FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(64) Totti 2006.05.31. 19:43
Véleményem szerint mindenkinek meg van a saját véleménye, valaki kedveli Sumahert valaki nem, Sumaher is igy van ezzel, valakit kedvel valakit nem, nem 1 szent, más is tett-tesz és tenni fog az f1ért mint õ, mer nem õ az 1etlen, hanem 1 csapat tagja ahol demokrácia van. Ha leváltják akkor valamit rosszul csinált, ha nem akkor pár ember csak a nemtetszését akarta kifejezni a történtek után... Hogy mik a fõ okok? kitudja mi nem....
Én csak annyit mondok, nem õk a balfácánok, gerinctelenek és különbözõ ocsmány jelzõkkel illetett személyek, hanem ti javarészt Ferrari fanok, akik itt mocskolódnak, habár a dolgokról fogalmatok sincs mival nem vagytok a tagja ennek a társaságnak...
Persze tiszetelet a kivételnek, de abból sajna keveset láttam vagyis 1et sem?😊
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Nehogymá kirúgják õt,aki alapította pár társával, aki beeszközölt csomó biztonságot,meg mittoménmit..annyira nem értek hozzá..de most a kettõt télleg ne keverjék már..ha Michaelt kivágják, a GPDA a béka segge alá fog kerülni szinten....
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Willie Weber azt mondja, hogy a dontes nem volt fair. A Steward, JOAQUIN VERDEGAY aki dontott, O SPANYOL, ugyanugy mint Alfonzo es igy ELFOGULT volt a dontessel!!
Ti engednetek a FARKAST donteni Piroska and a nagymama folott? JA. Ez ugyan olyan dontes.
En csak megint azt mondom hogy: Miert buntettek meg a 1997es bajnokot Villeneuve't a multkor blokkolasert csak 1 (egy) pozicioval? Miert buntettek meg Schumi't 21 posicioval? Ki monja azt hogy ez a dontes nem volt elfogult, especially mikor ez a dontes jon a a SPANYOL Birotot, JOAQUIN VERDEGAY tol. VERDE-------GAY.... Mar a neveben is benne van. Biztos o is azt csinalta a dontese utan mint Alfonzo szokta... Csavarja es Billegeti a csipojet mint egy Homo....
Es hogy milyen "Konnyu" elozni Monaco ban? Well, egy par evvel ezelott, mikor DC nek muszaj volt kovetnie BERNOLDI't vagy 20 korrel.. Ja. DC ult a McLaren'be, Bernoldi ult a ARROWS ba, ami a mai napig is futt, a SUPER AGURI nevvel.... HA HA. Szoval a Schumi'nak Nagyon "konnyu" volt feljonnie a 22. helyrol 5.re.. oh yeah.
Downhill!!
De 96-97 ben a Ferrari jó volt?.. hát nem,sõt kifejezetten szar,mégis Sumi volt az egyettlen a mezõnyben aki felvette a versenyt mezõny messze legjobb autójival a williamsekkel és még verte is õket,csak rengeted mûszaki gond,féltengely kiszakadt a boxban,min 6 versenyen fõtt meg a motor stb....
a benetton rönok sem tudták a lépést tartani,pedig 2.legjobb csapat az volt,klasszisokkal jobb mint a ferka...
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
De én nem is köpködök senkire..és itt van a nagy külömbség<#felkialtas>#felkialtas>
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Ha ez igy van akkor csak az utálatot tudom kiszürni szavaidból,mert ész érvek nemigen szólnak melletted....
Azért mondom 98 és 2000 az a 2 év,hogy esélye volt wb-t nyerni és kettõt meg is kapott,tehát a maximumot még ha nem is ebben a két évben nyerte meg..
Mert ha az elõbbi 7 évet vesszük Hakkinennek talán ha 50 pomja volt összesen,szinte pontszerzõ is alig volt,nem hogy futamgyõztes vagy wb esélyes..
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
De a nagy bajnokok küzül egy sem az,mindenkinek megvolt a sáját kis háborúja..
Ezzel az erõvel ez az állítás mindegyikükre igaz,pusztán nézõpont kérdése..
97 ben nem az utósó futam döntött a wb sorsáról,hanem SPA,a Coulthard,mondhatnánk betartása Suminak,mert ha azt nincs ,már érdektelen az Ausztrál csata vilnövvel,98 ban meg pont Hill akadályozta abbon,hogy megvivja a csatáját Hakkinennel a wb cimért...
Én igy mérlegelek és nem mondok senkire semmit,mert ezek oda-vissza történtek..
amúgy meg peace ;-)
és hülye dumád?"hamarabb neztem F1et mint ahogy te 1 kis eszhez jutottal volna. ;-) "
Te lehet megsem születtél,mikor én már F1 rajongó voltam<#lama>#lama>
De Hakkinen,az õ tudásához képest a maximumot kapta
Elõtte soha sehol nem volt.99 ben ajándékba kapott egyett Sumitól...
Bár fogalmad sincs mi volt 1994 ben,hogy Sumi csak elsõ és második volt és 2 versenybõl kizárták aza 1.5 mm es fenék lemez miatt(-20),aztán a japán nagydijjon még Hill is azt nyilatkozta versenybaleset volt és még a szabályok is úgy szoltak,ha melléd ér a követõ autó el kell engedned,nos ezt nem tette meg, igy minketten kiestek..
Ennek a megitélése csak attól függ,mennyire utáljuk Sumit..
De ha figyelembe vesszük,mennyire rá járt a rúd,abban az évben is,sztem nyogodtan elfogadhatjuk,akkoriban mindenért büntették,talán nem ok nélkül ez az esett miatt nem...
De teljesen hiába tépem a számat,ha te akkoriban még az iskola padban ültél és F1-rõl még nem is hallottál....
Ez megint annak a példája,hogy fogalmad sincs mirõl beszélsz..
Sõt 98-ban már törlesztett is az útólsó nagydijjon japánban,ahól Sumi megint elbukott egy wb-t..
Pontosan ezt írtam le néhány percel ezelõtt,hogy teljesen értelmetlen viták,ha úgy érvelsz,hogy nem láttad az esetet...
Ha a gumikról beszélünk akkor Hakkinen a szerencsén kivûl a brigestone-nak köszönhette azt a 2 wb cimet...
A Senna féle felvetésed is sántit,mert már 93 ban is verte õt Sumi,94 ben meg már fölényben is volt...
Ha tovább ragozom 98 ban volt a legnagyobb szabályváltoztatás,mikor is az autók 20cm keskenyebbek lettek,bejött a barázdás gumi meg az elektronika..
Itt is illik megjegyezni Hakkinen együtt kezdte Sumival és mig csapattársa Coulthard rendre hozta a jó eredményeket a mekivel 98-ig Hakkinen csak téblábolt...
Nos akkor kinek is meg miért is voltak azok a szabályok....
Azért lenne jó úgy vitázni a régi idõk F1-rõl,ha nem arra érvelnétek amit összeolvastatok,vagy amit Palik és társai mondtak,hanem tényleg a saját tapasztalat alapján mondanátok véleményt...
Ezért vagyok képtelen elfogadni azt is akik leírják,azért utálom Sumit mert kilökte Hillt meg Vilnövöt...
Ez megint csak egy olyan dolaog aki hill esetét és elõzményet látta,az már nem tesz ilyen felelõtlen kijelentést..az tény,hogy Villenél 97 ben tényleg elvesztette a fejét Sumi,de meg is büntették érte,mintahogy Hakkinent is 96 ban mikor betartott Suminak..és még számtalan ilyen estet van,amirõl nem beszélnek,de aki figyellemel kisérte és nézte,az tudja...
Cóval szvsz,maradjunk inkább a mai F1 nél és azzal foglalkozzunk,mert ezt legalább mindenki látja,még ha nem is érti....................
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
Na ez lenne a legeslegjobb út
nagyon sokszor maguk a szabalyalkotok se nagyon tudjak mi is lesz a kovetkezmenye egy egy szabalyvaltozasnak.Az egykörös idömeröre az volt az erv,hogy majd izgalmasabb lesz a verseny,mert ha hibaznak a nagyok,es hatulrol indulnak,majd jobb lesz a verseny.Haat nem hibaztak a nagyok,söt összessegeben sem volt tul sok hiba,inkabb az idöjaras szolt bele a rajtsorrendbe.
Senna balesetenek a valodi oka volt,hogy leert az alja,es egy pillanatra megszünt a tapadas.A halalat a letört felfüggesztes okozta. Az mar valoban csak fikcio hogy megmenthette volna az eletet az aktiv felfüggesztes.De ha mas oldalrol nezzük,es nem kell teljesen ujj autot epiteni a Williamsnak,akkor nincsennek megbizhatosagi gondok,Sennan nem all 0 pontal a 4. verseny utan,nem kell annyit kockaztatnia,es nem engedi annyira le az auto aljat.Megintcsak mashogy alakulnak az esemenyek.Ezen utolag mar ugysem lehet valtoztatni.
Sztem Senna azért halt meg mert autóversenyzõ volt.
Lehet hogy a térfogatot vesztett visszahûlt gumi miatt lecsökkent hasmagaság miatt vesztette életét, lehet hogy elhallgatott mûszaki hiba okozta, az is lehet hogy õ hibázott...de ez akkor is és elõtte is benne volt ebben a sportban.
Ha visszamennénk és minden balesetet megvizsgálnánk a jelenlegi eszközökkel (ha lehetséges lenne), akkor tök sok embert börtönbe lehetne küldeni ez tuti.
Mert ma más van mint régen.
Az FIA ha valaki malmára hajtotta is a vizet, az csak a saját malma lehetett, és az õ malmukat az érdeklõdés hajtja.
Nem fognak kedvezni egy csapatnak sem, ha azok dominánsak lehetnek ezért egyhangú lenne a verseny.
Ezért hoznak minden évben valami újat, hogy valami miatt mindig higgyen az ember az erõsorrend megváltozásában.
Bár inkább arra figyelnének, hogy a közvetítések képi szinvonala tökéletesebb legyen, azaz ha nincs semmi elõl akkor mutassák azt ahol történik valami (ha éppen történik).
vagy egy tévéadó kötelezve legyen egy legalább összefoglaló jellegû ismétlésre.
vagy pályák minõsége a kiszolgáló környezet minõsége és a jegyárak mérséklése, hasznot huzzanak abból hogy több ember menjen ki, nem abból hogy aki kimegy az többet fizessen...meg ilyesmi.
Szvsz oda ütik az orrukat ahol nem feltétlen kellene, és oda nem ahol viszont igen.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Azt viszont,mindenkinek el kell fogadni,hogy az F1-ben is ervenyes az az örökbecsü magyar valosag,hogy:Az erösebb kutya baxik.Tehat az aktuali Bajnoknak mindig kicsit erösebb a hangja,igy volt ez ket eve,es most is igy van.
Mellesleg érdekes, eddig tagadtad, hogy a Ferrari gyõzelmeit próbálták szabályváltoztatásokkal akadályozni, most meg már arról írkálsz, hogy miért szükséges ez 😄DD
menjünk vissza 2002-be es konzervaljuk a szabalyrendszert,es valoszinüsitsük,hogy a Ferrari-Sumi paros az elkövetkezö 10-15 evben folyamatosan nyeri a bajnoksagokat,nagy fölennyel.Jolenne?Tenyleg?
Nekem sokkal jobb ötletem van,menjünk vissza 1993-ba,es ott konzervaljuk a szabalyokat.Ne tiltsuk be az FW14-et,ugy ahogy van.Nagyon nagy valoszinüseggel,Sennanak nem lettek volna 94 elejen müszaki problemai,zsinorba nyerne a versenyeket.Es biztos vagyok benne,hogy nem erte volna a vegzetes baleset,ugyan is az aktiv felfüggesztes megovata volna attol,hogy leerjen az auto alja a Trambuelloban.Nevetve nyerte volna a 94-es evet,es valoszinüleg a 95-öt is.Meg még ki tudja mennyit.Ez jobb lenne nem?
Ugy hogy bárki is szidja a szabalyvaltozasokat,nem tudni mit is indit el.
A konkret kerdesedre a valasz:Mclaren 91',Williams93',es a Lotus,Tyrell ezek idejet ne tudom konkretan. STB.!
Valoban voltak lepesek a gumis dolgok megvaltoztatasara,de az nem az idömerörendszer megvaltoztatasa volt.
2000 közepen alakult meg a Ferrarinal a Luca Badoer fele,csak a gumik tesztelesere szakosodott tesztcsapat.A FIA-nal sem hülyek lattak a dolgokat.2002 vegen hoztak azt a szabalyvaltoztatast,hogy lehet csapatspecifikus gumikat kesziteni,ellensulyozva a Ferrari-Bridgestone parost.A japanoknal akkor mar csak a Ferrari,Honda,Jorden,Minardi maradt.2003-ban azomban a Michelin panaszkodott,hogy keptelenseg 6 csapatra fejleszteni,ezert ugy valtoztattak a szabalyokat,hogy megszünt a csapatspecifikus gumi,a gumigyartok kötelesek az összes partnercsapat kereset figyelembe venni.Azt kis fantaziaval is lehet latni mennyire vettek figyelembe a Jordan,vagy a Minardi erdekeit,ugyanis a Honda,ekkor mar a Franciak partnere volt.Az az minden maradt a 2002-es szinten.Ez utan lett az egy versenyes gumiszabaly,ami valoban kifogta kisse a szelet a Bridgestone vitorlajabol.Az iden annyiban mas a helyzet,hogy most mar piaci alapon,harom csapat szamara fejleszt a Bridgestone,remelhetöleg partatlanul.
tiltottak be autokat a masodik evi gyözelem utan,hanyszor
tessék kibújt a szög a zsákból, te betiltattad volna õket? sportszerû lépésnek tartod?
?
Nem tettem különbséget a McLaren és a Williams között (én nem), annyit írtam #37131-ban hogy méltánytalanság kihagyni a McLaren-t.
Term. a méltánytalanság esete fent áll más csapatoknál is, de most arról volt szó hogy a McLaren-t hagyják ki a döntési helyzetbõl.
Ezt most is így gondolom,...teljesen képtelennek tartom hogy ha a csapatok a betöltött szerepüknek és patinájuknak megfelelõen kapnak részesedést a televiziós pénzekbõl, akkor hogy lehet a McLaren-t földrajzi hivatkozásra kihagyni..
Nekem nem fér be legalábbis.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Egyebkent ennek a gumiszabalyokhoz nincs sok köze,es a megvaltoztatasahoz,nem az FIA,hanem a csapatok TELJES (a Ferrari is)egyetertese szükseges.
Az FIA-Berni paros igy is nagyon sokat vart az igazi erdemi valtozasokkal.Ha tenyleg olyan regen nezed az F1-et,akkor tudnod kell,hogy tiltottak be autokat a masodik evi gyözelem utan,hanyszor került ezert hatranyba a McLaren a Williams.Most meg a Ferrari ne is szoljon semmit.
De tenyleg csak a gumi volt gond tavaly?Mar a Ferrari is elismeri,hogy nem.Vagy egy kicsit rosszabb auto ennyire visszavet egy ilyen,"mindenek felett allo szuper allocsillagot"?
Ilyeneket néz meg ha érdekel:
2002-2003 Schumi Poljai, Gyõzelmei
2004 Szabálymódósítás utáni Poljai, Gyõzelmei
2005 Ujabb Szabálymódosítás utáni Polja, Gyõzelmei ez mondjuk könnyû 1pol 1 gyõzelem.
Ha ezt végig nézed láthatod azt amit irtam, hogy mit jelent egy ártatlan szabály változás.
Downhill!!