182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#160283 Biztos tehet róla a csapat hogy az egyiket kiforgatják -
#160282 Ferrari (Y) -
SzocsA #160281 Ferka hozta a formáját, hát ezt se sokáig néztem! -
Stockbauer33 #160280 vettel -
#160279 Mégsem, valamit félrenézett az FIA, a rajtrácsról indul de kapott +5 hely büntetést. Na ezért komolytalan a szabály, már eldönteni sem tudják mi van :D
-
#160278 Hamilton a boxból rajtol. -
#160277 +1 Remélem Max eltud menni a német mellett,onnan meg már a pályán nagyon nehéz lenne őt megverni,csak box stratégiával -
#160276 -
#160275 Mercinél nagyon jó jövőbelátok, brit tudósok dolgozhatnak ha ezt előre kiszámolták:)
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.27. 20:39:10 -
Lokker #160274 Letekert motorral csak ennyit lehet... -
#160273 Ja, tisztán látszik minden mozdulatán hogy biztonsági kör ( nem ). 1 tized! azon mi lehet biztonsági? kitolta a szemét, ennyi volt benne, Max brutális jó kört ment, az RB jó.
De amúgy pole körért hogy kell menni biztonságit? direkt hamarabb fékez valahol mint tudna? kevésbé tolja be a kanyarba? annak aztán meg mi az értelme? ki számolja ki és hogy azt az 1 tizedet, hogy már pedig akkor most biztonsági kört kell? amikor ott jön az ellenfél aki bármikor javíthat 1 tizedet. -
#160272 Végre folytatódik a szezon.
-
#160271 Rosberg ment egy biztonsági kört,tudott volna ő kicsivel jobbat (szvsz kb.3 tizedet tudott volna még kisajtolni)
valamint a szuperlágy gumi az 1.kör végére már simán túlmelegszik,nagyon kíváncsi vagyok meddig húzza a tökig tankolt autók alatt holnap,hasraütésre úgy 4-5-6 kört mondanék (de addig Max vezetheti a versenyt mert lerajtolja Rosberget,megeszem a kalapom ha nem :D) -
#160270 azért azt tegyük hozzá gyorsan a "hozhatott volna jobb döntést"-hez,hogy az eau rouge+raidillon kombóban 20 emelet magasra másznak,teli gázon ~300-al(Merci 313) és a fák tetejét meg az eget látják csak,ott még egy 250-el kolbászoló autónál is tizedmásodpercei vannak dönteni (gondolom te is láttál már közúton +60-al érkezni mögötted egy idiótát,ha nem akkor elárulom igen beszaratós érzés) -
#160269 Lehet a merci nem ment csutkán, szerintem a Red Bulloknak a szemüket is kinyomták a srácok, Vetteltől pedig most játszották be hogy aztmondta az utolsó kanyarban mindig elveszíti a tapadást és nemtud elég jól kigyorsítani
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.08.27. 15:06:17 -
SzocsA #160268 Ez a merci mögötti 1 tized a redbulltól és a ferkától mennyire reális?
Q2 végefelé kapcsolódtam be, már beszartam, hogy a ferka előtt vannak a force indiák, meg az egyik williams, hogy mit csináltak ezek nyáron :D -
#160267 Jah bár ilyen szempontból spa vagy monza az jolly joker ha hátulról is kell rajtolni simán fel lehet jönni:) -
#160266 Előbb mondtak valamit, hogy ha jön fejlesztés, akkor nem rakhatják be Haminak, szóval azért nem annyira tuti a dolog. -
SzocsA #160265 Ja, hogy úgy, szóval használt motort vissza lehet rakni.
Amúgy akkor a ferka helyében én azt csinálnám, hogy 3 futamon cserélnék 6× motort és minden futamra lenne vadonatúj, és lehetne nyomatni 120%on :D -
#160264 McLaren would be 'crazy' not to drop Jenson Button in favour of Stoffel Vandoorne, claims Mercedes motorsport boss Toto Wolff.
"I am 100 percent sure he will be in F1 next year. If McLaren are crazy enough not to take Stoffel, then someone else will take him.
"If not, I will find him a seat. I promise."
Lol :D:D -
#160263 Kvyat kizúgott a Q1ben. Hát ez nem fog segíteni. -
#160262 2 motorról van szó, azzal vígan megcsinálja a maradékot ha nem lesz probléma, többiek is kb ennyivel terveznek.
Amennyit szopott önhibáján kívül és hullott alatta a technika... na nem mintha ez ingyen járna. Rosberg kényelmesen visszaveheti a vezetést a hétvégén, ez akár a VBbe is kerülhet ( mezőny végéről rajtolni amúgy sem könnyű, bármikor lehet baleset ).
Illetve ez nem trükk hanem szabály szerint járnak el. Ez van leírva.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.27. 13:41:45 -
#160261 nem feltétlen, kibírnak sokat ezek a motorok ha simán a futásteljesítményt nézzük, meg ki és beszerelik a motorokat annak megfelelően milyen pálya jön, és milyen használtsági fokon van, illetve tét vagy csak szabadedzés.
Egyébként meg leginkább ütközésnél szoktak rögtön meghalni. -
Lokker #160260 Jaja, Gutierez is figyelhetett volna jobban és Wehrlein is hozhatott volna jobb döntést. Mindkettőnek elfér az ejnye-bejnye de semmi komolyabb. -
#160259 Látszik hogy balra akart először menni, aztán valamiért meggondolta magát (lehet azt gondolta Gutierez arra fog menni)
A legnagyobb probléma a sebességkülönbség volt, meg amit master is mondott, az Eau Rouge-ból felfele gyorsan csak megjelent előtte a Haas és gondolom nem számított rá hogy ilyen lassan fog menni :D -
Lokker #160258 Mondjuk ez a büntetéshalmozás bassza a csőröm. Ezzel kijátszani a rendszert, hogy cserélgetik a motort hogy később használtnak minősüljön kb lol kategória. Én mondanám, hogy a maradékot vinné tovább a következő versenyre. Biztos lenne hiszti minden ilyen "trükközőnél". -
#160257 -lassított felvétel,Wehrlein sokkal sokkal gyorsabban jött
- kanyar végén látsz csak fel az egyenesbe, nem volt ideje felmérni hogy mennyivel lassabban megy a srác előtte, kéne egy cockipt kamerás nézet, de amúgy figyelmeztetném is Gutierezt a bírák helyébe -
Lokker #160256 Wehrlein-nak ahogy láttam baloldalt simán lett volna helye. Bár jobb lett volna látni másik szögből is lehet csak a nézet csalóka. -
#160255 Gutierez vs Wehrlein
Vettel vs Magnussen
Vettel nagyon durván tolja a hétvégén :D:D -
#160254 ?
simán betehetik a most beszerelt alkatrészeket, nem kapnak még egyszer büntetést..
Ez egy olyan kiskapú amivel lehet élni, akár olyan mértékben is, mint tavaly a McLaren, hogy akkor is cseréltek amikor mszáj volt, és akkor is cseréltek amikor fejlesztést kaptak a Honda-tól. Akár az összes korlátozott alkatrészt ki lehet cserélni, hiszen nem viszed tovább a rajthelybüntetéseket, és nyilván nem lehet annyi rajthelyet hátralépni...egyfelől felfestés sincs, másfelő annyi métert hátrasorolni hogy már a rajthelye körhátrányban legyen...
Ennyire hülye büntetést csak akkor hozhatnak ha szándékosan hagynak kiskapút azoknak a csapatoknak akik bajba kerültek a technikával -
#160253 Úgy tudom, hogy használt motort büntetlenül beszerelhetnek. Márpedig most már mindkét motorja "használt". -
#160252 Alonso 55 és Button 50 hely volt.
Semmit nem buknak, ugyan ezek a motorok és rendszerek lesznek jövőre is. -
SzocsA #160251 Nem nagyon a felétől nem is néztem a futamokat, megnéztem az elejét aztán annyi is volt.
De igen mondtak valamit, hogy kaptak 260 rajthelyes büntetés egyik futamon Button vagy egyszerre kapták annyira nem érdekelt, de nekik sem mert az az éf amolyan fejlesztés volt, de az a baj, hogy a következő évi szabályváltoztatásokkal bukták ezt a két évet.
De még mindig nem értem, hogy miért kellett kicserélni a motort ennyiszer, most bejáratták, de ha valami miatt mégis visszarakják a másikat akkor is motort cserélnek. Meg a váltó, ha másik kell akkor már szintén utolsó rajthelyes büntetés lesz belőle. + az egyéb rendszerek amik a motoron vannak.
Ebben hol van a kiskapu? Lesz neki két új erőforrása ezenkívül, de ha azt belerakják megbüntetik érte.
Annyival vannak előrébb, hogy be van járatva a motor.
Meg még lenullázhatná a megrovásait!
Azt figyeljétek meg, hogy Rosberg nem lesz első, tuti, hogy a két redbull előtte lesz, meg talán a ferkák is, és jönni fog többször a SC az hotziher. -
#160250 tavaly nem néztél F1-t? McLaren-s büntetések?
Ez egy szándékos kiskapu a szabályokban, tavaly többszáz rajthelyes büntetést szedtek össze a Hondások, és szintén éltek azzal a lehetőséggel hogy egy hétvégén kétszer cseréltek motort, hogy minimalizálják a büntetések miatti hátrányt
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.08.27. 07:56:14 -
#160249 Amíg nem éri el a 21 helyet addig érdekes a büntetés mértéke, onnantól kezdve csak játék a számokkal. Lehet 40-50-70 is teljesen mindegy mindegyik ugyan úgy utolsó rajtkockát jelenti.
1 motort cseréltek ami 15 hely. Ami közel sem a rajtrács vége, azt a motort kivették és elrakják tartalékba, majd betettek egy másikat ami már utolsó rajtkocka és amivel indulni fog. Két futam két 15 helyes büntetés helyett 1 futamos utolsó rajtkockát vállaltak be ( persze ha megkotlik valamelyik / baleset lesz stb... akkor ugyan úgy repkedni fognak a 15 vagy akármennyi helyek )
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.27. 06:13:34 -
SzocsA #160248 Ezt nem értem! Valaki?
"A német istálló azért döntött az újabb csere mellett, mert így Hamiltonnak a szezon hátralévő részében két friss erőforrás áll majd rendelkezésére"
Meg a 30 rajthelyes büntetés, nincs is annyi autó a versenyen, ezt hogy oldják meg? :D Felfestik neki a 30. rajtkockát?
Amúgy meg mi értelme van ennek? Korlátoznak mindent, motort, benne a különböző alkatrészeket, az üzemanyagot, korlátozzák a fejlesztéseket, stb-t és akkor elvárják, hogy versenyezzenek, szar az egész, mert mindenki spórol, nem mehet 100% on vagy többel és akkor különböző szabályokat hoznak, hogy megkönnyítsék az előzéseket, de ezek nem is előzések, hanem simán elmegyünk a másik mellett. Vicc ez az egész. Ez olyan mint amikor veszel egy ruhát és nem hordod, mert bekoszolódik.
Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.08.27. 01:49:17 -
Lokker #160247 Raikkönen kontra Verstappen eset első szabadedzésen mi volt? Mert én csak annyit láttam mint amit Verstappen csinál versenyszituációban... -
#160246 Az volt a Forma 1 :) Ami ma van az az autosportok kiralykategoriajanak kikialtott media cirkusz :) -
#160245 A régi szép Forma 1-es idők. :) -
#160244 eargasm mindkettő:)