182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#21624 mondták is a tv ben hogy akkor a monty már elhagyta a pit bejáratát szval ez most igy jött ki a mercinek hogy reikönnen jött ki. -
#21623 na akkor elmondom szerintem mi van, Ferrari-nál már év elején eldöntik a sorrendet, a többi csapatnál meg évközben alakítják, aki szerint nincs így az nagyon naív ember lehet..... -
#21622 a mercinél is volt !
ne kezjük el megint!
98-99 ben volt 2 elengedés a mercinél is!
akkor a culthard volt aki átadta a helyeket! -
#21621 szvsz én azt szeretem hinni amit akarok.
kombinálhatsz ezerrel, lehetsz full meggyőzve, az rám nincs semmilyen hatással.
a tények, azok viszont igen, ha olyanokat mutatsz akkor el tudom ismerni.
De ez a 'ugyan már, csak nem hiszitek, hogy véletlen volt' nem győz meg.
Eddig a Mclaren-nél nem nagyon láttam beleszólást, esély van arra, hogy a pitbejárat Monty, és Kimi közé essen, mikor megszületett a döntés, csapatrádiót nem hallgattam.
Tehát nem fogom azt feltételezni, hogy taktikai döntés volt. -
#21620 Én ezért nem utálok egy csapatot se, hát tudom, hogy nekünk nézőknek ez nem jó, hogy van csapaton belüli megkülönböztetés, de egy csapatnak ez a dolga, hogy ne nyírják egymást a versenyzők, és megnyerjék a VB-t -
#21619 ja, az egyik járgányt kinyírták a másik meg felhergelte magát és neki ment a falnak :(
amúgy lehet jobb is így sz@r lett volna ha Alonso úgy nyer hogy a csapat társával elötte széthajtatja az autót. -
#21618 Hát erről beszélek, hogy ne higgyék már, hogy a csapatnál hagyják hadd döntsenek egymás között a versenyzők. Láttuk a Renaultnál, hogy ennek mi lett a vége :)) -
#21617 ne legyél naív, szerinted azért nyert anno annyi bajnokságot, mert hagyta hogy a csapattársak egymást szivassák? ha folyamatosan 1 csapat nyer akkor lehet lesz@rják, de addig amíg 2-3 csapat van versenyben addig első a csapat és csak utána jönnek az emberek, ergó nem engedik nekik hogy kinyírják egymást vagy a kocsikat. -
#21616 Igen ez így megfelelő. -
#21615 De hagyjuk, áltassátok magatokat nyugodtan :DD, a McLaren a versenyszellem és a sportszerűség mintaszobra, és a csapaton belüli sorrend megrögzött ellensége, így jó? :)) -
#21614 ,,A McLarennél pedig akkor van, mikor a másik pilótának nincs matematikai esélye a VB címre..." ---> ez most honnan...? te vagy a csapatfőnök, hogy ez így ki van jelentve? :)) -
#21613 Jól láttad a leégést.
lol -
#21612 Nem kell feltételezni ennyire, de nem is kellett volna teljesen elvetni. Mert szvsz kisebb annak az esélye, hogy a boxbejárat pont kimi és montoya között volt :)) -
#21611 pontosan. Onnan lehet biztosra venni, hogy a Ferrari-nál le van írva. :)
-
#21610 Gondolom most azt akarod erőltetni, hogy direkt szedték ki elsőnek Kimi-t a pontverseny miatt..
Monty meg Kimi közt volt ha jólt tévedek 3-4mp, ebbe beleférhet, hogy Monty lecsúszott a pitbejáratról, hisz Button sokmásodpercre volt lemaradva mögöttük, meg volt némi gondolkodás mire beküldték az SC-t.
Szvsz nem kell feltételezni (ennyire), hogy kiemelték, mert csak lehet. -
G_ArchAngel #21609 a Ferrarinál ezt soha nem is titkolták, RB szerződése is így van felépítve...
A McLarennél pedig akkor van, mikor a másik pilótának nincs matematikai esélye a VB címre... -
#21608 A McLarennél miért veszed biztosra, hogy nincs csapatsorrend?, a Ferrarinál meg azt veszed biztosra, hogy van csapatsorrend. -
#21607 Ha nem biztos a Safety Car, akkor minek hívták ki Kimit, pont Button karambolja után?? :)) -
#21606 Mi a gondod ezzel??? nem értelek -
#21605 Mellesleg Montoya és Kimi nagyon együtt voltak, tehát kicsi az esély hogy Montoya pont túl ment a Box bejáratánál és Kimi pont a bejárat előtt volt, amikor szóltak nekik, -
#21604 A Safety Car az soha sem holtbiztos. Volt már olyan, hogy egy megkezdett kört sem tartózkodott a pályán ... -
#21603 Hol írtam Montoyát??? Nézz már körül! -
#21602 Én erre nem tudnák példát mondani. Mondj már egyet, pls! A Ferraris Rubens féle pontelszórás, majd utána sírás viszont undorító, különösen, hogy Rubens szerződésében benne van, hogy ő a NO2. Speckó esetekben van némi esélye győzni ... -
#21601 Milyen taktika?? Montoya csak egy Safety Caros kört tett meg aztán már jött tankolni, nagyon más lehetett a taktikája :))) -
#21600 Mellesleg a Mclarenek mögött jövő Button csapta a falnak a Boxutcánál, és mire Montoya megtett egy kört, már tudtak a Safety Carról szvsz -
#21599 Attól függ, hogy kinél mi a taktika és éppen ki hol áll a boxutcához képest! -
#21598 A végén sokat számított minden esetben. :) -
#21597 Pedig nem voltak egymástól nagyon messze :)) -
G_ArchAngel #21596 Montoyát várták elsőnek, de addigra túlment a boxutca bejáratán... -
#21595 -
#21594 az más a Merci sunyin csinálja mindig :) -
#21593 nem mondom hogy muszály elengedni, de láttunk már jópárszor olyat hogy kilökték egymást mert nincs csapat sorrend, pl Mika-t Kocka, stb. -
#21592 De a McLarennél is nem a VB állása miatt hívták ki Kimit a boxba Montoya előtt??, pedig elvileg Montoya volt elöl, és szerintem azt szokás ilyen esetben kihívni elsőnek, nem? :)) -
#21591 A szezon fele még hátra van. Amíg nincs eldőlve, hogy vki totál nem lehet bajnok, a normálisabb csapatoknál nem szokás ez az elengetőzisdi ... -
#21590 Viszont Montoya eseténél már az élő képnél furcsa volt számomra, hogy kijön valaki a boxból, és a kijáratnál kedvére száguldozhat bárki SC alatt? Úgyhogy a csapat és Montoya ezt elszúrta, nem gondolkodtak. -
#21589 van is és működik is és működött éveken keresztül. -
#21588 Látszik, hogy Ferrari drukker vagy ... :) Ez a Renault. Kb. mint egy McLaren. Ezeknél nincs csapatsorrend, mint van (volt) egyes piros színű csapatoknál. :)
-
#21587 A Ferrari mázlijáról, végre egyszer nekik is összejött, mert idén nem volt túl sok mázlijuk. Viszont a gumik és az autó is megbízható volt, és nem hibáztak. -
#21586 Csak egy dolog nem stimmel, túl sok a ,,ha". :DD A sportban nincs ilyen, hogy mi lett volna ha.. :DD -
G_ArchAngel #21585 Sziasztok, előbb végigolvastam a fórumot és az F1-portálokat, mielőtt írnék véleményt/kérdéseket:
Renault:
- Miért megint Fisico autójában ment tönkre valami, ráadásul vezető pozicíóban? (összesküvés elmélet) Remélem nem azért szív szegény, mert mindig rajta kísérletezgetnek...
- Alonso miért idegeskedik, hogy engedjék el, ha lassabb, mint Fisico? Valószínűleg nem Fisico állítólagos lassúsága bosszantotta fel, hanem a hirtelen ráeső McLarenek (a lekörözésnél is vesztett időt, de a McLaren-ek addigra már látványosan gyorsabbak voltak)
- Fisico mellesleg úgy vezetett, hogy kímélje a gumikat és fékeket - ezért is érettebb, jobb versenyző, mint Alonso, csak nincs szerencséje...
Ferrari:
- Ők a mázlifaktort teljes mértékben kihasználták: kiesett előlük Fisichella, Alonso, Button, Montoya, Trulli... - hihetetlen szerencsés csapat, legközelebb el sem kell indulniuk, hogy dobogóra kerüljenek:)
... és ugye Kimi elhibázta a 4-es kanyart, így MS-nek majdnem az első hely is összejött, olyan futamon, amelyen az ember észre sem vette, hogy van Ferrari a mezőnyben
McLaren:
- Kimi sajnos ismét technikai problémával küzdte végig a versenyt, ezért az interjúk alatt látszott, hogy fáradtabb, mint a két Scuderiás - végig ellenkormányoznia kellett az autóját, ami folyamatosan jobbra húzott...,
ezzel együtt is mindig megtudott újulni, mikor MS közelebb ért hozzá, mert bőven volt még tartalék a McLarenjében...
- JPM sajnos büntetést érdemelt, de a mértéke kicsit eltúlzott volt ahhoz képest, hogy Alonso és MS szabálytalanságain mindig elcsúszik a bírók mindent figyelő tekintete...
Ezzel együtt fantasztikusan ment a kolumbiai, megérdemelte volna a futamgyőzelmet, és ha nem esnek ki a Renault-ok, nem jön Safety Car, nem hibáz az első visszaállásnál, akkor 100%, hogy Ő nyeri a futamot...
Máig nem értem, hogy egyes pilóták miért nem kapnak semmiféle büntetést, míg másokról vagy csapatokról pedig folyamatosan milliókat húznak le... (BAR, Kimi, Rubens, DC, JPM, Ralf, stb...)
Williams
- Számomra érthetetlen, hogy miért nem tudnak folyamatosan jó teljesítményt nyújtani - lehet, hogy jót tesz nekik, ha szakítanak a BMW-vel, mert azóta semmit nem tudnak femutatni
- Érdekes, hogy a mindenki által dicsőített Webber mennyire erőlködik Heidfeld árnyékában, látszik a srácon, hogy nagyon akar, de ezért hibát, hibára halmoz...
...és ugye Heidfeld az utolsó pillanatban nyerte el a pilótaülést Pizzoniától.
BAR:
- amit a Ferrari elnyert Fortunától, azt a BAR-tól vehette el: Sato műszaki hiba miatt, Button pedig a tapadás elvesztése miatt esett ki - Sato ráadásul 2×...:)
Mindenesetre tisztelem bennük, hogy visszaküldték a japánt tesztelni - igaz nem sokáig tartott, de legalább később jöhet ki az USA GP-n időmérőt futni...
Ettől függetlenül ez mindent elmond: BAR-Honda - 0 pont
Redbull:
- Mindkét versenyző pontszerző helyen ért be, egyszerűen ár/érték arányban a legjobb befektetés volt az osztrák italgyártó cégtől. DC a másodvirágzását éli és Klien is jobb választás, mint Vito Liuzzi...
A maradék versenyzők közül talán Albers és Massa érdelemel elismerést - Massa a szerncséjének is köszönheti, hogy 5 pontot hozott, de ehez kellett, hogy végig visszaverje Webber támadásait, Albers pedig ismét bebízonyította, hogy megérdemelné egy középcsapat bizalmát (pl. Jacques helyére...).