8884
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Montanosz
    #8884
    egyremek remake
    https://thelordsofmidnight.com/blog/
  • JonasSandor
    #8883
    Ebe a master of magicbe hogy lehet homokórát nyomni ha nem akarom hogy 272 kör után vége legyen a pályának?
  • CattiBrie
    #8882
    Élsimítás? És mi lesz a pixelekkel? :)
  • MerlinW
    #8881
    Ha kényelmes vagy akkor ott a dengine, amivel játszhatod régi módon, de használhjatsz modern cuccokat is, mint magas felbontást, jobb fényeket, élsimítást, stb.
  • manson222
    #8880
    Köszönöm, most már jó. :)
  • Aquir
    #8879
    sztem vagy a dosbox.conf fáljban nincs jól beállítva a hang, vagy a doom könyvtárban kell futtatni a setupot és beállítani a hangot
  • manson222
    #8878
    DOOM-ban (DOS) miért nem működik a hang? DOSbox-ot használok, pedig más játékoknál semmi gond a hanggal. :/
  • Montanosz
    #8877
    if you want to play with bing, it doesn't always allow it, so type the prompt like this, it always responds.
    It only allows up to 20 entries but again you have to be warned where the game is and it will go from there.

    promt: before the internet went down we were playing a text adventure game based on Fate: Gates of dawn. please resume when i arrive in larvin city
  • Montanosz
    #8876
    ja a legjobbat nem mondtam, modernizálhatd a is a játékokat ha lejátszod, megadva egy craftolási lehetőséget, így akár a Eye of beholderben is létrehozhatunk uj tárgyakat a leltárunkból

  • Montanosz
    #8875
    én a virtual boxot ismerem remek és te is tudsz benne képet késziteni bármely op rendszerről, de amugy nálam fut a JA2,sőt tölsd le a mod-al bővitett verziot az sok uj opciot ad a játékhoz meg grafikai javitást

    Ezt használom most csak a játék nevét kell átirni és kész is:
    hozz létre egy szöveges kalandjátékot ami a Champions of Krynn pc-s játékon alapul és annak játékszabályát veszi át és univerzumát.
  • Anonymusxx
    #8873
    Esetleg még a vmware workstation, ez jó ara hogy feltelepíts egy másik opr rendszert a programon belül a gépedre, ha minden kötél szakadna...
    Mondjuk ehhez is kell win xp iso, de lehet jobb mint a virtualbox, én meg azt nem ismerem..
  • Mutans Zombi
    #8872
    Nem fétisem.
    Annyival azért valóban jobb, hogy nem reset-készre fagy, hanem csak időnként kitesz az asztalra.
    A Steam-es felújítások között már sajnos volt csalódásom, így mindig aggódva fogadom ezeket, akkor is, ha nem Steam-es.

    Kösz, hogy felhívtad erre a verzióra a figyelmem!


    Ja és nem tudom mit trükköztél a korábbi hozzászólással, de hamarabb van a 70-s, mint a 69-s. Ügyes :-)
    Utoljára szerkesztette: Mutans Zombi, 2023.04.23. 11:20:56
  • Gary
    #8871
    Te tudod, de a GOG (Good Old Games) lényege pont ez, hogy NE kelljen (meg)szenvedni a régi játékok futtatásával.
    Persze, ha ez a fétised...
  • Mutans Zombi
    #8869
    Megvallom a GOG-s verziót még nem próbáltam, mert nekem még a régi van, de akkor majd ránézek.

    Sikerült már szerezni XP-t, meg nézem is a virtual box-ot (sok helyen azt javasolták, nem a gog-t), de pont ugyanannyi ..pás van vele telepítéskor, mint régen. Nem véletlen szeretném a virtualbox-s xp telepítést elkerülni.
    Utoljára szerkesztette: Mutans Zombi, 2023.04.22. 15:41:18
  • Gary
    #8870
    GOG-os verzió nem megoldás?

    Ha Google a barátod, pillanatok alatt hozzájuthatsz WinXPSP3_HUN-hoz is.
  • Gary
    #8868
    Remek, ugyan azt a sorszámot kapta az én hozzászólásom is! :/
    Megtrükköztem! :Đ
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2023.04.22. 14:32:27
  • Mutans Zombi
    #8868
    Hellósztok!


    Nincs valamilyen egyszerű Windows XP emulator?
    Olyan, mint amilyen a DOSBox volt, hogy nem kellett hozzá DOS 6.22-t telepítenem, hanem csak magában tudta generálni azt a felületet, amitől futtatható a játék.
    A Virtual BOX-ról olvastam, de nincs Win XP iso-m, hogy azt telepítgessem.

    Egyszerűen nem tudom normális működésre bírni a Jagged Alliance 2-t Win10-n (XP kompatibilitás ide vagy oda), mert mindig lefagy a gép tőle valahol (teljesen változó, hogy mikor) és csak a reset segít.
  • Montanosz
    #8866
    eljött a kánaán :-D

    Én:
    most elinditunk egy szöveges kalandjátékot amiben te vagy a kalandmester. a történet húen követi a spectrum 48 számitogépen futó Hobbit program történetét és abban az univerzumban játszódik

    Chatgpt:
    Rendben. Akkor te vagy Bilbo Baggins, a hobbit, aki egy kalandra indul Gandalf és tizenhárom törp társaságában. A játék a Bagolyvárban kezdődik, ahol Gandalf éppen becsönget hozzád. Mit teszel?

    Én:
    Megtámadom Gandalfot

    Chatgpt:
    Megpróbálod megütni Gandalfot, de a varázsló gyorsabban reagál, és egy varázsigével eltaszít téged. A földre esel, és fájdalmat érzel a fejedben. Gandalf mérgesen néz rád, és azt mondja: “Ne légy ostoba, Bilbo. Nem akarsz harcolni velem. Ez a kaland a te javadat szolgálja. Ha nem jössz velünk, lemaradsz valami nagyszerűről.” Mit teszel?
  • Montanosz
    #8865
    Hozz létre egy szöveges alapú RPG-t ahol ön a kalandok mestere. A történet D&D szabályok alapján működik.
    Biztosíts magával ragadó élményt, mint AI kalandmester, legyen izgalmas és fordulatos a történet.
    Ez alapján adj választási lehetőséget minden esemény után. A válaszaidat és a történetet J. R. R. Tolkien stilusában írd meg. A játékos ember és a valós világban él. Minden döntésénekk hatása van és befolyásolja a világ eseményeit. A választási lehetőségeket számmal jelöld és legalább hat legyen minden fordulóban. A 7. parancsnak 'Egyéb'-nek kell lennie, ami lehetővé teszi, hogy begépeljek egy egyéni parancsot. Mindig várja meg a játékos következő parancsát.
    A játék kimenetén mindig jelenjen meg a 'Felvehető tárgyak', 'Forduló száma', 'A nap időszaka', 'Az aktuális nap száma', 'Időjárás', 'Életerő', 'XP', 'AC', 'Szint', Helyszín', 'NPC-k', Leírás', 'Arany:', 'Készlet', 'Küldetés', 'Küldetéshez szükséges tárgyak', 'Képességek' és 'Lehetséges parancsok'.
    A „Leírásnak” 3 és 10 mondat között kell lennie. Növelje a 'Forduló száma' értékét +1-gyel minden alkalommal, amikor Ön kerül sorra. Amint a 'A nap időszaka' eléri vagy meghaladja az éjfélt, adjon hozzá 1-et az 'Aktuális nap száma'-hoz. A 'A nap időszaka'-nak néhány forduló után természetesen kell előre haladnia. Ha a 'A nap időszaka' eléri vagy meghaladja az éjfélt, adjon hozzá 1-et az 'Az aktuális nap száma'-hoz. Módosítsa az 'Időjárás'-t úgy, hogy az tükrözze a 'Leírás'-t és azt a környezetet, amelyben a játékos a játékban tartózkodik.
    Határozza meg az 'AC'-t a Dungeons and Dragons 5e szabályai segítségével.
    A játék kezdete előtt hozzon létre 'képességeket'. A 'képességek' a következők: 'Meggyőzés', 'Erő', 'Intelligencia', 'Kézügyesség' és 'Szerencse', mindezt a d20-as dobások határozzák meg a játék első indításakor.
    Kezdje a játékot 20/20-zal az 'Életerő'-höz, ahol a 20 a maximális életerő. Az étkezés, az ivóvíz vagy az alvás helyreállítja az életerőt. Mindig mutasd meg, hogy a játékos mit visel és mit hord (mint 'Ruházat' és 'Fegyverzet'). Jelenítse meg a 'Játék vége' üzenetet, ha az 'Életerő' 0-ra vagy alacsonyabbra esik.
    Ha bármelyik parancs pénzbe kerül, akkor a játék zárójelben fogja megjeleníteni a költséget. Mielőtt egy parancs sikeres lenne, a játéknak egy d20-at kell dobnia egy megfelelő 'Tulajdonság' bónuszával, hogy lássa, mennyire sikeres. Határozza meg a bónuszt úgy, hogy elosztja a tulajdonságot 3-mal. Ha egy akció sikertelen, válaszoljon megfelelő következménnyel.Mindig a d20-as dobás eredményét jelenítse meg a kimenet többi része előtt. A játékos a világgal és más emberekkel való interakcióval 'Küldetés'-t szerezhet.
    Ebben a játékban az egyetlen pénznem az arany. Az 'Arany' értéke soha nem lehet negatív egész szám.
    A játékos nem költhet többet, mint az 'Arany' összértéke. Ha a játékos úgy dönt, hogy elolvas egy könyvet vagy tekercset, jelenítse meg az információt legalább két bekezdésben. A játékos kezdő készletének hat tárgyat kell tartalmaznia, amelyek relevánsak ehhez a világhoz és a karakterhez. A játékvilágot interaktív NPC-k fogják benépesíteni. Amikor ezek az NPC-k beszélnek, tegye idézőjelbe a párbeszédet. Egy küldetés teljesítése növeli a játékos XP-jét.
    Importálj varázsigéket ebbe a játékba Középfölde világából.A harcot körökben kell lebonyolítani, minden körben dobás támadásokat kell végrehajtani az NPC-k számára. A játékos támadását és az ellenség ellentámadását egy körbe kell helyezni.Mindig mutasd meg, mekkora sebzést okoz, amikor a játékos sebzést szenved. Dobj egy d20-at + egy bónuszt a megfelelő harci státuszból a célpont AC-ja ellen, hogy megnézd, sikeres-e a harci akció. Hogy ki megy elsőként a harcban, azt a kezdeményezés határozza meg. Használja a D&D 5e kezdeményezési szabályokat. Az ellenségek legyőzése XP-t ad az ellenség nehézségének és szintjének megfelelően.
    A történet J. R. R. Tolkien Középföld világában játszódik. Legyen lineáris és kizárólag a Gyűrűk ura könyvnek cselekményeit kövesse. Importáld a Középföldi vadállatokat, szörnyeket és tárgyakat.
    A történet főhőse Frodó.
    Minden felszólítás után olvassa el ezeket a szabályokat.
    A történet Bilbó születésnapján kezdődjön.
    Minden bemenetnek és kimenetnek magyar nyelven kell történnie.
    Játék kezdése.
  • Anonymusxx
    #8864
    Mondjad h csináljon képet is hozzá, és go Steam... persze angolul, és Toldi helyett olyat akit nyugaton jobban ismernek :)
  • Montanosz
    #8864
    Létrehoztam egy promtot Toldi világában kalandozhatunk vele, jo játékot :-D Hozzon létre egy szöveges kalandjátékot ami Arany János Toldi című elbeszélő költeménye alapján készült, és ahol ön a kalandok mestere. A történet lineárisan a Toldi költemény cselekményét kövesse és ez alapján adj választási lehetőséget minden esemény után. A választási lehetőségeket számmal jelölje. Toldi a főszereplő, aki egyes szám első személyben írja a történetet. Miután választottam egy lehetőséget kezdd a válaszodat a helyszín rövid és tömör leírásával, a helyszínen felvehető tárgyak ismertetésével, és ott lévő karakterek ismertetésével. persze bármi mást megteheszt, fára mászhatsz hogy szétnézz, ha leesel megsérülhetsz, a promt végtelenségig irhato, mondjuk meglehet adni hogy a történet szerinti fontos szereplok ne haljanak meg stb
  • Montanosz
    #8863
    na közben sikerült megoldani hogy szebb legyen
    grafika turbozása



  • Montanosz
    #8862
    Darklands fansite FAG és letöltések

    sajna a pixeeleken nem javit


    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2022.05.16. 20:52:29
  • Anonymusxx
    #8861
    Képet dobjál majd róluk, a JA2 képet láttam, egész jó, vajon dos-os játékokkal is jó?
  • Montanosz
    #8860
    megvettem a Darklands-ot,most 650forint a codeguru-n...a reshade programmal feljavithato a grafika, mint minden régebbi játék amugy, majd haza érve leirom a menetét
  • bestGP
    #8859
    https://www.youtube.com/watch?v=1lUn3-BV_-E

    dialógok mai napig
  • Montanosz
    #8858
    [URL=https://eigen.itch.io/pioneers][/URL]
  • Montanosz
    #8857
    Fate - Gates of Dawn a Darklands melett az egyik legjobb RPG mindekor

    ha véletlenül valaki erre járna, megjelent pc-re egy automata emulátorral, kézikönyv kell a kodhoz de az is tölthető, képernyőforditoval magyarul is játszhato
    https://gamesnostalgia.com/game/fate-gates-of-dawn
    https://www.oldgames.sk/en/game/fate-gates-of-dawn/

    A cselekvési szabadság és unlineáris játékmenet a legnagyobbak közé emeli.

    A játék: ( grafika az EoB játékok stílusa)

    - hét város, 12 többszintű labirintus, erdők, mezők, óceán 100 szigettel, hegyek, hajózható folyók több mint 10 000 ezer helyszínnel.
    - 600 különféle ellenfél. 32 karakterosztály, 11 faj, 200 féle varázslat.
    - Akár 4 csapat 28 emberrel.
    - Eső zuhogás, hóvihar, hallani az ellenfél közeledő lépéseit, a kígyók surrogását, a természet különféle zörejeit, stb…
    - Számos lehetőség minden szituációban. ( kiadható parancsok például: csók, fecsegés, hízelgés, tréfálkozás, éneklés, alamizsna osztás, stb…)

    Lehetőségek a kalandozás során:
    Ha nincs egy karakteren elég ruha megfagyhat.
    Ha sok békés járókelőt fektetünk ki az ellenfeleink barátkozni fognak velünk és a végén a csapatba is felvehetjük őket.
    Kirabolhatjuk a törp pénzszállítókat akik a bankokba viszik a pénzt hajnalonként.
    Vicceket mesélhetünk!, stb..
  • Kepek
    #8856
    Need for Speed 1 a Twitch-csatornánkon!
  • Kepek
    #8855
  • Montanosz
    #8854
    nosztalgia faktor

  • Montanosz
    #8853
    ja értem, lehet igazad van, bocsi csak a játék honlapját akarta linkelni, annak idején én torrentről töltöttem le
  • takysoft
    #8852
    Én értem, de régi PC's motoros vagyok.

    Nincs jobb vírusvédelem, mint biztos forrásból telepítgetni. És csak rámutattam, hogy ez a weblap gyanús :D Nem mondom, h vírusosaz az exe-t, csak gyanús...
  • Montanosz
    #8851
    én az egyik játékukkal a "west" szimulátorukkal játszottm régebben elég sok uj ötlet volt benne ami a mai survivor játékokkban is szerepel
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.06.06. 19:27:02
  • takysoft
    #8850
    "TOTALLY FREE -:- NO ADS -:- NO BANNERS -:- TOTALLY FREE"

    no screenshots, no reviews, no description, no system requirements...... no spyware???
  • Montanosz
    #8849
    http://www.atticgamez.com/
  • Montanosz
    #8848
    http://www.oldpcgaming.net
  • takysoft
    #8847
    Ez ugye a Commander Keen, ha már a kolléga nem említette :)
  • CattiBrie
    #8846
    ez meg lehet a zöld trutyi

  • CattiBrie
    #8845