Deus Ex
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W
Eddig Hong Kong-ig minden remekül működik!
Letöltés
A system mappa tartalmát csak másoljátok be a "Deus Ex\Revision\System\" mappába!
Természetesen a biztonsági mentést ne hanyagoljátok a meglévő mappában!
A fájlok a Revision 1.0.0.3-as javításra lettek nálam rámásolva,szóval azt ti is tegyétek fel!
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition
Mondjuk jó "apróbetüs" a felirat fullhd-n : )
Ha jól sejtem ehhez nem lesz jó a magyarítás, de tuti futni fog mindenkinél.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A feszítõvas mondjuk elég op közelharcban, hátulról még képzetlenül is egy ütés egy õr, de szembõl is gyorsan hidegre lehet tenni. Ha jól emlékszem, képzetlen pisztoly használatnál is elõfordult, hogy a fejlövés nem ölt elsõre, pedig eltaláltam a csókát, mert vérzett. Ez is stealth 10mm-esnél volt, mert annak kisebb a sebzése mint a sima 10 milisnek.
Néhány dolog: érdemes a Deus Exe -vel használni(ezt akkor is ajánlom, ha nem akarsz modokat telepíteni)
Szerintem a legjobb új renderer: DX OpenGL 2.1 (nekem ez volt a legstabilabb)
Az új HDTP-röl néhány dolog: Shifterrel NEM kompatibilis, de a végleges New Visionnel igen.
Szerintem érdemes kipróbálni, én végigjátszottam velük a játékot(ismét), és csak dicsérni tudom öket😊
Tranq dartról annyit kell tudni, hogy itt egy hit&run fegyver és egy non-lethal dmg-t pakol az ellenre, ami folyamatosan sebzi, így pár másodperc alatt üti csak ki. Ha fejre célzol (ami kezdetben nehéz) elvileg hamarabb érzékelhetõ a hatása. Ha nálad nem dõlnek ki tõle, akkor vagy nem találod el az ellent, vagy rossz ammo van betöltve. Bár gondolom inkább az nem tetszik neked, hogy nem olyan easy mode mint a HR-ben, ahol kb. egybõl kiüti õket a cucc. Egyébként a legjobb stratégia, hogy betaggeled az enemyt aztán szépen elbújsz és megvárod míg elkábul, vagy egy sarok mögött bevárod és mikor odaér leütöd. Ezt akár 3-4 õr esetén is el lehet játszani: ilyenkor öröm nézni ahogy szépen sorban eldõlnek mint a dominók. Persze ha a közelben riasztó cucc van, akkor nyilván nem fogod a tranq dartot használni, hanem valami más módszert kell kitalálni.
(pl. pepper gun + hátulról egy baton/prod kombó vagy meglövöd a falat/vmi itemet eldobsz és így elcsalod az õröket stb.)
A riot prod is teljesen oké, csak nem mész hozzá elég közel, akkor van az amit írtál. Sunnyogj az õr mögé guggolásban aztán mikor 1 centire vagy tõle nyomd a háta közepébe. Vagy akár batonnal is leütheted, az sem halálos. Ha jól csinálod egy ütésbõl összedõl és többet nem kel fel.
tranq crossbow foscsi, kiütni instant asszem csak sokkolóval tudsz, ha valaki mögé észrevétlenül odalopózol, és hopp.
"The trees move. Do you not see it?"
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Gondoltam 0 killel játszok, de lövök egyet ezzel a szarral és mindig tudja a célpont azonnal honnan lõttem, vagy riaszt vagy rám lõ.
Mondjuk nem kéne neki ÖSSZEESNI????
Jó... legyen a sokkoló... besokkolja az ürgét, rázza kb. 5 mp-ig majd megfordul és rám lõ!
WTF???? Mi értelme a silent no-kill fegyvereknek, ha ennyire lófax értelmük van?
Mit csinálok rosszul? ^^
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Shifter meg mert ász.
modlist itt, még DX10 megjelenítõ érdekes meg HDTP
"The trees move. Do you not see it?"
eléggé kihalt a topik, de azért teszek egy próbát.
Megvettem a játékot, mert nagyon jó akcióban volt, de lenne vele egy kis gondom. Méghozzá a felbontással. Igen, arra már rájöttem, hogyan kell beállítanom a nagyobb felbontást, a gondom ott adódik, hogy ha a monitorom natív felbontását állítom be, a bevezetõ animációknál nem látom a feliratot. Ezt lehet-e valahogy orvosolni, vagy kénytelen vagyok ezek elõtt mindig visszaállítani a felbontást kisebbre?
AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD
The Nameless Mod
a fórum itt van:
http://www.dxalpha.com/forum/viewforum.php?f=141
de itt néha nagyobb az élet:
http://offtopicproductions.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=3148
elkezdtem a fordítását, hogy lesz-e belõle valami, az soktényezõs kérdés. s ha lesz is, nem mostanában (hetek/hónapok): a prodzsektvezetõ szerint 2-300 a4 oldalnyi anyag.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
a modot 7 éven át fejlesztette egy kis csapat. pár hete jelent meg az angol verzió - az angolság, mint írtam borzasztó, de egyrészt ez a mod egyetlen hátránya, másrészt készül javítás.
a történet nem kapcsolódik szervesen a deus exekhez, bár uaz a világ s persze vannak kikacsintások a dx játékok irányában. a történet szerint egy orosz mi költözik fejünkbe, s az õ érdekében haladunk elõre a játékban.
én realistic-en toltam, a lentiek is (részben) ennek a nehézségi szintnek megfelelõ benyomások. realistic-en a mod a dx azon tulajdonságait domborítja ki, amelyeket szeretek, s nagyon az én játékstílusomnak megfelelõ.
játékhossz: az én pepecselõs, felefedezõs, visszatöltõs-újrapróbálkozós stílusommal kb 20-25 óra.
grafika: megpróbálták az utóbbi 10 év rajongói fejlesztéseit belepakolni, alapból van benne dx9 és dx10 renderer, viszi a szél a faleveleket, esik a hó, stb. unreal 1 motornak nagyon kellemes.
zene: nem különösebben emlékezetes (semmi dx main theme vagy wan chai market theme), de jól illeszkedik a játék atmoszférájához, hangulatos.
helyszínek: egy bevezetõ szint (na ez elég semmilyen, senkit ne tántorítson el, utána csak jobb lesz - sokkal), két városi (párizs és moszkva), két bázisos (szibéria, usa) + egy kicsi, hogy oda eljutunk-e, egy döntésünktõl függ. a pályatervezés kiváló - bár ez fõleg a bázisos pályákon tûnik ki.
nehézségi szint: jóval nehezebb, mint dx, fõleg az elején. kevés a lõszer, a kütyü (lockpick/multitool), s az xp - igencsak kényszerít a takarékosságra (s ezzel pl közelharcra).
feladatok: a játék jellegébõl fakadóan fõleg hozd el/öld meg/kapcsold be/kackold meg jellegûek, de ötletesek, érdekesek, jó a körítés. itt-ott kell a játékban dönteni, pl párizsban két szembenálló félnek végezhetünk munkákat, de végül vmelyik mellé kell állnunk, moszkvában egy megszerzett tárgyat a két érdeklõdõ egyikének adhatjuk csak oda, a szibériai pálya elhagyásának módjától függ, hogy játszhatunk e a +kis pályán (és mások a jutalmak is), a végsõ helyszínen pedig hasonlóan a dx-hez választanunk kell 3 fél kívánságai közül. ezek mellett akadnak persze mellékküldetések is.
csaták: a játék (realistic fokozaton meg fõleg) a lopakodós stílusnak kedvez. távolsági csendes fegyver viszont alig van (silencer mod sincs), lõszer a játék elsõ harmadában amúgy is kevés - az ellenfelek fõ leküzdési módja tehát a fejbekólintás. olykor azonban a játék belepottyant olyan helyzetekbe, ahol a csatározás elkerülhetetlen. az alap dx arzenálján felül ehhez kapunk pár hasznos eszközt, ezekrõl késõbb...
ellenfelek: kb dx felhozatal, más köntösben (új skinek): rendõr, katona, mib, kiborg, botok.
skillek (7): összevonták õket (pl elektronika: hackelés+multitoolozás, mechanika: botjavítás+zárnyitogatás, medicina: gyógyítás+közelharci fegyverek), így az alapjátékkal szemben mindegyiknek van vmennyi értelme.
perkek (8): igen, itt ilyen is van, az összeszedett xp-t nem csak a skillekre verjük el, hanem idõnként egy-egy hasznos képességet is választhatunk, pl bioenergia elemekbõl dupla kinyerés, egy fegyverre két egyforma modot is tehetünk (alapból csak egyet!), lopakodás, drone felrobbantása.
augok: csak 1-2 esetében kell/lehet választani a beültetendõ képességek közül. itt is történtek összevonások, pl tüdõ: úszás+környezeti ártalmak, vagy kar: emelgetés+közelharc. augoknál néggyel szemben csak 2 fokozat van (s az sem mindegyiknél): alap és "utánégetõ".
xp: a játék közepétõl viszonylag szûkmarkúan mérik (relatíve, ahhoz képest, hogy mennyi kellene egy skill fejlesztéséhez, egy új perkhez), ugyanakkor a játék dxnél jóval több xp-vel jutalmaz felfedezezésért, kreativitásért. érdemes bejárni minden utat, megnyomni minden gombot.
pénz: itt elég kevés, érdemes az elektronikát már párizsban felfejleszteni 3-as szintre, hogy többet adjanak az automaták. költeni meg csak a legjobb cuccokra érdemes (aug, fegyver mod, bot).
bioenergia: az elemeknek a dxnél itt nagyobb jelentõségük van. bár minden helyszínen van repair bot (bár átkozott legyek, ha emlékszem, párizsban hol), ezekhez egyrészt nem férünk rögtön hozzá, másrészt az augjaink dxnél sokkal jobban szívják az energiát (egyik-másik pár másodperc alatt leszívja), harmadrészt botjainkat is ezzel tölthetjük - nem véletlen, hogy a 8 perkbõl 2 bioenergiával kapcsolatos. a szokásos kék elem mellett találunk pirosat is, dupla kapacitással - viszont mindkettõbõl csak huszat vihetünk magunkkal (vs dx 30).
van pár érdekes játékmenetbeli változatás, pl kamerákat nem lehet elpusztítani, csak megbolondítani vagy kikapcsolni; dizsikben dx:iw-hez hasonlóan elszedik a fegyvereinket belépéskor (de nem adják vissza automatikusan, úgy kell összevadászni a "ruhatárban"); a kis biztonsági bot és a katonai bot fegyverzetét megváltoztatták, stb.
pár szó a tárgyakról.
pisztolyok, puskák: mai fegyverek, pl awp, m4a1, ak-101, glock19, five-seven stb. elsõ (és egyetlen) hangtompítós pisztolyunkat (ami smg) moszkva elején kaphatjuk meg, elsõ (és egyetlen) hangtompítós puskánkat (m4a1) moszkva vége felé (silencer mod ugye nincs), úgyhogy addig a távoldági csendes irtás a minicrossbow feladata. a lõszer persze kevés...
multitool/lockpick: mint dxben, de csak 12-12-t cipelhetünk magunkkal. ezekkel is spórolni kell.
botok: magunkkal hurcolhatunk 2 pókbotot, az egyik gázfelhõt képez + nyuginyilakat lõ, a másik elektrosokkol + robbant maga körül. a kettõ közül elõbbi a hasznosabb, nagyobb ellenfélcsoportot/láthatatlan ellenfeleket rövid úton elintéz. a második elvileg botok ellen lenne jobb, de nagyobb botok hamar szétkapják. kis távirányítóval figyelhetjük a botok mûködését, vaálaszthatunk üzemmód között és kikapcsolhatjuk mielõtt újra felvennénk õket. a botok is bioenergiával mennek, sérüléseiket javítócsomaggal gyógyítgathatjuk. se biocellából, se javítócsomagból nincs vmi sok, szóval botokat tényleg csak szükséghelyzetben érdemes alkalmazni, de akkor nagyon jól jön + jó móka!
drone: kicsit a fentihez tartozik, de mégsem. alapból kémkedésre lenne alkalmas, mind a dx spy drone augja, de ez nem fogyaszt bioenergiát (legalábbis nem a miénket, hanem a sajátját), viszont az inventárból foglal 1 kockát (nekem 9 volt, valszleg min 10-et lehet cipelni belõle), s fõ haszna egy perk megszerzése után az, hogy fel lehet robbantani - s ez nem gep rakéta s nem lam robbanás, hanem law: 2 egymáshoz közeli katonai botot úgy szétkapott, mint a huzat...
gránátok: van egy új, a napalm gránát, ami lángra lobbantja a közeli (humanoid) ellenfeleket, s õk rohangálnak mint mérgezett egér, míg össze nem esnek. látványos és hasznos, de (mint gránátokból általában) kevés van belõle.
más nem nagyon jut eszembe, tessék vele játszani. én dx:hr-t tettem halasztottam el a kedvéért, s nem bántam meg. bár az új angol verziót tán érdemes megvárni - az egyetlen negatívum, de bosszantó...
http://www.moddb.com/mods/2027
az angolság pocsék, de lelkes népek dolgoznak a javításon, tán érdemes megvárni.
most fut munka, de ha nem feledem el, késõbb lehet, írok kis kedvcsinálót.
fejleszteni szvsz nem érdemes (legalábbis ellenfelek miatt): átlag nsf/unatco/mj12 elhullik egy stealth attacktól (ha fejét vagy a hát alsó részét/segg felsõ részét ütöd), a játék 2/3-ánál megszerzett dragons tooth meg egy ütéssel viszi a mibeket, m12 commandot is (realistic).
az is mûködik, hogy lerohanod az áldozatot, stun prod fejbe, s amíg rángatózik, adni neki batonnel/feszítõvassal (a stun prod lõszerrel való takarékoskodás jegyében).
ha szeretst csapkodni, hirtelen nagyon jól jön a gázspray/gázgránát, bár ezektõl te is sérülsz vmennyit.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
-nemhalálos: riot prod vagy baton, utóbbihoz több fejlesztés kell, hogy az erõsebb ellenfeleket is leüsse
-halálos: elején pajszer, majd Dragon Tooth Sword, talán egyet kell a low-tech-en fejleszteni
Ezek hátulról mind instant knockdown/halál.
Steamen meg lehet venni a DX1 és a DX2 részt 2,5 Euróért, csak ma, éjfélig. Nyomás a bolt!
Ha anélkül, akkor telepítsd újra a játékot, mert nincs jobb ötletem. Elvileg nem kellene ilyennek lennie, de minden megeshet.
Ez a DXFonts.utx a menüben lévõ gombok feliratait adja meg, nem másét.
Next PC upgrade: 2022
http://www.cwdohnal.com/utglr/
Írd felül a \System\ mappában lévõekkel és indítsd el safe mode-ban a játékot, ott válaszd ki a megfelelõ renderert és kész is van.
Néhány grafikai kozmetika a játékhoz:
Használható MOD-ok:
Deus Ex Ultra High Quality MOD v0.1
Revision MOD (ez a játékbeli pályákat teszi bejárhatóbbá)
Még készülõ MOD-ok:
Project HDTP (ez benne van az Ultra High Quality MOD-ban)
New Vision MOD (ez a textúrákat cseréli le nagyfelbontásúra)
Jó játékot!
Ehh, na mind1, XP-n a Deus Ex azért dob vissza az asztalra, mert a DEP, Data Execution Prevention nem engedni az EXE-t annyi erõforrást használni amennyi kell... csak be kell rakni a listába, és fut rendesen, hanggal mindennel.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Próbálkozom felrakni a játékot Windows XP Pro alatt, de egyszerûen nem hajlandó rendesen futni...
GOTY-rakom fel, felmegy szépen rendesen. Még azért felrakom az 1112fm patch-et is just in case.
Elindítom, feketeség, majd visszadob az asztalra. SEMMI HIBAÜZENET, csak kidob.
Nah köv próba, Safe Mode-ban indítom, elindul ha a Disable all sounds be van kapcsolva, csak ugye akkor nincs hangom. Mondjuk már csak azért is játszanék hang nélkül, de nem tudok.
A menüben elõször ugye elrepked az EIDOS logo, majd az ION Storm logo majd bejön a DEUS EX logo. NA itt van probléma, ugyanis ez valahogy bugos. Elvileg ilyen villámok kellene csapkodjanak a gömbbe középen, de ez nincs csak a Deus Ex felirat villódzik, és nem tudom mozgatni az egeret. A sebességgel nincs semmi gond, nem fut hipergyorsan. Azt is megpróbáltam, hogy mielõtt bejönne a Deus Ex logo, gyorsan rákattintok a New Game-re, amire el is indul a játék, de olyan 1-2 per után ismét hibaüzenet nélkül kidob az asztalra.
Megpróbáltam a Windows 98 kompatibilitás módot, ekkor el se indul a játék, el se sötétül a képernyõ, csak splash screen és visszadob.
Ma próbáltam meg azt, hogy VMWare alatt felraktam a Windows 98-at, és ott installáltam. Na itt más hibák voltak, alapból nem mozgott az egér, hang nuku, stb.stb., de az egész windóz kalap trágya volt VMWare alatt, szóval szerintem ez nem csoda.
Az egyetlen dolog amit nem értek, hogy MINDENHOL azt olvasom, hogy hát a Deus Ex milyen jól fut XP alatt az embereknek... Nekem ráadásul egymagos Athlon 64 procim van, 32-bites XP Pro szal nincs is kétmagos vagy 64-bites kavarás... Egyszerûen nem tudom felfogni mi a hiba vagy hol van... Beírom ide, hátha valakit idevet a sors vagy a Google és van elképzelése.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."