182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#170970 Igazából nem annyira jó a McLaren, mint ahogy kinéz, de annyira jól kezeli a gumikat, vsz míg a többi középcsapat egy kört, ők két kört képesek ua gumin szinte egymás után futni, hogy versenyen folyamatosak a pontszerző helyek. Jó maga az autó, a Merci irányába mentek el, ami az Alfáról pl. nem mondható el. Ráadásul ők elveszítették a főtervezőjüket is, úgyhogy jövőre - mani ide, mani oda - csak Vasseur nem fog tudni szokásos éves csodát tenni.
Szerintem ez az erősorrend, bárhogy is néz ki jelenleg a tabella:
Mercedes (kihoztak mindent és csak jobbak lesznek)
Ferrari (ennél már csak jobbak lehetnek, bár Leclerc tehetségben nagyon Alesi szintű versenyző, de szerencsében is; Vettel Prost szint, csak jobb lesz, az év amire a Ferka teljesítménye hasonlít, az pedig: 1991, viszont a bajnoki címre nincs esélyük, szar a vezetésük, a gondolkodásuk, a teljesítményüket jelenleg nem tudják állandósítani, rossz irányba mentek el, idén ebből már max. csak győzelmek lehetnek, jövőre pedig ezzel a vezetéssel max. ugyanaz, mint idén, sajnos ...)
Red Bull (csak jobbak lesznek, esélyes pályák jönnek számukra, bármi lehetséges, az 1991es Williams szintjét látom bennük mind pilótailag, mind pedig lehetőségekben, idén még nem annyira, bár szerintem elindultak egy úton, ami sikerhez vezet, de jövőre nagyon, nagyon durvák lesznek, tippem: 2020ban megnyerik az egyéni és lehet, hogy a csapat VBt is; Gasly a gyenge pont, de nála is, mint Giovinazinál fejben nincs rendben valami, vagy volt, vagy mit tudom én, de értitek mire gondolok, mert maga Gasly nem rossz, kár érte, hogy eddig ez ennyi, de mondom, roppant erős a középmezőny ...)
McLaren (vsz év közepéig még tovább javulnak, de szerintem a Renaulttal ebben ennyi volt, ez idén a csúcs, az év végére be fogják őket érni gumikezelésben a többiek, és utána vissza fognak esni a motorerő miatt, hacsak a két pilóta nem hozza azt a szintet, amit jelenleg :( )
Alfa (na ez a legérdekesebb teljesítmény, mert több pontjuk van mint tavaly volt ekkor ebben a kemény középmezőnyben, de egyszerűen ugyanúgy elqurták év elején a csomagot, mint a Ferrari; még legalább két csomag jön ami konkrétan az aerohoz kapcsolódik; szerintem simán elképzelhető, hogy az év végén a fejlesztési háttér és a mani miatt egyszerűen be fognak érni, és tovább fognak lépni a középmezőny közepéről, mármint ami időmérős teljesítményben is mérhető lesz, de kell még nekik idő - Leclerc is az év végén szerezte tavaly a pontjai nagy részét, bár tavaly ennyire nem volt egyben, és nem volt ennyire szoros a középmezőny - de ahogy a Ferrari egyre jobban besegít nekik a háttérrel, és végre időmérőn megjelenik nekik is a speckó mód Spa környékén, jönnek majd a rajtpozíciók is; felfogásban kb. ugyanúgy terveznek, mint a McLaren: legalább az egyik autóval közepes gumival bejutni lehetőleg az első 10be, vagy legalábbis a 11-12. kockából indulni, Giovinazzi esetében apró sikerek, pl. időmérőn más taktika, versenyre Kiminél más típusú gumiválasztás és taktika, és utána hajrá; a közepes gumival történő startot korrigálták, kétszer nagyon nem ment, harmadszorra működött, folyamatosan gondjaik voltak vele, gumiban ők keményen mennek igazán jól, az év elejéhez képest azért tűnik visszaesésnek a teljesítményük, mert az év elején a többiek még nem álltak össze, viszont ez hosszútávon csalóka látvány; Giovinazzi elég gyenge pont, de a sráccal magával nincs gond, viszont valahogy versenyen beleszürkül a mezőnybe, úgy mint anno Grosjean, nem is értem; a jelenlegi aeroval a meleg aszfalt kötelező nekik a jó teljesítményhez és ez itt Silverstoneban sajnos nincs meg ...)
Renault (iszonyat sok mani van a csapat mögött, talán a legjobb helyen van a központjuk, és október 31-ig ebből szakemberek kapcsán profitálni fognak; nem rossz amit elértek, de roppant dilettáns módon vezetik magát a csapatot, igazából azért sikertelenek, mert semminek sincs meg a gazdája, és ha Ricciardoval sem tudtak még nagyot dobni, ez az idei autóval már nem is fog változni, ellenben egy jó kis vezetőség csere náluk is alap lenne, egy Briatore mentalitású fickó kellene, de nincs)
Toro Rosso (remek pilótáik vannak, de a Honda a RBre koncentrál, és így a TR fejlesztése nem az igazi, de nem rossz az autó, viszont hosszútávon nem elég erős a folyamatos pontszerzésre)
Racing Point (egyszerűen lemaradtak mindenben: pénz, háttér, csapatmunka, és hiába edzésen gyorsak, és időmérőn olykor partiban vannak, versenyen viszont Perez és Stroll technikai hátrányból indul, egyszerűen kevesek teljesítményben, és szar a gumikezelésük)
Haas (egy lufi, nem jók a pilótáik, pontosabban mintha csak jó iparosként viselkednének, de a csapat csak áll, a fejlődésnek nyoma sincs, ami ebben az erős középmezőnyben nem megengedett; elmondható, hogy a jobb eredményeik a szerencsének és az év eleji formának köszönhetőek, a főszponzor körüli helyzet miatt pillanatokon belül vissza fognak esni a TR környékére, valami hiányik belőlük, tipikus amerikai látszatprojekt a csapat, de legalább jól néznek ki)
Williams (amit Kubica fejlesztésben hozzátesz az autóhoz, azt versenyen kukázza is; szomorú, hogy itt tartanak, Claire egy idióta, ő volt az aki rávette az apját, hogy elsőként dobja a dohányszponzorokat, na kb. ilyen az egész csapat; nem tudom Kubica mit keres itt, de rossz ránézni ahogy Russell is lassan kiég ...; igazából ennél bármi jobb irány lenne, mint ahogy Claire csinálja) -
pr3cious #170969 Gasly Verstappen beállításaival autózott jobb időt. Szerintem holnap visszavág a holland. -
#170968 -
#170967 szegény ferrarit még a migráncs is húzza
https://www.telegraph.co.uk/news/2019/07/11/migrant-stowaways-found-inside-truck-ferrari-f1-team-arriving/ -
#170966 Pont ahogy mondod.
-
#170965 -
#170964 Ranezesre pit kijarat, kovergaz, beforgas, szalagkorlat, korbefordulas:D -
pr3cious #170963
Grosjean, a mezőny kétbalkezes pilótája megint alkotott, lehet Ericsson volt?
-
pr3cious #170962 FP1
-
#170961 Ha visszaengednek, próbáld meg személyeskedés nélkül. Nem tudom hány éves vagy, de itt személyeskedés nélkül érdemes csak fórumozni. Valahol simán van szűrő, de akkor nem olvasnak többet, valahol pedig moderálnak. Itt moderálnak.
Ha van gondolatod ami ide tartozik, továbbra is oszd meg, de sose a másik legyen az ellenséged, aki esetleg nem ért egyet veled. Utálhatsz versenyzőt, nem fontos elfogadni minden véleményt, de valahogy érdemes egy bizonyos szint felett maradni. Ha alá mész, akkor hosszútávon már csak csapkodás marad. -
#170960 -
pr3cious #170959 #170907 Felesleges belemenned mert így is több hozzászólás született mint szükséges lett volna. Baku egy rossz példa arra hogy Verstappen szemét mert ott más is érintett volt, okkal nem kapott büntetést. -
#170957 Normális fórumozást bárkinek van "joga" kérni. -
gpFan #170956 Pár idézet - nem tőlem: "Tanuld már meg leírni a nevét, elképesztő hogy megkérnek valamire és totál az ellenkezőjét csinálod. "
Elképesztő hogy mindig többes számban beszél magáról. + én is kértem őt, hogy viselkedjen ... Vajon van egy tagnak itten joga kérni hogy mások mit ls hogy csináljanak ? És úgy hogy azt egészen természetesnek veszi hogy neki van mindig igaza, joga ...
Nyugodtan tegyetek ki innen - ez az utolsó üzenetem ebben a 90%-ban agyatlan F1 fosrumban . 0% korrektség.
-
#170955 Haas hírek -
#170954 Figyelj, azzal, hogy állandóan személyeskedésbe csapsz át, nem fogsz semmilyen értéket átadni, csak a saját szegénységi bizonyítványodat mutogatod. De ha továbbra sem megy a normális fórumozás, akkor a legközelebbinél szólok egy adminnak, hogy tegyen ki a topikból. -
#170953 Na most akkor belemegyek. A Red Bull akármennyire is gazdag csapat, szándékosan a saját pilótája alól kocsit egészen biztosan nem szed ki áltechnikai hibával. Ez összeesküvéselmélet, ráadásul a durvábbik fajtából. A másik felét meg nem is értem annak, amit írsz. Én arra utaltam, hogy te a féktávon irányváltás szabályát keverted a rövid ideig bevezetett "Verstappen" szabállyal. Előbbi azóta van alkalmazva amióta világ a világ kábé, utóbbi meg egy gagyi hülyeség volt, amire az FiA is hamar rájött. A százalékos számítás nem tudom mire utal, vagy melyik téma lehet, de egészen biztosan nincs köze ahhoz amit eddig írtam :D A személyeskedéstől pedig teljes mértékben elzárkózom, ezért nem is írok ilyesmit. Szerintem akkor megy át egy üzenet, ha azt kellően normálisan megfogalmazza valaki és GPFan, szerintem ha a dühkitöréseiddel várnál egy 10 percet, mielőtt írsz is, sokkal normálisabban válaszolnának a többiek is neked :) Szerintem nem írsz hülyeségeket, csak a stílus... hát az hagy némi kívánnivalót maga után :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.10. 14:47:20 -
pr3cious #170951 Kb utána minden második versenyen lerobban a motor, "véletlen". Íratlan szabály és nem én mondtam de a a felelősség 70-30% ha valaki hátulról rongyol beléd, szóval ha szabálytalan volt Verstappen még akkor ki is jön az 50%-50%. Gasly-tól sokkal többet vártam. -
#170950 Más tészta ha kirúgnak és egészen más ha úgy döntesz, hogy jobb neked máshol. A kettő közel és távol sem ugyanazt jelenti. Ez nem szőrszálhasogatás. Ha a munkahelyeden közli a főnököd, hogy holnap nem kell bejönnöd, az nem egyenértékű azzal, hogy találtál jobb helyet és váltasz. Óriási dolgokat mosol össze, úgy, hogy a végeredmény az legyen amit te szeretnél. Egy dolog a vélemény és egy másik az igazság. A tények makacs dolgok. Nem állíthatod be a véleményedet tényként. A Verstappen szabály totális félreértelmezésénél is ebbe szaladtál bele. Úgy írod, hogy kiadja azt, amit te szeretnél belőle kihozni, de ez nem így működik :D Amúgy nagyjából egy véleményen vagyunk és hozzáteszem, hogy Ricciardo a kedvenc pilótám évek óta (bár McLaren fanként Norris idei teljesítményével erősen zárkózik fel nálam :D ), de csak azután volt vele ktsg a Red Bull, miután elment a csapattól. Nyilván nem fogják onnantól a jövő évi titkaikat, terveiket megosztani vele úgy, hogy volt mersze év közben átigazolni. Magának főzte ezt a dolgot, megetették vele. Ettől a Red Bull még ktsg csapat, csak szerintem pont nem ezért :D -
pr3cious #170949 A nagyon jó pilótájuk mellett volt egy másik ugyanolyan jó, csak azzal nem foglalkoztak megfelelően. Teljesen mindegy az értelmetlen, felesleges, szőrszálhasogatásod mert az eredmény mindenképpen ugyan az. Szemét Red Bull. -
pr3cious #170948 Pedig végeredményben teljesen ugyan az és most leírtad azt amit én, nem érdekelnek az ilyen szőrszálhasogató részletek amikor 95%-ban igazam van. A képet nézem bocsi de egyáltalán nem érdekel a keret, kösz. -
#170947 Igazából te írsz olyan pontatlanul mindenről, hogy néha már nehéz megállni egy-egy bugyutaság kijavítását. Pl. a "Verstappen" szabály keverése azzal, hogy hányszor lehet féktávon ívet változtatni, vagy az, hogy Ricciardo-t kirúgták... A valóság az, hogy Danielnek nem tetszett, hogy Verstappen finoman szólva is nagyon jó és emiatt érezte magát rosszul a csapatnál, továbbá nem hitt a Honda motorban sem... Utóbbi volt a vízválasztó, nézd csak meg a két bejelentés időpontjait. Lehet, hogy te az "ilyen" embereket nem szereted, mint én, én meg a valótlanságokat és pontatlanságokat nem szeretem :) -
pr3cious #170946 Végülis nem volt menesztés csak "megszoksz vagy megszöksz D", jaj istenem de bírom az ilyen embereket hogy meg kell magyarázni egy szót is. -
#170945 Klasszikus Abiteboul: "Most se motorotok, se pilotatok.":D Horner arca "vicces" volt:) Szivattak egymast rendesen, voltak kellemetlen beszologatasok;DDD -
pr3cious #170944
"Ricciardo pár hete elismerte, valóban volt köze a csapattársának is a döntéséhez, ám kicsit másképpen. A Red Bull 50-50%-ban nevezte őket hibásnak, ami számára úgy jött le, hogy a hollandot védték. Hozzátette azonban, hogy nem ez volt végül a döntő tényező a csapatváltása szempontjából."
Nem érezte magát jól ott, nem is csodálom. Plusz miután bejelentette hogy lelép mi lett vele? jó is hogy szólsz eszembe jutott még egy -ségük.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.10. 10:31:27 -
#170941 Daniel magától igazolt át a Renault-hoz úgy, hogy a Red Bull arra várt csak, hogy mikor írja alá a szerződését, ugyanis mindenben megegyeztek már. "Menesztésről" szó sem volt. -
pr3cious #170940
2021 -
pr3cious #170939 Verstappen semmi a Red Bull csapat viselkedéséhez képest. Nem tudok mondani még egy ennyire unszimpatikus együttest mint az.
Komoly sértésnek tartom hogy egy olyan motor gyártót ekéznek akik már akkor világbajnokok voltak amikor még energiaital sem létezett. Elhanyagolható 4! világbajnoki címet szereztek közösen majd amikor meg nem megy a szekér egymásban látják a bűnbakot nyíltan ahelyett hogy megoldanák a problémákat?
Kedves Marko, majd akkor hiszem el hogy megérte váltani amikor egy olyan pályán nyertek ahol a tavalyi motor nem, érdekes hogy pont öt győzelmet vársz, de szerintem 100x valószínűbb az egy.
Daniel Ricciardo menesztése: Annyira egy emberre akartatok építkezni hogy tessék megkaptátok. (karma)
Danil Kvyat menesztése: Ez egy kabaré, komolyan addig tart a gerinc ameddig Vettel oda nem megy panaszkodni és a következő versenytől már kispad? Voltak már arcpirító hibák más pilótáknál is Hamiltont sem rúgták ki amikor belerongyolt Kimibe a pirosnál, nem is erről szólt a téma, még karriergyilkosság árán is ki akarták próbálni Max-et. Mérgező, hálátlan banda. -
#170938 Plusz ugye nemrég volt az a nyilatkozat, hogy a 2017-es koncepcióváltás majd jövőre fog igazán beérni. Ha ez igaz és a fejlődési tendencia is megmarad, akkor a McLaren egy nagyon erős kihívóvá is előreléphet(ne) utolsó évre (szabályváltoztatások előtt). Szép lenne. -
ToxiMaxi #170937 Szerintem a Mclaren pilótapárosa a lehetőségekhez képest nagyon jó, remélem továbbra is hozzák az eredményeket és jövőre is marad ez a páros, jó lenne új arcokat látni a dobogón.
Más.:
Rebesgetik Vettel váltását/visszavonulását. Erről az jutott eszembe, hogy egy Bottas-Vettel pilótacserét szívesen megnéznék, persze a RB is hívja Vettelt. Remélem nem vonul vissza, mert ugyan nem a szívem csücske de hiányozna ebből a mezőnyből. A kimért és mindig PR dumát nyomó Leclerc nekem túl sótlan. -
#170936 Engem a legutóbbi versenyen bemutatott menetelése nagyon meggyőzőtt. Pedig előtte kicsit azt éreztem, hogy a szürkeségbe fog veszni. Nagyon kiváncsian várom már Silverstone-t. -
ToxiMaxi #170935 Szimpatikus versenyző, viszont ahhoz, hogy az apja nyomdokaiba lépjen még elég sok kell. Ebben az évben a Mclaren végre nem dumál, hanem leszegett fejjel megy előre és szépen jönnek is az eredmények, ha jövőre is képes lesz ekkorát előre lépni, akkor akár a dobogó is elérhető lesz néhány versenyen. -
#170934 Legyetek szívesek befejezni az óvodát. gpFan te pedig fejezd be a gúnyneveket, nekem sem tetszett Verstappen előzése, de gyerekes, amit csinálsz. Mostantól minden hozzászólásodat törölni fogom szó nélkül, amelyikben nem tudod normálisan leírni a nevét. Köszönöm! -
#170931 -
pr3cious #170930 Tanuld már meg leírni a nevét, elképesztő hogy megkérnek valamire és totál az ellenkezőjét csinálod. -
gpFan #170929 Spoiler alert ! : ebben lesz olyan, amit egyesek személyeskedésnek fognak mondani.
Pedig nem az. Csak egyszerű logika, józanparaszti ész. Mert amit itt egy valaki művel, az már tényleg sok, és a fórum kezd nagyon komolytalan lenni - igen, tudom, most "mindenki' azzal jön hogy én rontom a fórumot ...
De elég a hülye magyarázkodásból - nem ez én hibám hogy azzel kellett kezdenem.
Ez egy technikai sport. Amit a TV közvetít, felvételezik. Internet tele felvételekkel. Rá lehet keresni másodpercek alatt. És nézni a konkrét eset felvételeit. De vannak akik ezt sem tudják, vagy inkább - tudják. de csak akkor amikor maguk dobnak be valami linket. Minden értelmes ellenargumenst lepattogtatnak magukról. Soha, de soha nem ismerik el hogy tévedtek. Pedig nem az a szégyen ha valaki téved valamiben. Pont az a nagy szégyen ha valaki tévedhetetlennek hiszi magát. És még a tetejébe arrogáns, nem válaszol a direkt kérdésekre, ha már totál meg lett neki mutatva hogy hülyeséget állít - akkor a szokásos elterelés ....
Ez az utolsó - Ricciardo szókásos berobbanása - nagyon jól mutatja hogyan is működik ...
Pld. idén nemigen láttunk ilyet - vajom miért is nem ? Mert a Renault nem Red Bull - nem lehet vele annyira kemény fékezést csinálni a kanyar előtt - opsz. micsoda, kanyar ? Az micsoda ? Talán a RB előre döntöttsége az, ami lehetővé tette azokat a bevetődéseket - sokkal jobb szó - köszi W,G.
Szóval, valaki itt azt hiszi, hogy Ricci-nek be kellett volna vetődni Gennystappen elé az egyenesen ? Látott olyat valaha is valaki ? Főleg úgy, hogy az előtted levő még blokkol is 2x is . Nem, az ilyen úgy megy hogy van DRS-ed, van ritka, és előre mozgó levegő a követett autónak hála ... Vajon miért pont ott volt az eddigi legnagyobb mért sebesség - 378 km/óra - még a keskenyebb gumikkal.
Ricci szépen kikerüle volna, és a szarházistappen meg várhatott volna a következő körre, hogy saját maga is megcsinálja. De még nagyobb szarházi a RB vezetése, ami ezt Ricci hibájának is látta. És ez az ami miatt nem látunk idén sikeres Ricci bevetődéseket ...
Arról is volt szó rengeteget, hogy miért nem bírt Ricci jobban fékezni - pont az miatt, ami miatt olyan könnyen utolérte. Nem volt leszorító erő.
Nem tudom a pontos szabályt, meg szarok is rá. Amit Gennystappen csinált (nem csak a bakui eset) nem csak unfair, de nagyon veszélyes is. Ki is akadtak rá nagyon sokan, talán Raikkönen volt a leghangosabb.
Elnézést e hosszab elmezésért. Akinek nem tetszik jöhet a saját magyarázatával, argumensekkel. Meg jöhet a szokásos "mindenki ...." .
Szabad világ van. Másik dolog, hogy csak azért mert szabad, nem muszáj idiótának lenni.
Ja, pld.: GrosJean - SPA 2012 - tömegbaleset a rajtnál. Kiestek valami 6-an. Grosjean is persze. Elég büntetés volt a nullázás - ?
Mégis kapott 1 verseny eltiltást. Ami vsz. máig az utolsó olyan.
Unfairstappen favorizálva van a csapatánál - mert történelmet akarnak írni. Nem véletlen az a nagy méreg miután a galád Ricciardo ellopta tőle tavaly a pole-t Monakóban. Egy rekord máris elúszott. Egyet meg nem tudnak elvenni soha tőlem - Verstappen a legalattomosabb F1-es versenyző akit valaha is láttam. A kis patkány. Auuu, rosszul írtam a nevét -
pr3cious #170928 De nem ez a lényeg hanem hogy pont ugyanolyan hibás volt mind a kettő, egyszerűen hülye példa.
Ott nem jött be Ricciardo szokásos berobbanása, a nullázás pedig éppen elég súlyos büntetés volt.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.07. 00:33:35 -
#170927 De és amit eltöröltek az közel sem ez a szabály :) -
ShaiHulud #170926 nem ugy van hogy egyszer iranyt valthat aztan vissza az idealis ivre? de ketszer mar nem valthat se oda vissza se pedig egy iranyba megall majd ujra abba az iranyba? -
pr3cious #170925 pedig elvan :/