182111
  • Dodo55
    Defektet kapott? Nem. Elvesztette a tapadást és kicsúszott, vagy megelőzték emiatt? Nem. Eltört a felfüggesztés aminek ezt ki kellett volna bírnia? Igen.
  • pr3cious
    A vibráció okozója Kimi lába... ő fékezte el a gumit.
  • Dodo55
    Vagy ha a McLaren olyan felfüggesztést gyárt, ami elvárható módon nem szakad le egy kis vibráció miatt...
  • pr3cious
    Vagy állítom picit lassabban mennek azt is kibírta volna a kerék és bejön 3diknak ezzel komoly pontokat mentve de a - ki ha én nem? - bemutatása előrevallóbb volt és már tudjuk mi lett a vége.
  • allock #163746
    Korábbi csapata, a Renault meghívta Robert Kubicát egy valenciai tesztre, ahol a lengyel egy 2012-es Lotust vezethet majd.
  • pr3cious
    Most egy jó példát hoztál fel az a pillanat hűen tükrözi az egész évet, a filozófiájuk elöl lenni BÁRMI áron még akkor is ha nem bírja a technika - és nem bírta - pontok nélkül távoztak ahelyett hogy kicsit is gondolkodtak volna ahogy Alonso tette - lassan járj tovább érsz - az hogy gyors vagy azzal kitörölheteted de legalább annyit elértek hogy 1-2 ember úgy érezze hogy ők érdemelték volna a vb címet. Mi a ....-ért nem álltak ki kereket cserélni? Meg szerinte kinek a lába miatt fékeződött kockásra a kerék? Súlyos kérdések ezek. Ők érdemelték volna? a francokat futóversenyen sem az nyer aki a leggyorsabb egy szakaszon hanem az aki CÉLBA is ér.
  • Dodo55
    Aha. Akkor gondolom arra is emlékszel, hogy egyszer az első kereke szakadt le csak úgy magától, egyszer meg a motorvezérlő elektronika gyulladt ki, mindkét esetben vezető helyen. Gondolom ezeket is biztosan a "140%-os tuning" okozta.

2003-ban meg (amivel úgy voltam eddig felesleges is felhozni) gondolom akkor Schumacher direkt engedte 1-2 pontnyira magára az utolsó futamig, mert unalmas volt már neki ott mindig egyedül az elején...
  • pr3cious
    Te mi a rákról beszélsz? Itt ép egy olyan ember ír üzenetet aki pontosan emlékszik mi volt abban az évben: A mclaren sokkal gyorsabb volt mint Alonso Renault-ja, felpumpálták a motort 140%-ra és aztán csodálkoztak hogy minden versenyen elszáll, és ez (hogy a mc nem tudott motort gyártani) Alonso hibája? hagyjad már magad! Megbízhatósági gondok nélkül Kimi lett volna a világbajnok egy sokkal gyorsabb autóban - de az az autó is számít - és mint tudjuk az a motor... De jó ne vegyük figyelembe az autót akkor Alonso hányszoros vb-lehetne? Tízszeres? Számomra sehol sem bizonyította hogy ő a jobb azt bizonyította hogy egy jóval gyorsabb autóban képes villogni amíg annak a megbízhatatlan motorja el nem szál, javíts ki ha nem ez történt. 2007-et meg elcseszték Alonso számára mert simán lehetett volna világbajnok ha Ron Dennis nem égeti le a neveltje kedvéért, saját háza felől is kapta a pofonokat. Kimi bemákolt egyetlen címet amit viszont nem sajnálok tőle annyira azért van jó.
  • AnuluWork #163742
    Nem tök mindegy? Alonso vagy kétszer volt dobogón. Az meg, hogy negyedik ill. tizedik vagy, az kb. senkit sem érdekel, ha Ferrariban ülsz. De tök mindegy. Kimi a Ferka utolsó világbajnoka, pedig Alonso hajtott ott öt (?) évet egyhuzamban, első számú pilótaként. Kimi 1x nem volt első számú a Ferkánál, leszámítva a Fiscos öt kemény versenyt ...

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.06.05. 10:25:38
  • IXEMGabeo
    nincs kizarva, hogy fenykoraban es amig inkabb motivaltabb volt 2005 kornyeken kiegyenlitettebb lett volna a kuzdelem, ha csapattarsak...

am 2014-ben ez a tortenet jocskan Alonso javara dolt el...
  • AnuluWork #163740
    Egy szar autó. Volt vagy 500 pont a Merci és a Ferka között.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.06.05. 10:04:51
  • argo001
    Bizonyította, hogy jobb Alonsónál? Akkor mi volt 2014?
  • Stockbauer33 #163738
  • Stockbauer33 #163737
  • Dodo55
    Alonso ellen már kétszer is bizonyította, hogy ő a jobb (2005 amikor a rengeteg műszaki hiba ellenére is ott volt pontokban végig a nyakán, ha azokból nincs ennyi akkor ő a VB nem Alonso, illetve 2007 amikor meg is verte még úgy is, hogy Alonso alatt a Ferraritól lopott technikai volt abban az évben). Hamiltont szintén verte 2007-ben, aki alatt szintén a Ferraritól lopott technika volt, innentől vicc is lenne az elmúlt űrhajó Mercis éveit belevenni a számításba. Vettelt pedig szintén megkergette párszor az űrhajó RedBullos korszakában a gyengébb Lotusszal, versenyeken sokkal látványosabban, mint a papíron (pontok alapján) őt fenyegető Alonso. Most pedig, hogy egy csapatban vannak, ha szem előtt tartjuk a Ferrari "hihetetlenül jól esülő" taktikai húzásait, meg hogy kilőkdösések terén is mennyire "jókor van mindig jó helyen", és a korkülönbségtől sem tekintünk el, akkor még mindig nem lehet azt mondani, hogy Vettel egyértelműen jobb lenne nála az összképet tekintve.

Túlértékelt szerintem inkább pont az, aki pont akkor tud mindig alkotni (akár több VB címet), és azt is főleg verseny nélkül (pole és egyedül körözgetés az elején), aki alatt épp a leggyorsabb és/vagy legmegbízhatóbb konstrukció van, meg a háttérben ott vannak akik jól taktikáznak neki. Ha ez mind megvan, akkor lássuk be, oda elég egy szimplán jó képességű versenyző, aki gondosan követi a csapat utasításait. Csapatszintű összemérésben ezzel semmi gond nem is lenne, de egyéniben erősen torzítja a képet.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2017.06.02. 18:58:34
  • Master91
    2008-ban azért éppenhogy nem lett VB
  • AnuluWork #163734
    És bár tény, hogy Vettel folyamatosan együtt ünnepel a csapattal minden győzelem után, mégis Kiminek volt a tanúja az esküvőjén egy Ferraris ...
  • IXEMGabeo
    boven eleg volt, hogy a Santander akkoriban egy rakat penz fizessen a Ferkanak, es a Fernando faster than you szoveg es maris kikeszitettek agyilag....
  • AnuluWork #163732
    Én ettől a mentalitástól qurom fel magam mindig, amikor elkezdik a ragazzi scimmia leccano i testicoli szintű benyögéseket jó szereplés után a rádión. Hogy ők mekkora nyelvmágusok. Azt hinnék ezután a tévénézők, hogy valakik, erre Monzában Rosberg nem olaszul kezd el beszélni? És ő tényleg bírja is a nyelvet, nem csak betanul pár baromságot. :) Na Kimi nem tanul be soha. Egy 2007-es "danke" kivételével kb. 1x nem használt az angolon és a finnen kívül más nyelvet. :D
  • Stockbauer33 #163731
  • PacsutaTibi
    Itt azért be kellene osztani az eltöltött évek számával, valamint arról se feledkezzünk meg hogy 2010-től kb "megduplázódtak" a szerezhető pontok...
  • Alexease
    Pontokat nem erdemes hasonlitani, Sumi 11 evet volt a Ferrarinal, 5 vilagbajnoki cimmel:) Alonso evente 2-3x annyi pontot gyujtott, a mas pontrendszer miatt.

De hiresen a Ferrari (volt) a csapatszorrend magus:)
  • mcmoha
    A Ferrari három legsikeresebb pilótája (pontszám alapján) Alonso (1190), Schumacher (998), Massa (789). Egyébként a csapat fennálása óta az egyes számú pilóta mindig is bucira verte a kettest.
  • bakkerman
    Volt Massa alatt technika...es a csapattarsa 4 even at bucira verte
  • IXEMGabeo
    Hulkenberg se kozepszeru tehetseges csak ugyanolyan peches mint Heidfeld anno...Massa pedig ugyanugy, ha jo technika lenne alatta fel tudna venni a versenyt a nagyokkal, mert nala a tapasztalat
  • paj01
    Kimit azért lehet szeretni és elismerni amit 2003ban 2005ben a rémes megbízhatóságú mekivel, 2007ben a Ferrarival illetve 2012-2013-ban a Lotussal művelt.
    2004/2006ban a meki nulla volt. 2008 ban sztem massa volt nyomva de jó, mondjuk hogy simán gyenge éve volt.
    2009 a ferrari nulla volt de azért csak nyerte a belga futamot
    Aztán rallizott, visszajött, A Lotusban az év manővereit hajtotta végre kb, Utána megint ferrari ami harmatos volt évekig úgy, hogy nem sokat osztott szorzott, hogy mennyire verték a csapattársak. De azért az is csak jelent valamit, hogy visszatudott egyáltalán kerülni a ferrariba.
    Nem lehet kérdés, hogy top pilóta. Tipikusan az a fajta, aki leszarja a dolgokat beül aztán nyomja, nem kérdez, megcsinálja amit mondanak neki a főnökei, így nem csoda, hogy egy Alonso meg Vettel el tudja nyomni csapaton belül. Már azért korba van, némileg érthető, hogy nem ugyanaz a tempoja mint 25 évesen. De azért egy monacoi pole-t igy 40hez közelítve még odatett. Kitől is láttunk hasonlót korábban?:) Egyéniség, lehet kedvelni vagy utálni de nélküle kevesebb lenne a forma 1 az biztos. Jó a ferrari idén, szerintem lesznek még jó momentumai főleg ha nem szopatja szénné a saját csapata.
  • bakkerman
    Palmert nem ertem mondjuk,ö is ennyire penzes? Persze tudom,ottvan a fater,de nem hiszem hogy az öregének lenne ennyi tőkéje meg szponzorai hogy nulla teljesitmennyel benntartsak a Renaultnal
  • Lokker
    Amíg ilyen Stroll és Palmer féle versenyzőket alkalmaznak nem is fognak erősek lenni. Massa-t se mondanám egy nagy ásznak, átlag pilóta helyette is jöhetne más. Meg amíg a pénz fog dominálni a kisebb csapatok nehezen fognak előre jutni.
  • IXEMGabeo
    igazabol az bosszant a Ferrarin es a Mercin kivul a tobbi csapat le van maradva mint a borravalo...

egy eros Williams, Renault vagy erosebb Red Bull nem artana
  • bakkerman
    Ja,ugy latszik iden vegre betalalt a Ferrari,mig a Mercinek 3 ev pacek utan nem jott ossze valami. Ezert jok a nagy szabalyvaltozasos szezonok :) Mondjuk ettol meg Lalinak szurkolok de tetszik ez az eles csata eddig
  • HTS s3rg1nh00
    minden megváltozott,de neked valahogy soha semmi nem esik le...a gumiknak és az autóknak is annyi a közük a tavalyihoz,hogy hasonló/ugyanaz a nevük...
  • SzocsA
    Mi változott tavalyhoz képest, hogy ilyen hátrányban lett a merci?
    Volt nekik valami hidraulikus felfüggesztéses dolog az első tengelynél amit a kaszniba építették be és ezzel a kanyarokban növelték a tapadást.
    Meg volt ilyen dupla falu felni, amivel változtatni tudták a nyomást.
    Mivel a többiek annyira le voltak maradva, hogy jól elvolt a merci ott elől senki által zavartalanul?
    Azt mondták, hogy kanadában is olyan lesz a mercinek mint monaco.
  • Lokker
    Azaz?
  • SzocsA
    A tavalyi szezonban meg az azt megelőzőben sem tudta kezelni a merci a gumikat?
  • Stockbauer33 #163716
  • argo001
    Ha ezt akartam volna írni, szerencsétlent írtam volna túlértékelt helyett. :)
  • Stockbauer33 #163714
    http://www.racingline.hu/fastest_slap/alonso-lett-legjobb-ujonc-az-indy-500/2017/05/30/
  • Magnum PI
    Nyílván tudom, hogy ennél jóval többet beszél az összes pilóta és ilyen szempontból ez pont nem számít mert "mindenki" többet beszél ezért még Kimi-től is gondolom lehetne többet bevágni. Mintavételezés van.

"meg amúgy sem értem,miért várod el hogy úgy viselkedjen ahogy neked tetszik-nem"

Nyílván mert én ilyen vagyok. Mint néző nekem is van egy elvárásom meg másnak is és nem kell egyeznie. Ilyen alapon akkor egyik pilótára se mondjon senki véleményt mert mindenki úgy viselkedik ahogy (Hamilton, Vettel stb), de azért megmondjuk.

Engem ez a fapofa dolog totál elszomorít. Mintha fociban egy gól után nem örülne a csatár. Nekem a modern F1 legnagyobb pillanat az volt mikor Vettel telefüstölte a pályát VB cím után, pedig nem is kedvelem. Kimi meg talán TALÁN eleresztett egy mosolyt mikor nyert. Ez egy show, nem rendes autóverseny. Arra ott van a többi sorozat. Csináljon show-t!
  • ShaiHulud
    ennyire nem erdekel, hogy keresgessek vagy videokat nezegessek, eleg ha tudom, hogy legtobbjuk hisztispicsa, ha valami nem ugy alakul, ahogy szeretnek, nem emelkedik ki kimi ebbol.
  • allock #163711
    Úgy érted, hogy az F1 történetének eddigi leg"szerencsétlenebb" pilótája akit az ág is húz, aki egyébként nem lassult be és nem felejtett el autót vezetni, csak a komfort faktorja nagyon szűk a beállításokat illetően.

Red Bullban szívesen látnám.