FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar
ja és gleccsereken is átmegy természetesen.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
Legyen a Pakisztán - Kínai határon lévõ 6000 méteres magasságban egy pálya ami át megy két szurdokon meg egy völgyön és az helyettesítse SPAt.

Black Ghost
Nem baj majd építenek helyette Tadzsikisztánban egyet és akkor minden fasza lesz.
Az F1-ben ugye az az egyik probléma hogy zavaró a szélányék,..ez egyenes pályán nem lehet probléma..a szélárnyék szippant

egy darabig, aztán a diffúzor úgy megkavarja a légáramlatokat, hogy csak nagyon ritkán tudnak elõzési pozícióba is kerülni.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Ulvar
Mert Börni bácsi szereti szopatni a népet...a városba akarja vinni a futamokat. Aztán a Ringen meg nem engedik a népek a 24 órás futamokat mert kurva nagy a zaj, ezért szokott lenni 12 órás...
Monacon kívül nincs még mai napig utcai pálya...ha már utcait akarnak miért nem mennek vissza Adelaidbe??? Vagy menjenek vissza Amcsiba legyen Phoenixben, vagy Detroitban. Azok utcai pályák. Ezek épített pályák. És kész.

Norbi1990
Jaja. Érdekes, hogy a Utcai pályáknál nincsen ilyen baj <#fejvakaras>
Bandee1987
Aláírtam.

Nem értem, hogy amugy miért van ez a szarakodás spa-val évek óta. Az egyik legjobb versenypálya, "örökre" érvényes szerzõdés járna neki, mint pl. monacó esetében.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Totti5
Remélem fog, jól megy, és nyomás alatt sem hibázott, pedig a világbajon ment mögötte multkor, mondjuk ezt Piké így nem bírta volna hiba nélkül az fix, ennyi tapasztalattal.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Egyetértek teljes mértékben. Motorosoknál én is szoktam figyelni a a kategórák közti különbségeket 1-1 pályán, volt hogy meglepõ, milyen közel vannak.

Bandee1987
Kobayashi vajon ma is alkot -e?<#hehe>

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

b-type
muszáj lenne a teljesítményt növelni, mert nagyrészt jóvátenne sok elõzési problémát.

pl. a motorosoknál még a kétütemû érában többször elõfordult hogy közel volt a 250cc pole az akkori 500cc-s pole-hoz, jellemzõen technikás pályákon.
teszem azt így hirtelen:
Jerez(1999)
HRC 500cc pole:1:43.6
Yamaha 250cc pole:1:44.7
de:
Honda 125cc pole:1:48.9

Ugye felezõdnek a cc-k, és mégis az 500 vs.250=1mp, a 250cc vs 125cc=4mp

Ez nagyrészt(!) abból tevõdik össze hogy a királykategóriában motorerõbõl motoroznak, a kisebb kategóriában inkább lendületbõl. A 250cc-nél látszik hogy egy technikás pályán, nem feltétlen elõny a sok erõ,...de a 125cc már tényleg gyenge.

Az F1-ben ugye az az egyik probléma hogy zavaró a szélányék,..ez egyenes pályán nem lehet probléma..a szélárnyék szippant (kibújva belõle már lehet baj, lásd a Merga LE Mans 4 szaltó), viszont kanyargós részen az elõl haladó zavaró légörvényei megbontják a hátsó leszorítóerejét..és ezért az esik-kell az íven.
Márpedig az F1-ben már régóta vannak hátsó szárnyak, és ez a probléma mégsem volt ilyen mértékû.
Vissza kell adni a királykategóriának azt a teljesítményt, azt a teljesítményt amit 'zabolázni' kell. A jelenlegi egész egyszerûen inkább 'lendületbõl' autózás, persze ezen a szinten.

A nagy teljesítmény egyáltalán nem jelenti azt hogy akkor most majd hû leesnek a pályáról annyira gyorsak lesznek az autók, azt a teljesítményt uralni kell tudni, és nem feltétlen lehet kiautózni minden kanyarban...lásd Suzuka 130R kanyar, az régen valóban egy trükkös kanyar volt.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ulvar
Diffúzor...kurva nagy leszorító erõt ad, már sokszor írtam hogy a difi rengeteg mindenben segít, a könnyû súly még inkább...V8as erõ meg nem képes kilengetni.

Totti5
De látod, kivették a TCt és az elektronikát, de most is olyanok mit amik sínen mennek, mert minden más ultra hájtek fejlett ami kompenzálja ezeket a veszteségeket. Az FIA helyében mondjuk a guminál nem arra mennék rá hogy minél jobban tapadjon az adott pályán, hanem 1 féle gyengébb tapadású gumi és had bírkóznak vele a pilóták:)

Black Ghost
Domenicali és Montezemolo

igen és?
Black Ghost
S2000 motorokkal is lehet izgalmas egy futam, nem mondom hogy ne legyen V10 v. V12 meg 4-5 ezer cc mert de legyen, fülig érne a szám is, csak ez kevés.
Elõször is vissza tenném a kuplungot, elektronikus cuccok minimalizálása, no kers, az elsõ és hátsó szárnyat ill. a diffuzort sokkal szigorúbb feltételek szerint építtetném.

Szóval sokkal egyszerûbb autókra lenne szükség, és had dolgozzon a pilóta.
desigo
Totti5
Ezzel teljes mértékben egyetértek, sok kanyart padlón vesznek, amiket elõtte nem tudtak.

Ulvar
Nem annak örültem :). Hanem Frentzen és Herbert csatájának :).

Megköszönte, hogy feltartotta:) Ennyi, azért ne örülj ennek mint a majom a tökének, szinte a az egész világon lehet találkozni ilyen eksönökkel.
Akciókkal találkozhattál az utóbbi 15 évben csak néhány szurkolónak esetleg nem tetszik-tetszett a megmozdulás, vagy a tény, hogy megmerték elõzni a kis kedvencét.

Nem kérek s nem adok kegyelmet. Lehet, hogy bunkón hangzik, de ez van:) Smile and drive longer.

b-type
Pedig vissza kellene hozni a V10-t, ez még magában nem lenne megoldás..mellé újra meg kellene növelni a cc-t.
Sok kanyar jóval nagyobb kihívás lenne.
4.2-s V10-s motorokkal már kiegyeznék...

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ulvar
Ez tény. De a V12es motorokat csak azért mondjuk mert azon nõttünk fel, és tudjunk hogy na az tényleg egy verseny motor :).

world speed record for the fastest lap of a closed course, with a lap at 241.426 mph (388.537 km/h). EZ DE KEMÉNY, MINT EGY REPÜLÕ OLYAN HANGJA! És milyen lehet ez szélárnyékban? WOW.
http://www.youtube.com/v/DF8GTL0_rMA

Totti5
Vagy csak mára a gyárak és a pénz került elõtérbe, azért lássunk túl az FIA fikázásán, mert errõl nem pont õk tehetnek, nem hiába van ennyi szabályváltozás, õk is tehetetlenek... persze lehet okoskodni otthonról hogy V12 vissza meg stb, de ez ökörség. Szvsz itt nagyban hozátették a magukét a gyárak a végelen költségvetésekkel és fejlesztésekkel, túl nagy teret kaptak sok sok évig, amit most nehéz visszaszorítani.

A versenyzõi megbeszélésen Mark Webbert is kritika érte, aki keményen védte a pozícióját Kimi Räikkönennel szemben és összeütköztek. A Red Bull Racing pilótája elismerte, hogy hibázott. "Egy kicsit késõn döntöttem el, hogy ívet váltok, ami nem volt helyes."

Legalabb elismerte, igaz Kimi-n ez mar nem segit...

http://gaborszantai.co.uk/

a.carkey
Nos, nem kicsit cseszték el a F1et cirka 15 év alatt ...

A medve nem játék.

Ulvar
Azért az Onyx csapat volt a legszarabb csapat 89ben összeszedtek egy 3. helyet Portugáliában. Szóval :). Meg a Minardi se egy kegyetlen kemény csapat, 91ben mégis volt pár pontjuk, valamint 95ben volt egy 3. hely Morbidelli révén.

itt a futam plusz még valami :).

http://www.youtube.com/v/BbtzabkwUQs

OLTÁRI!!! NA ILYEN FUTAMOT HA LÁTUNK MA AKKOR AZT MONDOM OKÉ! ITT ÉRTE EL GIANNI MORBIDELLI ÉLETE LEGNAGYOBB EREDMÉNYÉT! A 3. HELYEN VÉGZETT......2 KÖR HÁTRÁNYBAN! xDDD.. A kommentátor is oltári :) Figyeljétek a végén :).

a.carkey
Csak azt írtam, hogy nem tudott rajthoz állni. Neveztek, de elindulni se tudtak. A Life mellett õk voltak a próbálkozók. Sajnos, a 80as-90-es évek kiscsapatai (Osella, Life, Coloni, AGS, Dallara, stb.) közül csak a Jordan volt az, aki valamit le is tudott tenni az asztalra.

A Modenánál a V12es Lambo motor volt gyárilag megbízhatatlan. Iszonyat ereje volt (talán a legerõsebb motor volt a mezõnyben), de semmire sem mentek vele.

A medve nem játék.

Ulvar
Hát Lambo volt a konstruktõr, és a motor is Lambo volt, ebben igazad van a Coloniban nincs igazad, a konstruktõri nevük Coloni - Ford volt.

Csak hát a Lambo teljesítményét nézve szerintem marhára nem kaptak gyári támogatást, konkrétan szartak szerintem az F1re. (de nem fix, saját vélemény).

a.carkey
A Coloni nem tudott rajthoz állni. A Modena meg a Lambonak volt a gyári csapata, csak nem merték a nevüket adni. :)

A medve nem játék.

Ulvar
Upsz. elnéztem...faszom többet nem maradok fent 20 órát. Mostmár azé is végig nézem ezt a rohadt Truck seriest...

sorry

desigo
fail
bardocz
by:G_ArchAngel
Ulvar
"Ennyit er a Ferrari, jovore se lepjenek tul egyszer sem a Q2-n..."

érdekes...gondolom ennyire szereted.

desigo
nem fikáztam hanem bosszúsan mondtam
lol
Ulvar
-.-". Esküszöm nem értem miért jó ez hogy fikázol egy másik csapatot. Én ritkán fikázom a McLarent mert olyan pilóták ültek benne korábban akiket ezerrel tisztelek. Pedig valljuk be idén õk se voltak toppon, most kapták évvége fele magukat össze. De ha neked jól esik csináld, de ha harc hát legyen harc :).

desigo
Ferrari tele van pénzzel meg pilótával raklap szám de egy normális autó az nincs...
én sem sorolom gyári csapatnak a McLarent amíg nincs 50%nál nagyobb tulajdona benne a Mercedesnek

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Black Ghost
Nem is az.
bardocz
Ja, csak szerintem vannak olyanok, akik annak tekintik.
Norbi1990
Õk sose voltak Gyári csapat legjobb tudomásom szerint :)
bardocz
Na ezt nem tudtam, így tényleg nem gyári csapat. Gyári csapat mindent magának csinál. Szóval én a meklárent sem tekintem gyári csapatnak.
Ulvar
Team Lotus - Lotus - 102B - Judd EV 3.5 V8 - G - 11 Mika Häkkinen
12 Julian Bailey, Johnny Herbert, Michael Bartels

A Lotus csak kasznit csinált, sosem volt saját motorjuk, szerintem ez azért minimális feltétele a gyári csapatként való kezelésnek. szerintem.

Bár ha nagyon akarunk szõrszált hasogatni akkor odavehetjük.

bardocz
Lotus nem gyári csapatként indult?
Ulvar
1991 F1-es GYÁRI csapatok!!!!

Honda Marlboro McLaren
Braun Tyrrell Honda
Canon Williams Team
Motor Racing Developments Ltd
Footwork Grand Prix International
Team Lotus
Fondmetal F1 SpA
Leyton House Racing
Automobiles Gonfaronaise Sportive
Camel Benetton Ford
Scuderia Italia SpA
Minardi Team
Ligier Gitanes
Scuderia Ferrari SpA
Larrousse F1
Coloni Racing Srl
Team 7UP Jordan
Modena Team SpA

Mond melyik gyári csapat a Ferkán kívül.

Az egyetlen péda még a Renault.

Norbi1990
Igen a Ferrari volt csak gyári csapat mindig. De voltak olyan szezonok ahol csak Privát csapatok voltak. Nézd végig a 90-es éveket, hogy milyen csapatok voltak, és mondj egy gyári csapatot (a ferrarin kívül).
fail!

nem teljesen igaz, nem volt ennyi, és fõképp nem hoztak ennyi pénzt, amivel tönkrevágták a sportot

Ember, gyari csapatok mindig is voltak, es lesznek..<#wow1><#circling>

Jacek
ahamm:) 1983, 1999 mivan ha megint jon egy ilyen kis lukacska:D