Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
csak van annyi esze a tv-nek, hogy ha kap a kép mellé hangot, akkor szinkronizálja a kimeneteket.
Elég nagy baj lenne, ha a Szerelmes Szívek 276. részében elcsattanó pofon hangját elõbb hallaná Margit néni, minthogy látná a pofont :)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

efti
Ugyan a hang atmegy a TVbe, de a TV nyilvan nem 5.1. Azt sajna nem sikerult letesztelnem, hogy ha a TVbol tovabb viszem a hangot az erositobe, akkor a kep es a hang elcsuszasanak problemaja megoldodik e a mindenfele kepjavito eljarasok mellett, mert az erositom 5.1 csak analog mod fogad, a TVmnek meg erre a celra optikai kimenete van.

De hogy az eredeti kerdesedre valaszoljak, igen, atmegy.

WWFSMD?

RelakS
én ha a melós laptopot rákötöm a tv-re akkor ez a helyzet:
Display Port -> DVI átalakító
DVI -> HDMI átalakító

a hang kérdés nélkül a tv-bõl jön :D

Zomil
én vga kábellel kötöttem össze és igy egy jack-jack-et kellett vennem amit rákötöttem a laptop kimenetére és a tv bemenetére :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Bandi 18
Ezt ki lehet választani windowsban.

Csak még1 láma kérdés. Ha HDMI kábellel kötöm össze laptopot meg a TV-t akkor a hang a TV-bõl fog jönni ugye?
efti
Olvasd el a cikket amit linkeltem, nagyon szepen elmeseli mirol szol

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
<#eljen><#eljen> Tetszene, valóban.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

zola2000
Uhh ez a szinkron nagyon furcsa ... kezeld az isot egy undub patchel (írd be a googlebe hogy "Shin Megami Tensei: Persona 3 undub"), én úgy játszok mindent amit lehet...

A

Azért elsõsorban TV-nek szánom valamint a ps3-nak plussz néha rákötöm majd a laptopot film meg anime nézéshez. Gondolom így is jó a dolog.

Kicsit láma vagyok de a 50-100hz között mi a különbség?
efti
Hmm... erdekes volt ujra olvasni a cikket, de azert hozzafuznem a kommentjeimet is. Miutan kb egy evvel ezelott megvettem a monitornak szant TVm, kiserletezgettem az ott leirt profilosdival. Egyreszt nagyon zavaro volt a hang csuszas amit nem PC modban produkalt BD lejatszas kozben, masreszt a 200Hz feature nem javitott annyit a kepelmenyen amennyit a 0% overscan megszunese rontott, ugyhogy vegul filmeket is PC modban nezek, a 200Hz featuret egyaltalan nem hasznalom (Igaz a clearvoice, a widgetes netezes, az mp3, mkv stb lejatszast sem)

WWFSMD?

efti
Nyugodtan vedd meg az 550et. Az hogy nincs rajta 100Hz funkcio nem szamit semmit monitor uzemmodban. Ugyanis olyankor minden ilyen csilivili le van tiltva. Ha nem allitod be monitor uzemmodra, akkor tudod hasznalni az ilyen funkciokat, de az inputlag meg no toluk.

Van a temarol egy jo cikk itt. Nem mindenben ertek vele teljesen egyet, de a technikai dolgokat szepen elmeseli.

Ami meg a hang temat illeti, az a 2009es (B sorozat) 650eseknel volt, azok nem ismertek a DTS hangot. A 2010es (C sorozat) mar azt is ismerte.

WWFSMD?

LeventeV
köszönöm <#worship>

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Máté94
Allison & Lillia OP-jára emlékeztet. :)
Zomil
Dantalia op-jával nem tudok betelni, nagyon tetszik :)
Amugy jo rész volt ez a 3. megint :)
bár nem igazán értem, h az elsö fele végén miért égették el a könyvet...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Jakuza001
Amugy el is felejtettem mondani neked Imyke, hogy megtalaltam a jatekodat, amit te biztosan elveznel.

PS2 (PCSX2) emuval a Shin Megami Tensei: Persona 3

Teljesen olyan mint egy sulis anime. Nagyon kiraly.

http://www.youtube.com/v/23P26fJsNQU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Jakuza001
Azt ne vedd, csak 50Hzes.
Jo hogy szep az arcedulaja mert kicsik rajta a szamok, de 50Hzes TV-t ne vegyel. Mint irtam az elso versenyzo a c650 legyen, az mar 100Hzes.
Az a legjobb ebben a szeriaban.

biomage
Boldog születés napot :)

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

LeventeV
kösz :P

szerintem jó döntés a D550.

Ja értem. Nem figyeltem mit írtam. A lényeg az hogy örülök hogy megoldódott a dolog.

És persze nem utolsósorban... Boldog Névnapot LeventeV!

Amúgy nagy valószínûséggel ez lesz a nyertes.

http://www.220volt.hu/Samsung+LE32D550
LeventeV
Köszönöm XD

Zomil
tudom, ezért neki cimeztem a hsz-t :D

RelakS
én is így gondolom, de Prof William tükrözni-t írt :)

Zomil
a helyes szo amit keresel trükközni, gondolom ezt nem értette... :D

Zomil
én mondjuk sima VGA kábellel használom a laptop-tv-t(mert a laptopon nincs hdmi), sztem nincs akkora különbség :)

??? Nani?
RelakS
tükrözni? <#idiota>

Jee.

Most néztem hogy a laptopon van HDMI kábel csatlakozó + elég új modell is szóval tuti le tud játszani majd mindent.

Már féltem hogy majd tükrözni kell a dolgokkal (az én gépemen nincs HDMI) de akkor ezek szerint hál istennek csak egy sime hdmi kábelt kell majd venni hozzá.

Nem kell Mediabox Mert lesz egy saját hordozható box-om. :) Érdekel hogy viszi majd a HD BR Yosuga no Sora-t. :)
RelakS
Most hogy így Zomil mondja...

Sok boldogat :)

Jakuza001
Samsung TV-k lejatszoja szinte mindenevo. pl ott van a LE32C650
Vagy ott van a kulso olcso lejatszo kategoria a Himedia HD200B ami 10k korul van a magyar piacon es lejatszik mindent.

Zomil
Elöször is Boldog Szülinapot LeventeV!! :)

Aztán, ez a tv média lejátszás nagyon lutri dolog mkv-val, mert nemcsak a felirat lehet probléma hanem a hangkodolás is, pl. azt tudom, h a samsung nem viszi valamelyik hangkodolást, mert perkálni kellett volna érte...gondolom ez 1-2 másik márkánál is fenn áll.

Ha megoldhato mindenképp tv+gép a legjobb megoldás!!!Élvezheted a nagy képernyö elönyét és egyben ott van kapásbol a géped, nem kell szarakodni semmivel, tuti vinni fog mindent :)
Ha esetleg nem megoldhato, akkor esetleg még egy lehetöség a laptop, már egy egyszerübb mai laptop is tud akár 1080p-s filmet is lejátszani...én legalábbis 720p-s filmeket szoktam nézni egy nem tul drága hp laptopon.

"Csak jelezni szeretném azoknak, akik a 10 bites H.264 videók miatt fel akarná tenni az új CCCP-t, vagy mplayer2-õt, hogy nem szükséges."
Erre meg nemtudok reagálni, mert fingom sincs miröl van szo... :DD

Akkor majd marad a Pc és TV összekötése. Akkor tuti minden menni fog. :)
LeventeV
közbe megnéztem én is angolul. inkább a moviet választottam a plusz jelenetek miatt, meg így egybefüggõbb volt mintha az ova-kat néztem volna.

IMYke2.0.0.0
Az "Eve no Jikan" "movie" (mert pusztán a 6 részbõl álló sorozat egyberakása, néhány kisebb - elhanyagolható - bõvítéssel, és kisebb kivágásokkal) voltaképp a sorozat felirataiból összerakható felirattal egészségesen megnézhetõ.

Én otthon fabrikáltam egy ideig - hogy legyen végre a "filmhez" is - de feladtam, hiszen csak idõpazarlás, másrészt, a sorozatot és a filmet is amúgy megnéztem angol felirattal, elõtte.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

RelakS
szerintem nincs olyan tv, ami egy codec-hez mérhetõ lejátszási tulajdonsággal rendelkezik, mindegyiknek lesz valami gyíkja. Rossz esetben közli, hogy hát ennek a hangjával ugyan nem tud mit kezdeni (BD Rip-nél fordult elõ, Philips 32PFL5605H)
Amúgy meg ha már Philips, 06 végût keressél. Drágább, de idei, fejlettebb modell, a 05 végû az 2010-es.

Kiegészítés... közben utána néztem.

Gondolkodtam rajta hogy akkor egy olcsóbb LCD HD-t vesszek pl ezt

http://www.220volt.hu/Philips+32PFL3606H

vagy ezt

http://www.220volt.hu/Philips+32PFL3605H

körül és akkor veszek mellé egy ilyen media box-ot.

Tud valaki olyat ajánlani ami emberi árban van és kb képes olyan szintû lejátszási minõséget produkálni mintha teszem azt leszednék valmelyik fansub csapattól egy mkv-t és a gépen nézném... Tehát mindenféle felirattal meg effekttel együtt. ( Vagy legalábbis normális feliratemgjelenítés )
Szia! Ez a médialejátszó doboz érdekesen hangzik. Mi az? vagy linket tudsz adni?

És akkor a mkv-t már ugyanúgy lejátssza mintha gépen nézném? Karaoke meg minden?
Hopp ezt benéztem. Izé. Van belõle mozi?
Én hülye az Eden of the east-re írtam választ.

Lefordította igen. Csak mindíg akkor volt FTP gondjuk amikor meg akartam nézni, ezért több hónapos késéssel múlt héten szedtem le tõlük. Mármint a második moziét, az elsõ már réges régen kész van. Õk csinálták a sorozat fordítást is: ljkfansubs
A külön felirat AA-n is kint van, csak szokás szerint próbáld levadászni melyik verzióhoz ... meg a második film felirata onnan valamiért lemaradt. Az õ oldalukon természetesen regisztrálni kell a letölthetõségért.

efti
szemely szerint en azert vettem ezt a TVt mert jobb panel van benne mint a 420-450esekben. Jo nekem a gepemrol is az mkv.

WWFSMD?

LeventeV
kösz :D

nem tudjátok véletlenül az Eve no Jikan movie-t lefordította valamelyik magyar csapat? mert az ovahoz van felirat AA-n de a moviehoz nincs.
ha nincs az se baj, akkor marad az angol.

Ha õszintén érdekel, amennyivel többe kerül egy "lejátszós" TV, annyiért kapsz egy normális médiajátszó dobozt, amivel nincs ilyen szívás. Akár LG-bõl is ... Max. akkor érdekes, ha olyna modellt veszel ami "okosítható" menübõl, pl. LD420/450-es amiben bekapcsolható a videó lejátszás. De akkor meg minden MKV mellé be kell szerezned sima SRT-t.

efti
nem. Nem tudnak mkv-ban foglalt felirattal mit kezdeni. Ki kell beloluk nyerni a feliratot, srt-kent kezelik. Legalabbis az enyem egy 2010es TV aminel ez a helyzet

WWFSMD?

Sziasztok!

Érdekelne a mostani LCD tévékben ez az avi/mkv lejátszási lehetõség. Ha van ilyen opció a TV-ben akkor ezek szerint pl AA, Ura vagy más oldalakról letöltök egs mkv-t akkor ugyanolyan minõségben és felirattal élvezhetem mintha a számítógépen nézném?

Elég fontos a kérdés mert ettõl függ hogy milyen TV-t veszek. Az LG már elég jó áron árul ilyen TV-ket.
LasDen
háppi bõszdéj...:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LeventeV
köszi XD

Lelouch
Egyébként meg, Boldog születésnapot!
Lelouch
Nem olvasom, nem fogott meg annyira a sztori. :D Majd talán ha befejezõdik, hozzálátok.
LeventeV
egyetértek. sokkal több rejlik ebben az egészben. te olvasod a mangát?

IMYke2.0.0.0
Csak jelezni szeretném azoknak, akik a 10 bites H.264 videók miatt fel akarná tenni az új CCCP-t, vagy mplayer2-õt, hogy nem szükséges.

A legutolsó verziójú KMPlayer, PotPlayer, de még a Media Player Classic HC (v1.5.0) is tökéletesen lejátssza ezeket az új kódolású videókat.

Tehát, nem kell fejvesztve lecserélni semmit, annak ellenére, hogy mind a kóderek, mind a releaserek azt írják.