni 150ért - félek a projektorostól, oldalról nem lászik a képe
    4. olcsó projektor 160ezerért - hely van, szoval ez nem probléma, magas, 4 méteres galériás lakás, 5 méteres szoba. Hátrány: a lámpa max. 3e órát bír, és vásznat is venni kellene. Napi tévézésre szintén nem alkalmas, hisz nappali fényben még a legdrágább projektor is gázos
    5. 10 honapos hitelre, havi 35ért egy plazmatévé. Hátrány hogy nagyon drága, az olcsó plazmatévék szarok, borzasztó sokat fogyasztanak és 4 év után beég a képük, tönkremennek

Ami fontos lenne még nekem, hogy legyen benne PIP (picture in picture), amikor reklám van mindig elkapcsolok, és ilyenkor csak a bal felső sarokba raknám, és akkor kapcsolnék vissza ha vége a reklámnak
    de ha nincs benne hát nincs benne

vélemények?