182273
  • ÁjjLe BoBBi
    már megszokhattuk az ilyen érdekes nyilatkozatokat briatore nagyúrtól
  • desigo
    Én is örülök...
  • JGTC
    Button örül, hogy a Honda megvette a BAR-t.
  • Istencsászár
    Alonso egyenrangú Schumacherrel

A Red Bull tanácsai a Japán Nagydíjra
  • akyyy
    kíváncsi vagoyk a kinai pályára, ott az első kanyarok , áhh! dúrva!
  • AnuluWork #27184
    BAR-Honda: a japánok kizárólagos tulajdont akarnak
  • Gregorius
    Kösz, közben, lányos zavarom után felkerestem az f1.com-ot. De azt is el lehet nézni, amilyen állapotban vagyok, ezt a nem-et egyszerűbb értelmezni. Már ha nem nő mondja.
  • Gregorius
    Mi a szart néztem én tegnap a műsorban, hogy futam lesz? Már megijedtem, hogy lemaradtam valamiről!
    Húú, micsoda megkönnyebbülés. Csak hülye vagyok. Már azt hittem, hogy valami helyrehozhatatlan dolog történt.
  • Punker
    nem
  • Gregorius
    Gyerekek, tegnap nem volt futam?
  • Istencsászár
    Räikkönen már aláírt a Ferrarihoz? jön a következő hullám :)))))))))
  • akyyy
  • G_ArchAngel #27177
    Misato Haga kerülhet a vezetői székbe
    Női csapatfőnök a McLaren ’B’-gárda élén?
    [2005. október 01. 14:54]

Nem kizárt, hogy 2007-ben debütál a Formula 1 történetének első női csapatfőnöke: brit lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a McLaren tervezett ’B’-csapatát egy hölgy irányítja majd. A japán Misato Haga a főszponzor-jelölt Direxiv cégen keresztül juthat a csapatvezetői székbe.

Mint ismeretes, a McLaren-Mercedes jelenleg is tanulmányozza egy ’B’-csapat elindításának lehetőségét. A wokingi alakulat a feltételezések szerint a GP2-es Durango csapatnál érdekelt, az F1-be beszállni szándékozó Direxiv nevű japán cég pénzére alapozná a projektet.

A helyi illetőségű Woking News & Mail című lap szerint elindulása esetén a ’B’-gárda is Wokingban székelne, mégpedig a McLaren-Mercedes korábbi főhadiszállásán, amely a vadonatúj McLaren Technology Center elkészültével üresen maradt.

A lap úgy értesült, a ’kis McLarent’ egy japán hölgy, Misato Haga irányítaná. Haga jelenleg a Direxiv Motorsportnál tölt be vezető szerepet, amely a GP2-ben a Durango csapatnál, továbbá a japán GT szériában érdekelt.

„Misato Haga már többször is célzott arra, hogy ő fogja irányítani a csapatot.” –olvasható a wokingi újság cikkében.

Miután a McLaren ’B’ indulásának lehetősége kiszivárgott, a nemzetközi sajtó a rendkívül erős japán kapcsolatokkal rendelkező Jean Alesit hozta összefüggésbe a csapatvezetői székkel. A ex-F1-es francia jelenleg a DTM-ben versenyez, a Mercedes-Benz színeiben.

• a.carkey
    Azok nem a Ferrari miatt lettek, hanem egyszerűen csak túl gyorsak voltak az autók. Köze nincs ahhoz a Ferrarinak.
    Egyetlen olyan szabályt hoztak, ami "ellene irányult", az a 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontos rendszer, vagyis, hogy az első nyolc kap pontot. Ez az első évben még valahogy működött, utána sokat nem számított.
  • Istencsászár
    természetesen kisebb fordulatszám, kevesebb lóeró
    aztmég pontosan nemtudni mennyit lassulnak a kocsik a motornak nem tul megerőltető pályán 3 mp volt csak a hátránya egy v10essel szemben másik pályán 4-5 mp... azt hogy mennyivel sikerül lelassitani azt az uj motorhoz tervezett kaszni után a teszteken tudjuk meg.. szerintem a csapatok ugyis kitalálnak trükköket amivel nem lesz olyan nagy a külömbség a ide és a jövő évi kocsik sebessége közt..
  • torrente74
    Mi lesz jövőre a 8 hengeres motorokkal? Teljesítményben változni fog valamit?
  • Istencsászár
    ki a tököm beszél a ferrarirol?? olvasdmár L......... omg
  • Kit--Kat
    Mármegint jössz a hülyeségeiddel.. Ha annyira nagy Schumi meg Ferrai befoláysalatt lenne akkor miért is lettek új gumi meg aerodinamikai szabályok??? Na?? Most légy olyan okos...
  • Istencsászár
    alonsot sem tolták vissza tavaly? amikor asszem spaban? ugyanigyjárt mint sumi és rajta volt a kerék a pályán ment a motor stb.. sokszor ugyérzem hogy az FIA baszik rá persze montyt minden évben tudják valami hülyeségért dq-zni.. Bart is tudták csesztetni a másikoldalról meg tök egyértelmű dolgok történnek a pályán amit egy normál néző aki semmit nemért a f1hez is látja hogy szabályellenes FIA lesem szarja...
  • G_ArchAngel #27170
    ok...
  • ÁjjLe BoBBi
    szerintem rosszul értelmezted...olvasd el még1x mit írtam ;)
  • G_ArchAngel #27168
    de...
    amúgy asszem, ha jár a motor, akkor kavicságyból is vissza lehet tolni... (tehát elhagyhatja a pályát)
  • Kit--Kat
    De nem az a szabály, hogy amikor a kocsi félig hagyta csak el a pályát, vagy ennél jóval kisebb részben és veszélyben van, de segítséggel önerőből is visszatud menni, akkor lehet besegíteni?
  • NuCLEARScoRp
    Na meg a 2003-as évben ez egyik versenyen Schumacher autója beragadt a fűbe és a pályabírók visszatolták... a szabályban világosan benne van hogy ez tilos!!! De rá se szartak a dologra... Kapott 4 pontot azon a versenyen... És ezzel Kimi el is bukta a VB-t!! És még hosszasan sorolhatnám az olyan dolgokat amik tényleg szabályellensek voltak...
  • NuCLEARScoRp
    Pontosan erre akartam kilyukadni... fölösleges energiapocsékolás helyett inkább foglalkozzanak a jobb szabályok megalkotásával... az ilyen műbalhékra semmi szükség..
  • Istencsászár
    erre csak anyit mondok monació Alonso brillirozásnál FIA hol volt?
    Vagy a nyilvános Rönó elengedésnél...
    Fia csak szépen kussoljon be és dolgozzon ki egy használható szabályrendszert
  • G_ArchAngel #27163
    ebben mi a szánalmas?
    ez egy apró taktikai lépés - a Ferrari az előző években rengeteg olyan stratégiai húzást mutaott be, hogy mindenki csak ámult...
  • ÁjjLe BoBBi
    kíváncsi vagyok legközelebb mins sírja el magát a FIA. ezek télleg azt akarják hogy az F1 egy unalmas teljes mértékben kötött dodzsemezés legyen.
    ez szánalmas és nem azért mert a mclarennel történt. télleg nem tudom így hova jut az F1
  • Lteebee
    Mi a baj?
    Senki sem lett megbüntetve, sem megdorgálva, ügyesen taktikáztak a mercisek és kész.
    Későbbiekben ilyen nem lesz, ennyi.
  • Punker
    na most mi is a probléma? dennis elismerte hogy kihasználták a kiskaput, max legközelebb h aő sír fairplay-re hivatkozva kiröhögik.....
  • NuCLEARScoRp
    A FIA komolyan kritizálta a McLaren taktikáját

A FIA már elásta magát az USA Gp-n történt botránnyal... de az már a pofátlanság teteje, hogy napok óta a McLarent csesztetik... Elöször briatore akarta tisztára mosni magát és a naygképü nyilatkozatait... most meg az idióta fia ugat... szánalmas ... mindegy magasról szarni kell a fejükre...
  • Istencsászár
    nascarban is van ilyennem hogy aki legtöbb kört tette meg az élen az kap + pontot stb stb...
  • Shaman
    Kart-ban volt ilyen...
  • Punker
    az ok, na de hogy 20-ből 8 kap pontot az vicc.
  • bigapó
    én meg adnék pontot az edzéselsőségért is. volt egy F-1-es játék, amiben csapatfőnököt kellett játszani, ott be lehetett állítani, hogy edzéselsőségért is lehessen kapni pontot, meg asszem leggyorsabb körért is. Ez azért rendesen felborítana egy pontversenyt.
  • G_ArchAngel #27154
    MTV Celebrity Deathmatch: Jean Todt vs. Paul Stoddart, majd Flavio Biatore vs. Ron Dennis:)))
  • Lteebee
    Én meg minden futamon sorsolnék is néhány pontot.
    Az igazán mázlisták úgy is nyerhetnének, hogy el sem indulnak.

A verseny közben, meg az időmérő szüneteiben pedig wwf-hez hasonló spotok lehetnének, amikor a csapatfőnökök szídják egymás pilótáit.

:))
  • Punker
    csapatnak drukkolni könnyebb, de ettől függetlenül az egész pontozás hülyeség szerintem én max az első 5-nek adnék :)
  • Lteebee
    Én is alapvetően csapatokat nézek és csak aztán pilótát.
  • G_ArchAngel #27150
    azért talán a gumigyártók tanulnak ebből az évből és fejlesztenek szépen...
    amúgy engem kicsit jobban érdekelt a konstruktőri VB, mivel elsődlegesen McLaren-fan vagyok, és már évek óta egyre hátrébb csúsznak a garázssorrendben, most újra ők lesznek az elején:)