FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falcon83

Falcon83
Egy kis unalomûzõ :

shumika
nem lány -.-

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

TomSolberg
nem jártam mûszakira 😄

és még lány is, aki ennyit ért a technikához😄 mûszakira jártál/jársz?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

TomSolberg
minden bizonnyal

mérnök vagy-e?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Jeffjohnson
Ezek mind mérhetõ dolgok! Az a baj, hogy a létezõ dolgokat akarják betiltani lásd dupla diffúzor f-csatorna stb. Viszont ha egy bizonyos légáramlati jellemzõ max értékét ill. a hátsó turbulencia mértékének felsõ határát szabnák meg mindjárt más lenne a helyzet. Ugyanez érvényes a leszorítóerõre.
Szélcsatornában mind2 érték könnyedén mérhetõ lenne bár lehet elég lenne az a szimulációs program amit néhány kis csapat használt az aero elemek megtervezésére.

Ez van, lásd legutóbbi kommentek.<#szomoru1>

http://gaborszantai.co.uk/

TomSolberg
Én úgy alakítanám ki az autókat, hogy mindegyik hengerhez egy szívó torok jusson, és azon ne legyen borítás, hanem a kasztni két oldalán lenne kivezetve.
Nagyon látványos lenne.
A szárnyakat lecserélném nagyon kicsi tálcákra, hátul is, cserébe a kipufogógázt, és a légáramlatokat kivezetni, egy hátsó ventirátorra, ami kiszívja a kocsik alól a levegõt.
A kocsik két oldalsó alját pedig egy mozgatható alkatrésszel elfedni hogy csak hátul mehessen ki a levegõ.
Akkor tuti biztos, hogy lenne leszorítóerõ, mint állat. 😄

Falcon83
Mintha az csak úgy menne hogy megszabják hogy x piszkos légáramlat lehet az autó mögött 😄DDD

Jeffjohnson
Szerintem az jobb ötlet lenne ha az autóknak leszorítóerejének maximumát ill a hátuk mögött keltett "piszkos" légáramlás maximumát megszabnák. Mondjuk az is biztos, hogy az esõztetõ beszerelése egyszerübb 😄

Minstrel

http://topgearhungary.blogspot.com/

bakkerman
olvastam valamelyik nap ecclestone ötletét,a mûesõset,én örülnék neki,mekkora izgalmak lennének egy futam felénél,ha hirtelen beindítják a csapokat a 40 fokban...😊) de ez is ilyen menekülõ ötlet,hogy lehetné helyrerakni az F1 presztizsét

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Falcon83
Ebben arról beszél, amit én is mondtam, hogy a vonalvezetés egy sokadlagos dolog, meg arról, hogy szerinte fontosabb, hogy a versenyzõknek kihívás legyen a pályán vezetni, mint az hogy elõzések legyenek. Hát nem tudom nekem ebbõl az jön le, hogy nem tesz meg mindent azért hogy a pályáin látványos versenyek lesznek.

Kit--Kat
Még ha ez igaz is lenne, arra nem ad választ miért csak õ tervezhet új pályákat. Ha jól tudom a suzukai pálya tervezõje is él még. Referenciája neki is lenne...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

desigo
Mi köze ennek a magyarokhoz?
Más országokban persze az egekbe magasztalják...
Ulvar
Üdv Magyarországon. A 9 millió F1 pályatervezõ országába.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Totti5
Tilke fikázós csikkhez 200 hsz jön, ide ahol értelmesen elmondta a dolgokat ( szvsz mondhatta volna hogy gyerekek ha ilyen kurva okosak vagytok gyertek és tervezettek meg egy pályát, ha olyan egyszerû ), ide meg 14 hsz abból a 3/4ede okosabbnak érzi magát továbbra is.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

bardocz
Arcpálma.
Falcon83
Persze a mars lakókon múlik, mert õk tervezik a pályát ugye? <#taps>

kb. egy tucatszor be lett linkelve, hogy kb. Tilke-n mulik legkevesbe a palyak vegso formaja...

de sebaj😊

Falcon83
Csak ha az F1-nek építenek egy pályát akkor úgy építsék hogy az F1 menjen ott jó versenyt. A többi széria meg mindenhol jó versenyeket mennek. Az itt a baj hogy tilke csak azt veszi figyelembe a vonalvezetés kialakításánál, hogy szép szállodákat lehessen mellé felhúzni, meg hogy lehessen köré építeni egy várost, de azt hogy az adott autóknak milyen tulajdonságaik vannak amikkel versenyezni kéne rajta, azt leszarja.

igen, pl ott volt a múltkor valaki által belinkelt futam, ahol bitang jó verseny volt és persze nem F1 volt.

F1-ben jelenleg az Abu Dzabi pályán a kevés leszorító erõnek köszönhetõen egy Petrov lazán fel tudott tartani egy úgymond erõsebb Ferrarit...

Ulvar
Egyre jobban beigazolódtak az elmúlt években, amikor az F1en kívüli verseny sorozatok látogattak el az új helyszínekre, hogy lényegesen izgalmasabb futamokat produkáltak, mint a "király kategória". A pálya se túlságosan jó, de leginkább az autókon múlnak a dolgok. Több kategóriát említhetnék ahol jóval izgalmasabb futamok voltak mondjuk Abu Dhabiban, vagy Bahreinben, vagy Törökországban.

Ez a pálya se F1 verdáknak lesz jó, és nincs is ezzel gond, egész jó túra autó futamokat lehetne itt rendezni. Lehet Tilke se az a kifejezetten tökéletes tervezõ, meg megnézném mások munkáját is, de mondom. Más kategóriák tudnak jó futamokat produkálni.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Maláj, Török meg a Kínai pálya elmegy és általában jó futamok szoktak lenni ezeken...

Falcon83
A tilke pályák szélességével soha nem volt a baj, inkább az a gáz, hogy mind ugyanolyan, meg az hogy mind unalmas. Ezt is sikerült úgy összehozni hogy még véletlenül se lehessen elõzni sehol.

Jeffjohnson
Nem lenne ezzel semmi baj ha a pálya szélessége nem 2m lenne hanem akkora hogy röhögve elférne rajta 3-4 autó egymás mellett.

elfonnyadt surranó😄 vagy pedig egy kiömlött pálinka kb xD

Falcon83
Itt a horvát tilketepsi vonalvezetése:

Ez is nagyon csili-vili csak elõzni nem lehet rajta 😄

Falcon83
Szerintem ezekben az idõkben amikor ilyen állítható szárnyas baromságokat vezetnek be meg locsolni akarják a pályát, tök értelmetlen olyanon siránkozni, hogy tilke tervez egy pályát ,amin valószínûleg a büdös életben nem fognak F1-et rendezni. Ha elviszik innen a versenyt, mármint amikor majd el viszik(mert el fogják) akkor inkább Lengyelországba viszik, vagy olyan helyre, ahol van érdeklõdés iránta. Horvátországba csak felhúznak egy tilkedrómot hogy legyen egy ilyenjük is majd versenyzik ott a DTM, a román F3 meg hasonló "színvonalas" sorozatok.

Norbi1990
Lemaradt egy van.
De tényleg szánalmas, hogy mindent ez a phass tervez.
Norbi1990
A pálya az ismert német építész, Hermann Tilke tervei alapján épülne, amely hasonlítana az összes versenypályához ami a versenynaptárba. <#wow3><#levele>
V43 1105
Azok a bizonyos "érdekek" ha értitek mire gondolok, azok impozálnak itt inkább..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

nincs más építész?

ScarY MAN
A pálya az ismert német építész, Hermann Tilke tervei alapján épülne, amely hasonlítana ahhoz az aszfaltcsíkhoz, amely Texasban létesül.

<#shakehead><#duma><#rinya><#falbav><#szomoru1>

...

V43 1105
ez a 2009-es Brawn GP Mercedes, Mercedes GP ruhában....

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

PesSim
o.o ez szép 😊
am, márketingre mindig van pénz

Minstrel
ezt megcsinálták a bar hondával is

http://topgearhungary.blogspot.com/

Pedig nem hulyeseg. Hanyszor imadkoztam en mar esoert😄 Asszem egyszer en is megjegyeztem h locsolhatnak a palyat. Inkabb mint hogy 60 kör vonatozas legyen.

humoránál van az öreg rendesen😄

passatgt
pedig ez kurvajó😊

desigo
persze a felesleges butaságra van idejük,pénzük

"a Mercedes GP Petronas Forma-1-es Ezüstnyilának 3200 alkatrészét függesztette a plafonra egy holland mûvész, Paul Veroude irányításával."

Firerock
nemlenne baj ha a TR-is az élmezõnybe tartozna,csak a vezetõ pilótát Ricciardonak hívnák...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

<#eljen>

nem lesz gond, ha legalább nem is a Top1 csapat lesz 2011-ben abban bízom, hogy a Mclarent lehagyták, és a többieket is...Red Bull és a Ferrari gyanúsan a mezõny elõtt fog járni! két lépéssel...

V43 1105
Hiába egy jó csapat, hiába egy jó szerelõ brigád, ha már az autó tervezésekor elb*sznak valamit a mérnökök .. 😊