Savage 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laalee
ez mikori ? ugylatom nem mai darab 😊

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

MuERTe
Találtam egy kicsit durva képet. Ez egy SuperSavage alapú kártya!!

Mainruler: itt egy kis ismertető a columbiáról.
MuERTe
Újabban a videochip gyártók nagyon titkolóznak. Többen bejelentették a dx8/9-es chipjüket, de semmi konkrétumot nem mondanak. Biztos nem akarnak előre tulzott reményeket kelteni aztán meg jól pofára esni.
Ezek felől lehet hallani valamit:
Img.Tech. (Kyro3)
Via/S3 Columbia (síri csend)
Bitboys Oy (a pletykák szerint ez nem jelenik meg)
Trident (?)
SIS (?)

Ha valaki tud valami pontosabbat ne tartsa meg magának 😊)
mainruler
Hmm. Az nem túl sok. Akkor ez is kb annyira reális, mint a különféle hírek a "titokzatos Savage2000+"-ről néhány hónappal ezelött. Vagyis nem lesz belőle semmi. 😞(

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

MuERTe
A #652 alatt levő kép nagyjából le is fedi az összes infót, amit össze lehet szedni róla. Azon szerepel minden.
mainruler
Kicsit randák szegénykék, de hát 1280x1024-ből kellett összenyomni őket, meg a Jpeg formátum is rontott az összképen, de asszem azért elmegy...
Ja,
DM-Pressure
DOM-Olden
pályákból valók.

mainruler
Ígérem, ezennel befejeztem a topic összerondítását/lassítását, de ezek a képek még voltak "tarcsiban", és elég korrektnek tűnnek ahhoz, hogy felkerüljenek:

Bocsi!

mainruler
Az utóbbi két-három hónapban végleg lemondtam a driver support-ról, ezért nem is nézegettem az oldalakat, ezért most nem igazán tudom, miről van szó a DX8.1-es új kártya, meg Columbia címszavak alatt. Avass be légyszi! Egy link is megtenné, most felcsigáztál, érdekelne a dolog.

mainruler
Úgy tudom, hogy Q3-hoz 6db TC-s textúrás pálya létezik, az original game nem upgrade-elhető úgy, mint mondjuk az UT, szal szerintem nem létezik.
Persze fene tudja, elég sokfajta S2000 létezett, mondjuk a Gigabyte-os változatát pl. csak képen láttam, aztán van InnoVision-ös is, tehát elképzelhető, hogy valamelyikhaz kiadtak ilyesmit de nem tartom valószínűnek. Ha mégis találsz ilyen CD-t, szólj azonnal! 😊)

MuERTe
Indítás után leköltözik a tálcára és jobb egérgombra jön elő a menüje.
Pheel
Vagy flashelsz bele egy Creative-es BIOS-t.
MuERTe
A savagenews-en megtalálod az s3tweak progit, az megcsinálja ugyanezeket.
Laalee
honnan szedhetö le?

mert nekem midegy mi a verzioszama csak ne legyen tul regi es muködjön 😊 annal a masfel eves drivernel ami azon van csak jobb lehet 😊

Dikkma
A 8.20.35-ben asszem nem volt olyan cab file. A 8.20.33-ban volt, az jobb is volt (nem volt abszolút bug semmiben sem).
asysoft
Ha azt akarod mondani, hogy ez a Face, háát... Asszem lecserélem a voodoot egy Savage4-re:-)) Van PCI-os???

/*WTF?!*/

Laalee
ismerösnek fel akartam tenni, de kert valami cab filet azt irta ezt megtalalom az eredeti drivercdn hat baromira nemvolt rajta 😊 viszont innetol kezdve 2 ora volt mire a rregi drivert vissza tudtam tenni 😊

Dikkma
Hagyd. Akkor az kék halál, csak úgy van beállítva, hogy olyankor automata reset?
Akkor mégiscsak láttam az egy hónap alatt kék halált? 😊
MuERTe
Nem cs-ezem. XP alatt problémázik? Szólok haveromnak, hogy hozza már át a vicsijét és megnézhetem épp. Mi a verziószáma a cs-nek?
Dikkma
MuERTe, most voltam savagegamers fórumban is, te nem CS-zel?
Neked nem resetel ha kilépsz CS-ből?
MuERTe
Kicsit durva lesz ha az s3/via dobja piacra az első dx9-es videókártyát 😊
MuERTe
A driver istallálásának két módja van, az egyik, hogy előtte eltávolítod a régit, a másik hogy egy régi, jól működő driverre installálod. 98 alatt nekem csak az utóbbi módszerrel sikerült föltenni, de van akinél előtte vissza kell állítani standard vga-ra(hivatalosan is az eltávolítást javasolják).
MuERTe
Dikkma
Windows ME alatt nem találkoztam ilyen problémával, 98 alatt előfordult.
Nem tudok akkor segíteni.. :-|
MuERTe
A pletykák szerint még az idén piacra dobja a dx8.1-es kártyáit. Ha végre lesz hozzá driver support nagyon ajánlott vétel lesz. Bár most hogy a via keze is benne van a dologban arra sem lehet panasz. A via-s3 chipekhez folyamatosan van új driver, csak a régebbieket hanyagolják "kicsit" 😊)
Dikkma
Ha jön a Columbia, akkor király lesz (a kártya)
mainruler
A jó öreg Facing Worlds pálya. Vörös térfelének belső falán látható ez a kép. Voodoo-n alig tudtam kivenni... 😊)
Reméljük, majd fog.

asysoft
Ez melyik pálya?? Kár, hogy az S3 nem ad ki Dx8-as kártyát.

/*WTF?!*/

mainruler
Meg ez se.
Az elöbbi kép különben közvetlen közelről készült.
Nézzétek meg egyszer a Q3 gyönyörű tükröződő felületeit közelről! Elég lehangoló...
Nem tudom viszont akkor, hogy az ördögbe csinálják ezt az "álszépséget"

asysoft
Szép.

/*WTF?!*/

mainruler
Hopp, ez asszem eddig nem volt hibátlan:

Dikkma
A 8.20.38 -ast? Kicsomagolod a zipet, kapsz egy könyvtárat.
Asztalon kattintasz jobb gombbal --> Tulajdonságok --> Beállítások --> Speciális --> Csatoló --> Módosítás. Ott megadod a locationt, ahova kicsomagoltad a zipet.
asysoft
De szép élesek ezek a textúrák:-) Azért arra kíváncsi lennék, hogy a Gf2-n is müxik-e az S3TC.

/*WTF?!*/

Dikkma
Neeeem úgy értettem, hogy tök ugyanaz! Dehogy!
A DirectX-be is beépített textúra-tömörítés a dxtc. Csak az s3tc alapján csinálták.
mainruler
Ööö, biztos ez?
Én úgy tudom, van némi különbség köztük.
Persze valószínű jobban tudod, de ha tudnál mutatni egy referenciaszöveget, hálás lennék.
Köszi!

Dikkma
Balf, ja te kérdezted ezt #RtE-n? 😊)
apuci vagyok 😊)
S3TC = DXTC, amit a geForce-tól felfelé minden kártya tud!
Textúra-tömörítésééééés
mainruler
Tudjuk, sokkal szarabb egy "mighty Voodoo"-nál...
Többek között ennek nem 20 centis tranzisztorai vannak és nem kell neki még külön két-három tápkábel meg 1000W-os táp, sőt a turbulencia sem szív be minket, ami a 25 ventillátortól ered...

mainruler
Mi az S3TC?
Hát ez:

Dióhéjban annyit, hogy öszzetömöríti a textúrákat jelentős minőségromlás nélkül, így lehetővé válik az 512x512-es textúrák használata is anélkül, hogy lecsökkenne a játék sebessége.
A Savage4-ben még csak szoftveres textúratömörítés van, így elképzelhető, hogy lassabb gépeken ez a teljesítmény rovására megy.

l3alF1aKe
hát gondolom erős gép kell alá, mert azért gyenge kártya az.
Más...pci os s3s4 es is van?....és ha van mennyibe kerül.
kösz

That\'s All Folk\'s

Dikkma
Pont akartam vmit kérdezni.
XP alatt az alap Savage4 driverrel működik minden, csak kicsit lassú. De az S3Tweak működik, ha beállítom az auto startot megy is.
Ha felrakom a Sigma Savage4 nevű drivert akkor nem töltődik be, ha elindítom sem; gondolom a név, vagy vmelyik registry-kulcs alapján azonosítja az S3Tweak hogy ez S3-as kártya-e. Mit írjak át sztetek?
MuERTe
Milyen oprendszered van?
MuERTe
Amugy milyen oprendszert használsz? Mert nekem 98/me alatt csak akkor működtek jó a újabb driverek, ha a gyárira telepítettem őket, különben hasonlókat produkált mint a neked. 2000/xp alatt ilyen gond nemvolt sosem.
MuERTe
A chip akkor is s3 ha magát a kártyát a creative gyártotta. Tudtommal az s3 nem adta ki másnak a gyártásliszenszet.
MuERTe
Elméletileg át kell állítani a videokártyát standard vga-ra és ujraindítani a gépet, majd utánna installálni az új drivert.
MuERTe
Leszedted előtte a régit?
Kft.
Lehet,hogy biost is sütni kell.., nem?
mainruler
Naa, azért ne túlozzunk...!!

MuERTe
Az új savage4 driver már tök jó 😊) Ezt a képminőséges dolgot meg ugysem értik meg azok, akik 3dmark2000-ezni veszik a videókártyájukat. Amugy láttad már a geforce3 képét? Na az már eléri a kétéves savage4 chip minőségét 😄DD
mainruler
Értem.
Nekem 1861 XSMARKS
PIII 866@975 MHz
Diamond Viper II, 1024x768x32bit

mainruler
Igazából a Savage-ekkel csak az a nagy probléma, hogy driver kéne hozzájuk, nos mert azt az S3 képtelen csinálni hozzá. A Savage2000 meg még eme drivernek csúfolt tetris-utánzatával is egy GF2 MX szintjén teljesít, a képminősége pedig messze felette van bármelyik GF-nek, gondolok itt pl. a már említett "auto mipmap"-ra. Jót vidulok mindig, ha meglátom mondjuk a Q3-at/UT-t ismerősöm gépén, és konstatálom, hogy a GF2 valami hihetetlen randa képet produkál már két mipmap-nyira tőlem. Olyan mosott a kép, mintha valaki három km távolságra állított teleobjektívvel próbálna lefényképezni egy tőle öt centire lévő hangyát...
A színekről nem is beszélve...
Szal inkább a GF-nek vannak árnyoldalai, tisztelt Nvidia-hívők, a Savage-nek csak driver kéne és simán leverné a konkurenseket! (Term. a GF3 már túl nagy generációkülönbséggel bír, így nincs értelme az összehasonlításnak akár Savage2000-rel, de ha belegondolunk, hogy az említett kártya a GF1-el egy időben került piacra és GF2 MX szinten teljesít ilyen gányolmány driverekkel, inkább ne firtassuk az Nvidia abszolút technikai fölényét.)

MuERTe
Van jó oldala mindkettőnek épp csak az összkép nincs sehol a konkurenciához képest.