FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem vagyok McLaren rajongó, Schumit imádtam és most kissé légüres térben vagyok. Leginkább Kiminel drukkolnék, de annyit bénázik idén, hogy nem igazán érdemli meg a VB-címet.
Alonsot tisztelem, a nyomást a pályán remekül kezeli, de hakiszáll az autóból, már nem tudja tartani a száját. Szvsz kevesebbet integet, mint régebben.
A Mercedest, mint gyártót nagyon szeretem és amikor hallottam, hogy beszáll az F1-be, annak nagyon örültem.
Szóval nem vagyok az a habzó szájú, aki a McLaren halálát kívánja. De a kémbotrány tönkretette az idei évi Forma 1-et, amire egész télen vártam. És ebben két fõ felelõs van: Stepney és a McLaren. Utóbbi nem ember, hanem jogi személy. Nem lehet börtönbe csukni. Szerintem a döntés igazságos.
Ha például az USA-ban kábítószert találnak nálad, már a birtoklásért is lecsuknának. A McLaren hatalmasat hibázott, mert nem fordult azonnal a FIA-hoz és a Ferrarihoz, amikor a dokumentáció hozzá került. A hibájának a következményeit szenvedi most el.
És hozzá kell tenni, ez még egy jóindulatú vélemény a részemrõl, mert azt írtam, hogy a Meki HIBÁZOTT, és nem azt, hogy tudatosan megtervezett ipari kémkedésrõl volt szó, aminek az eredményeit esetleg hónapokig lehetett használni. Mert az durva lenne.
(Egy példa: a Ferrari dokumentációjából látom, hogy az autó hogyan viselkedik a pályán. Esetleg a szimulátoromban le is modellezem a viselkedését. Aztán a verseny elõtt megmondom a pilótáknak, hogy a Ferka mennyit fogyaszt, hogyan használja a gumit és melyik pályarész a gyenge pontja. Beépítettem valamit a saját kocsimba a doksiból? Nem. És mégis elõnyhöz jutottam. Ismerem az ellenfél gépét. Ez óriási elõny.
A Meki fõmérnök májusban még alkalmazásban volt. Tényleg nem élt a lehetõséggel, hogy tisztességtelen elõnyökhöz jusson? Ha nem élt vele, akkor tévedés volt minden, amit az elmúlt harminc évben az emberi fajról tanultam...
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Hajrá Ferrari%%
Downhill!!
Bocsi nagyon félerérthetöen irtam.
Természetesen nincs FIA-Ferrari összefonódás.
Ugy kellett volna irnom,hogy sem a Ferrari nem jelentett fel,sem az FIA nem vizsgálodott,büntetett.
Ha a Meki dokumentum birtoklásért ennyi büntit kapott,akor a Toyotát minimum 5 évre ki kellett volna zárni.
Nem értem,ha már betü szerint vesszük a szabályokat,akkor mért lehet lopni egy baleknek,és miért nem egy luzernek?
Aha,értem akkor a totoja részéröl ez megélhetési bünözés?
vagy csak ök nem vették el a bajnoki cimet a Ferraritol?
Tudsz rajta változtatni?
Nem.
Megtudod valaha az okokat, hogy mirõl tanácskoztak ZÁRT ajtók mögött?
Nem. (Ha akarták volna, hogy megtudd, akkor nyilános a meghallgatás, mint az OJ Simpson/Michel Jackson ügyben.)
A medve nem játék.
Flexi szárnyakat is azonnal levették, nem emlékszem b*szakodásra
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Másrészt ha ellopják a terveidet, de nem mégsem érnek vele semmit, nem fog annyira izgatni, mintha az ellopott terveknek köszönhetõen megelõznek, vagy legalábbis pont az elõz meg és jelenti fel az alkatrészedet, aki egyúttal birtokolja is a tervet. Leegyszerûsített példával: egy nyalóka eltulajdonításáért nem biztos, hogy botrányt akar csinálni az ember, de a kocsilopás esetén már nem hagyja annyiban a dolgot.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
A Toyota szerencsétlen balek csapat és ezt a Ferka is tudta. Ugyanakkor volt botrány bõven akkor is.
A mérnököt szimplán becsukták. Hm, szerintem ez azért elég nagy büntetés.
Sokkal nagyonbb baj, hogy a McLaren nem tett meg mindent kezdettõl fogva, hogy tisztázza magát. Elõször még a dokumentum létezését is letagadták. Mindig csak annyit vallottak be, amennyit rájuk lehetett bizonyítani. EZZEL lehet tönkretenni egy sportágat. Ez olyan, mintha doppingvizsgálaton csak úgy tudnék mondjuk vért venni a sportolótól, hogy elõtte leütöm egy bunkóval, mert védekezik. A Meki soha semmit nem ismert el, csak azután, hogy rábizonyították.
A Ferrari védekezett, amikor a rugalmas padlólemezeit firtatták? Azonnal levette. A FIA és a Meki is kiadott egy nyilatkozatot arról, hogy az alkatrész nem volt illegális, hanem a FIA tiltotta be. Ilyen minden évnem van három. Tavaly pl. a Renault aktív felfüggesztése. Akkor a Meki boldogan állt a Ferrari mellé. A Meki mindenkit bemószerol. Még az is lehet, hogy a Renault aktív felfüggesztésébõl is van dokumentációjuk. 😊))
Le tudok halni amikor azok követelnek a bünösségre tényleges bizonyítékot, aki FIA-Ferrari tengelyt emlegetnek.
Egyébként is a büntetést nemaz FIA hozta.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Ez jo,és jobban megállja a helyét,mint a tolvaj.
Egyébként nem a Meki a kedvencem csak nagyon nem értem az FIA gondolkodását.
Még ha száz százalékig elfogadom azt amit irsz,akkor is ott a kérdés bennem,aZ FIA-Ferrari páros miért nem perli,bünteti meg a Toyotát,akik bizonyithatoan megbizásbol ellopták a Ferrari tervrajzait,megépitették,és használták a Ferrari klónt (2003-ban).
Az ezerszer sulyosabb eset,és se FIA vizsgálat,se Ferrari feljelentés az FIA felé nem volt.A mérnököt szimplán becsukták,és kész.
Ez miben másabb????????
Vajon ugyanígy postolnál? Vagy kb. úgy, ahogy mások most a Ferrari irányából?
A medve nem játék.
Ez az egész egyáltalán nem errõl szól, de ha már így közelítjük meg, akkor a McLaren nem tolvaj, hanem orgazda. Nagyon nagy hibát követtek el a McLarennél, hihetetlennek tartom, hogy a szurkolók a kedvenc csapatuknak és a sportnak ennyit ártó vezetõket védik. Kíváncsi leszek a további perek eredményére, mert a tegnapi ítéletnél fontosabbnak tartom egy-két érintett személy börtönbe kerülését.
Nem azt kell büntetni,aki a szeméttelepen megtalálja a szupertitkos iratokat,hanem azt aki kivitte oda öket.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Meghökkennél, nem? Nem elég, hogy kilopták a technikai dokumentációdat, de fel is használták ellened! Felmerülne benned a kérdés, hogy a McLaren mérnök miért nem a FIA-hoz küldte Stepney-t.
Aztán kutatni kezdenél és rájönnél, hogy vagy fél tucatnyian belenéztek a dokumentációdba a McLarennél, sõt, a fõmérnökük úgy bukik le, hogy a feleségük beviszi az anyagot egy nyilvános fénymásolóba, ahol már BÁRKI hozzáférhet, belenézhet... igazság szerint csoda, hogy az anyag nem ment ki torrenten. Ha a fénymásolós nem dobja fel a Mekit, hanem magának is lemásolja (szkenneli) az anyagot, és hencegni kezd vele, sõt,mondjuk akár még a Rapidshare-ról is le lehetne tölteni!
És akkor komolyan el kezdesz gondolkodni azon, milyen közel kerültél ahhoz, hogy a csapatod, amelyikbe évente 500 millió dollárt ölsz, összeomoljon. Hogy az összes fejlesztési eredményed napvilágra kerüljön, amit akár egy évtizednyi kutatással, fejlesztéssel értél el. Mert azt ugye nem gondolhatjuk, hogy Stepney ételrecepteket lopott ki a cégtõl. Nyilván ütõs volt az anyag.
Végül eszedbe jut megint, hogy a Meki leszedette a FIA-val a rugalmas padlólemezeidet. Nem ez tett téged gyorssá, azt tudod, hiszen látod, hogy még mindig magasan a többi csapat elõtt maradtál. Látod, hogy a Meki egyszerûen csak rosszindulatú volt. És akkor elgondolkodsz... mi a fene tart vissza attól, hogy feldobjam õket?
Ez nem csak a világbajnoki címrõl szól (bár igazad van, arról is). A Ferrari megmondta, hogy a FIA döntésétõl függetlenül polgári perként is továbbviszik az ügyet. Ez egy különösen súlyos bûncselekmény volt, amibõl még börtönbüntetések is lehetnek (Stepney-nek biztosan, de talán néhány Mekis arcnak is).
Egy kicsit olyan ez az egész ügy mint a magyar politika,nem érdekel mi lesz holnap,mi lesz az országgal-sportal,le sz@rom az egész világot,akkor is én leszek a bajnok.
Egyfolytában Ferrarizol ember, õk hazudoztak,õk a hibásak? Vedd már ézre magad, senkit nem a Ferrari címe izgat, valahogy büntetni kellett
2,Ha a Ferrari az igazság bajnoka,ezek szerint az,akkor miért nem indit pert a Toyota ellen,mert ök ez egész auto terveit ellopták,és fel is használták?
Hol van az FIA következetessége?
Csak az a bün amit valaki sokat ismétel?
Mennyit ártott ez az F1 hirének?
Az menyit ártott, hogy azonnal nem dobták ki a kukába az egész paksamétát...
Én ugy gondolom,egy döntö momentum van,a McLaren adta e a megbizást Stepny-nek,vagy nem.
Ha igen tiltsák el,ha nem jogtalan a büntetés.
Mondok én is egy példát.
Meg lehet e büntetni valakit aki postai uton lopott anyagot kapott?
Meg mert a szerencsétlen ki merte bontani,hogy megnézze mi is az?
A medve nem játék.
A büntetés kapcsán vegyesek az érzéseim. Amennyiben az adatok birtoklásáért (ezt teljesen kár vitatni, tény mindkét fél szerint is. Az a mérnök magántulajdon duma meg nevetséges) és nem felhasználásáért kapták a büntit, akkor jogos (itt most a realitások talaján maradva, mert a FIA magát rúgta volna tökön, ha kizárják cakk-pakk õket. Saját véleményem szerint már ez is alapból kizárást ért volna). Azonban akkor tényleg nem értem, hogy miért nem történt meg a korábbi összejövetelen ez? Itt egyes hírek arról szóltak, hogy Pedro és Alonso bizony felhasználta a dokcsit (még mielõtt valaki beleköt jelzem nem tudom mi igaz ebbõl), ha ezt is figyelembe vették (e-mailek), akkor viszont kevéske a bünti és a fair-play szellemével ütközik.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Mennyit ártott ez az F1 hirének?
Frank Williams nyilatkozta,hogy a szponzorok máris ódzkodnak a további befektetéstöl,ha a pályán elért eredményeket igy meg lehet változtatni.
Tényleg megfelelö ár volt a Ferrari számára egy potya bajnoki cim,amit mellesleg nem érdemeltek meg,(megbizhatatlanság),ha jövöre,azután eltünik néhány kis csapat.
Egy kicsit olyan ez az egész ügy mint a magyar politika,nem érdekel mi lesz holnap,mi lesz az országgal-sportal,le sz@rom az egész világot,akkor is én leszek a bajnok.
Megint mik ezek a magyarazatok?
Na akkor mint egy 5 eves gyereknek elmeselem neked Istencsaszar.
Lattal olyat mar te a birosagon, hogy azert mentettek fel egy rablot, mert azzal vedekezett, hogy "engem nem itelhetnek el, mert a lopott penzt nem koltottem el." ?
Na most pontosan ezzel vedekezik a MC"Lie"ren.
Tudtak a dologrol, naluk volt a lopott anyag, csak "nem koltottek el" 😄
Ami persze be se bizonyithato az o esetukben, mert egy szellemi termekrol van nagyreszt szo. Raadasul a taktika, fogyasztas, technologiai zsakutcak, stb is le volt a papirokba irva, amninek mar a tudasa is jogosulatlan elony.
Marpedig ha beleolvastak akkor mar jogosulatlan elonyt szereztek es nem csak a csapat, hanem az autoik is, ezert nem csak a csapatnak jar buntetes.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Szóval az igazság az, hogy tudatlan kis majmocskák vagyunk, csak találgatjuk, mi is történt a zárt ajtók mögött. De a bütetés mértéke nagy magabiztosságot sugall a FIA részérõl. Nagyon nagy a magabiztosságuk. Itt perdöntõ bizonyítékoknak kell lenniük.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
"Nagyon különös dolog folyik, efelõl semmi kétség. A büntetés, az eddigi információk alapján, nem arányos az elkövetett bûncselekménnyel, amelyet feltehetõen azért elkövettek. És még ha bûnösnek is találták a McLarent a bûntett egy részében, az nem indokolja az ilyen mértékû büntetést."
Na én is pont errõl beszéltem!
A 100 millás büntetésre oké az indok, de a konstruktõri kizárásra ez édes kevés indoklás!
"Legsúlyosabb pénz büntetések a közelmúltból
Az FIA Motorsport Világtanácsa az autósport történetének legmagasabb pénzbüntetését szabta ki a kémbotrány ügyében. A McLaren-Mercedes istállót 100 millió dolláros büntetéssel sújtotta. A Nemzetközi Automobil Szövetség korábban is keményen szankcionált, de ilyen magas összegû bírságra eddig nem volt példa.
$50.000
Az 1994-ben megrendezésre került Portugál Nagydíjon a Ferrarit vandalizmus miatt 50 ezer dollár fizetésére kötelezték.
A McLaren a benzin mizéria miatt részesült büntetésben az 1997-es belga futamon.
2000/Osztrák Nagydíj: A McLaren-Mercedes 50 ezer dolláros büntetésben részesült egy hiányzó plomba miatt. A csapattól 10 pontot vontak le a konstruktõrök versenyében.
$100.000
A Brazil Nagydíj szervezõit 2000-ben százezer dolláros birsággal sújtották, miután az edzést háromszor meg kellett állítani a rosszul rögzített reklámtáblák miatt.
1990-ben Ayrton Sennát 100 ezer dollár kifizetésére kötelezték, miután a versenybíróság úgy ítélte, hogy veszélyes manõvert hajtott végre a Japán Nagydíjon.
$ 200.000
A Williams és a Benetton istálló nem a szabályoknak megfelelõ üzemanyagot használt az 1995-ös Brazil Nagydíjon, amiért 200 ezer dollárt kellett fizetniük.
$ 500.000
A Benetton istálló a Brit Nagydíjat követõen 500.000 dolláros büntetésben részesült, mivel Michael Schumacher figyelmen kívül hagyta a fekete zászlós jelzést.
$ 1 millió
A 2002-es Osztrák Nagydíjon Jean Todt arra utasította Rubens Barrichellot, hogy engedje maga elé Michael Schumachert. A dobogón Schumacher a második helyre állt, Barrichellot középre küldte. Az FIA egy millió dolláros bírságot szabott ki.
A Magyar Nagydíj szervezõit 1998-ban 1 millió dolláros büntetés kifizetésére kötelezték, mivel a futam után a nézõk a pályára rohantak.
$ 5 millió
A Motorsport Világtanácsa a Török Nagydíjat követõen vizsgálatot indított a szervezõk ellen, miután a rendezvényt politikai célokra használták fel. "Az FIA alapvetõ szerepe a politikai semlegesség. Ennek megsértése elfogadhatatlan." – közölte a Nemzetközi Automobil Szövetség. Az FIA késõbb elengedte a büntetés felét."
forrás: formula.hu
If Everything That Has A Beginning Must Has An End