182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
tök mindegy, hányadik számú pilóta, én azt szeretném, ha Hami előtt lenne - ha egyáltalán valóban leszerződik a mekihez.
ennyi. -
második számú pilótai státuszhoz ott kellene lennie Hamilton előtt, mellett, mögött. Kova második számu? nem, ő csak ugy van ott de minek? van Hamilton és a McLaren, jelenleg a csapat 1 pilótára számíthat és tavaly is csak önmagára számíthatott Hamilton mert Kova arra sem volt képes hogy pontokat raboljon a Ferraritől, aki ott járt körülötte mindenki elverte a gyengébb autóval is. Nagy reménységnek tartották Kovát, de nem jött be, jövőre már nem lesz az F1be szvsz, majd valahol máshol... La Mans Serias vagy más egyéb sorozatokban a volt F1es pilóták sikeresek, pl most hétvégén volt Spai verseny és pl C.Klien nyerte meg a másik két pilótatársával együtt. -
Én meg annak.hogy Alonso kiessen!:P -
én nagyon szorítok majd neki -
remélem h nem -
Gabor_(HSF) #81354 nagyon kevés hozzá -
nem is úgy értettem, h tegyen keresztbe, csak legyen jobb, mint ő és ne legyen második számú pilóta. -
madmanic #81352 nna végre!
országos cimborák nem hinném h keresztbe tenne HAminak :) -
remélem megfingatja Hamiltont
-
"Nico Rosberg szerződése az évad végén lejár, így elhagyhatja a Williams istállót, ahol nem tudott harcba szállni a győzelemért az elmúlt évek során. A feltételezések szerint a német versenyző megkezdte a tárgyalásokat a McLaren-Meredesszel, ahol Heikki Kovalainen helyét foglalhatja el."
ideje volt már, tavaly kellett volna már meglépni... -
Jaaaa:D XD
Én csak, igy hamar átt néztem:D
Vastanában nem voltam erre...
Bocsi!:) -
?
Börniről meg Mózliról beszélek. -
Ez meg a másik dolog. :D -
Akkor akár meg is tanulhatnád leírni a nevüket ha már tiszteled őket.... -
vass17 #81345 Sztem félreértetted:D -
"Mert ez jelenleg fel van borulva, talán nem is véletlenül mert láttatni kell, hogy az F1-be érdemes jönni, hisz meg lehet verni vagy inkább veretni a nagy csapatokat is...és teszttilalommal ezt el is lehet nyújtani."
Miért lenne felborulva, mert nem a jól megszokott erősorrendet látjuk, ez várható volt, idén mindenkinek egy teljesen új konstrukcióval kellet megjelennie, nem lettek megveretve a nagy csapatok, csak valakinek jó lett valakinek nem ez van, abban viszont egyet értek hogy nem a legjobb pilóták vannak elől (bár szerintem Button és Vettel kivételek).
Még hogy a Ferrari kivonul, persze nekem meg négy fülem van, ugyan mááár... ez csak egy kis kakaskodás semmi több, amúgy én támogatom a költség csökkentést, csak nem ezzel a nevetséges összeggel (40 000 font), azért a király kategória maradjon a trónján, a végén még megérjük hogy a Ssangyong-nak is lesz F1-es csapata. -
Nem a legrosszab piloták!
Inkább a csapat fönököt kellene lecserélni...
Ha Shumi elválalná az jó lenne.De ha a ferrári a legutolso lesz engem azsem érdekel,én öröké ferráris leszek!!! -
Amit nem két idióta vadparaszt fog vezetni. -
Ezt miből gondolod? Ha elegen szállnak ki akkor akár alapíthatnak egy új szériát is... -
sosem fog kiszállni... -
A Ferrari bejelentette: kiszáll, ha marad a költségvetési sapka -
Csak tartsanak is ki, mert akkor nem lesz az egész jövő évi hülyülésből semmi.
Bernie lenyilatkozta már, hogy felöle lehet költeni a csillagos égig, csak írjanak alá a csapatok sok évet hogy maradnak.
A Ferrari-tól be fog rezelni, már a Red Bull sem gyenge hisz gyakorlatilag ők két csapatot képviselnek azaz 4 autót+ a Toyota 2 autója (és motorja megy), a Ferrari kivonulása viszont már alapjaiban rázza meg a fát, A Bmw és a Ferrari kivonulása a McLaren Mercedes-t is elbizonytalanítja valszeg. Azzal meg már rögtön 3 motort vesztenének, + McLaren (és talán a jövő évi szabványKERS is).
Azaz megsemmisül a jövő évi kétvonalas szabály álláspontja, mivel ez nem megengedhető. -
Bár ha azt nézzük az FIA igencsak mélyponton van. WTCCben a dízel uralom töretlen, a BMW totál esélytelen. WRCben Loeb minden eddigi versenyt megnyert tetemes fölénnyel, és ezt az évet 100% hogy be is húzza minden gond nélkül, aztán hogy jövőre mi lesz a WRCvel... -
meg fognak egyezni, csak kell a dráma... -
Laceee #81335 meg a BMW is, ha kettős szabály lesz. -
na a Toyo' és a Red Bull után a Ferrari is megszellőztette hogy kivonulnak jövőre, ha marad a kétvonalas szabályozás. -
Igen én azt hiszem hogy különbségek vannak versenyzők között, és még hozzá elég nagy különbségek.
Ez igen sok dologból áll össze és csak egy rész a az autó kezelése. Teszem azt hogy az autója határain mit tud nyújtani valaki, hol féli el, mennyire öntörvényű, milyen szinten viseli az esélyesség terhét..vagy teszem azt a pályafutása feltehetőleg utolsó esélyét és az ezzel járó a terhét.
Teszem azt Button eddig óriási pénzekért autózott a Honda-nál, és az akkori technikából annyit autózott ki,...a jelenlegi technikája viszont nem kényszeríti 100 vagy afeletti teljesítésre, hanem bent maradhat az általa elbírt határokon belül....mert elég.
Mint ahogy írtam ez ám engem nem zavar, mivel sehonnan nem várok megerősítésre hogy akit én jó versenyzőnek tartok az valóban az,..ehez nekem nem kell más mint amit látok,...más mást tart annak.
De ahogy írtam is, és a lényege volt a hozszólásomnak, az a rendszer müködése, a kiválasztódás rendszeréé.
Mert ez jelenleg fel van borulva, talán nem is véletlenül mert láttatni kell, hogy az F1-be érdemes jönni, hisz meg lehet verni vagy inkább veretni a nagycsapatokat is...és tesztilalommal ezt el is lehet nyújtani.
A következő évi kétvonalas szabályrendszer, ha bekövetkezik, detto ezt segíti.
Nem bánom megint mondom, én is örülök ha jönnek új csapatok és életképesek lesznek, de ez amit eddig láttam elég otromba. -
Takigabi #81332 http://hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_Formula%E2%80%931_vil%C3%A1gbajnoks%C3%A1g
Mennyi magyar... -
Death1 #81331 Van bent igazság.. mert tényleg abból áll csak szinte az egész hogy körbe körbe mennek.. néha van egy két előzés de az is csak annyi hogy lazán elmegy mellette.. múltkor is amikor már egy kicsit érdekesebb volt, massa a negyedik helyen próbál feljebb jutni erre benyomják ahogy megelőzik hamiltont.. -
Milyen fordítva? nem érdekel ki nyeri halomra magát egyik versenyszériában sem, az izgalmak miatt nézem, versenyt akarok látni nem pedig körözgetést, persze mindenhol megvannak azok a pilórák vagy márkák aminek szorítok, de ez másodlagos.
Rosbergnél semmi esély arra hogy a Willamsal az élen harcoljon, jövőre jöhet Kova helyére, még mindig több az esélye mint a Williamsnél.
Teljesen mindegy ki küzd, csak küzdjön, legyen izaglom, legyen miért nézni a sportot... -
Death1 #81329 A ferrari most nagyon gagyi.. ki kell mondani.. raikkonen is annak örül ha az első nyolcba bekerül.. jó massa most nem volt olyan rossz -ahhoz képest amit eddig nyújtott- mert ötödik lett.. de akkor is.. hogy néz már ki.. egy olyan csapat mint a ferrari.. leáll massa motorja.. szerintem nincs rá sok esély hogy raikkonen elöl fog küzdeni... -
campy #81328 fordítva történt volna meg se szólalnál...éppen Vettelék is képesek lennének meccselni Buttonnal most ez van...lehetne itt bízni a Red Bullban és a Toyotában is (bár ők 7 éve csak szenvednek szinte) pl senki nem sorolja oda a nagy múltú Williams-t őket nem hiányoljátok? én pl sokkal jobban látnék egy Rosberget is küzdeni elől mint egy kiégett Raikkonent ne haragudjatok...Hamilton nc...Alonso ok jöhetne, de nem várhatod el h mindenki ott legyen elől -
nagyrészt egyetértek -
Mi a jó abban hogy 5ből 4 versenyt ugyan az a csapat és pilóta megnyerte, bármi féle erőlködés és harc nélkül? Néztem a Superbike-ot hétvégén? az dobogóért hatalmas harcok mentek, persze a legjobb ott is lerázta őket, de meccselt érte, előzött és kiharcolta magának, ez hiányzik, ezért lenne jó hogy a Ferrari, Alonso és Hamilton alá versenyképes autót pakoljanak. Alonsot senki sem említette pedig nagyot versenyzett azért az 5 helyért, Hamilton pedig látványosan szenved, habár ő is kihozza a maximumot a vasból, de ez senkinek sem jó, nekik a győzelemért kellene harcolni és akkor élvezetes lenne a VB, de így unalmas, egyhangú az egész... Button úszik a sikerben F1 pedig az unalomban. Még szorossabb szabályok, kisebb költségek kellenek ide, hogy ne legyenek ekkora eltérések a technikák közt. Az szép dolog hogy kvalin ezredeket, tizedeken múlik a dolog, mert könnyű autóval még ugy ahogy mindenki versenyképes, de megtankolva hosszú távon jönnek ki a különbségek és ezek óriásiak... Hamiltont lekörözte Button, nevetséges. -
Azt észrevettétek, hogy a KERS miatt kevesebb előzés van mintha nem is lenne KERS a kocsikban? :D
Pl Vettel és Massa. Vettel nem tudta megelőzni Massát sehogyse mivel Massa nyomkodta a KERS-et így az egyenesbe elhuzott mindig. Ha nem lett volna KERS Massa kocsijában akkor Vettel előzhetett is volna és kialauklt volna egy jó kis csata :D
Egyszóval kikéne találni már, hogy kötelező lesz a KERS vagy ne legyen senkinek se. Ez a köztes állás, hogy van akinek van, van akinek nincs ez így nem jó.
-
A problema az van, hogy nem tudjak a forma-1 identitasat meghatarozni. Vagy legyen mindenki altal elerheto technika, egyenautok, egyenmotorok, vagy legyen ami regen volt; Egy technikai kuzdelem, szabalyok altal szabott kereteken belul. De ez a koztes hulyules csak tonkreteszi a sportot. -
campy #81323 te azt hiszed hogy olyan oltári nagy különbség van a pilóták közt hát tévedsz...számít az autó is, de a pilóta mamár kisebb mértékben...nem hiszem h Button gyengébb lenne pl egy Hamiltonnál...sokan biztos rávágnák hogy Hamilton ugyanevvel az autóval még simábban menne?! ki tudja...Barrichello télleg túl van pályája csúcsán, de addig marad amig jol esik neki...Raikkonen, Massa, Alonso sokan szurkolnak nekik valóban sokkal többen mint mondjuk egy Webbernek, Trullinak vagy Glocknak mondjuk...de kérem ez sport ha jó a technika alattuk akkor ők a jók ennyi...(Vettel így is úgyis népszerű szval nem tudom őt miért hagytad ki) ez van most és sztem ez nem baj hogy így van...nemcsak a Ferrari, Mclaren és Renault létezik...feljöhetne akár a BMW akkor is ezt mondanád? Kubica áá nem élvezetes, szeretném ha Rosberg is élmenő lenne azt mondanád? áá Rosberget hagyjuk...ők is népszerűbbek lesznek ha jönnek az eredmények -
detto hiányzik.
Eleinte szórakoztató, de már kicsit zavar...mert nem élvezem ha nem müködik a rendszer...évek kemény áldozata van akár a technikai fejlődésben, akár egy versenyző F1-s előéletében és azon belül is.
Nekem jöhet az iSport, Lola...stb, ha elmegy a Red Bull, a Toyota...vagy szakadjon le az ég, elmegy a Ferrari ill. McLaren.
Alonso pl. volt már fent is lent is, olyan képességei és eredményei vannak, ami nem helyezheti mondjuk Rubinho, Webber illetve Button alá ennyire.
De hasonlóan gondolom technikai szinten is, vannak csapatok akik valóban elhivatottak és nem csak azért jönnek mert 40milla alig több mint a GP2.
Semmi bajom teszem azt Webber-rel-Button-nal, vagy Rubinho-val, elnézem még öket ebben az évben akár, sőt felölem Button behúzhatja a VB-t is, de nálam ez inkább a rendszer fejreállása, és nem szórakoztat.
...bár Webber legalább gyönyörűen előzte Kovalainen-t az egyik futamon.
-
G_ArchAngel #81321 KERS -
nincs is véleménykülönbség, írtam is hogy teljesen igazad van.
Az életben nincs lehetőség sokezer kört belerakni a pályába. :)