Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van-e valami lehetõség megnézni úgy a'la natur mindenféle progi nélkül a hdd hõmérsékletét... feltételezem, az xp vmi eldugott cuccosban figyeli ezt (is), mivel az erre szakosodott progik -számomra úgy tûnik- inkább csak kiolvassák ezeket az adatokat valahonnan (a user szeme elõl jol eldugott helyrõl).
uff htx.
problema a kovetkezo: van nekem 1 jogtiszta windowsom, aktivaltam ahogy kell, de a rendszer halala utan ujratelepitettem az pedig kiabal h aktivaljam. Amikor viszont aktivalnam azt mondja h mar aktivaltak a a rendszert. Volt a problemara egy olyan h wpa.dbl-t masoljam at, ezt meg is tettem de nem segitett. Tudna vki mas megoldast adni esetleg?
Ha van egy sp2-es xp-m, meg egy vadiúj szûz gépem, hogy telepítsem fel rá? Ja a cédérõl nem bootol az xp-m....
anno volt sp2 a másik gépemen de azon nem jeletkezett o.0
The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
be sem jön az oldal
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!
CUKI CuKI VIK
Videókból szeretnék kivágni 320*240 es nagyságot és azt átkonvertálni kép/animációs formátumba. Mivel oldható ez meg? A LÉNYEG A HOGY TUDJAK KÉPMÉRETET CSINÁLNI!!
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!
The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™
Az lenne a gondom hogy (véletlen) felkerült a sp2 és azóta a programok hozzáadás és törlése; totalcommanderben a program files és a dokumentumok nem látszanak csak ha a rejtett fájlokat engedélyezem de azt se lehet mindig ugye.
Hogy lehet megoldani hogy ismét jó legyen? (ha az hogy uninstall sp2, akkor az nem fog menni mert ugye a programok hozzáadás és törlése nem jön be...)
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
Eddig csak gyorsan kipróbáltam, és igaz, nem tökéletes megoldás ez sem, mert itt meg plusz egy progi fut a gépen, de ebben meg lehet adni egy fájlhoz (folyamattá válása elött is, illetve a futó folyamatoknak is), hogy milyen prioritással fusson.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Egyébként jó úgy ahogy stratoman megadta - kipróbáltam.
Nem tudod a "normál feletti" -nél mit kell beírni ?
Windows Registry Editor Version 5.00
@="Prioritás"
@="C:\\WINDOWS\\System32\\cmd.exe /c start \"IMP\" /high \"%1\""
@="open"
A high helyére a kívánt prioritás szintjét kell írni, illetve a windows mappa elérési helyét is a megfelelõre kell átírni.
Szerintetek, be lehet állítani valahol hogy egy adott program mindig automatikusan magasabb prioritással fusson ? ( Ne a feldatkezelõben kelljen minden alkalommal kézzel állítani ? )
Nekem is volt anno olyan vinyom, akkoriban eleg elterjedt volt, bar en nem szerettem a tul keves 128kb cache-ja miatt.
Raadasul csak 4500as fordulaton kerreget.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
Amugy azokon a Quantum vinyokon a slave allas az, amikor sehol sincsen jumper.
( Fejbol vagom 😛 )
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Köszi a sok segitséget mindenki nevében!!!!<#wave>#wave>
A hal.dll probléma: az okozza a gondot, ha ddo van a rendszeren (dynamic drive overlay). Ez egyfajta meghajtó-kezelõ program, ami betöltõdik minden induláskor. Ezt kell kitakarítani innét. A bootoló vinyó master boot record-jába írja bele magát, ezért elképzelésem szerint a dos alatt kiadott fdisk /mbr parancs kitakarítja õt, de arról sajnos nincs sejtésem, hogy eztán a ddo-t használó egyéb particiók mûködõképesek lesznek-e, tehát javallott elöbb lementeni a vinyóról a fontos adatokat.
bakvarnyu: tudtommal nem létezik olyan sp2, ami ne ellenõrizné a kulcsokat, ellenben léteznek olyan kulcsok, amik közkinccsé vannak téva a neten, és az sp2 elfogadja õket. Ezért, vagy egy ilyen kulccsal kell újratelepíteni az xp-t, vagy meg kell változtatni a kulcsot. A megoldásra nem adok ötleteket, mivel nem warez topic ez, keress rá, és találni fogsz megoldásokat erre jópárat.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
Bocs, hogy felhozom a topicot, de hasonló problémám van most nekem is, csak azzal a külömbséggel, hogy nekem megvan...
Az a gyanum, hogy az lehet a baj, hogy 2 winyó van a gépben és a slave-n volt az XP. (a master winyón jól megy, csak az meg lassú)
Tehát leírom lépésben...
1. Hazajöttem gép bekapcs és egybõl azt írta bootoláskor:
"A következõ fájl hiányzik vagy sérült: System32/hal.dll" Nem szószerint, de ez volt...
2. Volt fent egy backup XP is, amit nem használtam... arról elindítottam, ellenõriztem a hal.dll-t és ott volt. Mind1, biztonság kedvéért felraktam egy tutira jó hal.dll-t a helyére. Újraindítás után semmi sem változott.
3. Recovery Console-ban megcsináltam a fixboot-ot, meg a bootcfg /rebuild -et (nem ebben a sorrendben persze). Újraindítás után ugyanúgy semmi.
4. Leformáztam a slave meghajtót + újraparticionáltam meg minden. Beraktam az XP SP2 telepítõ CD-t. Újraindítottam, majd megvártam amíg végigmegy, asztán megint újraindul. Ekkor jött volna a telepítõ grafikus része, de nem ez lett, hanem a fenti hibaüzenet fogadott ismét. Egyszerûen nem tudom slave meghajtóra telepíteni, csak master-re. A wincsit leellenõriztem, és aszerint hibátlan.
HELP!! Tanácstalan vagyok. Akárkit megkérdeztem, mindenki azt mondta, hogy ez nem lehetséges, ilyet még soha sem tapasztaltak, stb...! Szerintem nem találja meg önmagát és valahol a "vakvilágban" keresi azt a fájlt. Az a baj, hogy nem tudom megcserélni a két meghajtót, mert a mostani master-nek nincs meg a doksija, hogy hogy kell állnia a jumpereknek... 😞
Ha valaki esetleg tud doksit ennek a jumpereirõl akkor kérem jelezzen nekem: "QUANTUM FIREBALL lct 20 30"
EDIT: Úgy látom kicsit sokáig írtam a hozzászólást... 😊
Amiatt nem rakja fel magat a szemet😊
és mûködik
rögtön betölt a rendszer (10285# itt le van írva)
mit jelent nálad a nem "rendesen"?
csökkentett módban indul lemez nélkül?
eseménynaplóban hibák?
próbáltad már, csak az alpakonfigot futtatni-
1 vinyó, 1 ram modul, és minden más kikötve, letiltva?
Mikor jelentkezett elsõnek ez a jelenség és mit csináltál elõtte?
SW illetve HW változtatás?
jumperelés rendben vinyó, cd? (ha)IDE kábelcsere volt?
ui:
Találkoztam már olyan géppel, ami win telepítés után látszólag betöltödött
,de az üdvözlõ képernyõ után kikapcsolt a monitor, és nem láttam tovább semmit.
Csökentett illetve VGA módban indítottam a gépet és a monitor frissítést visszaállítottam 60HZ-re. utána ment minden normál módban is. a monitort is vissza tudtam állítani 85HZ-re normál módban.
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
ugyanaz a problémám megint...
nem tölti be rendesen a windowst csak ha lemez van a meghajtóban
mert ezzel akartam megin segíteni a dolgon, de nem nagyon ment már:
Windows.Genuine.Advantage.Validation.Tool.Patch-TWK
van vmi ötlet azon kívül, hogy használjak eredetit, vagy csak simán sikerült bénáznom egyet?
szerezz sok ötöst, és meglátod meglesz a jelszó!<#wave>#wave>
nyomok egy windows reinstall-t
hátha az megoldja a problémáimat
ha nem...<#boxer>#boxer>
Get a life!
Savmacska: valószinûleg megvolt rá az oka az anyukádnak, hogy lekódolja... pl. hogy egész napodat elötte töltötted. Amint látom van wow-ban 3 karaktered is, nos, én is nyomtam egy ideig, és nekem oltári sok idõmet elvette az, hogy az egyetlen karakterem 13-as szintre juttassam, el tudom képzelni, te mennyit ültél elötte (és akkor még más progiról nem is esett szó). Egyik barátom ismerõsénél abból áll a nap, hogy reggel felkel, leüll a wow elé, és este felkel elõle aludni... Mindenesetre, nem próbálkoztam még az xp kód megkukkolásával, de javaslom, próbáld meg azt, hogy átállítod a bejelentkezési módot, hogy ne a felhasználók menüjébõl kelljen kiválasztani a felhasználót, hanem be kelljen gépelni a felhasználó nevet (persze, ez anyukádnak is fel fog tûnni, de meg lehet magyarázni, hogy netbiztonság tekintetében így jobb, és utánna ki lehet próbálni azt, amit 10 felhasználóból 9 elkövet, hogy nem kódolja le a rendszergazda fiókot. Viccesek az akármilyen szigorú biztonsági házirendek, ha rendszergazdaként lazán be lehet lépni, dehát ez nem linux, itt nem kötelezõ hozzá a kód.
Get a life!