182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Exklusiv DAS VIDEO -
Volt a Ferrarinak olyan tervezője, úgy hívják Rory Byrne sajnos a 2014-es kocsi fejlesztésében csak mint tanácsadó vett részt. A Ferrarival 6 egymást követő konstruktőri és 5 egymás követő bajnokit hozott.
7 konstruktőri címe van,úgy, hogy 2006 vége óta csak mint tanácsadó van jelen.
Szerintem a Ferrari rossz fele keresgél megint. Kidobnak egy csomó pénzt, hogy rájöjjenek a szervezeti felépítéssel van a gond nem pedig a tervezővel. Elég megnézni, hogy Schumaher tündöklésekor milyen emberek voltak, milyen pozíciókban a Ferrarinál. Szinte minden poszton a legjobbak voltak. Most van 2 VB-képes pilóta 1 zöldfülű csapatvezető és egy jó tervező. Nem éppen egy Brawn, Todt, Byrne. Erre ők mit akarnak lecserélik a tervezőt.
-
de nincs olyan mint ő!
9 vb-t szerzett F1-es pálya futása óta
"Ő nyerte el legtöbbször (kilencszer) a konstruktőri világbajnoki címet, és ő az egyetlen tervező, aki három különböző autóval érte ezt el. " -
Abból a pénzből amit most rá akarnak költeni szerintem találnának más valakit is, aki hasonló képességekkel rendelkezik mint ő.
Egyébként nincs vele bajom, de eljöhetne az RB től. Mondjuk a McLaren hez. -
Ha lenne akkor nem lenne 4x VB a redbull zsinórba -
Nincs a világon még 1 esőember aki képes lenne tervezni egy VB nyertes autót? Mindenki ezért a fazonért küzd, közben meg biztos vannak más hasonló tehetségű emberek még a világon.
Newey -
Stockbauer33 #149316 http://www.motorsportal.hu/forma1/mint-kamaszlanyok-a-jatszoteren--hamilton-rossz-vesztes-c55991.html#.U4cI5CgUa71 -
Görbe tükör -
Stockbauer33 #149314
Egy érdekes összehasonlítás.
Idén Vettel a Ricciardo által megtett össztáv csupán ~3/4-ét teljesítette. Majdnem 1400 km hátrányban van, ami nem kevés. -
Azért van ami vigasztalja:D
-
Azért az nagyon komoly ajánlat, supercart tervezhet plusz F1 mindent megkap, LeMans projectben is rosszalkodhat:) és 20m évente:) Ki tudja mi igaz előle.. -
IXEMGabeo #149311 Ferrari nem adja fel..visszautasíthatalan ajánlatot tettek Newey számára...hát -
http://a5.hu/f1-celeb/rosberg-balesetben-volt-erintett-sokkolta-az-eset -
Marko egy kőgeci:))))
"Incredibile! – azaz „Hihetetlen!” – kiabálta Vettel, miután kiszállt az autóból, Helmut Marko viszont ezt az alkalmat is arra használta ki, hogy a Ferrarinak üzenjen: „Szép csendben megmondhatják a barátainknak Maranellóban, hogy Sebastian még Ferrarit is velünk vezet...”" -
IXEMGabeo #149308 és a kínai időmérőn is megpördült az utolsó kanyarban amikor túlerőltette:) -
azért azt se felejtsük el,hogy Rosberg mennyire meg akarta verni 4 futam után Hamiltont,és ha időre váltjuk a késői fékezését,nagyjából 0,133 másodperccel fékezett később,mint kellett volna...valószínűleg sosem tudjuk meg az igazat,de ilyen kiélezett helyzetben el tudom képzelni a hibázást is (Barcelonában is elfékezte az utolsó 2-3 körben azt a kanyart,ahol megelőzhette volna Hamiltont).
mindenesetre,ha szándékos akkor bitang ügyesen csinálta,ha nem,akkor meg ilyen a versenyzés... -
Hiába lett most 2. Szerintem hosszú távon több pontot szerzett ezzel mint amennyit most vesztett. Ha csak egy apró esélye is lesz előzésre meg fogja próbálni. Nem mintha eddig nem próbálta volna, de most még frusztrált is lesz mert meg akarja mutatni hogy ő mennyivel jobb. -
Ott már nem kell bejelenteni semmit, eltiltanak örökre.
Egy ilyen tettel csak igazolod a másikat.
Félre ne érts nem lett Gibernau-ból egy félresiklott ember, csak kiábrándult és már nem akart a része lenni.
Rá jellemző módon egyébként akkor lett piszok összeszedett amikor meghalt a csapattársa verseny közben....addig inkább egy gazdag srác volt aki mindent belead a pályán.
Visszatérve Hamilton-ra, remélhetőleg csak még magasabbra rakja a lécet. -
Rossz hozzáállás! Ha kilöknek és a vállam törik vissza megyek és úgy felrúgom verseny közbe, hogy ő se ússza meg ép bőrrel. Majd bejelentem, hogy végeztem a sportal. -
Nem kell dilettáns legyen. pl- Schumacher esetében két rivális csapat ment s vizsgálatra, ahol az egyik verte az asztalt.
Itt szted kinek volt érdeke Rosberg elmarasztalása? A Mercedes-nek nem, mert jobb esetben mezőny végére teszik, rosszabb esetben olyan cirkusz mint Schumacher esetében.
A bíráknak nem, mert Rosberg hátrasorolása egyet jelent azzal hogy 95%-ban nem szerez pontot, esetleg talán mázlival párat, vagy összeakad és nullás.
Amivel mélyítették volna a pontkülönbséget.
...itt ezt az asztalt senki nem verte csak Hamilton, nem Briatore, vagy rivális csapatvezető.
Egyébként videókat nézve, Rosberg elvileg nagyon keményen ment...na ha valaki a pole-ra megy utolsó futásban és elcseszi azt a féktávot, akkor tuti gumifal, nem kis kormányrisza és bukótér....a futamon kétszer is elfékezte Rosberg szerencsére, mert nálam az döntötte el, és mindkétszer az ívkülső, bal első kerék blokkolt, és fordult be,...az időmérő vitatott körében meg az ívbelső, jobb első kerék füstölt meg, teljesen rossz volt az egész.
szal sztem ezt megcsinálta nem elcseszte, és mivel ebből senki nem akart botrányt, így nem is lett.
Egyedül Hamilton vergődik, mert nem gratulál képmutató módon Rosberg-nek.
....hát ne is tegye szvsz, kicsit hasonló nekem az eset, Gibernau Rossi esetéhez a MotoGp-ben, ott Rossi kicsapta a pályáról Sete-t az utcsó kör utolsó kanyarjában, és utána még ki is nevette, mert Sete be volt pöccenve meg fájlalta a vállát. Aztán kiderült hogy műteni kell egy fémlap elmozdulása miatt.
Rossi-t nem büntették, mert senki nem akarta, Gibernau-ban meg eltört valami, és elment a kedve...az addig nagyszerű versengésből kiszállt végleg.
Hamilton nem ez a kaliber (Gibernau valami Spanyol nemes, és Bultaco örökös), kíváncsi vagyok mit fog belőle kihozni.
-
Tisztában vagyok vele!! lejött az eddigiekből az hatalmas IQ... -
Persze de mivel fej fej mellett mennek elég nagy esélye van hogy ez fog dönteni... akkor meg lesz anyázás:) -
Nem fiam! bölcs vagyok öreg és kibaszott okos,ráadásul értek is hozzá!!! -
IXEMGabeo #149299 dupla pontok véleményem szerint gáz...nagyon gáz
Féltek a Red Bull fölénytől azért vezették be...
amúgy meg Brazíliában mindig fölényben volt a Red Bull az utóbbi években úgyhogy nem nyertek vele sokat:D most meg a Merci vb címe lesz bebiztosítva ezzel, de még, hogy... -
Be kell valljam nem tudom hogy feküdtem volna ma le ha ezeket a tényeket nem közlöd igaz alpári vagy de ez gondolom a neveltetés hibája... -
Mint mondtam nem mozgat Hami teljesítménye, az hogy kinek milyen stílusú versenyző jön be egyéni pl. feikg barátunknak heteró és fehér bőrű a tuti:) Ész meg nem lényeges szempont:)
Úgyis botrány lesz az idei év mert ha így megy tovább a dupla pontok döntenek:) -
Csak tényt közöltem,mert sokan itt hajlamosak vagytok a saját naivitások bájkörébe esni... -
Akkor nem értem mért írtál is bármit is
-
IXEMGabeo #149294 egy ilyen rinyagép, akivel könnyedén elszáll a ló nem érdemli meg, hogy nyerjen ellene;) Hamiltonnak is van múltja ne feledd...Rosbergnek is be lehet egy fél strigulát húzni Hami sacc per kb 10-20 esete mellé;))) és ez is vitatott marad...
G_Archangel írta, hogy Rosberg még politikusnak is elmehetne a nyilatkozatai alapján
van is benne valami -
ez nem stílus kérdése,hanem reál rálátás a dolgokra!
a hülyeséget meg soha nem bírtam..... -
Ja Shumit azonnal kizárták volna:DDD szerintem azért nem büntették mert nem igazán bizonyítható, de amit művel abban a kanyarban tök messze a kanyartól a kormánnyal pfff:D kb mintha aquaplaning lett volna csak mintha hiányozna a víz. -
Még ezt is nyilatkozta "„Leültünk, és tisztáztuk, amit tisztáznunk kellett. Végigmentünk az adatokon és láttuk, amit látni lehetett. Azt kívánom, bárcsak mindenki megnézhetné őket." ennyi remélem szarrá alázza rosberget a többi versenyen...
Egyébként a balhé ott kezdődött hogy valamelyik Bahreinben a motort maximumra tekerte ami tiltott utasítás nélkül(azt hiszem rosberg) erre a másik spanyolban játszotta ezt a csapat meg a haját tépte:)
Mindegy jönnek olyan pályak ahol nyomni kell mint a disznó és kész pl. Kanada:) -
IXEMGabeo #149290 következő kérdés
FIA tényleg ennyire dilettáns lenne, hogy félreértelmezik a telemetria adatokat?
Mondjuk ez az eset össze sem hasonlítható a Schumis esettel, ő kicsit látványosan csinálta, bár maradjunk annyiban, hogy, nincs kizárva, hogy márcsak azért is megbüntették volna megint, ha ő csinálja... -
Hamilton erről így nyilatkozott: „Láttam a telemetrikus adatokat éjjel. Maradjunk annyiban, hogy ezen csak nevetni tudtam.”
Ezt nyilatkozta:) Mit mondjon tök egyértelmű aki elsőnek elfordul az nyer esetek 99% ki a poleban van. -
IXEMGabeo #149288 Azt a kérdést tenném fel, hogy a telemetriát miképp tudta átverni szerinted?
Hamilton sem hőbörgött, hogy húú, de nagy csalás, bár volt egy sejtelmes mondata ("erre a kérdésre nem szeretnék válaszolni")...mindenesetre nem foglalkozott ezzel a dologgal sokkal inkább a futamon szerette volna megverni illetve rádión voltak bemondásai, hogy miért nem ő kapta a kedvezőbb taktikát -
Szép egy stílusod van ember:DDD Biztos jókat lehet veled beszélgetni olyan acélos érveid vannak:P
Még a közelébe sem trafáltál:DD Kimi fan vagyok.. a csaló embereket nem szeretem... -
"az egy dolog, hogy a saját legjobbjánál gyorsabb volt, de Rosbiénál nem;)" ez így van de 59 ezreddel kapott ki és itt már 67 gyorsabb volt:) nem a mi lett volna a lényeg:) Hanem az esélyt vette el tőle, megnézed azt a videót nyilatkozz már mit is csinált a kormánnyal rosberg mert arra még nem tudtam rájönni
olyat én még nem láttam.
-
Nekem meg az derül ki!!!,hogy akár mi is van,nálad a buzi nigga a nyerő.... -
IXEMGabeo #149284 az egy dolog, hogy a saját legjobbjánál gyorsabb volt, de Rosbiénál nem;) és tegyük fel, ha gyorsabb is lett volna a középsőben, mint Rosberg az utolsó etapban attól ugyanúgy bukhatott volna;)
Rosberg mellesleg nem emlékszel, hogy Kínában is erőltette és végül hibázott az utolsó kanyarban??? Ott is "csalt"?:)
Ez benne van a pakliban -
Nem értelek mi nem derül ki abból hogy Hami 67 ezreddel gyorsabb volt az első mérő ponton, nekem ebből az derül ki hogy lett volna esélye megverni rosberget... aki 124 ezreddel lassabb volt mint előtte, tehát nem tudott volna javítani... vagy csak keveset de tolatott:)