182274
  • szolszil
    Eladó két darab háromnapos jegy Monzába a Parabolika kanyarba. Összértékük 240 euró. Akár 170-ért is megérné a tulajnak, csak ne maradjon a nyakán. Személyes problémák miatt nem tudnak elmenni.
  • Kit--Kat
    Ez nem újdonság.
  • a.carkey

• a.carkey
    Massa csak 2010-ben tér vissza?
  • Black Ghost
    Lassan az F1 is olyan lesz mint a magyar foci, csak az emlékekből él.
  • Kit--Kat
    A 90es évekbeli V12-es Ferrariknak volt a leggyönyörűbb hangja.
    Akkor már mindenki V10est használt, csak a az Ferrari tartott ki a legvégéig.
  • Ulvar
    Szerintem még a szart is megmozgatná bennem...Barna hang F1 változata.
  • Norbi1990
    Szerintem ha kint lettél volna egy ilyen versenyen, akor a rajtnál beszakadt volna a dobhártyád az biztos, de hogy pár percig nem hallanál semmit az tuti :D
  • Ulvar
    Szerintem a Régi Hockenheim egy isten pálya volt, rohadt nagy sebességekre volt képes egy két verda. régi V10 V12ők ISTEEENEEEM.

ezen hugyozom össze magam :$
  • WNW
    Na azert vannak hatarok, ilyen alapon visszamehetnenk a dongolt foldutra, amin tyukok szaladgalnak... Viszont ilyen mert emir vagyok, es ulok az olajdollarokon, ezert felhuzok egy palyat a sivatag kozepen, ahol eddig csak vadtevek jartak, nem kene... A tenisz WTA tourban is vannak ilyen versenyek.. Kint vannak az europai turistak, az ott dolgozok, meg a penzeszsak, aki megvette a jogot a rendezesre.. Aztan full unalom az egesz...
  • Kit--Kat
    Hát ezzel én is így vagyok, a régi pályák híve vagyok, ez a silverstoni történet is olyan mint egy rémálom...
    De szép lenne pl. egy régi Hockenheim és egy eredeti hosszúságú Nürburgring.
  • Ulvar
    Inkább ide, hogy Európa híres pályáit eltiporják és semmibe vegyék:).
  • Kit--Kat
    Hát inkább ide mint Indiába.
  • Ulvar
    Interkontinentális Ballisztikus Rakétába ágyazva, mert rajok :D.
  • bardocz
    Atombomba primitívség. Hidrogén, na az valami:D
  • Ulvar
    hátha atomot dobnak a pályára az északiak.
  • Black Ghost
    Na megint egy Sport Géza-s hír, ezek mindig találnak valamilyen szenzációt hírt.
  • BaliBoy
    Kamu az egész szvsz.
  • ScarY MAN
    :D:D:D
  • a.carkey
    Nem tök mindegy. Mert ha Massáék menedzsemntje, akkor köze lehet Alonso szerződtetéséhez ...
  • danikosz
    tök mind1 ki vette ezt fel.nem az a lényeg...hanem megtörtént vagy nem.
    mondjuk Pikéből kinézem azt is simán hogy magától dobta el...
  • a.carkey
    Massa-füles indította a Renault-balhét?
  • b-type
    Mert a nézők nagy többsége azt sem tudja mit akar :D
    Azt is szeretné ha izgalmas lenne, de azt is hogy a saját választott csapata/versenyzője mindig behúzza a győzelmet, halál se legyen, de az ütközés az jó mert lehet kit ócsárolni...pfff
    ha ezt a topikot nézed, itt még sokan lövöldöznének is :)

Az F1 pályaválasztásait a pénz uralja elsősorban, ez se jó...Mondjuk még a pályaválasztások terén lehetne bízni a nézőkben, de ez sajna nem fog megtörténni.
    A régi rwd/fwd-t értenéd sztem...persze hogy volt kűzdelem, a rajt az RWD-ké, de egyébként az FWD-k gyorsabbak voltak, ..na nem az akkori Seat, viszont ahogy kezdtek kopni a gumik úgy jöttek megint az RWD-k,
    ez így szögegyszerűsítve van de ez a lényeg, az FWD uazon tengelyen lévő gumikat nyírja féknél és gázon is, az RWD-nél ez jobb.
  • Black Ghost
    Nem mondtam hogy a Mercedesé a Mclaren név, hanem hogy a csapat neve "Mclaren mercedes".

"3-4 éve azért tudtak izgalmasabbak lenni a WTCC/ETCC futamok, mert egy csomó minden más volt, az Alfa-k (meg a többi FWD) szívtak a gumikopással, de egyébként sok pályán lenyomták(volna) a RWD-ket."

-Komolyan mondom ezt a mondatodat nem értem, szívtak a gumikopással de azért sokszor még is megtudták verni a RWD-ket, ezek szerint még is volt küzdelem és nem a pályák voltak szarok. Amúgy BTCC-ben most is megy mind a két hajtásrendszer.

"A tengerentúli futamok meg speciálisak, nem mindenhol élnének meg azok a versenysorozatok"

- Nem is kell hogy máshol megéljenek, minden versenysorozatot az adott célközönség igényeihez kell(-ne) igazítani. De már megbocsáss bármennyire is globális az F1 akkor is egy európai sorozatról beszélünk.
    a mi igényeink miért nem számítanak?
  • b-type
    A Mercedes nem fut McLaren név alatt..40%-s részesedése van, nem az övék a McLaren név.
    3-4 éve azért tudtak izgalmasabbak lenni a WTCC/ETCC futamok, mert egy csomó minden más volt, az Alfa-k (meg a többi FWD) szívtak a gumikopással, de egyébként sok pályán lenyomták(volna) a RWD-ket.
    Még pár éve is versenyképes volt az Alfa úgy hogy már nem állt gyári fejlesztés alatt. A Seat meg azt csinálta mint az LMS-ben az Audi, ennyi...de már visszacsippentettek a TDI-nek...mindegy.

Mindegy itt tényleg nem ez a téma, a BTCC-WTCC/BSBK-WSBK párhuzamot is csak azért hoztam, mert bár a WSBK brillians azért egy két brit superbike pálya veszett jó, és nagyon látványos benne az 'ereszd el a hajam' tempó.
    Ahogy Knockhill-n is, vagy éppen Knutstorp-ban.
    Az F1-s pályák viszont kicsit sablonosak...és egy nem túl látványos vonalvezetésre hiába raksz bárkit max összetörik magukat és a többieket.

A tengerentúli futamok meg speciálisak, nem mindenhol élnének meg azok a versenysorozatok...pl. néztem újzélandon elmentem 3 versenypályára, néztem a V8 kistehereket..hát minden volt csak versenyautó nem, de mivel tök sokaknak van ezért érdekli őket.
    Europában nem feltétlen élnének meg...ott van a Superleague sorozat ahova most Bourdais tart a hírek szerint, V12-s 4.2-s 700<LE verdák, slick gumik ...aztán mégsem lett óriási dolog (pedig egyébként tök jó szvsz)
  • Ulvar
    Ebben egyetértünk. Éljenek a kis csapatok :). Emlékszem a Williams csapat 4 főből csinált egy csapatot...emberek, micsoda évek voltak.
  • Totti5
    Pontosan, remélem az új kiscsapatok hamar megtalálják a helyüket, és a BMW is egy magánember, vagy valami befektető csoport kezébe kerül, már ami megmarad belőle. Nagy az esélye hogy a Toyota is kiszáll, de a Rönónál is rezeg a léc, majd elválik. A nagy gyáriasodásnak ez lett a vége, Mózli nem volt hülye amikor kis csapatokat nyomatta be.
  • Black Ghost
    Na ez a tuti

"Az a tény, hogy egy Force India a pole pozícióból rajtolva, normális időjárási viszonyok között kis híján képes volt megnyerni a gép és ember egyik legnagyobb erőpróbájának tartott Belga Nagydíjat, rég áhított reményt adott a kis csapatoknak arra, hogy kibújhatnak a nagyok árnyékából. És fontos üzenetet küldött a létezés peremén billegő gyári istállóknak is: bármennyien szálltak ki és fognak még kiszállni belőle, az F-1-ben nélkülük sem lesz kevésbé színvonalas a küzdelem. Ha a Honda, a BMW és bármelyik vállalat, amely a jövőben követi őket, csúcsformában dobbantottak volna, megszégyenülten hagyva hátra a kicsiket, az F-1 hiteltelenné válik. Így azonban nem a sport, hanem ők tűnnek vesztesnek. Fontos különbség."
  • Black Ghost
    Én még midig azt vallom hogy BTCC a kiegyenlítettebb teljesítmények miatt izgalmas, persze kell hozzá jó pálya is, de nézd meg a BTCC helyszínek vonalvezetését van ott minden, és Donington-t valamint Rockingham-ot a maga 1,94 mérföld hosszával nem nevezném rövidnek.
    WTCC-be 3-4 éve is mentek ugyan azokon pályákon akkor miért tudtak izgalmasak lenni? Miért kellettek a TDI motorok? Miért baszakodtak a bioetanol arányon és küldték el a Volvo-t, VW-t.

Egyébként a nagy teljesítmény miatt nem kell nagyobb pálya lásd ALMS, szinte túraautós pályákon mennek P1-s kocsikkal (Mosport, Lime Rock Park 1.53 miles), mégis harc van szinte minden körben.

Ferrarit nem kellene kizárni, a Mercedes is Mclaren név alatt fut, én eltudnák képzelni egy Prodrive-Ferrari, N.Technology-Ferrari házasságot, a költségvetési limitnek meg soha nem voltam ellene.

Még valami, mindig fikázzátok az USA-s sorozatokat, hogy mennyivel gyengébbek, meg fúj oválpálya, meg hogy az F1 hozzá képest mennyire High tech.
    És?
    Ti tényleg azt hiszitek hogy ott nincsenek meg a technikai feltételek egy királykategória létrehozásához?
    Mert szerintem igen, csak tudjátok ők tovább gondolkodtak és rájöttek hogy nem csak fejlesztőmérnökök nézik a NASCAR-t, IRL-t. Simán jó nekik a karbis motor 4 szeleppel, mert így látványos és ezért szarik egész amerika az F1-re.
    Az FIA tengeren túl akkar WTCC-s futamot rendezni, az egyik lehetséges helyszín Laguna seca, mondja valaki hogy rossz pálya, de ezek már most azon zizegnek hogy úr isten mi lesz ha csak vonatozni fognak.
    Hát csodálkoznak!
  • b-type
    A5-Szubjektív
  • b-type
    'kisSilverstone' jó pálya, nemhiába rövidítik le a nagyot a kissebességű versenysorozatok számára.
    A BTCC,WTCC egyazon specifikációuak, és mondjuk Marrakech-ben ők is vonatoznának, de BTCC/STCC pályákat összeválogatva a WTCC mezőnye is parázs lenne.

Amit mondasz arra sztem mostanában sokan gondoltak, hisz a Mosley féle elképzelésnek voltak jó vonulatai, de a gyári csapatok részvételét megszüntetni nem igen lehet hisz akkor mennie kellene a Ferrari-nak.
    Illetve 'privátok' mint mondjuk a McLaren, képviselnek akkora erőt mint egy gyári csapat.
    A költségvetés korlátozásával valóban lehet privátokat csábítani, be is ígérték nekik a csillagos eget, aztán kapják a nagy semmit (eddig).
  • zsutyesz
    Most éppen Kubica... :/
  • Black Ghost
    Így van, sőt az F1 ba..a szét a pályákat, Donington egy tuti hely volt, már 1000 éve úgy néz ki ahogy annak idején megálmodták, tökéletes túraautó pálya, erre jön az "EFEGY" és elkurja hát a rák a fejükbe, azért remélem Brand hatch-t békén hagyják.

Amúgy ez a BTCC-WTCC összehasonlítás nem teljesen igaz, már a szabályrendszer sem teljesen ugyan az, de a legfontosabb hogy BTCC-ben privát csapatok vannak, majdhogy nem családok, még a Vauxhall is csak félgyári, ezért van hogy a BMW, a Chevy, a Honda, az "Opel" között szinte jelentéktelen teljesítmény különbség van.
    Ezek után nézd meg a hétvégi futamot (Silverstone), és mond hogy nem volt izgalmas, pedig elvileg ez egy "high tech" pálya.:)

Szerintem F1-be is ez kellene, kifelé agyártókkal adják csak a motorokat, és majd fejlesszenek a csapatok, persze fix pénzügyi keretek közt.
  • Kit--Kat
    Várom a reakciókat a nagy csalózóktól :)
  • atomboy
    Ecclestone: a Renault kiléphet a Forma-1-ből
    Kicsit felreerhetoen sikerult a cikk cime, a Formula.hu -n igy fogalmaztak: Ecclestone a Renault-botrány miatt a gyártó kiszállásától tart.
  • bardocz
    Na így már tiszta, dehát ezt mi nem tudhattuk, hogy így egyeztek meg:)
  • b-type
    Ezt az egy hozszólást megírom neked, talán kiködlik hogy az a valami amivel vagdalkozol az valójában a saját kereszted.

tegnapelőtt.
  • kifli
  • Peppus
    neked valami majom fóbiád lehet.. :) becsurog még mindig, ha meglátsz egyet?
  • Ulvar
    Ráadásul ugye mint már említettük nem csak Rájkönen ment a bukótérbe, Valamint mint már mutattam videón 2007ben Hamilton is így úszott meg egy balesetet Alonsoval stbstb...de a rinyálás jobb! :D