19
Bios leírás
  • SMUK FERENC
    #19
    sziasztok!van egy Asrock KBUpgrade-nf3 alaplapom! van benne 160gb-os sata vinyó és egy (LG DVD iró ami idei foglalatu!) ere feltelepitettem xp sp2! az alaplaphoz a telepités után fel is tettem az alaplap drivet is!amint végeztem mindennel,ujra inditottam a gépet,és mit látok,lent az asztalon az óra mellet,a vinyó hardverét! mintha usb vinyóm lenne! sehogy nem tudom eltüntetni! mivel használatban van!erre adjon valaki választ,hogy ez mitöl van! vagy mit kell beállitani a biosba! vagy valamit rosszul állitottam be? ezer köszönet aki segit nekem! üdvözlettel:Bruce
  • zico87
    #18
    hy van egy AM2NF3-VSTA asrock alplapom és a BIOST csak flopyról lehet updatelni ?? vagy van más megoldás is pl:pendrive stb... ? (mert nincs flopym és anno azzal kelett)
  • powermause2
    #17
    HI!Asus A8NE fm/s -Néhány dolog amit kitapasztaltam:4db 512mb-os rammal fut dualban,2db512+1db1024es-sel nem!Ahlon drivert az AMD-től lehet letölteni,alaplapit az Nvidiá-tól,A C@Q-hoz energia ellátást minimálra állítani az XP-be,bios-ba engedélyezni!-ezután megy a c@q is!BIOS frissítés csak pénzér,ingyenes sehol a világon.Nagyjából ennyi.
  • powermause2
    #16
    HI!Asus A8NE fm/s laphoz bios fissítést nem tud valaki...vagy bármi magyarázatot hogy miért nem ismeri fel dualban a memoriákat?Az 1024Samsungot+512Elixirt nemes egyszerűséggel 2X512-nek látja.De ezen kívül minden müxik.
  • konzolmester
    #15
    http://img247.imageshack.us/img247/7388/kp000sq8.jpg
  • konzolmester
    #14
    Sziasztok!
    Van egy "Abit ISG7-V2" alaplap.
    No a gond a BIOS-ban van mert DOS-ban nem teljesen frissíti,se nem feltelepíteni mert rögtön ujraindul a floppy-ról való fájlok kibontása után.És le van törölve a BIOS, tehát csak Dos-ban lehet telepíteni.
    Nem az én gépem barátomé,és azt mondta hogy ez a probléma egy Pentium 3GHZ (presscot) üzembe helyezése után jelent meg.
    Üzembe helyezés után ujrakellet telepítenie a windows XP pro-t (ne kérdezzétek hogy miért,magam se értem)
    Miután megcsinálta azt mondta hogy babrálgatott a power cord,valamint a CMOS data via jumper-el. Leirnátok hogy lehet visszahozni a biost,helyreállítani vagy valami más, mert a megfelelő frissítést használom, régebbi verziókat is próbáltam már.
    Ha én nem tudom megcsinálni, vagy ha nem tudtok segíteni, tuti hogy szervizen csak annyit fognak mondani hogy vegyél új alaplapot.
    De szerintem a probléma nem vészes,semmi baj nem volt vele és egyidős az enyémmel mert az enyém 2 éves Abit IS7-G.

    Köszönöm a segítségeteket előre is!


  • jason84
    #13
  • jason84
    #12
    üdv
    lenne egy kérdésem hozzátok (konfig: amd sempron 2800+, 512 ram, ati 9550 (128mb). A biosban 190-280-ig lehet húzni. Most 200-on van alapból és így 1.6 ghz. Érdemes-e tovább húzni?
    Vmint még találtam egy Cool n' Quiet beállítást a biosban ami disabled-re van rakva. Ez amúgy mi lenne? enabled-re vagyis bekapcsoljam?
  • Aspyrin
    #11
    Topik up :)

    Valaki megtudná mondani, hogy létezik-e a phoenix biososknak(asus k8ne lapban) rejtett opciója(mint gigabytéknál ctrl+f1)?
  • Devergo05
    #10
    A gondom csak az hogy egy frissebb bios-ba mért nem lehet fentebb rakni az fsb-t????
  • izb
    #9
    Miért gondolod,hogy többre képes a procid?
    Miért kéne 2400mhz mennie?
  • Devergo05
    #8
    Sziasztok!Lenne egy kérdésem!proci:Amd Athlon 64 2800+ alaplap:Asus K8V SE Deluxe.Leszedtem egy újabb Biost mivel réginek találom a 2004-eset.A gondom az hogy az újabb Biost ha felrakom nem lehet húzni a gépet 1800Mhz-en ketyeg,hiába emelem az FSB-t,sehogyse engedi csak a régi Bios-al.Ezért vissza raktam a régi Biost és azzal megy 2,1Ghz-en.De szerintem ennél jóvval többre képes a procim!Minimum 2,4 Ghz-en mennie kéne!De az új Bios meg fontos lenne az Aida32 program is írja hogy a régi 2004-es elavult!Tudna valaki segíteni miért nem engedi a tuningot?Az alaplapom se régi pedig!
  • Borg
    #7
    Ha a memória hibás, akkor hogy a fenébe rakná már helyre egy xp telepítés?
  • giovanni85
    #6
    memória az alap baja!!! nálam is csinált/csinál ilyet!!
    Bár nálam egy XP-telepítés is helyre szokta rakni a problémát
  • Borg
    #5
    Valszeg rossz a memóriád, vagy a biosban olyan frekvencián/időzítésen hajtod, amit nem bír.
  • gordonmail
    #4
    Van egy rettentően nagy bajom
    Visszaállítottam a gépem Bios-át és amikor be akarom indítani a gépem, akkor folyton XP töltődés után újraindúl, de elötte kidob egy nagy kék képernyőt, hogy a Biosban a Memóriabeállításokat változtassam meg.
    Sajnos, ha új vinfost akarnák újratelepíteni, akkor is Formatálás végén (99%nál) újra kidobja ezt a Memoproblem képernyőt.
    Hol lehetne ezt beállítani? Nagyon fáj már tőle a fejem....
    Köszönöm előre is a válaszotok!
  • dewdew
    #3
    Szepen lassan felkerulnek a BIOS-os anyagok a www.dewdew.sg.hu-ra MAGYARUL!!!