Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibrik
Az explorer.exe pont az, amit látsz a win mûködése közben.
Próbáld meg az XP telepítõ CD-jérõl bootolva a javítást, vagy a rendszervisszaállítást a legutóbbi (vagy azelõtti) visszaállítási pontra.

Ha nem jön be, akkor valószínûleg újra kell telepíteni a windows-t.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Segítsetek!!!

Bekapcsoltam a gépet és egybõl egy ilyen hibaüzenet jelenik meg:

explorer.exe
Az explorer.exe hibát észlelt, ezért leállt. A kellemetlenségért elnézését kérjük.

Ha rá klikk a Mégsére újraindul a képernyõ... mindig ezt hozza be...
mit lehet ilyenkor tenni?

grizzly21
sztem is. milyen programot ajánlotok?
virus rendszeresen nézve van NAV2005tel az nem lehet spyware inkább.

virus spyware irtás?

football without ultras is nothing

grizzly21
gondom van a winfosommal...
valami SendPoke.exe hibás dll hibát ir ki mindne kikapcsnál, megkerestem a fielt és kiirtottam de semmi eredmény sajnos. nem jo ez igy, formatálni nem akarok.

ibrik
A BIOS-ban keresgélj az IDE/ATA konfigurációnál.
Legjobb lenne, ha áttanulmányoznád az alaplapod "Quick User's Guide"-ját a helyes beállításhoz.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

FrezeR
megoldódott 😊

FrezeR
hátha tud valaki segiteni. a következõ a helyzet. van egy ATA vinyóm és egy SATA az elõzõn van fent a rendszer és szeretném látni a SATA vinyó tartalmát. mit kell tennem ezért?? ugyanis most nem látszik ez a vinyó csak az ATA amin a rendszer van ugye. köszi elõre is!

áááááá <#worship> énis ezzel szívtam már mióta, de ez lesz a megoldás!
htxvm

football without ultras is nothing

dikki*yysw

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

Microsoft Windows XP Professional Hungarian SP-2 Integrated
D36RK-QDFFD-BTWWY-BT7KK-43MGM

Met
nincs ott a mobilod? nekem akkor mászkált el

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

sIlenc3
fckgwrhqq2yxrkt8tg6w2b7q8

mondjatok leci seralt win xp pro hun-hoz, surgosen kene... elore is koszonom szepen..

PetruZ
Máshol is olvastam már róla, ill. nálam is elõfordult még az SP1-es idõkben (bár az durvább volt, mert összevissza ugrált és kattintgatott). Nálam csak az oldotta meg a problémát, hogy a PS/2-est lecseréltem egy USB-sre, azóta nincs baja.
oryon
Lassan és próbáltam optikaival + sima golyóssal is.
Most a golyóst használok és ennél is csinálja.
De mondom: nem mozog az egér, csak a kurzor, mikor az egér áll 😞

Oryon

#8683 hirtelem=hirtelen
Nekem régen elugrált a képernyõ sarkaiba, mert fehér pöttyök voltak az egérpadomon, és az optikai egerek nem szeretik a fehéret. Optikai vagy golyós az egér? Mert ha optikai akkor lehet, hogy az egérpad a gond.
Hirtelem elugrik, vagy szépen lassan arrébbmegy?
oryon
Gondoltam nem nyitok új topicot, hátha tudtok segíteni.

A gondom, hogy az egér kurzor néha magától elmozdul a képernyõn. Balra v. felfelé. Az egér tutira fixen áll az asztalon és nem mozog, ez valami szoftveres /v. hardveres/ hiba lesz. Fõleg mióta az SP2 is fent van, talán akkor kezdõdött. Más egérrel is.

/Asus A7N8X-X, 384MBRam, 2500+ Barton, WinXP + SP2, ATI R 9600Pro 128MB, stb./

Másnál is csinál ilyet?
Megoldást tudtok mondani?

Elõre is thx.

Oryon

Most játék(GTA: Vice City) közben 36 fok volt, úgy hogy még nem lassult le. Fél órát tudtam játszani lassulás nélkül, de aztán wcre kellett mennem. Mire visszajöttem már megtörtént a lassulás. Máskor, amikor járatva van, és úgy indítom újra nem bír ennyit, csak 10-15 percet. Tehát ez is melegedésre utal. A biost mindjárt átkutatom. De majd megnézem hogy csökkentett módban is csinálja e.
PetruZ
Értelemszerûen nem melegszik túl, ha visszaveszi a sebességet. A 32-36-40 annyira nem szignifikáns, hogy elhanyagolható a különbség, üzemi körülmények között, jól megterhelve pl. 3D-s cuccokkal ennél jóval magasabban (olyan 50-60 körül) kellene lennie. Hogy az Intel-es BIOS-okban hol van olyasmi, ami ezt szabályozná (ha van egyáltalán), azt nem tudom, én AMD-s vagyok. 😊 Próbálj keresgélni benne a hõfokok / slow down / ACPI cimkéjû dolgok körül, hátha. De ez a hõfok dolog csak egy tipp.
Ha a power fogyna el, akkor az inkább fagyásokkal, eszközök rendetlenkedésével jelentkezne, nem lassulással. Bár ez a 300W nagyon kevésnek tûnik egy ilyen kaliberû géphez...
Intel Celeron D 335 2,8 gHz. Én is gondoltam ilyesmire. Az órajel nem változik, csak az everestben mért tesztek végeredménye. A hõmérsékelete jelenleg 32 fok, az everest szerint, de a BIOS 36-40 fokokat szokott mondani, tehát ez a 32 elég gyanús. A melegedéskor órajel visszavételét (gondolom bioson belül) hol kell kikapcsolni? A táp 300 W-os, nem lehet, hogy ez kevés, és amikor megterhelem a gépet ez a 300 W fogy el, és emiatt lassabbra veszik magukat a cuccok? Ez hülyeségnek tûnik, de már annyi mindenre gondoltam, és egyikse jött be, hogy már csak ilyenekre tudok gondolni. Ez a túlmelegedés is jó ötlet, csak egyelõre a jelek arra utalnak, hogy nincs túlmelegedés. De most megpróbálom elérni, hogy megtörténjen a lelassulás, és akkor megnézem a hõmérsékeletet. És az is a túlmelegedésre utal, hogy reggel bírja a legtovább.
PetruZ
Milyen proci van a gépben? Nem lehet, hogy valami bekapcsolva maradt csoda-funkció csinálja ezt? Gondolok itt pl. az Intel procik melegedésekor az órajel automatikus visszavételére. Lehet, hogy egyszerû melegedési probléma van a háttérben rossz hûtés miatt. A rendszermemória sebességének visszaesése is - a fentiekkel együtt - a CPU sebesség visszaesésére utalhat. Figyelni kellene a CPU hõfokot és a sebességet, hátha itt van a bibi.
Vagy ha betudod tenni a régi gépbe másodlagos wincsinek, de akkor már
ne Format C:\-t írj.
De ha újratelepíted a windows-t felkínálja, hogy javítsa, vagy eltávolítsa.
Ha eltávolítod, felkinálja a fájrendszer választást alap és gyors formázással. Ha jól emlékszem 😊

Met
az xp telepítõ lemezérõl kell bootolni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok.

Egy igencsak könnyü kérdésem lenne.Az új gépemre felraktam az XP-t,de elsöre nem jött össze,és most futnék neki másodszor <#smile>
A büvös format c: parancsot hogy tudnám bevinni,próbáltam a DOS parancssor alatt,próbáltam a futatás mezövel is de mindig oda jut ki hogy a meghajtó nem zárolható a kötet használatban van.
Elöre is köszönöm a segitséget <#worship>

A lassulás elég véletlenszerûen történik, de annál hamarabb, minél jobban megterhelem a gépet, és csak újraindulással szûnik meg. A logot majd megcsinálom. De majd megnézem csökkentett módban is.
PetruZ
Készíts egy HiJackThis log-ot, és tedd be ide, abból - részben - látszani fog, hogy mi fut éppen. Talán lehet próbálkozni azzal is, hogy egy lassulás nélküli, és egy lassulás alatti log-ot összehasonlítasz, hogy mi az, ami eltér (bár ez nem feltétlenül leplezi le az okot).
Másrészt ajánlom még a sysinternals.com-on a Process Explorer-t, amivel több infót kapsz, mint amit a Task Manager-ben látsz. Itt kellene figyelni, hogy a lassulás ideje alatt mi az, ami CPU-t kezd enni. Jó lenne azt is figyelni, hogy szabályos idõközönként történik-e a lassulás, vagy random módon, és hogy mennyi ideig tart.
Ja és egyszer sikerült úgy futtatnom a 3dmark-ot, hogy az elején még nem volt meg a lassulás, és úgy lett 5000 valahányszáz pontom.
Nem. A videokártyának nincs köze a problémához, mert játékon kívül is lelassul, csak eddig nem vettem észre, de miután everestel méregettem a ram olvasási és írási sebességét rájöttem. Ezek a sebességek esnek le a lassulás után. És ez fogja vissza a videokártyát. Tehát tudom mi a baj, csak azt nem, hogy mi okozza. A lassulás után, amikor semmit nem csinálok a gépen a processzorhasználat 3-7 % körül van. Lassulás elõtt 0% on van. Tehát valami megy ami visszafogja a gépet. A vonal/élsimítás állítgatása nem segít.
biomage
a probléma most megoldódot a vk beálitásával van a probléma
anizotropik szürés vagy vonal vagymásként élsimitás 2x,4x, re van állitva
remélem igazam van

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

4073 pont. Másodszorra is megcsináltam, úgy, hogy a gép le volt lassulva, és 4073 pont lett. Az elsõ tesztnél is ez volt a pont, tehát az is már lelassulva futott le.
Megnéztem a 3dmark2001-et. 40XX(pontosan nem emlékszem) pont lett(a 3dmark utáni everestes mérésem alapján már lelassult a gép, tehát valószínüleg lassulva ment végig a 3dmark). A káryám nem SE, és pár napja teszteket kerestem a kártyáról, és azt találtam, hogy a 9550 tulajdonképpen egy gyengített 9600, és simán fel lehet húzni, kicsit felhúztam, hogy a lassulás után türhetõbbek legyenek a játékok. Tûrhetõbbek is lettek. De itt valami nagy baj van, ha felhúzva is csak 40XX pont lett. A fele annak amit húzás nélkül lennie kéne. A húzás: Core:250-->400 Mhz Mem:200-->266 Mhz(állítólag ezt nagyon fel lehet, de kell extra hûtés, úgyhogy nem mertem nagyon). És a tuningnak nem lehet köze a lassuláshoz, mert a lassulás már megvolt a tuning elõtt. Egyébként ilyen tuniggal hány pontnak kellene lennie? És a vk ramját +hûtés nélkül kb meddig szabad húzni?
Nem a kártya ramja, és processzora lassul le, hanem a gép ramja, és processzora(everestel mértem). Szóval nem a kártya, mert másikkal is csinálta, és windowson belül is van lassulás, csak az alig észrehevetõ, és nem is kell játékkal játszanom a lassuláshoz(ezekre akkor jöttem rá amikor everesttel méregettem, addig azt hittem, hogy csak játokon belül van baj). A 3dmark-ot megnézem. Mi okozhatja vajon ezt? Néztem a processzorhasználatot is feladatkezelõben, és a lassulás elõtt 0 %, utána 3-7%. A jelek egyértelmûen vírusra, spyware-re utalnak, de teljesen be vagyok védve. És úgy is próbáltam, hogy minden háttérben futó progit leállítok, de úgy is lelassul egy idõ után. Még csökkentett módban megnézem, hogy úgy lelassul e. Ha csökkentett módban is le fog, akkor mi a fene lehet ez???????????? Hány évet kell még várnom, hogy végre normálisan használhassam ezt a gépet??? A régi gépemen(c900,320 ram,integrált vk) szebben mennek a játékok, annál ahogy az újon lassulás után.
biomage
ha a kárlyád se(64BIT 3.2GB/s)akkor az eredmény 5800 kb a pont
ha nem se (128BIT 6.4GB/s)akkor az eredmény 8300 kb a pont
persze a 3dmark 2001 ben

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

biomage
de elõtte ismétlés nélkül probáld meg csak a 2001-et

biomage
bocs hogy nem néztem rá lássuk csak radeon 9550 128 MB
3dmark2001 vagy (2003 regisztráltan) álicsd 3 ismétlésre
és nézd a szép képernyöt (default)

Ja és újra kell indítani utána a géped!
Találtam egy reg fájlt, ami elméletileg megoldja: http://www.mvps.org/winhelp2002/ResetWindowPlacement.reg
Nekem is volt ilyen, de nem tudtam megcsinálni, viszont a nem teljes méretû ablakot átméreteztem, hogy akkora legyen mint a teljes méretû. De állítólag van valami registry beállítás erre, de azt nem tudom. Más dolog: Megcsináltam a #8625-t, amit mondtál és a válaszom erre a #8647. És nem csak játék közben csinálja, de játékon kívül nem olyan feltûnõ a lassulás.
biomage
Hellósztok
a problémám a következö elinditóm az Int exp 6-ot és ha egy linkre katintok ami uj ablakot indit az nem teljes méretü.
Szeretném ha minden Int exp teljes méretü lenne.
elöre is kösszönöm

PetruZ
Elvileg a HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Control\Video alatt van egy GUID kulcs (jó hosszú hexa szám), az alatt kell legyen. De ha ezt itt átírod, semmit sem fog jelenteni, a felbontás állítása "hátulról" nem ilyen egyszerû. A hagyományos módszer (Control Panel - Display) miért nem jó?
ollie
talán a képernyõ felbontását, nem?

madi 9k
hyhy!
REGEDIT-ben hogy lehet átállítani a monitor felbontását? Aki tud kérem segítsen fontos lenne.Elõre köszi!

http://www.madaraszautosiskola.hu

gurubefree
Ez megvan magában a XP-ben is , nem kell hozzá a cd.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Darth Sith
lenne egy egyszerü kérdésem, amelyre mégse találtam meg a választ. Ha rendszert akarok frissíteni, azt hogyan csináljam? mármint nem update, hanem telepítõ CD-rõl, rendszerfrissítést/rendszerhelyreállítást. Vagy hogyan csináljam?<#conf>

Nem a lényeg, hanem a fontos!

ollie
alapból nincs, de kell adni neki egyet, ha hálóban akarod használni, mert üres jelszóval nem fog beengedi

PetruZ
Általában guest, anonymous, vagy üres (nincs).
akyyy
Hálózathoz kellene

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;