Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok,

van-e valami lehetõség megnézni úgy a'la natur mindenféle progi nélkül a hdd hõmérsékletét... feltételezem, az xp vmi eldugott cuccosban figyeli ezt (is), mivel az erre szakosodott progik -számomra úgy tûnik- inkább csak kiolvassák ezeket az adatokat valahonnan (a user szeme elõl jol eldugott helyrõl).

uff htx.

Tomicsek
Sziasztok!

problema a kovetkezo: van nekem 1 jogtiszta windowsom, aktivaltam ahogy kell, de a rendszer halala utan ujratelepitettem az pedig kiabal h aktivaljam. Amikor viszont aktivalnam azt mondja h mar aktivaltak a a rendszert. Volt a problemara egy olyan h wpa.dbl-t masoljam at, ezt meg is tettem de nem segitett. Tudna vki mas megoldast adni esetleg?

Akkor szerezz olyat ami jo ilyen celra.

Nem mindegyik fajta tud cédérõl bootolni, ez tuti nem tud, ugyanis a helpjében sem említik ezt a telepítési módot.
Tomicsek
Hogyhogy nem bootol?

Üdv!

Ha van egy sp2-es xp-m, meg egy vadiúj szûz gépem, hogy telepítsem fel rá? Ja a cédérõl nem bootol az xp-m....
gnar killer
próbáltam azt is de semmi ):
anno volt sp2 a másik gépemen de azon nem jeletkezett o.0

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™

Gnar: nem tudok biztos tippet adni, de egyébként, telepítés után alapból az az elrejtés ablak aktív, engem mindig halálra idegesít, épp ezért ki szoktam kapcsolni. Pontosan már nem tudom megmondani, melyik kapcsoló az, mert megvan az alap átállítandók listája, vissza pedig nem bírom kapcsolni, hogy kipróbáljam, melyik is az, de próbáld a következõket meg: sajátgép-ben az eszközök menü, ott mappa beállításai/nézet pontban a rendszermappák tartalmának megjelenítése, vagy a rejtett fájlok és mappák megjelenítése pontokat, hátha sikerül.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sland
hát itt nincs...<#shakehead>
be sem jön az oldal

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

nfstuning

CUKI CuKI VIK

Sland
lenne egy kérdésem:

Videókból szeretnék kivágni 320*240 es nagyságot és azt átkonvertálni kép/animációs formátumba. Mivel oldható ez meg? A LÉNYEG A HOGY TUDJAK KÉPMÉRETET CSINÁLNI!!

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

gnar killer
Az sem segített.

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

Tomicsek
Egy javító telepítés?

gnar killer
semmi ):

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

Tomicsek
Vagy itt.

gnar killer
köszi csak tudnám mit keressek... [:

Tomicsek
Itt nézz szét, sajnos angol nyelvû http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

gnar killer
Hali
Az lenne a gondom hogy (véletlen) felkerült a sp2 és azóta a programok hozzáadás és törlése; totalcommanderben a program files és a dokumentumok nem látszanak csak ha a rejtett fájlokat engedélyezem de azt se lehet mindig ugye.
Hogy lehet megoldani hogy ismét jó legyen? (ha az hogy uninstall sp2, akkor az nem fog menni mert ugye a programok hozzáadás és törlése nem jön be...)

units

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Aham, csak kissé lassan kapcsoltam, hogy az alapértelmezettet kell átírni. Mindenesetre, nálam nem indítja valamiért, elég rejtélyes oka lehet, mindenesetre, próbálkoztam kézi paraméterezésû programindítással cmd segítségével, és ott sem volt hajlandó elindítani semmit, bár, nincs nagy kedvem már ezzel tökölõdni, mi lehet az oka a cmd.exe hülyülésének, mindenesetre egy linket tudok javasolni Lck-nak: http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Priority-Settings-Guardian-XP.shtml
Eddig csak gyorsan kipróbáltam, és igaz, nem tökéletes megoldás ez sem, mert itt meg plusz egy progi fut a gépen, de ebben meg lehet adni egy fájlhoz (folyamattá válása elött is, illetve a futó folyamatoknak is), hogy milyen prioritással fusson.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

lck
Én is úgy szerettem volna, de a semminél ez is több.
Egyébként jó úgy ahogy stratoman megadta - kipróbáltam.
Ez nem teljesen stimmel, azthiszem. Többek közt nincs megadva, hogy az egyes értékek milyen típusúak, így nem tudjuk hozzáadni a megadott változókat, mivel nincs itt a változó neve és típusa sem, sõt, ezek hiányában .reg fájlként importálni sem lehet. Egyébként, megkérdezhetem, honnét van a forrás? Érdekelne engem is efféle beállítás, bár én inkább úgy szeretném beállítani a rendszert, hogy egy adott fájl, bárhonnét is indítjuk, bárhogy, mindig megadott prioritással induljon.

lck
THX !
PetruZ
low - belownormal - normal - abovenormal - high - realtime (ezt ne használd)
lck
Köszi ! Igy már egy kicsit gyorsabb lesz a dolog.
Nem tudod a "normál feletti" -nél mit kell beírni ?
stratoman
Ha ezt hozzáadod a registry-hez, a jobb gombos menübõl indítható lesz magasabb prioritással:

Windows Registry Editor Version 5.00

@="Prioritás"

@="C:\\WINDOWS\\System32\\cmd.exe /c start \"IMP\" /high \"%1\""

@="open"

A high helyére a kívánt prioritás szintjét kell írni, illetve a windows mappa elérési helyét is a megfelelõre kell átírni.

lck
Helló!

Szerintetek, be lehet állítani valahol hogy egy adott program mindig automatikusan magasabb prioritással fusson ? ( Ne a feldatkezelõben kelljen minden alkalommal kézzel állítani ? )
[Jakuza]
Nem gond.
Nekem is volt anno olyan vinyom, akkoriban eleg elterjedt volt, bar en nem szerettem a tul keves 128kb cache-ja miatt.
Raadasul csak 4500as fordulaton kerreget.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

takraj
az jó....nah majd holnap meglesem 😊 azért kösz a segítséget, még lehet jövök... 😄

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

[Jakuza]
Igen azt kellene megnezni mi van a meghajto tetejen.
Amugy azokon a Quantum vinyokon a slave allas az, amikor sehol sincsen jumper.
( Fejbol vagom 😛 )

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

12346
há pl használj olyan xp-t amibe integrálva van az sp2, aztán annyi.

12346
gyá hee én voltam a béjla. minden zsír^^

király ez a KEEPER2 ,nekem is segitett már hallgassatok rá.
Köszi a sok segitséget mindenki nevében!!!!<#wave>

Takraj: miért nem nézed meg a meghajtó tetejét? A legtöbbjén ott szokott lenni a jumper sorrend, vagy ha nem ott, akkor a hátulján, a jumperek felett. Mellesleg, mivel ez egy 30 gigás típus, így az alsó, icipici jumperes megoldás kilõve, így valószinûleg a slave állapot az, ha függõlegesen áll a jumper, a táp irányából a második páron (esetleg a 3. jöhet még szóba, de nem valószinû). Mondjuk, egyszerûbb lenne kipróbálni: lehúzod a másik vinyót, átjumpereled ezt, és megnézed, milyen állásban találja meg az autodetect.

A hal.dll probléma: az okozza a gondot, ha ddo van a rendszeren (dynamic drive overlay). Ez egyfajta meghajtó-kezelõ program, ami betöltõdik minden induláskor. Ezt kell kitakarítani innét. A bootoló vinyó master boot record-jába írja bele magát, ezért elképzelésem szerint a dos alatt kiadott fdisk /mbr parancs kitakarítja õt, de arról sajnos nincs sejtésem, hogy eztán a ddo-t használó egyéb particiók mûködõképesek lesznek-e, tehát javallott elöbb lementeni a vinyóról a fontos adatokat.

bakvarnyu: tudtommal nem létezik olyan sp2, ami ne ellenõrizné a kulcsokat, ellenben léteznek olyan kulcsok, amik közkinccsé vannak téva a neten, és az sp2 elfogadja õket. Ezért, vagy egy ilyen kulccsal kell újratelepíteni az xp-t, vagy meg kell változtatni a kulcsot. A megoldásra nem adok ötleteket, mivel nem warez topic ez, keress rá, és találni fogsz megoldásokat erre jópárat.

Met
Mitõl van ez a hal.dll probléma? Mostanában elég sokan jönnek ezzel a hibával.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

takraj
Hoppá...közben rájöttem, hogy nem én írtam sokáig, hanem nem az elsõ oldalt olvastam és aszittem, hogy...nah..mind1....szal...help 😄 Amúgy a #10209-es hsz-t néztem éppen amikor elkezdtem írni....

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

takraj
UP

Bocs, hogy felhozom a topicot, de hasonló problémám van most nekem is, csak azzal a külömbséggel, hogy nekem megvan...

Az a gyanum, hogy az lehet a baj, hogy 2 winyó van a gépben és a slave-n volt az XP. (a master winyón jól megy, csak az meg lassú)

Tehát leírom lépésben...

1. Hazajöttem gép bekapcs és egybõl azt írta bootoláskor:
"A következõ fájl hiányzik vagy sérült: System32/hal.dll" Nem szószerint, de ez volt...
2. Volt fent egy backup XP is, amit nem használtam... arról elindítottam, ellenõriztem a hal.dll-t és ott volt. Mind1, biztonság kedvéért felraktam egy tutira jó hal.dll-t a helyére. Újraindítás után semmi sem változott.
3. Recovery Console-ban megcsináltam a fixboot-ot, meg a bootcfg /rebuild -et (nem ebben a sorrendben persze). Újraindítás után ugyanúgy semmi.
4. Leformáztam a slave meghajtót + újraparticionáltam meg minden. Beraktam az XP SP2 telepítõ CD-t. Újraindítottam, majd megvártam amíg végigmegy, asztán megint újraindul. Ekkor jött volna a telepítõ grafikus része, de nem ez lett, hanem a fenti hibaüzenet fogadott ismét. Egyszerûen nem tudom slave meghajtóra telepíteni, csak master-re. A wincsit leellenõriztem, és aszerint hibátlan.

HELP!! Tanácstalan vagyok. Akárkit megkérdeztem, mindenki azt mondta, hogy ez nem lehetséges, ilyet még soha sem tapasztaltak, stb...! Szerintem nem találja meg önmagát és valahol a "vakvilágban" keresi azt a fájlt. Az a baj, hogy nem tudom megcserélni a két meghajtót, mert a mostani master-nek nincs meg a doksija, hogy hogy kell állnia a jumpereknek... 😞

Ha valaki esetleg tud doksit ennek a jumpereirõl akkor kérem jelezzen nekem: "QUANTUM FIREBALL lct 20 30"

EDIT: Úgy látom kicsit sokáig írtam a hozzászólást... 😊

bakvarnyu
Letezik olyan Service pack 2 ami nem ellenorzi a kulcsot feltelepiteskor?
Amiatt nem rakja fel magat a szemet😊

lekötöttem mind a kettõ ide kábelt!!4
és mûködik
rögtön betölt a rendszer (10285# itt le van írva)

units
milyen lemez van a meghajtóban?
mit jelent nálad a nem "rendesen"?
csökkentett módban indul lemez nélkül?
eseménynaplóban hibák?
próbáltad már, csak az alpakonfigot futtatni-
1 vinyó, 1 ram modul, és minden más kikötve, letiltva?
Mikor jelentkezett elsõnek ez a jelenség és mit csináltál elõtte?
SW illetve HW változtatás?
jumperelés rendben vinyó, cd? (ha)IDE kábelcsere volt?
ui:
Találkoztam már olyan géppel, ami win telepítés után látszólag betöltödött
,de az üdvözlõ képernyõ után kikapcsolt a monitor, és nem láttam tovább semmit.
Csökentett illetve VGA módban indítottam a gépet és a monitor frissítést visszaállítottam 60HZ-re. utána ment minden normál módban is. a monitort is vissza tudtam állítani 85HZ-re normál módban.

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

újratelepítettem a windowst
ugyanaz a problémám megint...
nem tölti be rendesen a windowst csak ha lemez van a meghajtóban

12346
változott vmi az elmúlt hónapokban ebben a védelemben, ami a kamu vindózt nem engedi frissíteni?
mert ezzel akartam megin segíteni a dolgon, de nem nagyon ment már:
Windows.Genuine.Advantage.Validation.Tool.Patch-TWK

van vmi ötlet azon kívül, hogy használjak eredetit, vagy csak simán sikerült bénáznom egyet?

tanulj szorgalmasan!
szerezz sok ötöst, és meglátod meglesz a jelszó!<#wave>

na mindegy
nyomok egy windows reinstall-t
hátha az megoldja a problémáimat
ha nem...<#boxer>

nah valaki <#kerdes><#felkialtas>

Get a life!

Most kérdezek én is: adva van a munkahelyi hálózat, ahol statikus ip-t használnak, itt szeretném beállítani, hogy bizonyos ip címekrõl ne érhessék el a gépemet (ellenben én elérhessem az õ megosztásaikat). Erre van egy parancs xp-ben, de az idõk folyamán már teljesen elfeledtem. Azt meg tudom oldani segédprogrammal, hogy mindenféle kapcsolatot letiltsak oda-vissza a két gép között, de nekem csak az kellene, hogy arról a géprõl ne tudják az én gépem megosztásait nézegetni.

Richard: jelentem, ezt a progit én naponta tucatnyi alkalommal használom, de még egyetlen alkalommal sem okozott a tiédhez hasonló problémát (mellesleg, nem túl nagy a megbízhatósági aránya, mint az összes windows alatti tesztnek, de mivel sok ügyfél arra panaszkodik, hogy windows alatt jönnek elõ a problémák (még szép, ha egyszer az átlag user azt sem tudja, hogy létezik világ a windowson kívül is, már a dos-t sem ismerik), így 3. tesztprogramként ezt vetettük be (igaz, hogy a memtest86 és goldmemory által jónak találtak közt már nem sok esély van hibát kidobni). Oké, elismerem, te a 3.2-t használtad, mi pedig a 3.1-et, de épp ezért most kipróbáltam én is a 3.2-t a gépemen, és semmi problémát nem okozott.

Savmacska: valószinûleg megvolt rá az oka az anyukádnak, hogy lekódolja... pl. hogy egész napodat elötte töltötted. Amint látom van wow-ban 3 karaktered is, nos, én is nyomtam egy ideig, és nekem oltári sok idõmet elvette az, hogy az egyetlen karakterem 13-as szintre juttassam, el tudom képzelni, te mennyit ültél elötte (és akkor még más progiról nem is esett szó). Egyik barátom ismerõsénél abból áll a nap, hogy reggel felkel, leüll a wow elé, és este felkel elõle aludni... Mindenesetre, nem próbálkoztam még az xp kód megkukkolásával, de javaslom, próbáld meg azt, hogy átállítod a bejelentkezési módot, hogy ne a felhasználók menüjébõl kelljen kiválasztani a felhasználót, hanem be kelljen gépelni a felhasználó nevet (persze, ez anyukádnak is fel fog tûnni, de meg lehet magyarázni, hogy netbiztonság tekintetében így jobb, és utánna ki lehet próbálni azt, amit 10 felhasználóból 9 elkövet, hogy nem kódolja le a rendszergazda fiókot. Viccesek az akármilyen szigorú biztonsági házirendek, ha rendszergazdaként lazán be lehet lépni, dehát ez nem linux, itt nem kötelezõ hozzá a kód.

nem ez nem duma hanem komoly!!!! nos valami 5let ?

Get a life!

Met
ez jó duma😄DD

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae