FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Alexease
Most. De csak a palya egyik felen😄
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Szabi
csodaszép még mindig.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Totti5

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Nekik nem lesz gondjuk a pályával, sőt még ha szimeztek is akkor tökéletes hétvégének néznek elébe.

Eközben

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.30. 21:38:58

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

nearo
első kanyart érdekesen veszik😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

sorler
Akkor Sauber
Totti5
Gábor Wéber
1 hr ·
Év eleje óta szembetűnő, hogy a Haas szárnyai milyen túlzott mértékű vibrációtól szenvednek.

A csapat a Dallarával közösen most is a megoldáson dolgozik, és érdekes adalék, hogy a csapatfőnök, Günther Steiner szerint a kompozit elemek még a GP2-höz és az IndyCarhoz képest is más minőségi szinten mozognak, amire a Dallara nem is lehetett felkészülve.

Habár a cikk nem tér ki rá, de ezek alapján valószínűleg hasonló minőségi tartalék lehet a Dallara építette monocoque-ban is. Innen nézve különösen jónak tekinthető a Haas idei szereplése, egyúttal a nagyrészt érthetetlennek tűnő autó kezelhetőségi problémájukat is magyarázná.

Totti5
Hiába az elmúlt hetekben erősödő találgatások, Carlos Sainz biztosan a Toro Rosso versenyzője marad – tudta meg a Motorsport.

b-type
írod:
"Az a szabálytalan ha menet közben alacsonyabb a nyomás ami nyilvánvalóan így van hisz ezért csinálják,"

sztem ha leviszed a juttatásokat 5 ezer forintra, akkor a legtisztesebb családapát is jó eséllyel be tudod börtönözni, hisz vagy nem él meg, vagy adót csal.

Nem vagyunk hülyék, már az elején logikus volt, a Pirelli minél távolabb viszi a guminyomást az ideálistól, annál nagyobb idő nyerhető a szabály kijátszásával.
Miért kell 80 millát turbó fejlesztésére költeni, amikor 10 millából 6tizedet nyerek a guminyomás trükközésével.
Semmi gond, csak qvára logikus hogy ez fog történni, Pirelli dönt minden pályán, de idénre általánosságban 4psi-vel emelték a guminyomást minden pályán, régen 16psi volt, idén volt 22 is előirányozva amit aztán visszavettek 21-re, mikor Hamilton nevetségesnek bélyegezte (gondolom nem azért, de hírt csinált belőle mindenesetre)...pedig elvileg a Mercedes annál többet nyer a Pirelli minél magasabbra teszi a kötelező guminyomást.
Szal ez egy faxság, ...nem tudnak biztonságos gumit gyártani a régi értéken, ....ami megint hülyeség, mert ezek a gumik mesterségesen szabályzott sz@rok, a show érdekében, ennyit bírjon-annyit bírjon, gyorsan kopjon el...változatos legyen. Tudnának biztonságosat is meg jót is, de 'okosgumit' csak így...
..és akkor a csapatok a csalók....

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Pluskast
Nem is állítottam ilyet, hanem azt, hogy mitől lenne a jelenlegi Mercedes technológia csalás, amikor a szabálykönyv nem tiltja a Mercedes által használt technológia alkalmazását. Az meg, hogy menet közben a minimális nyomás alatt van, nos az ugye mindaddig egy vélelem amíg be nem bizonyítják. Ráadásul a leírt technológia sem biztos, hogy ezt a célt szolgálja, ezt csak egy újság feltételezi.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Magnum PI
Emlékeztek amikor az üzemanyag tankkal játszottak és plusz üzemanyagot engedtek be a végén hogy meglegyen a súly? Egy csapat lebukott és meg is büntették őket. Aztán hirtelen sok más csapat változtatott. Az is csalás volt és kész. Ez is az.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.06.29. 15:33:34

Magnum PI
Először is a jog nem úgy működik, hogy ami nincs leírva hogy nem szabad az szabad. Be is b@szna ha így lenne. Kéne pár milliárd oldal a szabályzatnak 😄. Elég ha az le van írva amit szabad és minden mást tilos.

De mégegyszer. Nem az a szabaálytalan ahogy melegítik a féket. Az a szabálytalan ha menet közben alacsonyabb a nyomás ami nyilvánvalóan így van hisz ezért csinálják, csak nem tudják ellenőrizni. És attól, hogy nem tudják még ugyanúgy csalás. Attól, hogy nem kapnak el nem azt jelenti hogy nem is csalsz.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.06.29. 15:35:54

Fura Alak
Úgy tudom, hogy azért nem ellenőrzik menet közben a nyomást, mert az elérhető szenzorok nem mérnek megfelelően.

Pluskast
Így van. Konkrétan be kell tiltani a technológiát és módosítani a szabálykönyvet, illetve valamilyen úton módon kötelezni kell a csapatokat, hogy építsenek be olyan szenzorokat amik menet közben is mérik folyamatosan a keréknyomást, amit aztán a FIA elkérhet ellenőrzés címén.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.29. 15:27:22

Magnum PI
Végül is pont ezt csinálják.

Totti5
Pofon egyszerű, frissíteni kell az ellenőrzése vonatkozó szabályokat.

Pluskast
Miért, hol van az leírva a szabálykönyvben, hogy ilyen megoldást, technológiát használni tilos? Sehol. Ez egy "joghézag", kiskapu amit nem szabályoz le a szabálykönyv. Csalás akkor lenne ha annak ellenére használnának ilyet, hogy kifejezetten tiltja a szabálykönyv.. Ráadásul mint ahogy az kiderült ez a technológia még csak nem is tiltott a többi csapat is tud a létezéséről, csak éppen szerintük túl költséges a kifejlesztése. A Ferrari is használ valami hasonlót, csak a kivitelezését sokkal primitívebb módszerrel csinálják, kézi hőlégfúvókkal melegítik a kerékdobokat, amivel hasonló hatást érnek el mint a merci, csak ugye a hatásfok nem akkora.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.29. 15:21:26

Magnum PI
Igazából ez most ugye a guminyomásról szól, amit a Pirelli előírt hogy mennyi lehet a minimum. Attól, hogy nem mérik menet közben nem szabadna a limit alá menni, de pont ezt játszák ki és innetől ez nekem azért csalás mert ez nem kiskapu. A szabály azt mondja, hogy a guminyomás nem lehet kisebb mint ami a Pirelli előírt, pont. (de lehet tévedek). Innentől az, hogy az FIA nem jól ellenőrzi nem mentesíti a felelősség alól a csapatot, hogy csalnak. A dupla fedelű diffuzor, vagy a befújt diffuzor kiskapu volt, de ez szerintem nem az.

Pont ezért a VW dolog sem kiskapu hanem tiszta csalás.

Mindegy, most ez inkább csak filozófia fejtegetés 😊

nearo
*VW

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Jeffjohnson
A szabály az, hogy nem melegítheted a gumit az előírt időpontnál és hőmérsékletnél nagyobbra, paplannal. Kiskapu abban van, hogy a szabály nem írja elő, hogy a tengelyt és a fékbetétet sem melegítheted. FIA dolga kiszűrni a kiskapukat. Egy hőkamerával egyszerűen le lehetne buktatni az egészet. Ha tényleg ezzel trükköznek.

A káros anyag kibocsájtással is csak azért tudtak csalni a gyártók (nem csak a WV), mert kutya meg nem mérte azokat éles körülmények között. Folyamatosan mindenki a határokat feszegeti és a szabályhozóknak a feladata, hogy betartassa a szabályokat és becsukják a lehető összes kiskaput.

Magnum PI
Szerintem az összes ilyen azért csalás mert nem a szabálynak felelnek meg hanem az ellenőrzésnek. Ilyen alapon akkor a WV sem csalt mert az emission teszteken átmentek. Olyan ez mint amikor valaki adót csal, de a NAV ellenörzésen átmegy. Ettől még adót csal ami illegális.

Szóval mindenki csal és minden élsportban csalnak. Ez van. Az nyer aki nem bukik le a teszteken.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.06.29. 13:18:30

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

repvez
tud valaki infóval szolgálni azzal kapcsolatban, hogy a magyar nagydijra , hogyan lehet odajutni a pályára és a különböző helyekre?
Ha mind a 3 napra megyek akkor a pénteki napon be lehet menni a paddockba vagy más napokon? Mikor érdemes vagy kell már kimenni , hogy normális helyem legyen.
Még sokváltozos a dolog, de ugy néz ki , hogy minden nap vonattal megyek fel és sztem valamelyik álló szektorba szol majd a jegyem.
Tehát pestről, honnan indulnak a járatok és gyalogosan a pályán hogy jutok be?

Minden vasuti járatra érvényes , hogy ingyenes az ut ha van jegyem?
Jeffjohnson
Magyarán, majd minden top csapat használ valamilyen "trükköt", ami egyébként mind legális. Olyan ez mint az F csatorna, vagy a diffuzor vagy a lehajló első szárnyak a RB-nál.

Totti5
Nem fognak kérvényezni ilyet, Hamilton nem csal és minden csapat így tesz, ha tud és kitalál valamit.

Ja, majd kérvényezik, hogy Lajos biztonsága érdekében hagy csajunk tovább.....

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Úgy tűnik, lehullt a lepel a Mercedes trükkjéről
Elvileg az oszták nagydíjtól mérik a hőmérsékleteket másképpen, kíváncsi leszek rá, hogy hogyan fog szerepelni a merci a következő futamon....
Szerintem kitaláltak valamit már erre.
Totti5
Lewis Hamilton állítja, jobb a viszonyuk Nico Rosberggel, mint valaha. A brit egy nemrég, a monacói lakásuk közös medencéjénél megejtett beszélgetésükről is mesélt.

„Valójában egész jó a kapcsolatunk Nicóval jelenleg” – nyilatkozta a Daily Mailnek. „Igazán-igazán jó. Meglepő módon. Nem is számítottam arra, hogy itt tartunk majd. Gyanítom, hogy ez a korral jár. Ő már családapa. Van egy gyereke, és talán érettebbé vált, ahogy a korral én is. A kölcsönös tisztelet, aminek a létezését mindig is hangoztattuk, nagyobb, mint valaha.”

„Most megbeszélünk bizonyos dolgokat. Akár elégedetlenek vagyunk valamivel, akár nem, szemtől szemben megbeszéljük azt. Ha van problémám, kopogtatok az ajtaján, megkérdezem, beszélhetünk-e négyszemközt. Sosem a nyilvánosság előtt intézzük ezeket, és nem is a csapat szeme láttára. Eddig legalábbis így volt. Egyenesen megmondjuk a másiknak: »Hé, ember, ez nem volt valami klassz a részedről!« És ezt mindketten ugyanolyan gyakran csináljuk.”

„Az egyik nap épp a medencében úsztam – az épületben, ahol Monacóban lakunk, van egy közös úszómedence –, és gondolom, megláthatott a lakásából, ezért lejött hozzám, leült az ugródeszkára, és amikor befejeztem a hosszaimat, leültünk, és vagy húsz-harminc percen át beszélgettünk. Nyugodt hangulatban.”

„Megvannak a hullámhegyeink és hullámvölgyeink, és még lesznek időszakok, amikor utálni fogjuk egymást, máskor meg szeretni, de összességében majd ha mindketten visszavonulunk, és lesznek gyerekeink, a tisztelet mindig meglesz közöttünk” – vélekedett a háromszoros világbajnok.

<#eljen>

mcmoha
<#eljen>
Régi szép idők amikor még kör alakú volt a kormány.

Totti5
Ez is komoly.

Szabi
<#szeret>

"Nulla tenaci invia est via"

Totti5

Totti5
De komolyan elkapott pillanat.

mcmoha

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Talán ő annak idején bekerülhetett volna a F1 cirkuszba.Én még láttam pécsen a gyorsasági hegyiversenyen versenyezni

http://nol.hu/sport/amerre-jart-mosolyogtak-az-emberek-1469505

passatgt
kis illúzióromboló😊

bakkerman
Na ez komoly lett <#eljen>

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Totti5

Totti5
Totonak nyilván az lenne a legjobb ha 5 évig ne változna semmit. Ővék a legjobb autó, motor, konstrukció a legjobb alap, és a többiek nem hogy kapaszkodnának fel, a Ferrari távolodik pl.

Count Adyn
Szerintem is sokkal jobb igy hogy nem távirányitják őket😊 Most beszopták, dehát végülis ők állitották be szarul + Lajos csapta falnak időmérőn, ez a 2 együttesen hozta nehéz helyzetbe, teljesen jól van ez igy😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Magnum PI
Nem a rádiózást kell tíltani hanem, hogy lehessen basztatni a beállításokat menet közben. Le kell venni minden ilyen gombot a kormányról és kész. Menjenek végig egy beállítással és ne variálják minden kanyarban.

Most ha az a cél, hogy héba hóba valaki jól benyalja és bukjon egy futamot akkor dobajank egyet dobókockával. Ettől nem lesz izgalmas. Olyan ez mint a DRS. Lett tőle több előzés csak senkit nem érdekel mert az nem küzdelem. Bakuban is volt DRS előzés, jó sok és dög unalmas futam volt.

Mióta Alonso nem tudta behúzni a bajnoki címet azóta folyamatosan mesterségesen akarnak versenyt csinálni de csak egyre szarabb az egész. Toto-nak igaza van, hogy nem kell basztatni semmi szabályt. Szépen ki fognak egyenlítődni a viszonyok. A változásokkal csak azt érik el hogy mindig lesz valaki aki telibe talál valamit de a sok korlátozás miatt évekbe telik mire a többiek felzákorznak.

mcmoha
<#eljen>

Totti5
<#eljen>