Allergia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

néhány hasznos dolog, bár akad köztük néhány drágább termék is, többnyire tényleg hasznos dolgoknak tûnnek

http://shtrend.hu/index.php/Wellness/7-hasznos-tanacs-az-allergia-ellen.html
orrdugulásra nem tudtok valamit?

egy régi fórumon olvastam a grapefruit csepp alkalmazását (ha valaki nem ismeri, és érdekli, szívesen leírom), és nagyon sokat segít, kivéve az orrdugulást.

már nem nagyon merek befújni orrsprayt, a tengervizestõl meg szinte teljesen bedugul.

az a baj, hogy nem bírom a tablettákat, mindegyik kiüt.
Annyi lenne a kérdésem hogy szerintetek mi jobb allergiára? Rhinospray vagy Otrivin? Mert mind a kettõrõl azt hallottam hogy elég jól használ...! Kíváncsi lennék a véleményetekre. Az oldalon meg csak úgy van esélyem megnyerni a Bordeaux-i utat ha én is töltök fel videót? Mert akkor az nálam nem játszik mert iszonyatosan szégyenlõs vagyok😊

Thaison
Ez az allergia olyan dolog hogy csak tüneti kezelés létezik, innentõl kezdve, mindenkinél más válik be, mert egy szervezet sem ugyan olyan. Szóval az embernek tényleg meg kell találnia azt ami a legjobban beválik. Nekünk a családban csak apámnak van több gondja, több féle növényre, szóval neki nehezebb, de nálunk általában a Rhino-t használják. Az oldal kapcsán meg annyit hogy elég sok olyan oldal van ahol ilyen kérdez felek dolog mûködik de ez legalább vicces is a videók meg a játék miatt. Szóval ötletes.

analfa
Az oldal amit linkeltetek elég jó. Sok hely van ahol elvileg van beteg kérdez orvos válaszol opció, de olyat én még nem találtam, ahol célzottan allergológussal lehet beszélgetni. A feltöltött videokon meg nevettem egy jót. Belekukkantottam az ottani allergia-tudástárba is és azért 1-2 olyan dolog van amit nem tudtam eddig. Mondjuk abban igazatok van, hogy aki már jópár éve szenved ebben az eléggé kenivágja a témát, és vannak tapasztalatai hogy neki célzottan mi az ami segít és mi nem.

morleone
😄 Így van, néztem egy két fórumot meg beszélgettem is mikor elkezdtem érezni magamon az allergiát és tájékozódtam a témában. Azt vettem észre hogy csak allergológusokkal meg fõorvosokkal beszélek annyira kenik vágják a témát (közbe meg 10-15 éve allergiások egyesek). Szerintem szerencsétlenségükre, mert a tökömnek lenne kedve ezzel foglalkozni.
Hál Istennek elég csak orrspray-znem, meg fújogatni az orrom a szememmel nincs gond, bár ezt is idõ volt mire megtaláltam, mert volt 1-2 amitõl tüsszögtem meg könnyeztem miután befújtam mert marta az orromat. Aztán egy ezresért vettem egy rhinospray-t azzal még nem volt gond eddig.

Ez az oldal fõleg azoknak való szerintem, akik most kezdik érezni, hogy valamire allergiásak. Mert akik allergiásak, azok szerintem már mind a téma nagymesterei.
Victor1103
Én allergiára egy terméket használok ez pedig egy Aloe First nevû készítény amit bármelyik herba boltba lehet kapni. Igaz, hogy csak külsõleg lehet használni, de én leszarom meg is ittam már egy párszor. Végülis csak aloe vera😄
A lényeg én nekem ha nagyon folyik az orrom akkor egy kicsit fújok mindkét orrüregembe, majd jól letüdõzöm XD. Nagyon szar de utána annyira megnyugtatja az orr nyálkahártyát, hogy akár 3 napig is tünetmentes vagyok. Pedig nekem aztán szokott folyni az orrom big time😊

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

katakpult
😄 igaz, én sem tudom átérezni a hasznosságát a napszemüvegnek! De szerintem a titok nyitja az, hogy nem kerül a szemedbe és nem kezd el õrjítõen viszketni! 😄

morleone
Sztem az is jó h rajta van, hogy lehet elkerülni, hogy bedurvuljon. Bár mondjuk a napszemüveg nem tudom, mennyit segít. <#hawaii>

Több ilyen oldal is van, de ez olyan 3 in 1 😊
Hm, köszönöm szépen a linket, találtam pár olyan infót, amit eddig még nem tudtam!

morleone
Ezen az oldalon sok infot be tudsz szerezni az allergiával kapcsolatban. Van az oldalon egy orvos is, akinek egy regisztráció után kérdéseket tudsz feltenni ha esetleg, kérdésed merülne fel. Ezen kívül van még 1 nyereményjáték is amivel egy csomó érdekes cuccot lehet nyerni. 😊

Igazából nem hiszem, hogy releváns lenne egy antibiotikumot összehasonlítani egy allergiás tüneteket enyhítõ megoldással... És persze, egyértelmû hogy ha nem szedhetik terhesség alatt, akkor rá van írva... Esetleg a kombinációk miatt lehet megkérdezni egy orvost, de ezt is tudja az ember, ha gyógyszert szed.

morleone
Így van. Ha nem szabad szedni terhesség alatt, az biztosan rá van írva a betegtájékoztatóra.

Az orrspray hatóanyaga is bejut a véráramba, mégpedig a nyálkahártyán keresztül, ami belülrõl borítja az orrüreget. Ezért is csökkenti a gyulladást az orrdugulás mellett. Viszont tényleg butaságnak tartom, hogy befejezte - ha konzultált elõtte orvossal, akkor csak tudta az orvos, hogy mit ajánl, abba már nem szólok bele. De ez a gyógyszerekhez adott kis papíron is rajta van, hogy lehet-e szedni/használni terhesség alatt.

Hát az antibiotikum az sokkal durvább mint egy sima orrspray... Tényleg butaság volt abbahagyni. Bár azzal nem értek egyet hogy nem jut be a véráramba mert egy része az mindenképpen bejut de sokkal kisebb mértékben mint az antibiotikum... Amúgy nem vágom ezt a rhinosprayt de biztos még ez is jobb mint az antibiotikumot.

morleone
pedig a rhinospray -rõl jut eszembe, hogy pont van ezen egy pályázat amit õk szerveznek neves színészekkel és Párizsba lehet vele kijutni. meg van egy csomó más is nem néztem végig...

Egy orrsprayt abbahagyott a baba miatt? Az nem tabletta, nem kerül be a véráramba, és ezáltal a baba sem érintkezik vele. Ezt nagyon nem szabadott volna.
Egy ismerõsöm babát vár, és abba akarta addig hagyni az orrspray használatát, amit az allergia miatt használ, és olyan durván elõjött az allergiája, hetekig iszonyúan köhögött, légszomja volt, végül gyakorlatilag tüdõgyulladásig fajultak a dolgok, és még az elsõ trimeszter végén kénytelen volt antibiotikumot is szedni, hogy kicsit helyrejöjjön, mert már tényleg szörnyen rosszul volt.
Szerencsére már tényleg a 12 hétben járt, és végülis a gyulladás az orvosok szerint nagyobb bajt okozott volna a babánál, mint az antibiotikum, így nagy dilemmázás, orvosi véleményezés után végül a gyógyszer mellett döntött, de nem irigylem azt a pár hetet, amit így szenvedett, meg a döntés súlyát, amivel akár árthatott is volna a babának, pedig tényleg a legjobbat akarta..
Ezt hívják placebo hatásnak. De pl egy orrspraynél nem hiszem, hogy lenne ilyen hatás. Egy tablettánál elhiszem. Hipnózis meg ilyen hülyeségekben nem hiszek.
Hát én nem nagyon hiszek az ilyen woodo-s dolgokban. Szerintem nem múlik el attól egy fejfájás ha kiûzik belõlem az ördögöt és szerintem hipnózistól sem múlik el az allergia. Nem véletlenül keresnek a gyógyszergyártók nagyon is jól az ilyen gyógyszerekkel. Szóval ez inkább hit kérdése. Ha elhiszed hogy használ akkor tényleg használni fog de akkor fizikailag nem is volt bajod.

yugoslave
Én kiskorom óta allergiás vagyok éés a gyógyszerek teljesen tünetmentesítenek. Orrspray-t használok, az orrfojásom és az orrdugulás is megszûnik pár nap használat után. Igaz, hogy ettõl még évrõl évre ismét jelentkeznek a tünetek, viszont azt is észrevettem, hogy egyre gyengébben és egyre kevesebb tünetem van. Úgy érzem szép lassan kinövöm. Szóval nekem az orrspray volt ami bejövõs, de ez a hipnózis is érdekel. Mennyibe kerül? Mi kell hozzá? Tudsz kontaktot adni?

Nekem allergiám volt, ami gyógyszer nélkül múlt el. A gyógyszerek nem használtak csak ideiglenesen segítettek eleinte, aztán már azt sem. Olyan ételallergiám volt, hogy szinte mindenre allergiás voltam, alig mertem valamit enni, mert nem tudhattam, hogy esetleg nincs-e benne olyan összetevõ is, amire allergiás vagyok. A mirigyek a combom felsõ részén begyulladtak az allergiától, és szinte kitüremkedtek. Ki is sebesedett már az egyik, és alig tudtam menni, ha tapasszal leragasztottam, az csak mégjobban felpuhította a bõrt. A kenõcsök csíptek, de nem használtak. Orvosról orvosra jártam, mindegyik nyugtatgatott, és felírt valamit, én meg várjak türelemmel. Az egyik meg el akarta távolítani a mirigyeimet. :-/ A helyzet egyre rosszabb lett. Lassan rájöttem, hogy egyedül csak nekem fontos, hogy meggyógyuljak, nekem kell valamit tennem végre magamért. Elkezdtem a NET-en körülnézni a témában, és azt olvastam szinte mindenhol, hogy az allergia pszichoszomatikus eredetû, és a tudatalattiban van az oka elrejtve, ha azt megszüntetem, feloldom, akkor megszûnik azonnal az allergiám is. Elmentem kineziológushoz, de nagyon lassan haladtunk, úgy éreztem szinte csak toporgunk. Több alkalommal is voltam, múlt az idõ, az okra meg még mindig nem derült fény. Lassan kezdtem kétségbe esni. Az interneten keresgéltem, hogy hogyan lehet a tudatalattiból kibányászni gyorsan valamit, aztán valahol végre azt olvastam, hogy hipnózisban a tudatalatti, mint egy nyitott könyv feltárul, és az ember képes elmondani bármilyen betegsége pontos diagnózisát, és még a sikeres kezelésének a módját is elmondja olyankor a megszólított tudatalatti. Ez egy reményt adott, hogy talán nálam is mûködik. Ezután kerestem az interneten egy hipnotizõrt, aki fogadott, és hajlandó volt hipnózisba vinni, majd kikérdezni az allergiám okairól.
A lényeg az, hogy kiderült, egy barátság megszakadása miatt jött létre az allergiám, mert azt nem dolgoztam fel, hanem csak elfojtottam, ugyanis el akartam felejteni az egészet. Az történt, hogy egy közeli barátom az ellenségemmé vált, de ezt nem akartam meglátni. Hipnózisban feldolgoztam az egészet, és ma már nem akarom elfelejteni azt ami történt. Ha eszembe jut már nem fáj, "nem húz le", hanem csak azt érzem, okosabb lettem egy tapasztalattal.
A hipnotizõr azt mondta, hogy a baráttól lelki energiát kaptam, majd az ellenségemmé vált, és mivel az egészet elfojtottam, testi szinten megjelent ugyanez a probléma, hogy feldolgozzam. (Testi szinten az energiát adó barát az élelmiszer, amit én úgy kezeltem, mint ellenséget, ezért lettem allergiás.) A betegség pedig kényszerített, hogy ne elfojtsam, elfeledni akarjam a történteket, hanem feldolgozzam.
A mirigyeim gyulladása két órán belül a hipnózis után visszahúzódott, és az allergiám teljesen elmúlt, azóta sem jött vissza.
Ajánlom tehát mindenkinek, hogy a betegsége lelki kiváltó okát kutassa fel, és az gyógyszerek nélkül is elmúlik, míg gyógyszerrel esetleg csak a tünet van kezelve, de az okok nincsenek megszüntetve. Nem mondom, hogy a gyógyszer nem segít, mert ideiglenesen egy darabig nálam is segített, de fõleg a pszichoszomatikus betegségeknél nem a gyógyszer a megoldás, ebben biztos vagyok.
Egy orvos-természetgyógyász, Reudiger Dahlke: A betegség mint szimbólum címû könyvében szinte az összes betegség fel van sorolva, és mindegyikhez a hozzá tartozó valószínû lelki okok. (Dahlke szerint minden betegségünk lelki eredetû.) Az én allergiámra mondjuk pont nem jött be amit Dahlke írt az ételallergiáról, de azért közel volt hozzá. :-) Amit ír az szerintem nem teljes, inkább csak irányadó, de esetenként hasznos lehet.
Remélem tudtam valakinek valami újat mondani, esetleg segíteni.
Sziasztok!
Szeretném röviden leírni egyik igen jó barátnõm pozitív tapasztalatait az allergia terén. Tavaly novemberben kezdte el a szervezetét a természetes pollenhez hozzászoktatni igen igen fokozatosan, s idén nyáron az allegriás reakcióinak kb. 20-30%-át produkálta, s jövõ nyárra teljesen tünetmentes lesz mindenbizonnyal, mármint a sok más pollenallergiájából így 2 év alatt teljesen kígyúgyult ember szerint.

Így bátorkodom figyelmetekbe ajánlani azt a két bizonyos terméket, melyet barátnõm fogyaszt.

Az egyik termék a természetes pollen tabletta. Ugye ez az az anyag amire allergiások vagytok. Nos az allergiát úgy lehet természetes módon legyõzni, hogy a szervezetet imunrendszerét (ami ugyen pont a pollenre vált ki nem kívánt reakciókat )fokozatosan hozzászoktatjuk ehhez az anyaghoz.Elõször 1 hónapig 1/8-ad tabletta, aztán 1 hónapig 1/4-ed tabletta, stb,stb.. Így a 100 db-os doboz akár fél évig is elegendõ.

Az másik termék az aloe vera növény levelének tartalmából készített ital, mely több mint 95%-os aloe vera tartalmú, ezen kívül teljesen természetes összetevõket tartalmaz még. Ez az ital természetes, aktív formában tartalmazza vitaminok, ásványianygok, enzimek, aminosavak, nyomelemek tárházát, mely egy immunerõsítõ és méregtelenítõ kuránál kifejezetten ajánlott. De az aloe verának emelett van vírus, baktérium, és gombaölö hatása is.

Ha érdekli valamelyikötöket ez a kúra szivesen válaszolok további kérdéseitekre! Akát telefonon is elérhetõ vagyok: 06-20-9809-261
Üdv, Anita
harakiri
Van, de nem voltam túl rendszeres a használatában, majd most!
Egy hónap múlva megmondom mennyire használt...
Egyébként amikor használtam, az javított valamennyit, de mondom, nem naponta rendszeresen, így aztán nehéz lemérni...

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

Dynamic
Többféle értelemben használják:sz*r,nem kívánatos, v. leppukkant, egyszerû stb.
cseri001
Pututtya? Az mi?

Úristen hód, fújd már ki!!!

Dynamic
Sajnos sokunk számára hamarosan aktuális lesz ez a puruttya betegség.
Kérdésem:használt-e közületek valaki Sópipát és mi a véleménye?
harakiri
füvek I-II. márciustól októberig 😞
tudom-tudom ne szívjam...

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

Efreet
nekem március elején van pár hétig... szerencsére egyelöre a föszezon elkerül.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Coine
Én is allergiás vagyok a pollenra és már most is érzem, néha elkezdek könnyezni, takony...stb. :-(