Jatekfejlesztés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
A(z) (X)HTML és a CSS ismerete alap - anélkül nem tudsz semmit megjeleníteni rendesen a böngészõben.
Az alapmotrot egy szerveroldali nyelv (PHP, ASP, Perl, JSP) és egy adatbáziskezelõ (MySQL, Oracle) adja.
Tanácsos még a Javascript ismerete (azon belül is az Ajaxé) - sok kényelmi funkció (oldal frissítése nélküli adatfrissítés) megoldható vele.

Persze ezekben igen járatosnak kell lenni - nem elég csak hallani róluk.
A 3D-s magaszintû játékok és a webes játékok között - ha nem tekintjük a grafikai motort - meg nincs akkora különbség. Mind a kettõhöz kell tudni jó szinten programozni.

Könyvajánló:
Matt Rutledge: PHP game programming, Premier Press/Course Technology PTR, 2004

Már nagyon régen írtak erre a topicra és amúgy is csak 8 hozzászólás jött. úgy döntöttem ide írok, feleslegesen nem nyitok újabb topicot, ha már itt van.
Egy olyan kérdésem lenne, hátha valaki tud tippet adni...
Szóval egy olyan játékot ha akar valaki csinálni, mint pl. a Bitefight, Gladiatus, vagy Dark Pirates (valemyliket csak ismerik) akkor ahoz miket kell tudni. Szóval egy sima weboldal készítését, ahol képre kattintasz és nagyban elõjön egy kép, vagy szöveg, illetve kattintással szavazni lehet valamire azokat értem.
Nah, de ahoz milyen program, (vagy motor, modul a nevét sem tudom) kell, mint például a bitefight-on ugye ha elmegyünk dolgozni 8 órát (arra kattintunk) akkor ha letelt a 8 óra akkor a pénz amit kerestünk hozzáíródik a már meglévõ pénzünkhöz.
Vagy ugyanez a csata résznél, gondolom van egy olyan program ami az egészet valamilyen rendszer szerint "lejátsza" és az eredményt kilöki (gondolom nem emberek irogatják a számtalan felhasználó összes dolgát)

A kérdésem tehát, hogy ezekhez mik szükségesek (program és tudás) illetve hogy ez mennyire nehéz, egy vagy pár emberrel bele lehet fogni, vagy inkább hagyjuk a rendes gyártókra. Csak Bitefight szintû játékra gondolok, nem 3D-s magasszintû játékra.

Ha olyan oldalt is tudtok mondani, ahol az ilyen csinálásával kapcsolatban van valami azt is kösz.
Lol!
van ám difi..
bezzeg ilyenkor nincsenek sehol a moderátorok..
elõször 2 aztán 3 évet állt...

2002 szept. 4
elõtte 2000. ápr. 22
:-)

Rozmy: milyen nyelven?

Ha valakinek van kedve egy egyszerû 3D-s, repülõs arcade játékot készíteni, az dobjon meg egy maillel!