FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sharpshooter
nézd, ha beszarsz és a fejedre kened, akkor is a finn nyilatkozatának fogok hinni, nem a Te kitalálmányodnak - capishe?

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Kit--Kat
Egyszerûen kultikus legenda övezi a a Ferrarit, ez van.
A Ferrari = Forma1.
A Forma1 = Ferrari.
Since 1950.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

CHEAPBOY
miva?:) nem vagyok pszihomokus, nezzen akinek kell magaba szepen ennyi:)

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

Count Adyn
Kicsit tanulj még az emberi természetrõl és megérted:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

CHEAPBOY
tisztaban vagyok vele hogy mit jelentenek ezek a kulso szamara csak aprosagok, de mindig ezt felhozni egy elesett gyozelemnel, picit nevetseges, s nem is lenne az sem, ha nem evek ota menne.... ismetelten, 2004ben csak ferrari idojaras volt? vagy akkor meg volt szerzodesuk a Joistennel vagy mi?:D

CHEAPBOY
a finn vegig uresben kozlekedett, mitobb neha tolatott is, de azert igy is 3. lett, mert hat o a megtestesult formamessias. Véletlen sem szulethet a foldon mas ember aki akar csak 1 ezred masodpercre jobban teljesit mint a megtestesult megvalto. ha igy van, akkor a finn vagy részeg volt vagy elaludt, vagy az autot degradaltak le egy Midland Szintjere (amibol persze siman kihozta a zsenialis ivhasznalataval a 3 helyet!!) , de O Istenien helyt all mindig.... képtelenség... en nem erthetek hozza.... mondjuk aki ismer az nevetne ezen kijelentesemem hogy nem ertek hozza:D

CHEAPBOY
ezt megértem, de évek ota ez a slágerszoveg megy ha egy ferraris nem hozza a vart eredmenyt.... lehet igaz lehet nem, de akkor is rohadt uncsi. ugy erzodik igy mintha soha senki sem nyerhetne ha egy adott ferrari nem nyelne tobb homokot a szeltol pechbol (mert csak Isten allhat a ferrari utjaba ember erre keptelen ugye:D) adott futamon... s emiatt lett csak bajuk.... véletlen sem lehet ugyesebb mas, hiszen olimposz Istenei ulnek apaddockban a vorosoknel akihez mas emberi elme hozzaallas, gondolkosas, vivmany hozza se szolhat....

b-type
dehogy <#vigyor>
Egyszerûen így gondolom.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ebbe az a vicc,hogy ez nem vicc!
És ugye nem csak a Ferrarira igaz...
+- 2 fok az aszfalton,vagy pár% páratartalom,nem is hinnétek mekkora kihatással van egy versenyautóra,mégha hétköznapi nyelven ez olyan mulatságosnak is tünik...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

HuH! te bevagy baszva? ilyen stilusu hozzászólásokat az évek alatt,még nem láttam tõled...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

bardocz
b-type
Sztem Massa-nak a célegyenesben volt a legnagyobb sansza megelõzni Hamilton-t, de ott is elfélte, nem maradt a poros íven fékezni, hanem külsõ pozicióra ment...így saját magát ítélte vesztes helyzetre.
Mert Hamilton berakta elé az autóját, és akkorát nem tudott rugaszkodni a Ferka a Mergán hogy a rövid kanyarkombóban melléérjen erõbõl.
Pedig az egy hármas kombináció...meg kellett volna trükközni, nem kell hogy elémenjen mindjárt az elsõben, elég ha csak rontja Hamilton ívét, akkor õ már a következõt nagyon szûken kell hogy elfordulja és nem fog elég hamar betapadni a kigyorshoz.
..vagy bármit megpróbálhatott volna (bár ez adja magát), de õ inkább a gumis íven maradt...és a pálya más részén akarta betenni...ahol sztem kár volt, ha ott rövidet is fékez, kisodródik, leesik az ívrõl, és Hamilton-nak csak arra kell figyelni hogy ne akadjon bele az autója orra Massa s'eggébe mikor szûkre rakja és elgyorsulja.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Az a helyzet hogy sztem...:DDDD
Csak hogy csépeljem a rajtos szitut, nem mintha nem lett volna még csépelve eleget, szal Massa elkeffentette ezt a rajtot...van ilyen, de sztem elkeffentette.
Ott volt Hamilton aki tök teher nélkül behatározottkodta az autóját, és a rajt utáni 2. kanyarban körbeautózta Massa-t...azt nem lett volna szabad engedni.
De (még mindig csak saját elgondolás) Massa elféltette a versenyt, õ ott akart maradni tûzközelben, és ezért nem bökte meg Hamilton-t...pedig meg kellett volna.
Aztán meg teljesen elrontotta, nem ésszel akarta megoldani hanem erõvel.
...és végül teljesen szétesett.
...mert azért a bímert meg kellett volna verni. Én Bímer drukker vagyok, de ezt simán mondom.
Heidfeld nem egy szerencsés versenyzõ sajna, mindig akkor maradt kint repülõ körön amikor 2-3 lekörözött elõtte volt...így nem nyert akkorákat kerékcserénél Massa-val szemben. Mégis elõl maradt.
Szal van ilyen, elõfordul.
A Merga meg úgy megnyert hogy csak zörgött. :)

sharpshooter
ezekután tényleg az jön, hogy a finn visszalett fogva, Massa meghát, hát... Õ egyszerûen Massa...

sharpshooter
mi lesz itt, most hogy 4 hétig nincs futam, ha 1 hét alatt meghülyül mindenki?

b-type
Én nem vagyok 'Ferkás' de ez a hétvége nagyon padló volt..és piszkosul nem utalt rá semmi.
Nagyot vertek Ausziknál, nagyon mentek a teszteken, nagyon mentek a hétvégén, még qualon is, aztán versenyen meg látványosan elhasaltak, nem nagyon hasaltak de onnan ahol voltak, vagy ahova az ember gondolta volna õket, onnan hasaltak bezony.
..és ezért meg tudom érteni ha okot keresnek a drukkerek.
Mert nem ez volt várható a futamon.
Ez nem olyan hogy eddig mindenhol tök jól dolgoztak (futam,teszt,edzések), aztán meg versenyre hirtelen "nem jól dolgoztak".

INeedspeed
HEHE jol meg mondtad cheapboy<#taps><#eljen><#eljen>

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

CHEAPBOY
hjajj évek ota imadom ezt.... ha a versenyen a Ferrari lassabban megy tuti a homerseklet a levego szendioxidtartalma a hibas s a szembe szel is csak a vorosoknek fuj az aszfalt is csak akkor lett olyan hideg egy pillanatra amikor egy ferrari haladt rajta, csoda hogy eso nem csak ferrarik felett esik...:D... évek ota.... érdekes miert nem volt siras amikor 5 even at lekaszaltak mindent?:D Akkor kikapcsolhattak az idojarast? Nem voltak utokepesek masok jobban dolgoztak, ennyi.

Hogy igazábol mi is történt a Ferrarikkal,azt csak ök tudják,és esetleg lehet még néhány csapatnak sejtése.
De,a Renault is mondogatta eleget,hogy öket nem vetette vissza a trükkös lengéscsillapito hiánya,(a végén már ök maguk se hitték el),ugy hogy bármi lehetett.
Kimi a beállitásokra panaszkodott,Alonso meg elmondta,hogy mivel az edzéseken max 8-10 körös etapokat mennek,senki sem tudja,hogy fognak viselkedni a gumik ezután.
Egyébként ezt a beállitás dolgot nem értem.A Ferrari egyébként is mindig arrol volt hires,hogy már a futamokra 80%-ban beállitott autoval érkeznek.Most mi volt,mit csináltak pénteken 3 órán keresztül?
Ha a többiek teljesitményét nézzük,akkor nem nagyon lehet a külsö körülményekre fogni a dolgot,mert ök azt futották,amit a teszten,és az edzéseken.
Nyilvánvaloan a Ferrarinál változott valami,ezért gondolok én a padlora,mert mint a Renault a lengéscsillapitoját,igy ök is beletervezték ezt szervesen az idei autoba.
Még egy dolog,a pár körös idömérö,és a sok körös verseny beállitások között a hasmagasság,a futomü,és kis mértékben a szárny állitások a külömbségek.
Persze az is lehet,hogy egyszerübb,prozai okai vannak az elmult heti történéseknek,ez majd kiderül Shakirban.
Istencsászár
Jólenne Trullit is látni, de sajnos õt nem mutatták.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

sharpshooter
a Ferrari technikusai féltek tõle, mikor elkezdett tesztelni akkor megnyugodtak, hogy mégsem hülye lusta állat a finn, hanem képes sokat és jól dolgozni - persze nem MS szinten, de gondolom ezt az egész mezõnyben senkitõl nem várhatánk el

amúgy meg megneznem, hogy mit tenne az összes pilóta ugyanazzal a géppel - egyszerûen hihetetlen, hogy (több)100 millió dollárból csak 3-4 mp különbség van cirka 4 km-en a top és sereghajtó csapatok között
lehet ott vannak a legjobb pilóták, és lehet, hogy a Liuzzi félék adnak igazán 2-3mp-et az autójukhoz

Nem tudja vagy nem akarja a gázt fokozatosan nyomni, adagolja, nyomogatja a kanyarokban, mint egy idegbeteg:)))

Rossz a beállítás, vagy az autó ennyire ratyi, hát egy Minardival is mennyit kellett gépészkedni anno

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Istencsászár
Érdemes megnézni az egész futamot onboard. Ralf valami förtelem ahogy azzal a Toyotával megy, elég sokat mutatják a felvételen. Nem tudja vagy nem akarja a gázt fokozatosan nyomni, adagolja, nyomogatja a kanyarokban, mint egy idegbeteg:))) rossz nézni. Amugy a verseny elején elég sokat elfékezett hamilton. Mikor Massa kiment a legelni, akkor is jókora hibát vétett Lewis, de érdekes módon Massa nemtudta kihasználni...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

csak tudod ezen a szinten ha egy kicsit is gyengébb valaki a beállításoknál, nem lehet jó pilóta. Eleve paradoxon, zseniális pilóta gyengébb autóbeállítási készséggel. A kettõ szorosan öszefügg, azért tud zseniálisan menni, mert zseniálisan állítja be. Érted-e már mire célzok? Kimi jópárszor ment úgy, ami alapján kijelenthetõ, igenis ért hozzá, mint bármely más top pilóta. Mivel nüansznyi különbségek vannak vezetõk közt. Ha egy kicsit is gyengébb lenne beállításoknál, Ralf is lenyomná...

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Te ragazkodsz a szó legszorosabb értelméhez..
Ne arról van szó,hogy tök hülye hozzá,csak azon a szinten,messze nem a legjobbak közé tartozik..
De hát facsarhatjuk a végtelenségig,érvelhetek napestig,sok értelmét nem látom..
Inkább azt mondom várjuk meg legalább az év közepét,addigra már sokmindenre fényderûl,valamelyikünk téved és hidd el ha én lennék az,el fogom ismerni itt mindenki elõtt..
Ja és Massa,hát õt e téren nemtudom minõsiteni még..
De 1 dolog itt is biztos,elég egy jó fenekü pilota egy csapatnál,lásd Irvine,Barichello,csak Sumi mellett voltak igazán jók

de ott volt Massa is, õ sem ért hozzá?

Még egyszer kérdem, hogy kerülhetne be valaki az F1-be ha nem tud autót beállítani? Amikor tudjuk, hogy hiába vagy zseniális versenyzõ, amikor több mint a fele a beállításon múlik. Egyáltalán meg se tudna mutatkozni a zsenialitása, ha nem tudja beállítani rendesen. Ehhez képest sokszor meegmutatta már. Olyankor nem az õ érdeme ez, kié??

Hát nálam ez is azt igazolja hogy nem,külömben állitottak volna az auton ,még akár az elsõ kiállásnál is..
Csak te próbálod erõltetni,hogyan köthetnél belém,csak ehez elõszõr értened kellene mirõl van szó..
Én nem láttam mostanában olyat a ferkánál,hogy a boxban belenyulnak az autóba,akár a szárnyhoz is..
De az viszont tény Sumi Ferkájában,különféle gommbok karok voltak,amivel a fékerõt ballancet menet közben állitgatta,igazitva a körülményekhez...
De ez már egy másik Történet

megváltoztak a pályán a körülmények az elõzõ naphoz képest,vagy hõmérsékletben,vagy tapadásban és ez inkább a meki javára..

Akkor mégse Kimi nem ért a beállításokhoz?? Döntsd el végre :D

Ja és ha megnézed a Maláj pályán ezt az elsõ tû kanyart,ezt 2 féle képpen lehet teljesiteni..
Ha belük kezded (meki)az elsõ szakasza gyorsabb,ha viszont kivûl a kanyar második részében tudsz gyorsabb lenni

Ez stimt,de közel sem biztos,hogy a padlólemez miatt..
Ha összehasonlitod az edzéssel.láthatod,hogy ott tökéletesen iven mentek a ferkák..

Massának az autoja az egész verseny alatt alulkormányzott volt az elsö kanyarban,jol lehetett látni,hogy mindig le esett az ivröl,igy maradt hely Hamiltonnak a rajt után.
Most mér momdod! hidd el én inkább csalodott vagyok és várom Kimi feltámadását

Okoskodik! tedd már takarékra magad pupikám...fogalmad sincs mirõl beszélsz..
Kimi és Massa elsõsorban csapattársak mint ellenfelek,de te még ehez is hülye vagy ,hogy megértsd...

sharpshooter
aha, mint észak-korei kiképzõtiszt a politikai foglyokat - mélyen, legbelül, nagyon mélyen(((:

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Tévedsz! én csipem Kimit..

Ezt sem igázán hinném,mert ha ez igy lenne,akkor már ennek az edzésen is lettek volna nyomai,de ilyenrõl szó sem volt..
Ha pedig a gumikopásban lett volna elõny,akkor fen állna az a tény,hogy az elsõ pár körben(gumicsere után) gyorsnak kellett volna lenniük..
Én ezt sem tapasztaltam egy pillanatra sem..
A legvalõszinübb tehát,hogy megváltoztak a pályán a körülmények az elõzõ naphoz képest,vagy hõmérsékletben,vagy tapadásban és ez inkább a meki javára..

DjDano
Na a nagy szakértõ megint okoskodik... Az rajthoz aztán semmi köze a csapattaktikának, mindenki próbálja a legjobb pozíció elfoglalni, lehetõleg elõre kerülni. Ilyenkor szokott elõfordulni, hogy 2 csatázó közül egy 3 kerül ki gyõztesen. Massa 2 helyet is elbukott ráadásul az élrõl indult, tehát egyértelmû, hogy ki hibázott nagyobbat..

sharpshooter
a Te kommented annyira objektív mint az enyém, semmennyire, mivel Te meg nem kedveled Kimit...

1-1

Hátigen inkább az elfogultságod..
Mert én nem hinném,hogy ilyen stratlgiával rukkolna elõ pont a ferka,ez marhaság lenne..
Az ilyen helyzetekben a leg kézenfekvõbb az összes ivet zárni,nem pedig egymást ütlegelni..
Mind2en elszarták,de mégis Kimi volt az aki oda engedte Hemiltont..

Hát akkor nézd meg figyelmesebben!!!
Ugyan is Kimi kint maradt a poros és nagyobb iven az elsõ jobbosnál,Massa is ezt tette,de neki már esélye sem volt a (tapadós) belsõn maradni,mert Alonso már melette volt,Kimi viszont még szabadon választhatott és rosszul döntött.....

sharpshooter
lehet elfogult vagyok, de megint megnéztem, nagyon úgy tûnik, hogy Massanak az volt az elsõdleges, hogy Kimi mögötte maradjon, ezért tudott Lewis elmenni mellette
ugyanis az egy dolog, hogy Kimi mellett ment Lewis, de Massa nem az Õ útját, hanem Kimiét zárta le

sharpshooter
10× nézem a rajtot, de nekem úgy tûnik, hogy Kimi bement Hamilton elé, majd ráesett a lassú Massára, s mikor elakart menni Massa mellett, akkor Massa Õt feltartotta és Hamilton eltudott menni...

Massa ott tolta el, hogy rögtön nem húzott be a belsõ ívre, Kimi is Hamilton elé...

sharpshooter
olvasd el az a5.hu/forma1 oldalon a Görbe Tükröt - ott van egy jó kifejtés az "elbaszott rajtra"

de ott ahol eldölt a verseny,a rajtnál,szerintem tudása legjavát adta a motor.

Hát a rajtot el is b*szták, ezt nem vitattam

Nem jós, csak ami egyértelmû, az számomra is egyértelmû :D
Istencsászár
Ez már kilett tárgyalva, a Ferrari a legeredményesebb a Maláj pályán:)))))) Jós e vagy?

1 valamit elfelejtettetek: a Maláj pálya nem igazán a Ferrari pályája, soha nem volt az.
Viszont szerintem a hétvégén Bahrainben megint simán nyer Kimi.
Azért egy dolgot vegyél figyelembe,a Ferrari alól kivették a trükkös padlolemezt,és akár ez is lehetett a lassuság oka,az igazságot sohase fogjuk megtudni.
Érdekes,hogy néhányan azt állitják a szakemberek közül,hogy a trükkös padlo,nem a sebességben,hanem a stabilitásban,és a gumikopásban segitett.Nos pont ez a két dolog hiányzott a Ferráribol Sepangban.

Ami a motorcserét illeti,szerintem nem akarták azt a legendáriumot erösiteni,hogy Kimi alatt mindig cserélni kell,mikor látszott,hogy ez a futam már alma,visszavettek,de ott ahol eldölt a verseny,a rajtnál,szerintem tudása legjavát adta a motor.