Pitbull-avagy a szerény kutya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Pontosan.
A kistermetû kutyák amugy tényleg agresszivak, szerintem becsavarodnak vagy mi, gondolom azért mert ösztönösen félnek a nagytesüektõl....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Mike
így van. aki nem ért hozzá, vagy kezdõ, az tartson kis kutyát, ha félreneveli sem fogja a környetzetét annyira terrorizálni tudni, mint egy nagytestü, mert azt bizony néha meg kell tudni fékezni, szót kell fogadnia, nem mindegy ki az úr a házban

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
amikor nekem kis méretü kutyám volt (törpesnaci) fostam a nagy kutyáktól (kis koromban fostam mindegyiktõl). jaj roti, jaj doberman, ja akármi. Amióta labvizsem van (labrador vizsla keverék, de inkább labrador) azóta már ez sincs, fõleg mivel kicsinek az hittem magáról, hogy õ vmi efféle, és a fenti két fajtához tartozó kutyákkal játszott legszivesebben.

Igazság szerint ma már a kiskutyákat, idegesítõ kis görcsöknek tartom 😊 agresszívebbek mint a nagyok.

végére egy történet: egyik környéki rotit (meglehtõõsen jóindulatú málé leginkább) "megtámadott" egy valami töpszli kis vakarét, szegény roti úgy megijedt, hogy futtában a lába is kibicsaklott

Mike
lehet, hogy ari, de ugyanakkor azt gondolom, igenis veszélyes kutya, és nem tarthatná akárki

meg arról most ne beszéljünk, hogy a cigányok pl. mire is tartják

Mike
nem kell mentegetõznöd, nem te voltál primitiv

Mike
egyébként meg ha puszta kézzel megölsz egy kutyát, és ezzel még kérkedsz is, ne gyere el semmilyen talira, mert nem vagyok kiváncsi egy ilyen ember pofájára

Mike
Véletlenül nem Te vagy Háry K. János András?

Mike
K.Andrist akár egy kuvasz is lenyomja (mint bárki mást)

Mike
a kezed a kutya szájában nagyjából ropika jellegû

K.Andris meg adja a szokásos nagy arcát

Mike
teljesen egyetértek.

Mike
egy palotapincsi a méreteinél fogva nem fogja szétcicncálni a fejedet. a pitbull veszélyes kutya, csak ay tarthatná, akinek mondjuk van engedélye veszélyes kutya tartására, lehetne vizsgázni is minden. de ugyanakkor pl veszélyes egy roti is, attól is sokan félnek, pedig nagyon sok milyen aranyos, persze ez erõsen függ a gazdától milyen is lesz a kutyája

Mike
egyébként is a normális pibull sem az embert szedi szét hanem a másik kutyát, és ha már itt tartunk, volt a Spectrumon egy motoros csavesz, aki motort épített, hát neki 2 pitbbullja volt, egyik napról a másikra az egyik kinyirta a másikat.

szóval mind beteg aki ilyen kutyát tart, é s nem a szegény kutyát kéne kiherélni, hanem a gazdáját.

Mike
ki is néztem belõled b+, hogy neked ilyen kutyád van, kell az önbizalom a hájas testedhez

Lteebee
Ahogyan logikát is, úgy alapvetõ etológiát is kéne tanítani általános, illetve középiskolában.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

CSOCSO
sokak még akkor is félnek amikor a kutya ugy csoválja farkát hogy majd szétesik😊
Tikal
Õ a második boxerünk, és az elsõ is ugyanilyen szelid volt a többi kutyával szemben, persze ha már látta az agresziot akkor meg kellet fogni, de ez minden kutyával igy van...
Szerintem aki kutyát vesz, annak legalább az alapvetõ kutyafajtákat, viselkedési modokat ismerni kéne.
A kutya neveltetésétõl is nagyon sok függ, mert õ pl nála sokkal nagyobb és kisebb kutyákkal is szivesen eljátszik....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

CSOCSO
hát a boxer valoban aranyos...de aki nem találkozott soxor boxival az hiheti azt hogy nem is egy pit de bántja a kisebb kutyákat..én pl nemsok boxerost ismerek...sõt ha igy nézzük te vagy a második😊))))))))
Tikal
ennek pedig nézz utána...

Tikal
Nekünk Boxerünk van, de szegényre mindig azt hiszik pitbull, igy a környéken nem igazán játszik semmilyen más kutyával mert ha meglátnak vele akkor messze elkerülnek, van aki még az ölébe is veszi a kutyáját, pedig a boxer az egyik lejátékosabb kutya, és elég szomoru hogy olyan embereknek is van kutyája akik szart sem értenek hozzá és emiatt inkább elkerülnek.....

Egyszer egy kölyök vizslát sétáltatott egy nõ, a kutyim meg odaszaladt és elkezdtek játszani, mire a nõ megkérdi: de nem fogja bántani? én azt hittem hogy ezek vadak. Azota mindig együtt játszanak ha leviszem....

CSOCSO
a meglesnéleg-et hogy sikerûlt írnom😊))))))meg a többit is...nahjolvan azhem visszafexem aludni
CSOCSO
pontosan,,,,
cenobite
Nocsak, egy feléledt topic. 😊
Nekem is pit-em van, nem szeretem ha valaki elítéli csak azért, amit a média torz tükrében látott. Barátságos, és ugyanolyan játékos marad idõs korára is (most 8 éves).
Szóval nevelés kérdése, láttam már idegbeteg vizslát is, akit nem szívesen simogattam volna meg...
Ezekrõl a támadás/leszedés/karra vezetés dolgokról nem sokat tudok mondani. Az enyémet még nem kellet leszedni senkirõl. Mindenesetre (szerintem) nem olyan könnyû csak úgy "rávezetni" a karodra - legyen az bármilyen kutya -, ha az teszem azt az ember nyakának ugrik, ledönti a lábáról, stb... Biztos vannak jó módszerek, de minden támadás más.

gamertag: kenobita

CSOCSO
American Pit Bull Terrier

„A kutyák között is vannak születetten degenerált, féleszû vagy eredendõen aljas, rosszindulatú egyedek, azonban sokkal kevesebb, mint az emberek között.”
-(Axel Munthe)
CSOCSO
mindegy... hagyjad..õ egy pitet is egy csapással lekaratézná a kezére szépen rávezetett kutyával ( amugy mit értesz rávezetésnek???mert szvsz kúrvára mindegy hogy te adod a szájába a kezed vagy õ fogja meg... õ önti el hogy rágcsálja a kezedet nem te) amugy meg nemtom tényleg mit csinálsz egy pit el amikor bedurrant az álla.. mert olyankor még 2-en se szedik le rolad a kutyát merthát kell valami amivel kifeszítik a száját stb...amugy meglesnéleg egy pit el vagy egy cane corsoval...

most meg kapaszkodjatok meg!!!
ez itt egy PIT terapeuta!!!!!!!!

amugy az enyém is igy nézett ki.. fekete az egész..fehér csík az orrán a melle fehér.. és a 4 tappancsa is fehér.. de csak a végei..
RelakS
Jól is néznél ki, ha nem lennének kézbentarthatóak!

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Davidus
Az ilyen topicok mentenek meg a depressziotol.

V9ykn8_TZL0

Harder
A kötekedést te kezdted mikor jöttél a janis szövegeddel hogy te mindent kutyát lenyomsz.
"Kicsit" régebben kutyázok mint te, és belõlem tényleg néha kicsit nyersen buknak elõ a gondolatok, de ez azért van mert sok más kutyás társamhoz hasonlóan engem is feldühít mikor a laikusok mondják a kis saját hülyeségeiket, mikor olyanok próbálják magukat szakértõnek beállítani mint például te is (jah mert beszéltél valami kutyakiképzõvel(?) akinek gondolom a szava szent) és hintik a a buta gondolatokat az emberek között. Egyszerûen csak nem bírtam ki hogy ne reagáljak a dilettáns hozzászólásodra. Neked az arcodnál már csak a butaságod nagyobb, de épp ezért rövidre is zárom ezt a vitát veled, maradj csak a kis rózsaszín burkodba aztán remélem nem kerülsz soha az életben olyan helyzetbe, hogy butaságod miatt komoly testi sérüléseket szerezz..

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

K.András
Te azt mondasz amit akarsz kutyát nem érdekli 😄DD
Egyébként meg ha beszélsz majd egy kiképzövel kérdezd meg töle...Mert nekem sosem fogod elhinni mivel primitiv vagy, és egyböl a kötekedést válaszottad...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Kaukázusi medvevadászatra?Ez a legjobb vicc!!!Egyetlen medvefogo kutya az az írfarkas, de abbol is legalább hármat kell a medvére küldeni,ráadásul még akkor sem tudják megölni pusztán becserkészik!!!

Harder
Errõl van szó!
a kutyák egy részét esetleg el lehet kapni támadás közben, meg lehet ilyeszteni, le lehet gyûrni, de nem mindegyiket.
Megnézném mit kezdene K.András pl. egy az általad is említett kaukázusival, vagy akár egy komondorral, kuvasszal.
De ha nem méretre megyünk, akkor csak egy kiképzett rottweiler, németjuhász vagy pl. schnauzer is csúnyán elbánna vele.
Vagy megnézném azt is hogy mit kezd egy olyan pittel, aminek akár a tökeit is csavargathatja miközben ráfogott, akkor sem ereszt.. és még sok ilyet lehene írni.

I.C.ram
Megnézném, hogy egy Kaukázijuhászt, hogy ütnél le, amikor, azt medvevadászatra tenyészetették, meghogy a jószágokra veszélyt jelentõ vadállatokat letudja teríteni. marmagassága akkora, mint egy normál asztalnak a magassága.
Harder
Nem az a baj hogy hülyeségeket beszélsz, az a magánügyed. De hogy még másnak is megpróbálod bemagyarázni, az már több mint nevetséges.
Az meg hogy az utcán elkapta a gatyád szárát vmi pincsi, az még nem elég tapasztalat ahhoz hogy ez alapján kijelentsd: te minden kutyát le tudsz nyomni mert te vagy a jani. Vezetnél rá egyszer egy komoly kutyát a kezedre, utána egybõl lassabban pötyögnél ide a fél karoddal.. de mindegy, te biztos mindent jobban tudsz az egyszeri tapasztalatod meg a 2 éves kutyázásod után..

CSOCSO
pitre? jaj de cuki??...elnéztél valamit...
I.C.ram
Minden a nevelésen múlik, de szerintem egy elég taszító külsejû jószág. Utálom az ilyen eldeformált kutyákat, akikre a szõke kurvák mindig mondják, hogy jajj de cuki stb.
K.András
Tapasztalatbol beszélek ,két évet eltöltöttem kiképzök között mivel volt egy németjuhászom(ipo 2-es,régen k2-nek hivták),utcán is kerültem olyan helyeztebe amikor kutya nekem jött,rávezettem a kezemre és már menekülöre is fogta volna a dolgot ha engedtem volna neki...Egyébként fájdalmat azt nem érzel ilyenkor(ezt is tapasztalatbol tudom),szoval ez nagyon gyenge érv volt, bár nem is tudom mit várok valakitöl aki nincsen tisztába vele milyen védtelen tud lenni egy kutya...

CSOCSO
én már láttam pitbullt csontot eltürni...nem kaja csontra gondoltam.. hanem amikor a másik utya lábáre ráfogott...láttam már olyat hogy a kutya ugy rázta az alakot hogy pali hanyatt vágodott...hova neked mág egy szempillantás alatt megölöd....
Harder
Adott szituban azt sem fogod tudni melyik országban vagy, nemhogy felidézd az ismerõsöd szavaid és aszerint cselekedj smilie source - www.gyik.com
Ne haragudj hogy ezt mondom, de ez most tipikusan az az eset mikor a laikusnak nagyobb az arca mint a tapasztalata és tudása, és pár "hozzáértõnek" hangzó tanács után azt hiszi, õ aztán minden kutyát lenyom fél perc alatt.
Remélem ezt hamarabb belátod így gyakorlati tapasztalatok nélkül is, mert ha egyszer a fenti hozzáállásodból kifolyólag meg kell tapasztalnod mindezt, nagyon csúnyán fogsz járni..smilie source - www.gyik.com

CSOCSO
video
CSOCSO
sajnos nincs😞((((((((((((((((sosem fényképeztük a kutyát😞( már bánom.. egy fél perces cideo volt rola..azt is véletlen vettük fel..amikor megláttam 1-2 éve össszeszorult a szívem
K.András
Jo hát ezen nem nyitok vitát, kérdez meg egy kiképzöt...

Petyus_
Exemnek van egy pitbullja rohadt jófej kutya.. fekete monokli van az egyik szeme körül nagyon gizdán néz ki. 😊

CSOCSO nincs fényképed a kutyusodról?

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

CSOCSO
Olyat hírt még sehol nem hallottam hogy valaki brutálisan megvert pusztakézzel egy pitbullt😊
CSOCSO
ne tudjon erõsen ráfogni..ezt meglesem hogy csinálod..amugy hozzáteszem az én kutyám átharapta azt a hülye védõszarságot!!!!meglesem amikor elkaja a kezedet akárhogyan...gondolkozni nem fogsz tudni ugy fáj..nemhogy még szétkapni a kutyát...
K.András
Nem rugosni kell hanem ugy kell a kezedre vezetni hogy ne tudjon erösen ráfogni, aki egy kicsit ért a kutyákhoz az bármelyiket megöli semmi perc alatt....

K.András
Egy barátom kutyakiképzö, elmagyarázott egy-két dolgot, nincs az a kutya amit ne kapnék szét két perc alatt hidd el,persze azt nem állitom hogy sérülés nélkül de akkor már mind1, még meg is kinzom lehet az pitbulltol kezdve redbull-ig bármi 😄DD

CSOCSO
ha egy ilyen kutyus rádfog letérdepelsz a fájdalomtol és csak kiabálni tudsz..nem láttam még olyat hogy valakinek a kezét ráncigálta volna egy kutya az meg rugdosta volna a kutyát..max tacsko méretig lehet elképzelni..
Harder
Ahogy Te azt képzeled smilie source - www.gyik.comsmilie source - www.gyik.comsmilie source - www.gyik.com
Ha egy ilyen kutya (vagy mondjuk egy kau) betámad, úgy lebénulsz hogy azt sem tudod fiú vagy-e vagy lány.. jobb esetben nem veszted el a fejed, akkor is csúnya sérüléseket fogsz szerezni smilie source - www.gyik.com

CSOCSO
LOL ilyen topikom is volt?😊)
már nincs pitem..de ha kéne uj kutya akkor azt vennék...esetleg azt a kutyát ami olyan mint a michelin baba..szal ilyen hurkás😊mert tök ari...
valakinek van pitje?

2 fajta kutya van...
-a Pit
-és amelyik az akar lenni
K.András
"és nem tehetsz semmit."Rálépsz a kutyának meg a gazdájának is a nyakára...

Dynamic
Ott írja, hogy "volt"...