182096
  • pedobear
    a Sauber 22 éve tartó Formula-1-es történetében soha nem voltunk ilyen pozícióban

Megérdemlik, ezt az indiait vették fel - így jártak vele
  • pedobear
    Megnősült Baumgartner Zsolt

A hétvégén megházasodott Magyarország egyetlen Formula-1-es pilótája és pontszerzője, Baumgartner Zsolt. A 33 éves egykori versenyző nagy napjára még Paul Stoddart is elutazott
  • Dietrich
    Ecclestone: példaértékű volt a Magyar Nagydíj

Van még1 olyan pálya, ahol az adott ország kormánya ennyit ad a futamok rendezésére?
  • HTS s3rg1nh00
    honnan tudod,hogy az eredeti Mr.E nem valami fagyasztókamrában pihen valahol,és aki a bíróságot megvette az nem csak valami klón?
  • Dietrich
    Ez itthon lenne nem lepődnék meg, de hogy a német ügyészeket így nyíltan megveszi erre nem gondoltam volna.
    Mindegy örök életet úgy sem tud venni.
  • pedobear
    megint-allami-tamogatasban-reszesult-hungaroring
  • adam46
    Aki gazdag, az bármit megtehet.
  • Fernandooo #150848
    Ez mi? Intézményesített korrpució? A pofám leszakad...
  • pedobear
    szazmillioert-csereben-veget-ert-ecclestone-pere
  • pedobear
    mattiacci-kiemelte-a-ferrari-negy-nagy-hibajat
  • Dietrich
    F1: IndyCar's Pagenaud closing in on Honda test

Én nem örülnék, ha a F1-re váltana csalódás fogja érni, de mivel európai biztos nagy álma Bourdaishoz hasonlóan a F1...
  • allock #150844
    Szándékos defekttel a nagyobb biztonságért: különleges rendszeren dolgozik az FIA

• RatBaG #150843
  • Fernandooo #150842
    Hát igen, fociban sikerült elérnünk, hogy pazar körülmények között hajthatunk végre nagyszerű önégetéseket az elkövetkezendő tíz évben. A Ring az nem számít... Nevetséges hozzáállás.
  • repvez
    azért ez is milyen már hogy stadionokra több milliárdot költenek ,de a hungaroring átalakitásához meg 600milliot csak. jó lehet mondani,hogy nem állami tulajdon,de sztem a stadionok is cégeké,ugyhogy azt sem az államnak kéne ennyi erővel támogatni.

• RatBaG #150840
  • b-type
    bármelyik csapatvezető is nyilatkozta, valszeg a cirkusz miatt mondta, mintsem komolyan gondolja....vagy valami kitekert interjú ez is.

-Az autó fogyasztása nem elhanyagolható, mert az F1 kirakatsport, minimum qva sokan nézik. Valóban nem mindegy,..lehet hogy itt nálunk az ilyenekkel a kutya sem foglalkozik, mert lefoglalja a gyűlölködés, és az énközpontúság, de ez egy világbajnokság, világszerte nézik jópáran.
    -a motorszállítók ezt akarják, és ez fontos szempont ha meg akarsz tartani motorgyártókat, vagy ide akarod csábítani őket.
    ...az igazi kihívás amúgy is a kis hengerűrtartalmú kis helyigényű, minél könnyebb kisfogyasztású erőforrás, az elérhető legtöbb teljesítménnyel nagyfokú megbízhatóság mellett.
    ...
    a repülőgép fogyasztása: ...gondolom nem Ausztrál szakember hozta a példát, szal biztos lehetne mindent jobban csinálni, de az F1 nem europai sport.

A költségcsökkentés is közös érdek, nézd meg a WRC-t...vagy a valamikori WRC-t mi volt és mivé lett, azért mert nem követték időben az igényeket, ott későn született már a döntés, nem volt idő beszivárogtatni a köztudatba hogy mivé alakul, és szépen fokozatosan változtatni a cél felé törekedve.
    Szinte lehalt az egész egy pillanat alatt, aztán teljesen megváltozott, és most próbálják a régi népszerűséget megszerezni.
    Törekedni kell a költségek csökkentésére, mert megváltoztak a szponzori viszonyok, és kevesebb a pénz. Végül is bármit is csináltak egyelőre életben maradt az F1, és még talpon vannak a privátok, és bár fizetős versenyzők is kellenek, de kiemelkedhetnek olyan versenyzők mint Hülkenberg, Bottas, Bianchi...
    ...lehetne az F1 olyan is, hogy van a Ferrari meg az Infinity Red Bull, és több perces lemaradásban a fizetős versenyzőkkel feltöltött 3 privát, a McLaren, a Williams, és a Toro Infinity és Ferrari erőforrásokkal.
  • simonl #150838
    öööö...nem lehet, hogy csak az idióta új szabályokhoz nehezebben alkalmazkodnak?
    Nem igazán arra vannak szocializálva, hogy 1.6 os "elektromos dodzsemeket" gyártsanak.
    Nem lennék meglepve, ha egyszer csak kiszállnak ebből a cirkuszból. Majd a FIAT benevez helyettük, 1.6 -os PUNTO motorral b+.

Nem is tudom melyik csapatvezető nyilatkozta a közelmúltban: baromság az egész költségcsökkentési, fogyasztáscsökkentési hókusz-pókusz, hiszen csak egy csapat repülője többet fogyaszt amíg leér Ausztráliába mint az egész F1 az egész szezonban.

Remélem érthetően fogalmaztam...:)
  • Stockbauer33 #150837
    „Az első közös évadunkban sokat tanultam tőle a
    versenyzésről, javítani tudtam a vezetési
    stílusomon, mert ő volt a csapattársam.
    Fernando hihetetlenül gyors, rendkívüli tehetség.
    Akik vele dolgoznak, tudják, hogy mindig a
    legtöbbet adja magából.” Lewis

" Lewis ellen mindig élvezetes harcolni!
    Ő az a személy aki mellett 300 Km/h-nál
    is biztonságba érzed magad, hisz tudod milyen
    nagyszerű pilóta.
    A Mclarennél nagyon sokat tanultunk egymástól anno." Fernando

• Stockbauer33 #150836
    7 elöl, 7 hátul
  • lac coo
    Gyors pályák jönnek, esélye nincs az RB-nek a gyenge motorral ...
  • Jeffjohnson
    Jót tenne most Kiminek 1 dobogó de kevés esélyt látok erre. Én arra számítok, hogy kb. év végére a RB eléri a Merci szintjét mert most jönnek csak azok a pályák, amik nekik nagyon fekszenek.
  • a.carkey
    Év végére lesznek győzelmeik. Ha csak 2009et nézem, Kiminek a Ringen kezdődött a szezon ...
  • Jeffjohnson
    Nem tudom mi zajlik a háttérben de azt nem értem, hogy Mattiacci mit keres ott, mikor Briatorre sokkal jobb lett volna (tudja mi kell egy vb győztes csapathoz) ehelyett odaraknak egy F1 zöldfülűt.... Persze megvan a magyarázat..."....Ferrari instead felt it was more important to have someone who understood the Ferrari organisation rather than simply having a knowledge of F1." Aha tehát akkor eddig azért nem ment Domenicalinak mert nem értette meg a....... huhh mekkora bullshit ez. Megint egy olyan ember ül a Ferrari F1-es csapata élén akit Montezemolo könnyen pórázon tud tartani. Megint más eladni 1 Ferrarit mint vb-t nyerni vele.

Mondjuk a sikertelenség ellenére azt gondolom, hogy jövőre ugyanezzel a pilótapárossal áll majd neki az idénynek a Ferrari. Ennél csak jobbak lehetnek mint most.
  • Fernandooo #150831
    Lévén, hogy Ferrari szurkoló vagyok, én azért reménykedem abban, hogy egyszer végre összeáll a csapat újra. Tudom, hogy észszerűen nézve erre 1-2 évig nincs esély (ne adj" isten, talán még tovább...), de ettől függetlenül bízom a "Ferrari-csodában".
  • a.carkey
    Én sem látom bennük az egyéni VB címet, a csapatot meg pláne nem. De leegyszerűsítem: lehetne most ott pilóta Stewart, Senna, Lauda, Schumacher, Mansell, Prost, Vettel, Hamilton, Button, bárki!, annyira szét van esve szerkezetileg és tudásilag a Ferrari, hogy még akkor sem lennének világbajnokok, ha csak a Toro Rosso, Marussia, stb. kis csapatok ellen kellene versenyezniük.
  • G_ArchAngel #150829
    A Ferrarival senki nem lesz VB. Kapkodás, tanácstalanság, belső széthúzások, instabil csapatszerkezet.
  • Fernandooo #150828
    Na, már csak egy Vettel hiányozna a Ferrarihoz, totál nem "ferraris" karakter, legalábbis én nem tudom ott elképzelni... Alonso nem fog onnan lelépni, és Vettelnél szerintem esélyesebb oda egy Hulkenberg, vagy Bianchi. Amiket legalábbis nyilatkoznak, abból ez jön le. Newey távozásával pedig a RBR jövőre még jobban vissza fog esni, kb. a Ferrari mögé. Akérmennyire vannak ott menő mérnökök, a csoda nagy része Neweytől származott, nem véletlenül akarták az olaszok megvenni. Alonso hülye lenne otthagyni a mostani csapatát, ő mindenképp itt akar még egy VB-t szerezni, ezt már többször nyilatkozta. A Mercinél is csak azért van "harc", mert Hamiltonnak "nincs szerencséje". Ha nem lenne ez a sok betlije, szó nem lenne kiélezett csatáról, már vagy 30 ponttal vezetné a VB-t.
  • adam46
    Teljesen igaza van.
  • Jeffjohnson
    Szvsz ha Alonso átmegy a Mclaren-hez, akkor minimálisra csökkenti a 3. vb megszerzésének esélyét. Bár így sem hiszem, hogy meglesz de Newey kiválásával Mercedes uralom van kilátásban, ami addig nem gond nekem, amíg hagyják a két pilótájukat versenyezni. Azért ezt mégis izgalmasabb nézni, mint a Vettel győzelmeket mert legalább van verseny az első helyért.
  • a.carkey
    Na, akkor Vettel Ferrari, Alonso McLaren, ha Newey nem fog F1es autót tervezni ...
  • pedobear
    http://a5.hu/f1/newey-az-f1-lassan-gp1-es-szintre-sullyed
  • V43 1105
    Sanszos.
  • Master91
    Mészáros Sándor @mesandor

Úgy hallani, hogy az egyik nem Nagy-Britanniában székelő #F1 csapat eldöntötte, hogy Spa előtt kiadja az útját nyurga német pilótájának...

• desigo
    Kár,hogy Kubica nincs már az F1-ben.Ő vonzotta rendesen a lengyel embereket.
  • a.carkey
    "a bizonságiak 1 azaz 1 palack vizet engednek be"

Ezt nem tehetik meg. Ilyet nem csinálhatnak az árusok érdekei miatt. Szóval ilyenkor ha baromállat ehhez ragaszkodik, akkor más kapun be, de le kell szarni mit mond. Ez nem repülő.
  • atiwrc
    A WC-ket ha jól emlékszem tavaly év vége felé teljesen elbontották néhány helyen( az aqupark felőli oldalon), nem tudom hogy azóta azok újjáépültek-e.

Amikor még az újra aszfaltozásra sincs pénz akkor minek várjátok el hogy egy hipermodern infrastruktura legyen körülötte?
    Meg elvárnátok hogy vegyék meg az környékbeli földeket amire építsenek autópályát egészen a főbejáratig/kapukig?????
  • Gordon Blue
    ez a Hungaroring egy nagy ócskaság ezek már finom technikák nem faszekerek autószerelő vagyok tudom, értek hozzá valamelyest, itt arról van szó hogy vonalzóval centiméterrel miliméter pontosan szablyák ki a kasztnikat az öntödében itt nem megengedhető semmilyen hiba na most ha van az azstalftban egy kis repedés akkor felborítja az egész egyensúlyt és nem úgy működik a gépkocsi mechanikája ahogy azt a mérnökök megálmodták.
    Az egész aszfalttakarót újra kell csinálni, köveket, szegélyeket, nézőteret modernizálni épületeket újjáfesteni
  • Firerock
    Én voltam kinn idén. A hang tekintetében teljesen igazad van. Én tavaly nem voltam de a wc-ben pont elkaptam egy beszélgetést amiben mondták hogy tavaly nem ilyen volt,tehát felújítottak. Az üdítő korlátozást meg meg tudom cáfolni,mi a 3 literrel mentünk mind a 3 nap,egyszer sem szóltak. Ezen felül véleményem szerint is ráférne egy felújítás.
  • Totti5
    Minden évben ennyi, és nem csak Forma 1 alatt. Gyorsulási versenyekre szoktam menni és akkor is ilyenek az árak. Nem ott kell kajálni... ennyi.