182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Mielőtt elfelejtem:
Eurosport:
18:00 Autóverseny
Bajnokok Versenye, Nemzetek Kupája (magyar kommentárral)
19:00 Autóverseny
Bajnokok Versenye (magyar kommentárral) - élő -
Az eső megérkezését követően a McLaren és a Toyota alakulatai úgy döntöttek, félbehagyják tesztprogramjukat, és idő előtt elhagyják a katalán ringet.
Egész nap szemerkélt az eső, így egyedül a Honda Racing tesztpilótája, Anthony Davidson tudott említésre méltó köröket megtenni a reggeli tréningen. Mivel az eső nem állt el ebédidőig, többen úgy döntöttek, hogy összepakolnak, és elhagyják a helyszínt.
Egyedül csak a Honda és a Renault maradt a pályán, akik az eső ellenére is folytatták programjukat.
Annak köszönhetően, hogy az eső késő délután elállt, és a nap is elkezdett sütni, jó esélye van a két csapatnak, hogy a tréning vége felé már száradó pályán, produktív munkát tudjon végezni. -
Tényleg nem érdemes párhuzamot vonni. -
nemis Alonzoval van a baj hanem a körülötte levő emberek akik sorra mondják hogy Senna=Alonso ez a röhej, de ezt havonta egyik rönós "nagyokos" lenyiltakozza... -
Lteebee, attól hogy mit olvastál tőle előszőr, attól még nem mondott hülyeséget. -
Ebben egyet tudok érteni, mert annak ellenére, hogy ugy jön le a médián keresztül, hogy Alonso egy szar ember (leginkább Briatore miatt), attól még nem hiszem, hogy az idei VB-t kevésbé érdemelte volna meg.
Az alapfelállás valóban az, hogy Imolától kezdve a Mclaren majd minden versenyen gyorsabb volt, volt ahol nem is kicsit.
Az nem Alonso hibája, hogy a Mclaren elbalfaszkodta azt az évet, amit lazán hozni lehetett volna.. Müszaki meghibásodások rendre a Mclarennél? És? Tehet erről Alonso? Prost is szerzett így világbajnoki címet, mégse hánytorgatják fel neki.
Mclarennek inkább égés ez, hogy egy gyorsabb autóval nem tudtak bajnokok lenni.
Így mi marad? Fikázni a Renault-t meg Alonsot.
Ugyhogy ennyit arról, hogy ki miléyen bajnoki címet érdemel meg, ugyanis ez nem arról szól, hogy ki érdemelné meg, hanem arról, hogy ki tud egy olyan autót csinálni, ami két versenyenként nem rohad le, ne meg egy olyan pilóta, aki (és csapat) aki használja az eszét is, és nem vállalja túl magát. -
Az első dolgod az volt ebben a topicban, hogy körberöhögj valakit, majd megkérdőjelezd a hozzáértését.
Olyan valakit, aki elég régen ír ide és noha zsigerből utálja FA-t és FB-t, azért általában viszonylag átlátja a dolgokat.
Tőled viszont eddig jórészt csak a gumiban olvastam jellemzően gumis hsz-eket. -
Előitéletes vagy.
Ettől én még tisztán látok, és tudom hogy mi a valótaln, és mi nem. -
És külön mókás, hogy a Mclaren Imolátók kezdve konstans gyorsabb volt mint a Renault.. -

légy büszke magadra te is. -
Sennahoz valóban csak keveseket lehet hasonlítani, de hogy ily módon vond kétségbe a világbajnoki címét, az eléggé röhejes.
Maradjunk annyiban, hogyha a finn egy kicsit ésszel vezet, és a mclaren nem kockáztat túl sokat a biztos sikerért, akkor ők a világbajnokok.
Alonsoval ellentétben idén Raikkonenben semmi taktikai érzéket nem fedeztem fel.
És Raikkonen / Mclaren hibáiért nehogymá Alonso VB címe legyen kétségbevonva.. -
Ért.
És gumis logója sincsen. -
Sajnálatos hogy így gondolod. Nincs igazad..
Első kijelentésedért legszívesebben körberöhögnélek.
[Értesz te valamit az autósportokhoz?] -
Ez rendben van. -
G_ArchAngel #28743 ez kamu, hogy a Honda nem tudta előteremteni a fiókcsapatra a pénzt... -
hát esőt meg nem szokás ünnepelni...:\max afrikában :) -
itt csak eső van :(
2006-os F1 lista. -
meg kell ünnepelni az első havazást ;) -
nem tudom messze még az este. -
tehát hagyod hogy a bulvár média (te mondatad hogy olyan cikk) felb@ssza az agyad, menj inkább inni annak több haszna van. -
G_ArchAngel #28737 Nem vagyok (annyira) fanatikus (jó, egy kicsit...), de a pofátlan hazudozástól, öntömjénezéstől, nagyképűségtől, amit idén a FB/FA páros művelt kinyílt a bicska a zsebemben...
Én éppúgy megvédem Webbert, Buttont, Klient, DC-t stb., de ez a két marharépa belőlem nem fog egy jó szót/gondolatot kiváltani... -
ma berúgsz ? :) -
G_ArchAngel #28735 Nehogy már ezt a kis spanyol szemöldökhuszárt valaki egy LEGENDÁhoz merje hasonlítani - MS, Prost, Senna teljesítményéhez képest mindkettő tejfelesszájú gyíkocska nagyon kevés...
Senna Brazíliában egy Isten, és ezt nem csak pilótaként, hanem emberként érte el... -
akkor simán felken valakit a falra és végre eltiltják, az a baj veled hogy fanatikus vagy és nem látod be hogy egyedül a csapat tehet arról hogy kimi megszívta. -
mer azok prok! megtehetik ;)
-
G_ArchAngel #28732 És ha Monotoya nem teniszezik, vagy nem lökik ki kétszer? Azt is kiszámolták volna a Renault technikusai - ugyan... -
sértésnek venném alonso helyében..... -
a körönként 1-2 másodperccel gyorsabb kimit. én kimondanám mert ő terelgette a masinát, ő volt a gyorsabb, nem a kocsija. -
Azért fikázza Alonsot, mert valaki Sennához hasonlította. -
A műszaki góré szerint meg volt még lehetőség a motorban, de mivel így is elég volt vb-hez, nem szabadították fel, nehogy úgy járjanak, mint a mercisek. -
nem is baj hogy nem az mindig is utálta azt az arrogáns állatot, amúgy hiába duzzogsz alonso egy megbízható autóval taktikusan vezetett, kimi meg egy megbízhatatlan autóval a határon bűvészkedett, tény hogy nem kimi hibája hogy nem sikerült neki, de ezért ne alonso-t fikázd. -
G_ArchAngel #28726 Akkor most miért nem írod a szokásos Biatore/Alonso dumát: "a miénk a leggyorsabb legjobb autó, versenyben vagyunk a McLaren-nel..." Mert Biatore szerint nem volt lassabb, sőt! Tehát akkor mégsem nyomta neki, vagy nem Senna típus (mert marhára nem az)...
-
De ha nyomta volna neki tövig, valszeg megtudta volna előzni a körönként 1-2 másodperccel gyorsabb autót igaz? -
G_ArchAngel #28724 ja, azt hitted, hogyha vége az idénynek, akkor elfelejtem a sok hiteles, szerény nyilatkozatot, azokat a szép pillanatokat, mikor Sennát megszégynítve 2-4.-ik helyen próbálta magát tartani a McLaren elvérézéséig...
Nem, kiskomáim, én nem felejtek... -
Nyiri #28723
Nem fuznek hozza semmi, mert jonne a bunti :
-
Köszönjük, hogy felidézted az elmúlt évre jellemző, általad és a többi antialonso által képviselt hangnemet. -
G_ArchAngel #28721 Alonso olyan, mint Senna Aha, ember mindkettő, de az egyik F1 versenyző volt, a másik egy mázlista lesipuskás...
Írta: Papp István [2005.12.02. 08:05]
Legalábbis a Renault elnöke így gondolja
A Renault csapat elnöke, Patrick Faure elmondta, hogy Fernando Alonso nem egyszer a brazil Ayrton Sennára emlékezteti. „Senna mindig is versenyeket akart nyerni.”Ez a legnagyobb különbség: Senna soha nem érte volna be biztonsági "hátha kiesnek előlem" autózással – nyilatkozta a francia szakember az alakulat spanyol pilótájával kapcsolatban.
Az oviedoi születésű Alonso viszont ezzel szemben azt vallotta magáról, hogy még mindig úgy érzi, mintha ugyanaz a félénk 19 éves fiatalember lenne, mint aki 2001-ben a Minardi alakulatához szerződött.
Alonso viszont rögtön megerősítette főnöke véleményét a futamgyőzelmek iránti törekvéseit illetően: „Mindig is azért küzdöttem, hogy megelőzzem az ellenfeleimet.”És ebből mikor látunk valamit? – nyilatkozta Alonso.
Munkájának és kitartásának meglett a gyümölcse, hiszen az elmúlt szezonban az F1 legfiatalabb világbajnokává koronázták. Az anyagiakban nem szűkölködő pilóta azonban továbbra is megmaradt csendes, szerény stílusánál.Az eddigi nyilatkozataiban marha szerény volt, Biatore haverjával együtt... Még akkor is, amikor a sajtó egyik képviselője az anyagi helyzetét érintő kérdéssel állt elő.
„Nem szeretem a fényűzést, és nem rajongok a gazdag emberek életformája iránt. Szóval nem akarok semmi olyan drága dolgot megvásárolni, aminek később egyáltalán nem venném hasznát.” – tette hozzá mosolyogva Alonso.
Na, reggel sikerült ezen az idegbeteg bulvárhíren felrántanom az agyamat... -
jaja, de ahogy az idők alakulnak nemlesz marha nagy lassulás 2.5-3 mp most a kezdetek kezdeték, persze pályától függeni fog.. -
nem is mondtam, hogy Massa jó.van 1-2 pilóta az f1-ben akit én sokkal tehetségtelenebbnek tartok mint 1-2 másikat.nálam Zsákk ilyen sry. -
G_ArchAngel #28718 "Both Honda drivers, Jenson Button and the test-driver Anthony Davidson, were on top of today’s times at today’s F1 testing session. Both drivers set the best times with the old engine (Button 1:14.145 and Davidson 1:15.273). Button tested with the V10 in the morning, while Davison was at the wheel of the 2006 car. In the afternoon they exchanged cars, so Button was able to test the new engine for the first time."
Zontától számítanak az idők V8-asnak...